Harga Kilang: Membekal Baja N.P.K dan Baja Organik
Sharill @ Teluk Chemperai Enterprise
Thu 2/Jun/2011 10:23am [Last Comment]
Syarikat TCE membekal jenis baja NPK 15-15-15 dan 12-12-17.2 dalam kuantiti yg banyak, brg trus dr kilang,harga murah.Baja Berjenama Kuda Singa, Felda, Risda. min Order 10tan keatas. Baja kompos organik juga dijual spek 8.5-6.3-17-2.5MgO+TE.
Pengangkutan disediakan.Packaging 50kg (kecuali brand Risda 25kg)

Harga dari RM75.00-RM95.00

1-BAJA KOMPOS ORGANIK (8.5-6.3-17-2.5MgO+TE)
2-UREA N 46%
3-MURIATE OF POTASH (MOP) K2 O 60%
4-ROCK PHOSPHATE P2 O5 32-34%
5-AMMONIUM SULPHATE (AS) N 21%
6-NPK 12-12-17-2
7-NPK 15-15-15
-----------------------------------------------------

GREENFIELD BAJA KOMPOS 8.5-6.3-17-2.5MgO+TE
Harga :RM 1, 600.00/ Mt / 25kg

*UREA N 46%
Harga : RM 1, 700.00/ Mt / 50kg

*MURIATE OF POTASH (MOP) K2 O 60%
Harga : RM 1, 800.00/ Mt / 50kg

ROCK PHOSPHATE P2 O5 32-34%
Harga : RM 700.00/ Mt / 50kg

AMMONIUM SULPHATE (AS) N 21%
Harga : RM 970.00/ Mt / 50kg

NPK 12-12-17-2
Harga : RM 1, 750.00/ Mt / 50kg

NPK 15-15-15
Harga : RM 1, 900.00/ Mt / 50kg

(*) harga yang masih dalam keadaan turun naik.

Ejen utk seluruh Malaysia @ Pahang diperlukan.Terima Kasih

Call 019-3572138 (shahril)/ 017-9665621(paiz) untuk rundingan atau email: telukchemperai.ent@gmail.com

Niche: Usahawan Baja Pertanian | Usahawan Tani
 
1. Daim Mohamad - Thu 2/Jun/2011, 10:25am
kalau kat sarawak boleh hantar tak/yg sawit punya ada?msg me0168511207  
2. Sharill - Thu 2/Jun/2011, 10:36am
daim kita cuba.  
3. Syazlan89 - Sun 5/Jun/2011, 1:28am
ANAK POKOK GAHARU
minimum pembelian:100 pokok ke atas ....
penghantaran percuma sekiranya dalam selangor dan johor
caj penghantran adalah berpatutan di luar selangor dan johor
saiz pokok: 3-4 kaki
harga sebatang anak pokok: rm9.50
harga boleh runding....
hubungi : azlan 0196329664  
4. Riz 6 - Wed 8/Jun/2011, 10:46am
brand apa?  
5. Sharill - Wed 8/Jun/2011, 12:20pm
Riz 6 > kuda singa dan felda  
6. Hafiz36 3 - Tue 28/Jun/2011, 2:28pm
saya ada tanah hitam untuk di jadikan baja organik,berminat boleh hubungi
0177710136
lokasi perak  
7. Yen 8 - Sun 10/Jul/2011, 10:49pm
sy anak felda d pahang..jengka..
berminat tp dlm kuantiti baja yg kecil boleh k? klu boleh hantarkan detail kat email sy di
dolbharim@yahoo.com  
8. M Faizol - Wed 27/Jul/2011, 10:38pm
saya ada meyediakan perkhitmatan penhantaran baja keseluruh semenanjung malaysia.kami meyediakan lori 1 - 3 tan lori jika berminat tel 0123678481  
9. Miey 8 - Mon 12/Sep/2011, 12:25am
hantar risalah untuk saya promosikan.saya mempunyai kedai menjual peralatan dan keperluan pertanian.
emai miey69_emcis@yahoo.com  
10. Adie30 - Mon 10/Oct/2011, 8:03pm
sekali pehantaran ke pekan pahang baja kuda singa berapa?  
11. Nesh - Mon 19/Dec/2011, 9:48pm
1. BAJA UREA SEBANYAK 8,024 BEG (50KG/BEG)

2. BAJA NPK 15:15:15 SEBANYAK 1,4884 BEG (50KG/BEG)

Minta sebut harga  
12. Sharill - Sat 24/Dec/2011, 8:51pm
Nesh > Adie > sile hubungi saya di 0163199363 untuk maklumat ttg baja tersebut. (shahril)  
13. Edy 31 - Sat 7/Apr/2012, 1:31am
Rock phosphate for sale :

1) Origin : egypt
2) payment term : LC at sight
3) price term : CIF port klang
4) P2o5 : 28%-32%
5) analysis : SGS
6) packing : bulk/ 50kg bag/ jumbo bag

If you're interested, please send an email or call directly to me for more information on analysis report / FCO etc.


Phone : 0192996194
mail : muhammad@genusgv.com  
14. Mahadhir - Sun 17/Jun/2012, 1:01am
slm...kilang kami di phg ada stok tandan sawit kosong untuk dijadikan baja kompos...kami ingin jual semua stok kami dlm 80000tan..harga bleh runding...transport sendiri,kami hanya jual tandan kosong sahaja....berminat nk tau lebih lanjut sila hubungi mahadhir 017 6998789  
15. Hazmira 4 - Sat 30/Jun/2012, 12:43pm
salam,company sy ade jual baja swt dan penggalak susu gth..
baja compound npk 12/12/17/2, 12/6/22/3. 15/15/15 & urea 46% petronas...sbrg prtnyaan blh call 067992998/0192638280..wellgain product sdn.bhd,nilai n9  
16. Ais G Com Services - Wed 11/Jul/2012, 3:23pm
Kami pun ada baja organik untuk sawit

call/sms 0193977979

aisgnetwork@gmail.com

http://ais-gcomservices.blogspot.com/  
17. P Ramlee 7 - Fri 27/Jul/2012, 3:42am
baja risda ngn felda bley jual ke?? klo bley sy bley jadi agen di pahang.. by_unggul@yahoo.com  
18. Arepart - Sat 10/Nov/2012, 5:36am
1. NPK 15-15-15 = 157 BEG (50KG/BEG) Brand Kuda Singa

2. NPK 12-12-17-2 = 64 BEG (50KG/BEG) Brand Kuda Singa


Minta sebut harga, daengrazali@gmail.com  
19. Lipi - Wed 14/Nov/2012, 1:21am
bja buah untuk padi da tk?brapa harga dia..tlong email ke alif_fi82@yahoo.com  
20. Izat 11 - Fri 21/Dec/2012, 10:49am
harga baja singa kuda berapa?email harga izat_kb@yahoo.com  
21. Uddin 2 - Thu 17/Jan/2013, 9:26am
saya menjual baja butiran premium NPK 12:12:17+2+te cap raja sawit dengan harga borong..1 tan rm1400..5 tan ke atas rm1200 dan 10 tan ke atas rm1000..harga pasaran rm1850/tan..saya adalah pengedar sah syarikat..mencari ajen di seluruh malaysia..hubungi saya eddin 0137070752 atau fb saya prima.orange@yahoo.com untuk melihat gambar dan produk2 lain  
22. Raida87 - Mon 25/Feb/2013, 8:04pm
Saya ada menjual pelbagai jenis baja. (Real Strong Bio- Chemical Fertilizers)
Sila layari http://realstrongbaja.blogspot.com  
23. Hazmira 4 - Wed 27/Feb/2013, 4:16pm
kami ada jual baja pengeluaran dari kilang,baja npk,urea,mop...npk rm75 harga market dalam rm90,,urea harga naik turun.kalau berminat boleh hubungi fendi 0173945548,nilai,n9  
24. Anne 51 - Sun 14/Apr/2013, 8:26pm
email quotation untuk ejen price saya untuk semua barang ke greenglobalgeneration@gmail.com  
25. Madie 6 - Sat 7/Sep/2013, 4:26pm
tolong email quotation untuk ejen price saya untuk semua barang ke daengrazali@gmail.com  
26. Nuzul Ramadzan Bin Abdul Razak - Fri 4/Oct/2013, 5:05pm
Assalamualaikum semua. Sila layari www.mudah.my/agromas untuk pilihan baja berteknolgi tinggi, murah, jimat & kualiti tinggi. ada juga menjual benih sawit pelepah pendek "Teknologi Tisu Kultur DxP + Tenera" produktiviti pengeluaran buah yg tinggi !  
27. Aziz 137 - Tue 8/Oct/2013, 7:51pm
saya ade stok.
baja NPK 15:15:15 cap kuda singa

RM95
baja NPK 16:16:16 Yaramila

RM95.

lain2 jenis baja pun ade.

017-7625299

utk ejen price , harga tak sama.  
28. Isma 16 - Tue 22/Oct/2013, 3:29pm
Tumpang iklan... saya membekal baja dolomite. jaminan tumbuhan menjadi power luar biasa. hubungi saya untuk harga paling baik. 0134849221  
29. Mimi 172 - Wed 30/Oct/2013, 3:58pm
Saya ada menjual baja organik berasaskan ikan laut dalam dan Alhamdulillah hasilnya amat baik kerana kandungan asid amino yang mencukupi memainkan peranan yang penting didalam tumbesaran tumbuh-tumbuhan. Jika anda berminat, boleh lah menghubungi saya, 013-8391980. Sekian terima kasih.  
30. Faridah Binti Ahmad - Tue 21/Jan/2014, 2:27pm
nak minta sebut harga untuk baja
NPK 17-5-24 (25kg)

dan NPK HIJAU 15-15-15 (25kg)  
31. Hazley - Sun 20/Apr/2014, 11:01pm
Harga untuk 12-12-17.2 kuda singa ambik kuantiti banyak..email sy hazley83@yahoo.com  
32. Dyana Azlan - Tue 20/May/2014, 9:35am
Promosi!!

Baja Gunung Berapi Bakam Suci Ori (Zeolite)

Sesuai digunakan untuk tanaman sawit, padi, getah, tebu, gaharu dan buah-buahan.

100% organik
Gred AAA

Tingkatkan hasil anda dengan Baja Gunung Berapi Bakam Suci Ori

Harga: RM38/25kg
*harga tidak termasuk penghantaran

Kami suburkan tanah dan tanaman,
Anda maksimakan hasil dan pendapatan

Hubungi pengedar kami yang berhampiran dengan anda segera!!

SELANGOR

Rawang : 012-398 7303 (Azlan)

Tanjong Karang : 013-281 1640 (Hisham)

Kuala Selangor : 013- 710 7010 (Diyana)

Bukit Hijau : 019-259 4311 (Azhar)

Bukit Kuching : 019-644 0845

Sabak Bernam : 019-5777 395 (Ali)

Sungai Besar: Tel = 019-6185 337 / Whatsapp = 013-346 3374 (Amin)
Facebook : Baja Pintar Ori Sungai Besar

Meru : 019-248 9101 (Hj Humaidi)

Sementa, Klang : 019- 360 0829 (Shah)

Shah Alam : 016-281 6060 (Shamsuddin)
MELAKA

Merlimau : 017-218 2256 (Kadir)

Jasin: 017-2259 517 (Haminuddin)
Facebook: Baja Pintar Ori Jasin

NEGERI SEMBILAN

Gemencheh: 019-2588 646 (Nasir)
Facebook: Baja Pintar Ori Gemencheh

Kuala Klawang : 019-642 4683 (Kahiruddin)

PERAK

Bagan Datoh: 019-4242 531 (Suhaimi)
Facebook : Baja Pintar Ori Bagan Datoh

Sitiawan : 012-4777 275 (Husni)
Facebook: Baja Pintar Ori Sitiawan

Lekir : 019-4499 630 (Salmah)

Bota : 014-307 4939 (Dato Su)
Facebook: Baja Pintar Ori Bota

Kuala Kangsar : 013-528 1914 (Abdul Latip)
Facebook : Baja Pintar Ori Kuala Kangsar

Taiping : 011- 26555 242 (Fakhrul)
Facebook : Baja Pintar Ori Taiping
KEDAH

Pendang : 016-323 5002 (zulkefli)
Facebook : Baja Pintar Ori Pendang
PAHANG

Kuantan: 011-2559 1004 (shaiful)
Facebook: Baja Pintar Ori Kuantan

Kuala Lipis : 012-9373 993 (Baderu Khisam)
Facebook: Baja Pintar Ori Kuala Lipis

Jerantut: 012-360 5037 (Golden Rengat Enterprise)
Facebook: Baja Pintar Ori Jerantut

Felda Jengka 5, Maran: 013-944 6242 (Zulkifli Zainal)

Kuala Kerau, Maran : 013-9220 636 (Kamarul)

Lanchang : 019-234 8505 (Mansor)

Felda Chini 1, Pekan : 014-8368 549 (Samud)

Felda Bukit Sagu : 019-910 4745 (Ismail @Pak Mail)

Ganchong, Pekan : 013-980 1058 (Mahathir)

TERENGGANU

Felda Neram 1,Kemaman : 014-297 4308 (Hj Mukhtar)

Santong, Kerteh 5 & 6, Kemaman : 019-374 6450 (Mie)

Pasir Gajah, Kemaman :017-369 3696 (Khairul)

JOHOR

Batu Pahat: 014-918 0898 (Affan)
Facebook :Baja Pintar Ori Batu Pahat

Labis: 019- 7866 272 (Razak)
Facebook: Baja Pintar Ori Labis

AGEN-AGEN MASIH DIPERLUKAN DI SELURUH NEGARA!

INGIN MENJADI AGEN KAMI?

PM KAMI DI FACEBOOK : BAJA PINTAR ORI

ATAU LAYARI LAMAN WEB KAMI: www.organikpro.com  
33. Eena Arrina - Mon 9/Jun/2014, 1:41pm
saya cari Baja bunga utk bunga apapun. contact 012-4746867  
34. Nasir 108 - Tue 7/Oct/2014, 4:43pm
Membekal baja/racun rumpai untuk tujuan pertanian di sabah.
Harga termasuk penghantaran (terma & syarat).
Senarai baja.
1. MPOB F4 NPK 9:6:18+2 @ 25kg/beg
2. (Realstrong) baja bio-organik NKP 5:5:5 @ 25kg/beg
3. (Baja Loongzou) Naga45B NPK12:12:17+2@50kg/beg
4. (Baja Loongzou) Naga44B NPK 12:6:22+3 @50kg/beg
5. (Realstrong) Gano EF @20kg/beg (4 dalam 1 baja bio organik. Melawan serangan penyakit ganoderma reput pangkal batang kelapa sawit. Guna setahun sekali utk 3 tahun berturut-turut.
6. Agricare bio organik @25kg/beg. Campuran mikrob mycorrhiza sp, bacillus sp, trichoderma sp. penyubur tanaman dan tanah, menghalang penyakit bawaan tanah, meningkatkan antibodi pokok.
7. Engano 211 @ 1L/4L. Sejenis asid organik yang sinergis campuran buffer yg dirumus khas utk menghalang pertumbuhan kulat ganoderma. Menghalang pertumbuhan & pembiakan/penyebaran kulat reput pangkal batang 'ganoderma'.
8. Mycogold@ 25kg/beg. Penyubur akar dan pucuk, meningkatkan pengambilan air dan nutrient oleh tanaman, antibodi kpda penyakit bawaan tanah seperti ganoderma, sesuai utk semua peringkat umur pokok.

Baja tunggal.
1. MOP - canada
2. SOA - korea
3. ERP - egypt
4. Borate - usa
5. Natural kieserite - china/german

Racun rumpai.
1. Dewana glyphosate
2. Paraquat
3. Ally 250g
4. Garlon
5. Kenup, dll.

Untuk pertanyaan lanjut tentang produk dan harga. Sila menghubungi saya di talian berikut. Tani Niaga 0139872950  
35. Izaty 3 - Sun 12/Oct/2014, 10:29pm
saya ade stok.
baja NPK 15:15:15 Yaramila
RM95
baja NPK 12-12-17-2 MgO+TE Yaramila
RM95.

Jika berminat atau sebarang pertanyaan sila emel ke zatysempoi@yahoo.com  
36. Ross 7 - Thu 4/Dec/2014, 8:53pm
saya memerlukan baja yara NPK 15:15:15 dan NPK 12-12-17-2 dalam kuantiti agak banyak..

call/wasap digi-2030525  
37. Nurul Aainna - Wed 10/Jun/2015, 10:01am
Baja organik yang 100% semula jadi tanpa bahan kimia.
Sesuai untuk semua jenis tanaman dan buah-buahan. Diperbuat daripada hampas tebu.
Mudah dan selamat digunakan.
Sebarang pertanyaan dan tempahan boleh whatapp kepada kami 017-5980248
Terima Kasih  
38. Nurulhuda 72 - Fri 12/Jun/2015, 9:08am
Dapatkan baja Green Drops dengan kos sehingga RM23/ekar. Dengan harga yang sungguh menjimatkan, anda juga akan memiliki sawit yang lebih sihat, buah sawit yang lebih berat dan berkualiti. Call Puan Nurul 0133706529 atau layari www.greenfoliar.blogspot.com untuk maklumat lanjut.  
39. Nur Ain Nabilah 2 - Tue 18/Apr/2017, 5:23pm
saya mencari pembekal Baja CIRP, Baja Tahi Ayam Proses (PCD) dan pelengkap kapur 20% CaO : 15%MgO. Jika ada boleh contact saya di nurainnabilah.work@gmail.com // 03-33626975 . TQ  
40. Shah Rizal 82 - Sun 17/Jun/2018, 6:06pm
Baja CCM
CBH 44
CAP KEPALA AYAM
sy mencari baja jenis ini . Sesiapa boleh supply dgn harga paling cun boleh whatsapp sy di no 0132058882 riezal  
41. Eric 42 - Tue 19/Jun/2018, 3:06pm
Rock phosphate / Urea for sale :

1) Origin : egypt
2) payment term : LC at sight
3) price term : CIF port klang
4) analysis : SGS
5) packing : bulk/ 50kg bag/ jumbo bag

If you're interested, please send an email or whatsapp directly to me for more information eric@nilevalleyagrochemical.com / 0122836236  

Page 1   (Total 42 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..