Kedai Fotostat untuk Dijual - Nilai, N9
Joe Robbi - Wed 23/Feb/2011 11:25am [Last Comment]
Salam warga majalah.com saya ingin menjual bisnes fotostat dan printing di nilai

lokasi berdekatan dengan Universiti Sains Islam Malaysia Nilai, kedai bawah asrama pelajar sebelah restoran dan 7-eleven, sewa RM800 sebulan termasuk elektrik

kelengkapan: 2 mesin fotostat canon, 2 komputer, 2 printer colour + scanner, mesin binding, binding comb, alatulis, kertas A4 dan B5, kertas warna, fancy card, art card, ivory card, 2 rak 4 tingkat, 2 showcase, 1 meja

bisnes saya ialah fotostat, printing, binding dan jilid tesis, tempahan fotostat buku (master copy ada disediakan)

biasanya student hantar nota, assignment atau buku utk fotostat dan makan di restoran sebelah

harga RM22k boleh nego, takde pekerja

saya nak fokus dekat business family, takde masa nak run

sesiapa yang berminat boleh call saya direct
Robbi 0192521681 boleh datang tengok kedai dan kita bincang

Niche: Kedai Fotostat Dan Cetakan | Bisnes Untuk Dijual
     
  1. Mohd Hisam Yusof - Thu 24/Feb/2011, 10:57pm
    Assalam sales ok tak tuan...  
  2. Ajmal - Sat 26/Feb/2011, 9:05pm
    salam..joe robbi sy berminat blh tak email sy gambar kedai dan lokasi.wjg2587@yahoo.com.my  
  3. Hisham 28 - Mon 28/Feb/2011, 12:04am
    salam joe.....tolong email detail ke gading_suria@yahoo.com  
  4. Wannie - Mon 7/Mar/2011, 11:27pm
    salam..boleh antarkan detail..wannie79mys@yahoo.com  
  5. Aidilhalim - Wed 9/Mar/2011, 10:44am
    Assalamualaikum...

    minta pihak tuan hantarkan detail kepada saya.

    email : aidilhalim@gmail.com  
  6. Iqbal 9 - Wed 16/Mar/2011, 8:21pm
    tolong emailkan detail ke email saya
    iqbal_z7@yahoo.com  
  7. Zaid 11 - Fri 8/Apr/2011, 11:10am
    salam. kedai fotostat tu dh ade org amik alih blom? mnta tuan hntar detail pd sya. email: akumun.eyra9@yahoo.com  
  8. Hisyam Yusof - Mon 30/May/2011, 3:15pm
    Bandar Baru Bangi perniagaan fotostat & printing utk dijual (dgn perkerja). Semua peralatan complete. Just take over je...bisnes tgh run. RM390k.
    Berminat hubungi:
    Hisyam Yusof 012-5689716
    Email : h2bizmax@yahoo.com  
  9. Majid 3 - Sun 15/Jan/2012, 5:30pm
    Ada lg ke? Abdmajidmjd@gmail.com  
  10. Taytrading - Mon 16/Jan/2012, 10:23pm
    Salam, sebelum beli meh belajar dulu biz ni, kami menawarkan kursus digital print & fotostat info>

    Syarat Penyertaan

    Syarat Wajib > memang betul2 wajib

    1- Ingin run / jaga sendiri perniagaan fulltime
    2- Sudah atau hampir comfirm mempunyai modal sendiri sebanyak 30K
    3- Aim income peribadi dalam min RM 4000.00 bersih sebulan untuk setahun
    4- Computer literate atau IT fast learner

    Ciri- ciri LATIHAN

    Tajuk: Memulakan Perniagaan Fast Print Dengan Modal 30K (sebenarnya 20k jer )

    Teori

    1- Perancangan perniagaan
    2- pelan tindakan
    3- memilih printing machine dan finisher
    4- produk / services
    5- Design dan Artwork
    6- perancangan pemasaran
    7- pricing strategy


    Praktikal

    1- Pelan tindakan
    2- Design dan art work
    3- Tips dan tricks dalam printing
    4- practical menghasilkan produk digital



    * terbuka kepada hanya 5 peserta sahaja setiap sesi memandangkan semua perlu buat praktikal ( dengan jangkaan hnya 1 ke 3 sesi saja setiap 3 bulan)
    * 95% yuran akan dikembalikan jika tidak berpuas hati dalam sejam pertama kursus
    * kursus termasuk 3 month support untuk dalam silibus dan juga aksess kepada supplier
    * kepada yang betul berminat sahaja

    Jangkamasa kursus : 2 hari
    Yuran : RM 1700.00 ( sila valuekan duit yang dibayar> maksudnya kalau just nak tau rahsia tapi x nak berniaga, jangan invest bayar yuran)
    Satu sesi : 5 orang
    Lokasi : KL ( terus di kedai printing )
    Call 013-3473840 untuk details

    - intro sket ( x bermaksud boleh order harga ni dengan saya walaupun dah tahu)
    > modal bizcard hanya RM 3.50/ box w/pun order satu box dan siap segera dan dijual RM 25
    > modal satu poster artpaper super quality hanya 0.20 walaupun dijual RM 6 dan order satu unit saja pun boleh  
  11. Puteri 68 - Fri 22/Jun/2012, 12:49pm
    salam..dah jual ke bisnes ni..email sy bju5238@yahoo.com  
  12. Arif 53 - Thu 2/Aug/2012, 9:01pm
    bisnes nih dh dijual ke belum?
    sy berminat untuk membeli
    emailkan kan pada saya
    arif_arshad86@yahoo.com  
Page 1   (Total 12 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Durian Hutan Memang Menyengat
Kami ke Kampung Pangsun, di tepi hutan Hulu Langat untuk mencari Durian Hutan. Kawasan ini memang tempat pengumpulan durian dari kawasan sekitar. Durian Bukit, Durian Kampung dan Durian Hutan. Dan kami juga terjumpa Durian Hanyut :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Nasi Beriani Gam dari Baghdad ke Putrajaya
Nasi Biryani Gam adalah diantara makanan yang paling sedap di Malaysia. Cara masakannya rumit dan resepinya adalah hasil kepakaran turun temurun. Kami cuba mencari dari mana asal perkataan Biryani Gam. Dari Putrajaya, ke Batu Pahat, ke Melaka, ke India, ke zaman Mughal India dan semakin jauh sehingga seribu tahun dahulu... di Baghdad.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)