Ingin Berniaga Tapi TakTau Bagaimana
Maslina 11 - Fri 22/Feb/2013 11:33am [Last Comment]
hye sy maslina sy hrp adela spe2 blh bantu sy.sy ni basic brniaga 2 mmg da ade ckit modal pon x brape byk sgt.sy ni brminat sgt nk bke kiosk taco tao makanan jepun mcm yg kat jusco luar dri phg.sy ingt klw dberi peluang nk sgt brniaga dkt area kuantan dlm ecm ke megamall ke kntn prde ke giant ke.ikutla mane2 psraya.tp sy ni x tau mcm mane nk mulakan.kpada spe2 yg sudi mmbantu tlg la sy yea.t.kasih byk2 jika ingin mmbantu sy sila la email kan kpda sy maslinalina95@yahoo.com

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Pv Legacy Sdn Bhd - Fri 22/Feb/2013, 11:38am
klu sya bg kiosk berniaga EMAS mcm mana? email sya mohdsaipol@pvholdings.com.my  
2. Tanganexpress Printing Graphic - Fri 22/Feb/2013, 12:01pm
Boleh jadi agen printing kami, FREE registration..

boleh email : tanganexpress@gmail.com.  
3. Mohdkhairunnaim Bin Mdsayid - Fri 22/Feb/2013, 12:21pm
blh jadi agen bank ... call saya 017-3110068 utk lanjut..  
4. Maslina 11 - Fri 22/Feb/2013, 1:40pm
area pahang blh ke mohdkhairulnnaim??email pada sy yea t.kasih maslinalina95@yahoo.com  
5. Aidil 59 - Fri 22/Feb/2013, 3:57pm
Berminat utk invest kedai runcit di P.Pinang, hubungi/sms sya 013-4582381.Menjadi sleeping partner, iallah menguntungkan. Tq  
6. Onechan - Sat 23/Feb/2013, 1:01am
Maslina xnak buka kiosk pakaian kat shopping mall? Kalo b'minat nak buka kiosk pakaian, insyaAllah sy boleh supply pakaian. Sy area maran.

Boleh emel sy, thuwaibahcollection.com@gmail.com  
7. Siti Mansor - Mon 25/Feb/2013, 12:48pm
Maslina, cuba buka website www.ar-rozaq.com.my. Dulu orang ni ada buat iklan kat majalah ni. Sekadar berkongsi maklumat.  
8. Siti Mansor - Mon 25/Feb/2013, 12:50pm
Sorry terlupa lak nak taip website tu untuk siapa yang baru nak buat bisnes tako tu.. harap dapat membantu.  
9. Aiennassir - Mon 25/Feb/2013, 8:32pm
berminat nak borong pakaian wanita.murah seperti peplum,plus size peplum dll dengan harga yang sangt berpatutan dan berbaloi..minimum 6pcs shja
aiennassir@ymail.com  
10. Ladyimran - Mon 25/Feb/2013, 10:49pm
Maslina minat tk nk buka kedai farmasi mcm style guardian? nnt saya emailkan butiran ok.  
11. Mohd Khairi 17 - Wed 27/Feb/2013, 8:20am
Cuba lawat web nie,kerja sikit,pulangan banyak.zapit.nu/khairulanbia  
12. Muhd Adib - Wed 27/Feb/2013, 12:22pm
Peluang bisnes fesyen dari Paris..
Daftar hanya RM15.00..
http://www.sophieparisclub.com/adsmartbiz  
13. Solahudin 2 - Wed 27/Feb/2013, 3:31pm
berminat bisnes luar negara?pulangan sgt2 menguntungkan...maklumat lanjut sila hubungi 0177673826 ustaz solahudin unk temu janji.  
14. Abghayati - Mon 4/Mar/2013, 1:13am
sila email kat saya sama... abghayati@gmail. apa2 biz yg sesuai...  
15. Mv Best Deals - Mon 4/Mar/2013, 6:06pm
salam,saye dari penang.takpe kut pasal bukan saye nak jual barang.saye kat majalah.com pun sebab nak belajar jugak pasal beberapa customer ckp online biz untung.tp saye just bg pandangan dari pengalaman saye boleh?ok,kalau taktau mane nak mule niage,first maslina cari la tapak dulu,kedai ke ape ke,yg penting kena tengok tempat tu strategik ke tak dengan perniagaan yg nak dibuka.2,cari pembekal yg kukuh dan murah.nasihat saye,pilih pembekal yg dah lame beroperasi dan harga yg ditawarkan betul2 berpatutan selain banyak ready stok.kalau nak bagus lagi,try tanye kat sape2 yg buat bisnes yg same ngn bisnes yg maslina nak bukak.tu persediaan utk pastikan kedai maslina dpt bertahan lama.tempat strategik memastikan pelanggan mengalirkan keuntungan,pemborong memastikan kedai maslina dpt beroperasi dengan barangan yg mencukupi.kalau dah bukak kedai pulak,biarlah buat promosi dulu.jgn terus bertindak nak untung terus sebaliknya tarik pelanggan,dpt untung sikit je pun tapi pelanggan suke,insyaallah ramai pelanggan,untung pun jadi bertambah banyak dari mase ke semase.banyak lagi nak kongsi tapi takut penuh plak page ni.hehehehe...assalamualaikum wbt.  
16. Maslina 11 - Fri 8/Mar/2013, 11:16am
t.kasih byk2 Mv Best Deals.klw ade fb bg sy blh??blh chat nnt  
17. Mv Best Deals - Fri 8/Mar/2013, 9:15pm
opticsick87@gmail.com  
18. Kamal 158 - Tue 2/Apr/2013, 12:28pm
Kalu area kuantan sy boleh bantu..boleh call dn jmpa..0199463987 khai  

Page 1   (Total 18 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..