Kaedah Terpantas & Yakin Berbahasa Inggeris
Zahil Abbas - Tue 15/May/2012 2:59pm [Last Comment]
Kepada semua yang berminat mengetahui teknik tepat, cepat & berkesan untuk yakin & mahir berbahasa Inggeris.

Bengkel satu hari ini membongkarkan segala kaedah yang terbukti berkesan serta menjimatkan wang ringgit anda untuk berbahasa Inggeris. Tidak perlu lagi membayar yuran yang mahal serta alat bantuan lain yang mahal. Hanya perlu praktiskan semua kaedah yang bakal diketahui di dalam Bengkel English With Confidence ini.

Terbukti berkesan kerana penyampai lebih memahami kesukaran berbahasa inggeris kerana beliau sendiri tidak mempunyai latar belakang keluarga yang berbahasa inggeris dan keluarga sederhana (tidak mampu menghantar beliau ke kelas bahasa inggeris pun, belajar pun tak habis sebab terpaksa menanggung keluarga selepas kematian bapa kerana beliau anak sulung). Tidak pernah tinggal luar Negara. Beliau adalah Orang Melayu yang sudah mencuba pelbagai cara untuk mahir berkomunikasi dalam bahasa inggeris dan akhirnya menjumpainya dengan melalui pelbagai pengalaman berkat usaha beliau sendiri.

Beliau ketika ini menggunakan Bahasa Inggeris di tempat kerja, iaitu bekerja sebagai Pembantu Pengurus / Pegawai Tinggi di syarikat minyak dan gas antarabangsa (bos mat saleh) dan beliau merupakan rujukan utama untuk branch office di Asia Pacific. Serta bergaji setaraf pemilik ijazah (beliau tidak mempunyai ijazah) hanya kerana berkeyakinan berbahasa inggeris. Beliau selalu bersaing dengan pemilik diploma & ijazah dan diterima bekerja kerana bahasa inggeris beliau yang sangat meyakinkan.

Beliau sering dibanjiri soalan dari rakan2 sepejabat, kenalan, jiran2 & keluarga terdekat bagaimana beliau berkebolehan berbahasa inggeris seperti lepasan Universiti Luar Negara. Pernah membantu anak2 jiran dan rakan2 (home tuition) yang tidak boleh berbahasa inggeris daripada gred D mendapat gred A dalam mata pelajaran tersebut. Kerana itulah beliau digesa dan beliau sendiri rasa terpanggil mahu berkongsi kebolehan beliau melalui pengalaman & semua teknik yang telah beliau usahakan & praktikkan untuk dikongsi bersama masyarakat melayu yang ingin meningkatkan tahap keyakinan berbahasa inggeris.

Terbuka untuk orang Melayu; 18 ke 30 tahun sahaja. Lebih atau kurang dari skala umur yang tersebut, sila emailkan maklumat anda dan kami akan kumpulkan untuk satu sesi khas. Maksima 30 orang setiap sesi. Harga pengenalan hanya RM50 bagi setiap peserta untuk penyertaan bulan Jun 2012 sahaja.

Yuran: RM50 termasuk nota (harga sebenar RM150)
Lokasi: USJ1, Subang Jaya, Selangor. (Berhampiran Mydin Mall, USJ)
Masa: 10pagi ke 6 ptg
Tarikh: Sabtu atau Ahad (Bermula Jun 2012)

Sesiapa berminat sila buat Pra-pendaftaran nyatakan di email:

Tajuk Email: English with Confidence Workshop

Sertakan:-
NAMA:
UMUR:
KELULUSAN:
PEKERJAAN:
hantar ke: fiqsky88@yahoo.com

Pihak kami akan keluarkan jadual penuh & maklumat lanjut melalui email dan bayaran perlu dibuat sebelum 30/5/2012.

Harap Maklum.

Niche: Pusat Bahasa
 
1. Rose Aneyna - Tue 15/May/2012, 3:08pm
Saya try emel tp xlepas la..boleh bg email yg btol?>atau u emel areena_sky@yahoo.com.my  
2. Zahil Abbas - Tue 15/May/2012, 3:08pm
Maaf sekali lagi. Email salah type.
Email saya: fiqsky88@gmail.com  
3. Mohd Saiful 5 - Wed 16/May/2012, 2:04am
Umur sy 34.bole lg ke nak join?  
4. Fendy 18 - Wed 16/May/2012, 9:02am
salam tuan di johor bahru takde buat ke?  
5. Zahil Abbas - Wed 16/May/2012, 2:01pm
Salam,

Pra-Daftar dulu bagi yang berumur lingkungan lebih atau kurang seperti yang dinyatakan. Kalau dirasakan sesuai akan dimasukkan dalam satu sesi.

Tujuannya lebih kepada pelajar universiti & yang sedang bekerja. Jika pra-daftar menunjukkan sekumpulan yang ada persamaan akan diberikan jadual kelak. Supaya kita boleh gabungkan.

Untuk murid sekolah, akan diadakan tidak lama lagi mungkin bulan 7. Untuk permulaan ni kami fokuskan kepada skala yang sama.

Diluar Lembah Kelang, InsyaAllah akan diusahakan. Yang penting pra-daftar dulu ye. Kita ada rekod senang sikit.

So jom Pra-Daftar dulu, tidak perlu bayar dulu. Jadual keluar nanti baru boleh buat bayaran.

Moga teknik yang diberikan beri manfaat kepada semua.  
6. Zahil Abbas - Thu 17/May/2012, 11:49am
Pengisian untuk bengkel memberi skill yang paling mudah:-
1. Pronunciation
2. Grammar
3. Speaking
4. Writing
5. Understanding
6. Listening
7. Think in English automatically
8. Confidence English  
7. Iwan 27 - Mon 25/Jun/2012, 2:52pm
area kajang xde ker?  

Page 1   (Total 7 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..