Ingin Membuka Bisnes Santan (Perak)
Shuk 17 - Mon 15/Oct/2012 9:12am [Last Comment]
Salam ahli forum,

Saya dalam proses untuk membuka perniagaan jual santan. Kepada warga yang ada maklumat dan panduan, mohon kongsikan.

Lokasi saya di Manjung, Perak.

My email ashukryothman@gmail.com

Niche: Pembekal Kelapa Dan Santan | Ingin Berniaga
     
  1. Koperasi Bina Usahawan Utara Bhd - Mon 15/Oct/2012, 9:27am
    salam...

    jika perlukan kelapa utk dihantar ke lokasi tuan sila hubungi sy...

    harga boleh ditawarkan.. minima order 6500biji...wassalam..

    kobuub@gmail.com/018-9475 996  
  2. Siti Fazelah Che Lam - Mon 15/Oct/2012, 9:32am
    selamat maju jaya,  
  3. Jep 5 - Mon 15/Oct/2012, 10:44am
    ingatkan kat klang valley...bole gak join jd rakan kongsi...ni manjung la pulok...  
  4. Hakim 95 - Tue 16/Oct/2012, 8:24pm
    salam...sy hakim,dah pun buka perniagaan santan ni,lokasi kedai sy adalah di pantai dalam kuala lumpur,jika ada info tentang lokasi strategik,beritahu sy boleh..memandangkan kedai sy skrg terlalu padat dgn kereta,susah untuk loading kelapa.kerana sy skrg hanya menyewa ruang,dan mencari kedai sendiri  
  5. Pyan 9 - Wed 17/Oct/2012, 10:31am
    salam warga m.c..saya nak menjual pelanggan santan saya yang sedia ada.total tempahan lingkungan 100-130kg santan sehari..area putrajaya,puchong,seri kembangan dan sekitarnya...dalam rm2k...nak pas kat pengedar baru sebab saya sudah jadi pengedar kelapa...tak sempat buat semua...harga purata rm 5.00 sekilo....dan kepada sesiapa yang mengusahakan santan atau pengedar kelapa kepada peruncit@pengusaha bolehlah berurusan dengan saya jika mahukan bekalan kelapa...harga pengedar tidak sama dengan peruncit..siapa cepat dia dapat...hubungi saya sufian 019 282 6482  
  6. Pyan 9 - Wed 17/Oct/2012, 10:46am
    satu lagi..mencari pengguna santan bukanlah semudah memasarkan didalam internet,sebaliknya anda perlu berusaha turun padang sendiri bersemuka dengan pelanggan..dan pelanggan pula bukan terus membeli.dalam 10 orang pelanggan seorang belum tentu mahu beli.jawapan yang anda akan dengar seperti sudah ada pembekal,parut sendiri,tak pakai santan,bos tak ada dan lain2...tetapi dengan usaha gigih anda berani jumpa berulang kali pelanggan yang sama,barulah anda akan diberi sedikit muka oleh pelanggan.disini baru ada menunjukkan yang pelanggan itu ingin mencuba produk anda..kebanyakkan pelanggan yang saya jmpa,hanya 2% sahaja yang tahu mengunakan internet....maknanya,pengguna santan tidak melayari internet...habis kerja,balik tidur dan tiada masa...maka berusahalah ya...saya tulis atas dasar pengalaman...kepada sesiapa yang berminat untuk membeli pelanggan mega santan saya boleh hubungi saya terus..sehari linkungan 1000kg santan original..thanks..  
  7. Nabilah 4 - Wed 17/Oct/2012, 5:04pm
    Salam, sya mncri funder untuk modal bisnes supplier di kl..lokasi amat strategik, modal dperlukan 29k n 30% untuk funder y mmbntu, jualan scra retail n wholesale, income shari rm4k ke atas...klu ade y sudi boleh mail ke bella.afandi@gmail.com  
  8. Mohd Kamal Bin Mohd Jan - Wed 17/Oct/2012, 7:10pm
    malnita enterprise ada menjual kelapa tua kg dgn harga rm1.45 sebiji rosak boleh tukar 0172196121  
  9. Shuk 17 - Thu 18/Oct/2012, 9:23am
    Koperasi Bina - saya dah email keperluan.
    Siti - terima kasih atas ucapan.
    Jep 5 - x apa. Boleh kongsi maklumat.
    Hakim 95 - boleh kongsi maklumat.? Macamana sambutan?
    Pyan 9 - tq for advise. Manjong ada hantar kelapa ker.?  
  10. Pyan 9 - Thu 18/Oct/2012, 11:44am
    ada..depend pada awak punya order....kalau lebih 6000 biji kita boleh hantar...emel pada saya pyan_20@yahoo.com...atau contact no 019 282 6482 pyan  
  11. Iman 30 - Fri 19/Oct/2012, 10:47am
    tumpang iklan tuan rumah : en Shuk

    saya juga ada bekalkan kelapa dgn harga patut. sila klik ID saya utk dptkan harga dan info terkini tq.  
  12. Noor Azura 6 - Fri 19/Oct/2012, 11:43pm
    Salam, saya merupakan pembekal buah kelapa, juga mempunyai perniagaan santan yang beroperasi di Bayan Lepas, Pulau Pinang. Saya telah membekal ke kilang-kilang dan juga restauran. Buat masa ini, saya ingin meluaskan perniagaan saya di kampung saya iaitu di Kuala Kangsar, Perak.

    A) buah kelapa gred A
    B) rm1.20 sebiji (telah dikupas kulit)
    C) 6500 biji/seminggu
    D) penghantaran ditanggung pihak kami

    Jika berminat, sila hubungi saya.

    Noor Azura
    0192558457  
  13. Kevin 14 - Sat 20/Oct/2012, 12:12pm
    0125477779 @ 0169727750 sila hubungi talian ini kita bincang... sekian terima kasih.....  
  14. Ikmal Hakimi - Wed 24/Oct/2012, 12:34am
    kelapa kg gred A dan B min order 6500 biji siap hantar depan pintu rm 1.10. Order kurang dari 6500 pun boleh. Harga lain. Beza sikit je. Siap hantar jugak hubungi sy Ikmal 0195166649 kita bincang sampai jadi.  
  15. Shuk 17 - Sun 4/Nov/2012, 2:22pm
    Minta pandangan ahli forum berkaitan dengan mesin perah santan atau parut kelapa yang menggunakan 3HP. Adakah meter elektrik kena tukar 3 phase atau jika tidak ditukar akan menyebabkan kos elektrik yang tinggi kerana menggunakan 1 phase seperti yang sedia terpasang di rumah atau di rumah kedai sekarang. mohon ulasan.  
  16. Pyan 9 - Wed 7/Nov/2012, 2:35pm
    tengok u punya motor la..single phase ke 3 phase.kalau 3 phase meter kena la tukar 3 phase...begitu juga kalau single phase.beza dia 3 phase,perahan tiada masaalah walau mesin di pasang 25 jam..motor tahan lama..single phase tak leh lama2.5 jam kena rehat..letrik kedua2 phase sama kuat...sebab pakai motor..kuat guna karen la...kalau nak jimat pon tak guna sbb kerajaan asik naikka harga letrik..  
  17. Norashida Sulaiman 2 - Wed 13/Mar/2013, 9:31pm
    As salam...saya pembekal dan pemborong kelapa santan segar xde campur2 nyer..sedang mencari pengusaha2 spt hotel,kedai2 mkn,restoran yg memerlukan santan segar kami siap dgn penghantaran skali.sesiapa yg berminat..bolehla hubungi saya syeda ditalian 0137309937..tq kami di area p.gudang.  
  18. Reza 17 - Fri 13/Sep/2013, 2:25pm
    sapa bole share rp perniagaan santan anda?emailkan pada reza_4evil@yahoo.com  
  19. Muhamad Firdaus 7 - Mon 3/Feb/2014, 3:29pm
    DAPATKAN MESIN SANTAN MODEL A22 1HP BARU SETAHUN GUNA HARGA TERBAIK 0142528009  
Page 1   (Total 19 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Nasi Ayam Paling Sedap di Semenyih
Kami mencuba Nasi ayam yang popular di Semenyih. Juga ada Cucur Udang dan Tauhu goreng yang sedap disitu. Sebelum tu kami jogging di Bukit Setia Ecohill dengan pemandangan 360 darjah sekitar Semenyih. Taman ini dijaga rapi dan sangat cantik.
Durian Hutan Hulu Langat Memang Menyengat
Kami ke Kampung Pangsun, di tepi hutan Hulu Langat untuk mencari Durian Hutan. Kawasan ini memang tempat pengumpulan durian dari kawasan sekitar. Durian Bukit, Durian Kampung dan Durian Hutan. Dan kami juga terjumpa Durian Hanyut :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)