Kedai Mesin Memproses Makanan (Eg Oven, Mixer, Grinder) & Peti Sejuk
Fairuzsa - Wed 7/Apr/2010 7:54pm [Last Comment]
Kami merupakan syarikat bumiputra yang membekal mesin memproses makanan (seperti oven, mixer, grinder dan lain-lain) peti sejuk & peti ais dan mesin & bahan pembungkusan. Disamping itu , kami juga memberi khidmat bimbingan dari segi teknikal, pemilihan mesin dan juga memberi khidmat konsultan dari pembangunan kilang.

Syarikat kami terletak di Batu Caves. Sila lawati:-

http://rcmesinmakanan.wordpress.com
atau email fairuzsa@yahoo.com

Niche: Mesin Proses Makanan | Produk Sejuk Beku | Bisnes Roti Dan Bakeri | Mesin Freezer Dan Chiller
 
1. Suhaila 4 - Thu 8/Apr/2010, 12:42am
sy memang mencari oven.blh x berikan jenis oven yg ada,2nd oven ada x?zamila30@yahoo.com  
2. Sitibaizurah Binti Mustapha 2 - Wed 19/May/2010, 2:59pm
Berapa Harga...convention oven..??  
3. Afiq 2 - Tue 25/May/2010, 11:01am
saya sedang mencari mesin pengisar beras untuk membuat sagun. Hantar quotation detail ke afiqanizam@ymail.com  
4. Zan 2 - Sat 12/Jun/2010, 4:08pm
syarikat kami menawarkan perkidmatan membina laman web untuk semua jenis perniagaan.serendah rm 150..bayaran sekali sahaja.semua produck jualan dan company boleh diiklankan disini..(emel:zan_pergh@yahoo.com)  
5. Azhari 3 - Sun 20/Jun/2010, 11:14pm
saya cari mesin sealer  
6. Sitibaizurah Binti Mustapha 2 - Sun 18/Jul/2010, 2:19pm
Huhhh........ape la owner ni tak reply2....!!!!!  
7. Nor88 - Fri 30/Jul/2010, 11:31am
saya bertanya mana saya nak cari syarikat membuat mesin penapis pasir untuk binaan, iaitu menasingkan pasir kasar kepada halus.
saya pelajar ingin membuat projek akhir.  
8. Nurginias Enterprise - Sun 10/Oct/2010, 10:20pm
if mixer besar kedai saya rosak, you ada buat servis pembetulan tak? if ada boleh sms atau tel 0122016474 atau email eyerinstf85@yahoo.com  
9. Roslinda - Mon 25/Oct/2010, 5:47pm
saya ingin mencari mesin pengisar rempah. email lyndarauf@gmail.com  
10. Fairuzsa - Tue 21/Dec/2010, 12:37pm
Kepada yang berkenaan untuk mendapat sebut harga, sila email terus kat saya atau kat rcmesin@yahoo.com sebab jarang buka web ini.  
11. Mohd 49 - Thu 23/Dec/2010, 10:42am
salam pengguna majalah.com.saya nak cari mesen pembuat kerepek pisang.sape2 yang ada ada info,sila bagitau harga dan kat maner
Azizi_roji@yahoo.com atau 0139444255  
12. Lienalai - Thu 30/Dec/2010, 11:56pm
saya mencari mesin kisar cili .tolong emailkan saya gambar n harga pd saya.  
13. Rc Machinery - Fri 31/Dec/2010, 3:53pm
Lienalai, Saya telah email  
14. Halal Dessert - Mon 7/Mar/2011, 9:10pm
salam,
nak tau ttg mesin cup seal yg manual
brp harganya? kalau ada gambar/katalog blh emailkan ke?
halal.dessert@gmail.com
tksih.  
15. Rc Machinery - Wed 16/Mar/2011, 11:07pm
Saya dah email pada halal desert  
16. Mohammad Nor - Thu 17/Mar/2011, 3:26am
salam buat member2 smua..saya nak cari alat ganti untuk oven. ada siapa yang tahu mana nak dapat ceramic infra red utk gas.  
17. Noorizane - Sun 29/May/2011, 4:11pm
saya nak cari mini freezer box atau portable freezer utk kegunaan food kiosk ada tak?bagi quotation.  
18. Ieta1705 - Thu 29/Sep/2011, 6:20pm
saya mencari mesin kisar cili kering. tolong email gambar dan detail.
ieta1705@yahoo.com  
19. Rc Machinery - Wed 8/Aug/2012, 11:58am
Sebarang pertanyaan termasuk pertanyaan harga, sila emailkan ke rcmesin@yahoo.com atau lawati web : rcmesinmakanan.com  
20. Rozlan - Wed 26/Dec/2012, 2:29pm
saya mencari mesin second automatik buat karipap.. sila hantar sebut harga
rozlan99@yahoo.com  
21. Asan 4 - Wed 15/May/2013, 1:07pm
saya ada mesin mixer dan oven eletrik industri unruk dijual segera. harga rm1500.00 sahaja untuk kedua-duanya. ada free gift lagi. mesin baru dan belum pernah digunakan. berminat boleh caal atau whatsapp saya di 01121861980.  
22. Kamalia 7 - Mon 17/Jun/2013, 1:43pm
en asan 4...mesin still ade lg tak?  
23. Mcreana - Thu 4/Jul/2013, 1:08pm
mixer orimas 20liter dan oven elektrik 2 tray ( tray xde sebab kena curi di kedai) belum pernah guna dan keadaan 9/10 sebab ada calar sikit masa penghantaran tp keadan masih baik..harga rm2000 siap hantar dan boleh call 0132693447/whatsapp 0196365482  

Page 1   (Total 23 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..