Kontraktor Bumiputera untuk Ubahsuai/Membina Rumah
Hisham 28 @ Gading Suria Enterprise - Fri 6/Nov/2015 8:52pm [Last Comment]
Kami adalah syarikat bumiputera yang terlibat dalam kerja-kerja pembinaan ubahsuai/membina rumah.

Berpengalaman melebihi 15 tahun dalam kerja-kerja tersebut. Beroperasi di Bangi. Projek yang sedang berjalan adalah di Delinia Nilai Impian dan Bandar Bukit Mahkota. Untuk keterangan lanjut hubungi kami di gading_suria@yahoo.com atau 0102167888.

Kami juga sering terlibat dalam kerja-kerja ubahsuai rumah di sekitar Serdang dan Balakong. Syarikat juga merupakan panel kepada syarikat Interior Design. Syarikat juga ada menyediakan khidmat membuat concrete table top dengan kemasan tile serta pintu jenis 3G (alumunium frame)

Niche: Ubahsuai Rumah | Kontraktor Pembinaan
     
  1. Ahmad Fikry - Sat 30/Jul/2011, 3:47pm
    saya ingin membina sebuah banglo satu tingkat di area nilai. kos termasuk semua (all in). contoh gambar rumah dah ada tapi nak estimate kos dulu.bina atas tanah sendiri. contact fikry 0176698949 atau email tw_1199@yahoo.com  
  2. Faezah 11 - Mon 19/Sep/2011, 10:26am
    kalo plaster u charge RM berapa sekaki?? volume besar ..50x80. 300 biji.  
  3. Tina 16 - Fri 14/Oct/2011, 9:31am
    nak tanya kos untuk alih kedudukan bilik air email saya tina_lan05@yahoo.com  
  4. Hisham 28 - Sun 16/Oct/2011, 12:54pm
    Faezah 11.....adakah ini projek rumah kediaman pegawai polis di Ayer hitam, Jempol.  
  5. Jep18 - Mon 14/Nov/2011, 9:46am
    minat utk jd subcon.. kerja2 paip, wiring, renovation, boleh hubungi sy.. jep 0122164712
    harga boleh bincang.. murah2 sudah.. :)  
  6. M Sany Bin A Malik - Tue 15/Nov/2011, 10:50am
    salam en hisyam 28,
    kalau u perlukan kontraktor utk sub total atau sub keje blh hubungi saya di 019-3772545 atau email ke pembinaanterasmewah@gmail.com. saya dari sykt pembinaan teras mewah dan kami juga terlibat dalam kerja2 pembinaan serta kejuruteraan M&E.  
  7. Sham 57 - Wed 16/Nov/2011, 12:52am
    aslm...en hisyam..jika perlukan khidmat membekal,memasang cctv,alarm,card acces,keyphone,wiring2 bole email pd saya...iconformula@gmail.com....tkasih.  
  8. Ylangylang - Mon 28/Nov/2011, 10:07pm
    nak beritahu je. Berhati hati jika cari kontraktor. Ada satu kontraktor tu buat kerja tak bagi kertas kerja, pelan kerja, lukisan rajah dan juga kos. Sementang lah projek tu kecik rumah pun kecik aje, . Asyik asyik minta duit, dah ambil bayaran tu tak bagi tahu untuk bayaran apa. Lepas tu mintak lagi duit dengan berjela jela list. Kerja tak seindah kata si kontraktor ni. Sampah kerja jugak sampah pekerja dia makan semuanya dibuang didalam rumah dan diluar rumah. Langsung tak ikut peraturan lesen kontraktor. Apa nak jadi lah dengan Abroz Corp. Sdn Bhd. Semuanya dibuat dengan percakapan mulut, langsung tak ada kontrak perjanjian, kos estimate bertulis hitam putih diatas kertas. Kesian kawan saya, dia ibu tunggal kena kontang kanteng dengan si kon ni.  
  9. Hisham 28 - Wed 30/Nov/2011, 11:07am
    Kepada kawan-kawan sekelian, gunakan platform majalah ini sebaiknya untuk nak promote bisness masing-masing, bukan menggunakan ruangan saya ini untuk promote bisness tuan-tuan. Ruangan ini saya tempah dan saya bayar. Belajarlah menghormati hak orang lain. Ada banyak ruang dan peluang untuk tuan-tuan mempromosi bisness masing-masing.  
  10. Hamzah M S - Tue 27/Dec/2011, 10:33am
    hisham bebudak yg promote biz memasing tu nak biz ....tapi x pandai nk nak guna ruang dan peluang promote biz memasing. sokong komen hisham 28 d barisan 36....  
  11. Hisham 28 - Tue 27/Dec/2011, 3:38pm
    En. Hamzah MS........saya pun setuju juga dengan En. Hamzah.......mungkin yang promote tu hanya broker bukan genuine businessman  
  12. Ieta 15 - Mon 2/Jan/2012, 6:08pm
    boleh encik emailkan ke saya plan dan anggran kos untuk kabinet dapur. rumah saya 2 tingkat di penang.
    mawarr81@yahoo.co.uk  
  13. Adam 125 - Wed 8/Feb/2012, 6:39pm
    ada cth gambar2 rumah yg dah diubahsuai tak?
    Kalau ada tlg email ke adam.wazlina@gmail.com.
    tq...  
  14. Ayu2shop - Thu 23/Feb/2012, 9:40am
    Hisham 28, saya tengah cari kontraktor utk rumah yang saya baru beli. Rumah Appartment.

    1) tukar semua pintu
    2) dapur, 3 bilik - tukar tile
    3) cat
    4) tukar semua bingkai pintu (7 pintu)
    5) keluasan 809 sqf, tkt 10

    anggaran cost?

    ayu_shop@yahoo.com.my  
  15. Mohd Nassir Bin Che Azid - Thu 23/Feb/2012, 1:13pm
    salam..saya sedang mncari kerja dalam bidang construction.. site supervisor or QS..saya berkelulusan dalam diploma bangunan,..fresh graduate...  
  16. Lynn Abdulah - Tue 3/Apr/2012, 5:19pm
    En Hisham, saya perlukan kontraktor utk buat awning di belakang rumah di USJ4 Subang Jaya. Harap dpt sms/call 012 2006874. Nora.  
  17. Ikatan Mewah 69 - Wed 11/Apr/2012, 5:37am
    saya berminat nk jadi subcon lantai kayu utk en hisham...or sesapa nk pasang lantai kayu hungungi saya din-012-3841382 ty.. :)  
  18. Mohd Rostan - Thu 12/Apr/2012, 8:34pm
    salam...saya mencari kontraktor utk membina rmh sndiri d p.pth kelantan..keluasan 2064sqt/kos RM175K(siap sepenuhnya) rostan4n_72@yahoo.com/0125918272.  
  19. Mohd Azizi 4 - Sat 14/Apr/2012, 2:02am
    Salam. . Saya bekerja di sebuah kilang yang membuat LIGHTING LOUVRES & FLOOR BOXES yg di eksport ke negara2 euro & middle east. . Produk harga kilang & bukan harga trading. . Berminat : azizi@lnegroup.net  
  20. Rafidah Abdul Rahim 2 - Mon 30/Apr/2012, 5:39pm
    loan goment...rumah semi D kembar 2....nak quotation...untuk buat rumah tingkat atas...tak berminat sambung tepi...  
  21. Afiq Dean - Thu 10/May/2012, 12:21pm
    perlukan rumput untuk landscape taman, laman rumah, office dll boleh hubungi sy di talian 0172832567  
  22. Eric Haikal - Mon 21/May/2012, 3:58pm
    Services quantity surveyor (Q.S) dengan harga yang berpatutan. 0193610690  
  23. Wadimekar - Wed 23/May/2012, 11:04am
    Salam..kami syarikat bumiputra yg menyediakan pekhidmatan pembuangan sisa sampah, batu2, kayu2 dari renovation dan construction. ada lori dan tong roro (roll on roll off) saiz 10kaki. dan pelbagai saiz tong...

    perkhidmatan seluruh selangor dan KL. Hubungi saya utk perkhidmatan (suhaimi-0123426948)  
  24. Roeydey - Fri 22/Jun/2012, 5:32pm
    rafidah,

    sent email to roeydey@yahoo.com or call 0173710963

    TQ  
  25. Noor Aini 5 - Tue 26/Jun/2012, 12:28pm
    assalam..
    sy menyediakan khidmat QS sambilan iaitu bole buat anggaran kos tendering BQ. jika sesiapa berminat bole la hubungi sy 012-4604510 shee atau email kursi.iman@gmail.com
    sy juga biasa bekerjasama dgn beberapa kontraktor yg mahir buat banglo renovation & lain2...jika memerlukan kontraktor pun bole hubungi sy  
  26. Alice 10 - Tue 26/Jun/2012, 1:51pm
    Hi, our company known as IGP sdn bhd. we engaged in small repairing work and any home/office renovation works. we deliver very best of us with high quality finish works.

    please do contact us for the quotation.
    You may request any quotation but please mention your budget so that we can work accordingly and provide affordable price to you.
    016 8270060/016 8185901
    email : dalice_scorp@yahoo.com  
  27. Ismail Abdullah - Fri 29/Jun/2012, 4:07pm
    salam,

    saya buat dan bekal cat jalan termoplastik dan patch mix. sirim standard. boleh buat 1000 MT sebulan.

    harga:

    cat jalan gred A rm 2500 per tan
    cat jalan gred B rm 2200 per tan


    harga patch mix:

    rm 35 untuk 1 baldi 25 kg
    rm 22 untuk 1 bag 50kg

    berminat sila sms/telefon/email

    ismail
    0136012207
    ismailgroup@ovi.com  
  28. Muhammad 45 - Wed 29/Aug/2012, 11:06am
    Assalamu'alaikum. Saya sdg mencari kontraktor utk provide plan dan bina rumah di tapak keluasan 40 X 70. Cadangan nak bina rumah banglo 2 tingkat luas 30 X 50. Area Gombak, Sg Pusu. Projek dijangka Feb 2013. Hubungi saya di 016-2920898. Email amirulinlebanon@yahoo.com. Amirul. Tq  
  29. Shah 170 - Thu 6/Sep/2012, 9:46am
    kalo nak pasang cctv dan alarm system, boleh hubungi sy shahsaari2215@yahoo.com....harga terbaik punya...tenkiu  
  30. Uitmm - Thu 6/Sep/2012, 11:22am
    Kepada sesiapa yang ingin dapatkan pekerja warga indonesia untuk kerja2 binaan..boleh emailkan terus kpd saya...
    sekarang ini ada 3 orang dan minggu hadapan akan masuk 15 org jika ada permintaan...

    Harga setiap orang hanya rm2500 sahaja...

    cepat sebelum terlambat

    ini alamat email dan num hp sya : uitmm@yahoo.com
    Fon: 01033403322  
  31. Jay 33 - Thu 6/Sep/2012, 4:56pm
    Saya cari Kontraktor pasang tiles,  
  32. Jay 33 - Thu 6/Sep/2012, 5:04pm
    rumah kat sri gombak.

    Upah sahaja , brg saya supply.

    hall 410sf & room 180sf

    dlm berapa hari siap?

    quatation pls..

    jaypro_28@yahoo.com
    0123940183 - jay  
  33. Abu 42 - Fri 7/Sep/2012, 10:39am
    service toilet danger bakteria we can help for clean thats. cuci tandas murah bersih dan kerja kerja kecil repair 0126992354 daerah gombak minta izn tumpang ya  
  34. Wan 547 - Fri 7/Sep/2012, 12:01pm
    Assalam'ualaikum, dan salam 1 malaysia,
    Disini saya ingin memaklumkan kepada kontraktor, pemaju perumahan dan sesiapa yang ingin membina rumah sendiri, saya merupakan pengedar atap genting tanah atau clay roof tile.
    Atap genting tersebut adalah diantara atap yang banyak dipakai oleh
    syarikat pemaju perumahan dan kontraktor pembinaan kerana kualiti yang
    dijamin dan harga yang berpatutan untuk kontraktor projek perumahan.
    Kepada kontraktor dan sesiapa yang berminat harga boleh dirunding.
    Sila hubungi saya Reduan(Wan) phone no : 013-7780256 untuk pertanyaan.
    atau sila layari website : www.terreal.com.my didalamnya terdapat
    butiran-butiran tentang produk

    Terima kasih.  
  35. Badrul 35 - Sat 8/Sep/2012, 11:53am
    saya pembekal tenaga kerja pembinaan untuk kerja-kerja renovation gaji satu hari sekitar rm 50 ke 80 shj sila hubungi saya untuk kerja-kerja reno kl dan selangor  
  36. Dahleeya - Mon 10/Sep/2012, 4:37pm
    Saya ingin Membina rumah Drawing, PBT, Kelulusan semua dah ada .. RFQ pun sudah siap cuma saya tiada contractor budget bawah RM280K ...  
  37. Maria Anggundeco - Sat 22/Sep/2012, 1:00am
    banyak nya org post iklan  
  38. Mohd Naharuddin Bin Hj Abd Majid - Wed 26/Sep/2012, 9:12am
    Saya sedang mencari pekerja untuk bina sebuah rumah banglo 2 tingkat di Hulu Langat.Upah sekitar RM 19 - RM 24 / kaki.Keluasan rumah 2400 kaki persegi.Berminat bolih hubungi sya ditalian hp.0132944265.  
  39. Atif 6 - Tue 9/Oct/2012, 3:31pm
    Saya ingin mencari pelukis pelan di area subang jaya..Sy plan nk renovate rumah..blh hubungi sy di bmhafiz@gmail.com  
  40. Abu Hijab - Fri 9/Nov/2012, 3:15am
    PIHAK KAMI MENYEDIAKAN PEKERJA ASING WARGA BANGLADESH DAN INDONESIA UNTUK DISEWA DALAM SEKTOR BINAAN DAN PERLADANGAN...

    GAJI:RM80-RM90(bole dirunding)
    kontrak:1 tahun
    O.T:1.5
    DEPOSIT:RM500 SEORANG(penghantaran,dokumen,transport dan lain2)

    PERHATIAN!!!
    KEPADA SESIAPA YANG SANGAT MEMERLUKAN SERTA SERIES UNTUK MENYEWA PEKERJA SAHAJA BOLE


    EMAILKAN:alhajseven.resources@gmail.com
    atau SMS KE 0142226246@0122414110...
    (sms dahulu)  
  41. Faizal 186 - Mon 12/Nov/2012, 9:33pm
    SALAM WARGA MC.
    SAYA MENCARI SESIAPA YANG ADA PEKERJA UNTUK UPAH PEMASANGAN TILE SERVICE APARTMENT.
    72 UNIT KESELURUHAN.
    SCOPE:
    1.PEMASANGAN JUBIN LANTAI DAPUR
    2.PEMASANGAN JUBIN TANDAS(DINDING DAN LANTAI)
    BARANG-BARANG KERJA DISEDIAKAN.
    UPAH SAHAJA.PADA YANG BERMINAT SILA CALL SAYA SEGERA 017-2882402  
  42. Mie 150 - Wed 14/Nov/2012, 1:25pm
    salam warga mc...
    Syarikat kami menyediakan perkhidmatan
    Pembuatan serta pemasangan tingkap/pintu yg berasaskan cermin & aluminium atau sebarang kerja yg berkaitan...hny utk kawasan klang,shah alam,puchong,subang,banting dan kwasan2 yg brdekatan..

    hubungi 0122455227 utk mklumat lanjut  
  43. Zulkifli 59 - Sat 17/Nov/2012, 8:15am
    Assalam. Saya nak buat partition utk kaunter kat kedai di Seremban. Yang simple & murah. Email saya zubisa@gmail.com. Terimakasih.  
  44. Siti Norbaya 2 - Mon 10/Dec/2012, 12:01am
    salam,saya (pesara polis) sedang mencari kontraktor rumah yang berkomitmen mengsiapkan rumah dalam tempoh 3 bulan. ia bercirikan rumah batu didalam kawasan kampung.Berdisiplin dalam menjalankan tugas,tiada komitmen lain iaitu tidak ade projek lain dalam tempoh projek rumah saya ini. harga boleh dirunding.Tapak tanah di sg buloh,selangor.

    hubungi saya- Pn Siti 0195488594 untuk rundingan.  
  45. Ajib 31 - Tue 15/Jan/2013, 11:58am
    Khidmat Lukisan Pelan dan terus ke submission Pihak Berkuasa Tempatan.

    Ajib 019-9199584 boleh membantu.
    Whassup je..  
  46. Hayati 104 - Sun 20/Jan/2013, 7:27am
    Saya nak sambung dapur 25x8. Budget kecil so minta quotation untuk basic sahaja. Rumah di Nilai. Pls pm saya.  
  47. Adan - Fri 1/Feb/2013, 9:21pm
    bolih pasang tile di Johor. mohon email saya. dah try cari tapi tak ramai di johor.  
  48. Hobbs - Sun 17/Feb/2013, 11:24am
    Salam en.hisam, nak tye keje2 pembaikan kecil buat tak?? nak baiki bumbung rmah bocor di bandar baru salak tinggi, sepang
    klu ada respond kt email ye,

    haqima_eng@yahoo.com

    tq  
  49. Madi 16 - Wed 15/May/2013, 11:26pm
    letih la membaca iklan
    cuma nak ingatkan,ramai yang jadi broker dalam majalah.com nisaya dah terkena banyak kali.terutama perabot dari syarikat MINT...(En Nordin bandar tasik selatan)  
  50. Mus 168 - Tue 11/Jun/2013, 9:40pm
    Saya bercadang membina dua buah unit banglo 1 tingkat Semi D dan kerja-kerja tambak tanah di Pulau Meranti, Puchong atas tanah sendiri. Sila beri quotation psf juga anggaran bina pagar tiang konkrit berdawai mata punai 3 lapis keluasan 1 ekar. Boleh hubungi emal kepalagurua@yahoo.com.  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 63 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Saya Cuba 3 Mee Calong di Beserah Kuantan ! (Memang best)
Bandar Beserah di Kuantan mempunyai karakternya yang tersendiri dengan sejarah sejak zaman British lagi. Ada bepuluh-puluh warung menjual Mee Calong disana. Apa Keistimewaan Mee Calong ni sebenarnya?
(Drone) Menjejaki 12 Kubu WW2 British di Kuantan, Pahang
Kami medapat tahu terdapat 12 kubu lama British yang dibina pada zaman Perang Dunia Kedua di Kuantan Pahang. Ada yang masih tegak, ada yang sudah senget, ada yg dah tenggelam dalam air dan ada yang dah tenggelam dalam pasir. Ikuti Perjalanan Kami di video ini :-)
11 Hotel Menarik Area Genting Highlands Premium Outlets (GPO) Sesuai Untuk Semua Bajet
Dengan pembukaan Genting Highlands Premium Outlets (GPO) dan beberapa hotel baru di sekitar Gohtong Jaya (Genting Permai), kita dapat pilihan yang lebih banyak dan sesuai dengan semua golongan.
Mencari Makam Pahlawan Islam di Tengah Kubur Cina
Kami mendapat tahu terdapat beberapa makam Pahlawan Islam di Bukit Cina, Melaka. Berbekalkan maklumat dari beberapa sumber, kami memulakan pencarian. Kali pertama dan kedua gagal. Akhirnya pencarian kali ke 3 baru berjumpa.