Ingin Sewa Tanah 6-12 Bulan
Hafez 14 - Wed 3/Oct/2012 12:02pm [Last Comment]
salam saya ingin menyewa tanah secepat mungkin, tanah melayu saja, 1000-2500 ekar, non caveat land, pemilik company atau individu 2 orang atau kurang, non caveat land, jika pemilik individu perlu ada geran, surat carian rasmi dengan resit, cukai tanah dan resit utk 3 tahun i/c owner/pewaris. jika ada document lengkap bole hubungi saya hgaxxx@gmail.com 0199864444

Niche: Tanah Sewa
 
1. Ali Bin Amad - Tue 9/Oct/2012, 11:10am
Tanah yg mcmana yg nak d sewa?nak tanam apa?blh detail sikit?mattlempeng@gmail.com  
2. Kamarul 16 - Sun 14/Oct/2012, 2:10am
Salam. Ini mesti projek bnk negara lg. Ada broker yg nk beratus ekar, ada yg nak beribu2 ekar. For ur info, tnh2 luas mcm ni biasanya milik vvip. Buat malu je nk bukak cite kt vvip
kalo projek ni x genuine. Kalo vvip tu cool xpe la jugak. Kalo dia x cool, alamatnye kredibiliti tukang bukak cite la yg punah. Mcm2 cara ya org2 kt m'sia ni yg cuba mengaburi sesuatu perkara yg sahih sukar utk dilaksanakan. Fikirkanlah sesuatu perkara tu dgn sedalam2nye sblm tersilap langkah wahai rakan2 semua. Sekian. p/s: saya minta maaf kpd tuan tnh sebab terpaksa mengondem benda2 karut mcm ni.  
3. Dinjb - Mon 22/Oct/2012, 8:40am
salam..sahabat semua betul! ape yg en.kamarul perkatakan tu saya dah masak sangat dgn perkara mcm ni..ape pun semua beringat lah kan modal dah beratus..malah beribu pun ada tapi emmmm...hampeh gigit jari beb  

Page 1   (Total 3 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..