Khas untuk Wanita. Kami Beri RM100 Setahun, RM500 untuk Bersalin
Shahrul 197 @ MTA Advisory & Consultancy - Tue 3/Apr/2012 8:31am [Last Comment]
Anda adalah tiang cinta, sebagai seorang Ibu, seorang Isteri, seorang Anak,seorang Sahabat dan bukan setakat itu sahaja...
Anda dihargai, dikagumi dan dihormati atas keberanian dan keteguhan dalam setiap peranan, cabaran dan kesulitan hidup ...
Anda berhak untuk dihargai dengan perlindungan terbaik yang memberi ketenangan dari segi kewangan kepada setiap wanita...

memperkenalkan...MAA Takafulink Wanita - Penghargaan tertinggi untuk wanita

MAA Takafulink Wanita merupakan satu pelan perlindungan KHAS UNTUK WANITA untuk memberi perlindungan secara komprehensif terhadap kaum wanita. Pelan ini merangkumi;

Perlindungan Asas Kematian
Hilang Upaya Kekal Keseluruhan
Perlindungan 46 Penyakit Kritikal
Perlindungan penyakit-penyakit khas wanita
Perlindungan kehamilan


Takafulink Wanita telah dipakej bersama dengan tiga manfaat tambahan iaitu Perlindungan Penyakit Wanita (MTWI), Perlindungan Kehamilan Wanita (MTMP) dan Perlindungan Golden Wanita (MTGW).

Pelan ini juga didatangkan bersama kad perubatan yang memberi kemudahan rawatan terbaik di hospital-hospital swasta terpilih di seluruh negara.

Manfaat Pelan Takaful Wanita:

Perlindungan penyakit-penyakit wanita

Pelan Takaful Wanita adalah satu pelan perlindungan lengkap yang KHAS untuk penyakit-penyakit berkaitan wanita yang mana sebahagiannya tidak dilindungi oleh manfaat perlindungan 46 penyakit kritikal. Sejumlah manfaat kewangan akan diberikan bagi tujuan pembiayaan perubatan dan tujuan-tujuan berkaitan. Manfaat ini memberikan perlindungan penyakit-penyakit berikut:

Kanser Wanita (Payu dara, uteri serviks, tiub fallopio, ovary, uterus, vagina/vulva)
Carcinoma-in-situ (Payu dara dan Uteri Serviks))
Systemic Lupus Erythematosus (SLE) dengan Lupus Nephritis
High Grade Squamous Intraepithelial Lesion (HSIL)dengan Severe Dysplasia
Fibroid
Ovarian Cyst
Pembedahan Reconstructive Muka Akibat Kemalangan
Pembedahan Reconstructive Payu Dara Akibat Kemalangan
Pembedahan Reconstructive Payu Dara Akibat Kanser
Pembedahan Kulit Akibat Kebakaran
Pembedahan Kulit Akibat Kanser Kulit
Keretakan Tulang Akibat Osteoporosis
Rheumatoid Arthritis dengan komplikasi


Perlindungan Kehamilan
Pelan Takaful Wanita memberi perlindungan kehamilan akibat dari komplikasi dan juga memberi perlindungan kepada bayi dari penyakit berkaitan konginetal. Sejumlah manfaat kewangan akan diberikan bagi tujuan pembiayaan perubatan dan tujuan-tujuan berkaitan. Senarai komplikasi kehamilan yang dilindungi adalah seperti berikut:

Penyebaran penggumpalan intravascular
Kehamilan ektopik
Kandungan molar
Kematian ?stillbirth?
Kematian ?neonatal?
EclampsiaSenarai penyakit kongenital bayi yang dilindungi adalah seperti berikut:

Sindrom Down
Spina Bifida
Tetralogi Fallot
Transposisi pembuluh utama
Kecacatan Atrium Septum
Kecacatan Ventricular Septum


Elaun Khas

Elaun kelahiran bayi sehingga RM500.00 akan diberikan bagi setiap kelahiran bayi kepada peserta dengan maksimum tiga kelahiran sepanjang tempoh polisi.
Peserta akan diberikan elaun hospital khas sebanyak RM200 sehari dengan tujuh hari jumlah maksima jika berada di wad hospital akibat dari komplikasi kehamilan.
Peserta boleh membuat tuntutan sebanyak RM100 setahun bagi tujuan pemeriksaan kesihatan wanita seperti ujian Darah, Pap Smear, Mammogram, Abdomen/Pelvis dan Ultrasound.


Perlindungan Usia Emas
Usia emas sering dikaitkan dengan ketidakupayaan untuk melakukan kehidupan seharian seperti biasa. Justeru, pelan Takaful Wanita akan memberi perlindungan dalam bentuk pampasan kewangan jika berlakunya hilang keupayaan berpanjangan (minimum 6 bulan) untuk melakukan sekurang-kurangnya tiga (3) daripada aktiviti-aktiviti seharian berikut:

Duduk dan bangun dari kerusi tanpa memerlukan bantuan fizikal.
Keupayaan untuk bergerak dari satu bilik ke bilik lain tanpa memerlukan bantuan fizikal.
Keupayaan mengawal fungsi dubur dan pundi kencing untuk menjaga kebersihan peribadi
Memakai dan menanggalkan segala pakaian yang perlu tanpa memerlukan bantuan daripada orang lain.
Keupayaan membersihkan diri dalam bilik air atau bilik mandi atau sebarang cara lain membersihkan diri.
Semua proses memasukkan makanan ke dalam badan apabila ia telah disediakan.


Elaun Harian Hospital
Jika peserta dimasukkan ke mana-mana hospital kerajaan atau swasta, peserta akan menerima elaun harian bersamaan jumlah hari kemasukan hospital.

Pengecualian Caruman
Jika penyimpan telah disahkan oleh pengamal perubatan bertauliah menghidap salah satu dari 46 penyakit kritikal, caruman bulanan peserta akan diambil alih oleh syarikat MAA Takaful dan simpanan akan diteruskan tanpa gagal sehingga peserta meninggal dunia atau berumur 80 tahun, yang mana lebih dahulu. Manfaat ini hanya terpakai kepada manfaat polisi asas sahaja.

Kad Perubatan MAA Takaful SmartMedic 100
MAA Takafulink Wanita juga disertakan bersama kad perubatan yang akan memberikan kemudahan rawatan tanpa tunai di hospital-hospital panel MAA Takaful seluruh Malaysia.

Khairat Kematian
MAA Takafulink menyediakan khairat kematian sebanyak RM5000 yang mana sejumlah RM2000.00 akan diserahkan dalam tempoh 24 jam kepada waris bagi tujuan pengkebumian dan bakinya akan diserahkan kemudian bagi tujuan-tujuan lain berkaitan si mati.

Manfaat Simpanan
Di samping memperoleh perlindungan melalui pelan ini, peserta juga akan menikmati manfaat simpanan yang akan dilaburkan ke dana-dana syariah terpilih bagi memaksimumkan nilai simpanan.

Manfaat Berganda
Walaupun peserta atau waris telah menerima wang hasil dari manfaat pampasan kematian atau hilang upaya kekal, wang simpanan masih lagi akan dibahagikan kepada waris/penyimpan. Ini bermakna penyimpan akan mendapat manfaat berganda hasil dari satu pelan simpanan sahaja.

Pengecualian Cukai
Peserta yang menyertai pelan ini akan mendapat dua jenis pengecualian cukai iaitu cukai insurans hayat dan juga insurans perubatan.

Sebarang pertanyaan sila hubungi - 019-7500021
atau kunjungi www.rancangharta.com

Niche: Insurans Dan Takaful
   
 1. Mohd Farid 4 - Tue 3/Apr/2012, 8:53am
  detail please, caruman bulanan dll.. myfast01@yahoo.com  
 2. Reen 16 - Wed 4/Apr/2012, 12:47am
  email me too bluewishwave(at)gmail.com  
 3. Badariah 3 - Wed 4/Apr/2012, 3:05pm
  please details..hanie_azie@yahoo.com  
 4. Iza 79 - Thu 5/Apr/2012, 1:07pm
  email details please..cikai1975@yahoo.com

  kalu tgh pregnant, boleh apply ke?  
 5. Norhayati 20 - Mon 25/Jun/2012, 10:52am
  ya, saya pun nak tanya soalan yang sama macam iza 79, sedang pregnant boleh beli insurance ni ke?boleh email pada saya norhayati.azman@gmail.com  
 6. Ewan 14 - Mon 9/Jul/2012, 5:28pm
  bleh email details ke rizuni_10@yahoo.com.my
  brapa tiap2 bulan kena bayar dan klu sedang pregnant dh blh cover utk bersalin nanti tak??  
Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Nasi Beriani Gam dari Baghdad ke Putrajaya
Nasi Biryani Gam adalah diantara makanan yang paling sedap di Malaysia. Cara masakannya rumit dan resepinya adalah hasil kepakaran turun temurun. Kami cuba mencari dari mana asal perkataan Biryani Gam. Dari Putrajaya, ke Batu Pahat, ke Melaka, ke India, ke zaman Mughal India dan semakin jauh sehingga seribu tahun dahulu... di Baghdad.
Kehebatan Nasi Lemak Kuah Kuning
Apa yang menyebabkan nasi lemak sedap? Adakah nasinya, sambalnya, kuahnya atau komponen lain nasi lemak? Kami melawat Kak Ina, seorang peniaga nasi lemak yang amat terkenal di Taman Maju Jaya, KL. Mari ikuti perjalanan kami :-)
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)