Kongsi Maklumat - Infopolis
Amiruddin Khwaja Kamaluddin - Wed 23/Oct/2013 7:58am [Last Comment]
Orang ramai diingatkan berhati-hati bila menerima panggilan dari +375602605281, +37127913091 atau sebarang nombor yang bermula dengan +375 atau +371 atau 081, hanya satu deringan dan terus putus dengan meninggalkan pesanan "missed call". Jika anda membuat panggilan semula ke nombor tersebut, akan dicas sebanyak $15-$30, dan semua senarai contact akan disalin dalam masa 3 saat. Jika anda mempunyai maklumat akaun bank dalam telefon pintar anda, mereka boleh menyalinnya. Kod +375 dari Belarus dan kod +371 dari Latvia. Jangan jawab atau panggil balik nombor-nombor tersebut.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
 
1. Haron Azeez - Wed 23/Oct/2013, 8:25am
Terima kasih en amir for the info.  
2. Zainon 7 - Wed 23/Oct/2013, 8:31am
terima kasih  
3. Ain 389 - Wed 23/Oct/2013, 8:35am
tq for the info.  
4. Rina 158 - Wed 23/Oct/2013, 1:36pm
Terima kasih banyak2 utk info, En. Amir.  
5. Sebelumtu - Wed 23/Oct/2013, 5:10pm
Terima kasih saudara Amiruddin Khwaja Kamaluddin.  
6. Monetizemail - Sun 27/Oct/2013, 2:37am
tq  
7. Omar Bin Amir - Thu 31/Oct/2013, 7:23pm
info yang berguna?tq  
8. Dxpac - Sun 22/Dec/2013, 5:00am
Good info. Sebagai tambahan, peringatan kepada pengguna2 smartphone. Kebiasaan, fungsi HP digunakan hanya untuk call/sms. Namun kecanggihan masa kini membolehkan kita surf website/FB/wechat dll. Malah ada juga yang guna sampai ke tahap online banking melalui smartphone. Haruslah anda ingat bahawa anda sangat terdedah kepada serangan hacker yang boleh mencuri data2 hanya dengan menggunakan bluetooh / no telepon anda. Anda boleh google ''smartphone hacking'' dan lihat betapa mudahnya data smartphone anda dicuri.

P/S : Bukan maksud saya nak menentang kecanggihan teknologi, tapi saya harap pengguna2 telefon pintar seharusnya lebih pintar dan ambil sedikit masa untuk mempelajari tentang bagaimana telefon pintar anda beroperasi. Jangan tau pakai je...  

Page 1   (Total 8 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..