Group Enterprenuer Tukang Kasut, Kraf Kulit Malaysia
Saifulmalayaleather - Tue 23/Aug/2016 7:01am [Last Comment]
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh pada semua warga majalah..

Saya menjemput kepada yang berminat utk bertukar pendapat, idea, berniaga dan partner bagi menjayakan usaha sama dan membangunkan industri produk malaysia yg semakin berkembang

Ini adalah topik yg saya buka bagi account lama saya yg tidak dapat dibuka bertajuk (Group Whatsapp untuk Tukang Kasut, Tukang Jahit Brg Kulit) 2015 bernama saiful9

~Peluang perniagaan partner dgn modal yg rendah ataupun besar juga bagi yg berminat sgt diutamakan..

~Matlamat saya dan rakan niaga kami untuk mewujudkan usahawan kecil yg lebih profesional di malaysia dan memperkenalkan kulit yg tulen dimana masih ramai yg tidak ketahui perbezaannya

~Bahan dan peralatan serta tunjuk ajar akan disalurkan dari kami juga pengusaha kilang bumiputera yg bersama2 utk melaksanakan usaha ini

$Kepada penternak lembu atau pengusaha daging yg ingin mendapatkan peluang lumayan membekalkan kulit kepada juga kami amat perlukan..

*Massage AD GROUP LEATHER @ AD PARTNER LEATHER
* whatsapp atau call 0108398177

Niche: Pemborong Kasut Dan Sandal | Kedai Cenderahati Dan Kraf | Persatuan | Diskusi Bisnes
 
1. Jai Sitieisya - Wed 24/Aug/2016, 2:01am
add sy 0174047209  
2. Rayhan 5 - Wed 31/Aug/2016, 1:22am
0196141615  
3. Asmadi Bin Abdullah - Wed 31/Aug/2016, 7:53pm
asmadi
0183739977  
4. Hazim 47 - Fri 2/Sep/2016, 4:08pm
Add sy 01121151184 hazim  
5. Ajeep 1111 - Sat 3/Sep/2016, 3:17am
Add sy 0197350508  
6. Norhayati 44 - Fri 9/Sep/2016, 1:36pm
Add saya 0166053960  
7. Saifulmalayaleather - Sun 11/Sep/2016, 8:50pm
Assalamualaikum kepada semua..Selamat Hari Raya Aidiladha..

Terima kasih kerana komen dan tinggalkan no ..

Perhatian kepada semua warga majalah yg membaca komen ini..Group usahawan pembuatan kulit ini ditubuhkan utk yg benar2 serius sahaja..
Bagi yg nak cuba2 atau nak copy ilmu baik lupakan niat kalau nak dapatkan dari group kami..
Dalam group kami ,kerjasama diperlukan bukan utk kepentingan sendiri..

Jika berminat nak join pastikan anda betul2 serius dan ada kerjasama..Pendapatan hasil sgt lumayan dari usahasama..  
8. Syed Mohd Muhaimin - Sun 11/Sep/2016, 11:10pm
013-3808048 Muhaimin  
9. Saifulmalayaleather - Mon 12/Sep/2016, 8:54pm
Keuntungan lumayan tanpa perlu fikir bisnes apa dgn modal yg ada..
Produk tahan berterusan walaupun ekonomi meleset ataupun berkembang sentiasa mendatangkan pendapatan..

Yang serius akan mendapat keuntungan jika melabur dan berniaga dgn produk kami..

Whatsapp call 0108398177 untuk mendapatkan tmpt sebagai usahawan kami  
10. Kliq - Sun 2/Oct/2016, 12:24pm
add saya 0105060105 arief  
11. Saifulmalayaleather - Tue 14/Feb/2017, 3:04pm
Untuk join boleh ke link group ini

https://chat.whatsapp.com/Jm9Ng0409NSC1H7EMhjJhx  

Page 1   (Total 11 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..