Ingin Menjual Tanah atau Membeli Tanah Sekitar Kuala Terengganu Hubungi Saya
Abah 4 - Sat 31/Mar/2012 10:26am [Last Comment]
salam semua...

Saya merupakan perunding hartanah sepenuh masa bagi sesiapa yang ingin membeli atau menjual tanah/rumah
sila hubungi saya segera, abah -012 922 44 66

Niche: Agen Hartanah
 
1. Mohd Jamaluddin Jusoh - Sat 31/Mar/2012, 10:49am
salam

saya mencari tanah kawasan gong badak, tok jembal, sekitar umt atau unisza, wakaf tengah dan sepanjang pantai. Tanah berkeluasan 5ekar ke atas. Jika ader email saya segera

mal_2011@hotmail.com  
2. Mohd Khairi 6 - Mon 2/Apr/2012, 3:20pm
salam....
en jamaludin saya ada tanah 4.1167 ekar
200meter dari pantai bari, tanah sedikit berbukit. tanah mmg cantik
100k/ekar  
3. Abah 4 - Mon 2/Apr/2012, 11:06pm
ok,nanti saya cuba dapatkan segera,dapat maklumat saya akan emailkan, tq  
4. Samiullah Bin Mushtaq Ahmad - Sat 7/Apr/2012, 12:46am
500 ekar keatas sawit semua freehold diperlukan 2 hari nie jer sebab tauke singapore nak beli dia kat malaysia sekarang 0194585913 pak lah  
5. Remylybya - Mon 9/Apr/2012, 11:04am
saya ada semi -D setingkat dalam proses pembinaan untuk di jual dalam rm275k seunit di Bkt Bayas-Bkt Depu Mukim Bkt Besar KT..call saya hj mat 012-3276082  
6. Ahmad 319 - Thu 12/Apr/2012, 4:28pm
saya ada (milik sendiri):
1. dua lot tanah 1/6 ekar setiap satu. 5km dari masjid bukit payong. (jalan mesin padi)
2. 1 lot 1/6 ekar durian burung (siap tambun).

untuk disewa & pajak

kentzige@yahoo.com.sg  
7. Rezlan 2 - Mon 23/Apr/2012, 12:33pm
Salam..

saya jugak mencari tanah kosong sekitar kawasan tok jembal atau gong badak..tanah keluasan 3ekar - 5ekar..email saya dengan segera..

kamarezlan@gmail.com  
8. Nur 164 - Sun 13/May/2012, 5:35pm
saya mencari tanah kosong seluas 500 ke 1000 ekar untuk dijual,klu boleh antara antara perak,selangor,pahang dan n9 sahaja..lepas tu tanah seluas 2 ekar sesuai untuk pembinaan stesen minyak di selangor sahaja..boleh email saya shent_qah31@yahoo.co.uk
tq  
9. Abah 4 - Sun 10/Jun/2012, 2:29am
salam semua,bagi sesiapa yg ingin mencari atau menjual hartanah di Terengganu,jgn lupa layari website saya,
www.1hartanahterengganu.com ,sebarkan shbt2....  
10. Baharuddin 8 - Sat 1/Sep/2012, 1:48pm
salam,sy ade tanah utk d jual d bukit payong

keluasan : 908 meter persegi
tanah status : pembanggunan

kalau ade yg berminat,
emailkan pd sy dienzreen@yahoo.com

urgent!!  
11. Nik Nasir - Tue 5/Feb/2013, 9:34am
saya ada satu unit rumah berkembar di batu rakit selepas stattion caltex masuk ikut lorong mazlan hardware
3 bilik tidur dan 2 bilik air rumah sudah siap binaanya pada tahun 2011 dah ada api air cuma cf belum dikeluarkan lagi
5km ke UMT rumah kosong tanah luas 316meter persegi
harga RM255,000  
12. Nik Nasir - Tue 5/Feb/2013, 10:16am
rakan saya ada satu unit rumah banglo yg sedang dibina di TAMAN KALONGAN MAS RUSILA LUAS TANAH 397 METER PERSEGI 3 BILIK TIDUR DAN 2 BILIK MANDI
KAWASAN DIKELILINGI OLEH RUMAH BANGLO SEMUANYA HARGA RM288000 SAHAJA SILA CALL KALAU MINAT 0139334777  
13. Mohamad 59 - Mon 25/Feb/2013, 10:13pm
salam,sy ada tanah berhampiran stadium gong badak
tp jalan besar
keluasan 3 ekar

harga 18,000,00.00 /ekar
boleh runding..

berminat hubungi segera
014-2146332  
14. Syamsulsyamim - Sun 4/May/2014, 1:37am
rumah banglo untuk dijual termasuk perabot yg tetap.
2 tingkat.
8 bilik 5 bilik air.
rumah diatas 2 lot tanah.
terdapat mini kolam.

*harga nilai lebih tinggi berbanding harga untuk
dijual..
*sesuai untuk aset .
*kawasan yg privasi dan elit.
*harga buka RM 1.4J nego sampai jadi.
call / whats app - 0172691769 syamsul  
15. Muhamad Jassrif Bin Said - Wed 27/May/2015, 9:43am
Abah 4, wife saya ade sebuah rumah di telaga daing, rumah sebuah. rumah dalam pengubahsuaian. luas tanah 325m2. nak jual secepat mungkin sebab kami akan pindah ke kemaman. harga antara 230k. 01132180997, tq.  
16. Amsyar 11 - Tue 3/Nov/2015, 3:55pm
Assalamualaikum:

Menjual tanah di dalam rizab Melayu,
Negeri: Negeri Kelantan
Daerah: Jajahan Pasir Putih
Tempat: KG. BAROH SELISING
no LOT: LOT 3009

untuk pertanyaan: CALL/WHATSAPP
017-6747430 - WAN ROHANI WAN HUSSIN
019-9613434 - ABD.HAKIM

http://www.mudah.my/vi/41958166.htm  
17. Bob 13 - Thu 25/Aug/2016, 10:23pm
tanah lubuk kawah jerteh 6.4 ekar rm260k berminat call/whatsaap 0183772446.  
18. Muhammad 582 - Sat 8/Oct/2016, 12:42am
salam saya ada tanah di tepian pantai
berhampiran setiu keluasan 8.55 ekar
berharga rm 1.8j sebarang pertanyaan boleh call muhammad...
direct owner ... jualan segera  
19. Mohd 416 - Mon 14/Nov/2016, 10:31am
Salam sy ada tanah di kg batu tiong,Dungun(lokasi boleh google maps) utk dijual,luas tanah 692 mps,freehold,ade geran hubungi zaki +601110680798  
20. Sha 126 - Sun 11/Dec/2016, 5:46pm
Saya ada sebidang tanah untuk dijual dikawsan telemung kampun mesah. Tanah kebun duku berkeluasan 1.6ekar. 200meter dari jalan raya. Jika berminat sila wsap atau call 0199521147 azhar.  
21. Sha 126 - Tue 10/Jan/2017, 5:30pm
Saya ada sebidang tanah untuk dijual di Kawasan Telemong kg mesah k.terengganu.tanah kebun duku berkeluasan 1.6 ekar(200meter dari jalan raya. Jika berminat sila whatssapp ke No 0199521247 Azhar(direct owner),diperlukan segera dan yang serius sahaja  
22. Sha 126 - Tue 10/Jan/2017, 9:16pm
0199521147 azhar
E-mail jahar61@yahoo.com  
23. Mohammad Amirul Aizat - Tue 30/Jan/2018, 2:02pm
Assalamualaikum:

Menjual tanah di dalam rizab Melayu,
Negeri: Negeri Terengganu
Daerah: Setiu
Mukim : Mukim Tasik
Tempat: RTB Bukit Keras
No PT : PT8838
Belakang Pejabat Agama Daerah Setiu
Dekat Hospital Setiu
Tanah Orang Melayu
Leasehold sehingga 14 Jun 2076
Harga Jual : RM 50 000. Masih boleh runding.

untuk pertanyaan: CALL/WHATSAPP
0111-9087401-Amirul  
24. Izzuanmuhd - Mon 16/Jul/2018, 12:24pm
-2 lot tanah untuk dijual
-Bersaiz 728 meter persegi (7836 kaki persegi)
- corner lot 727m2
-Geran individu (xperlu pecah geran dah)
-Berdekatan Kem PGA, Masjid Kusza, area belakang McDonalds Gong Badak.
-Tanah mempunyai pokok2 tumbuh liar..

Direct owner : belian tunai. Pembiayaan pinjaman on pembeli.

*turut mempunyai 2 lot bersebelahan..
*Setiap lot berasingan geran..
*728m2 lot tengah : RM170k
*727m2 cornet lot : RM180k  
25. Ramzi 18 - Thu 8/Nov/2018, 3:16pm
asalamualaikum
Tanah untuk dijual
Negeri= Terengganu,Daerah= Kuala Terengganu,Mukim=Manir,kpg Pulau Babi
Keluasan=0.206 ekar/0.0834 hek
Tanah org melayu ..Harga jual=lihat dulu dan bincang harga

untuk pertanyaan wasap ke talian 018 3766675.Ramzi Hole  
26. Muhamad Syarifuddin - Tue 27/Apr/2021, 3:45am
Saya ingin menjual tanah rata macam padang bola yg berkeluasan 1.5 ekar area Kampung Telaga Papan, Setiu Terengganu. Boleh tukar nama terus. Berminat boleh wssp 010-5232309 / email ke toknyang92@gmail.com  
27. Alleya 2 - Wed 28/Apr/2021, 6:12am
Setiu , Chalok, tanah utk dijual
5 ekar , berhadapan balai polis chalok,berhampiran pejabat pos dan klinik kesihatan ,premium view , geran individu. geran terhad , 20 bungalow, 6 semiD ,4 shoplot
wasap 0176047514  

Page 1   (Total 27 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..