Kebun Fertigasi untuk di Ambil Alih Berdekatan Bypass Rawang - Urgent
Zakri 22 - Tue 17/Mar/2020 2:12pm [Last Comment]
Salam warga Majalah.com,

Saya nak letgo kebun fertigasi saya di Rawang.
Sistem yg sedia ada:

- Luas tanah 1 1/2 ekar
- 6 tangki 600 gallon
- 4 unit pump 2hp
- 4000 polybag
- Rumah pekerja (25x60kaki), termasuk 2 bilik tidur, bilik air, dapur, stor, rumah tangki/pam, tempat pengumpulan hasil.
- structure dari besi utk plot gantung atau 2 tingkat.
- Tangki 200l (4 pcs) dan pam racun (pam cuci kereta)
- Motor buruk dan alatan kebun yg lain.
- Kawasan berpagar (ada pintu gate) dan jalan tar sampai ke dalam kebun.
- Sumber air adalah dari sungai berdekatan.
- Sewa RM 500 sebulan (6000 setahun)

Kebun tak ada tanaman selama 2bulan. Sedikit semak sekarang. Sebelum ini ada tanaman timun - terakhir bln jan 2020.

Saya nak letgo dlm RM 25k. Kepada sesiapa yg serious berminat kita boleh nego sampai jadi.

Saya nak letgo secepat mungkin sbb dah lama tak ada tanaman dan sewa tetap berjalan dgn tuan tanah..

Hp (Zakri) : 0193307009

Sila whatsapp atau msg kalau call tak angkat. Tq

Niche: Usahawan Tani | Bisnes Untuk Dijual
 
1. Nizam 62 - Sat 11/Apr/2020, 2:29pm
Kami sambung pajak tanah tu boleh ke  
2. Shari B Shahman - Mon 20/Jul/2020, 3:04pm
Masih ada lagi ke?  

Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..