Funder Diperlukan untuk Mesen Penetasan Telur
Benih Anak Puyuh - Mon 17/Sep/2018 2:23pm [Last Comment]
Assalamualaikum, sahabat2 majalah yang dihormati Dan disayangi..

Saya adalah penternak PUYUH Di selangor, Di sebabkan pengeluaran dari pembekal Di seluruh negeri Di semenjung sy mula mengeluarkan TELUR BENIH sendiri selain membiakan BENIH untuk Di tetaskan.

Disebabkan permintaan yang tinggi sy nak besarkan ladang Dan memperbedarkan tempat PENETASAN... Sy memerlukan funder dgn modal rm50k untuk ladang ternak Dan MESEN PENETASAN.

Jika ada yang berminat tapi modal tak sampai rm50k masih boleh dirundingkan. Kalau boleh sleeping partners sy tak nk lebih dari 3orang.

Keperluan MESEN PENETASAN ini adalah untuk support pengeluaran daging burung pada bulan Ramadan tahun depan. Sekurang2nya kena 4bulan sebelum bln Ramadan kena. ada stok BENIH..

Jika ada yg minat boleh whatapp sy atau call Di talian 0134277679 -Fen

Niche: Penternak Burung Puyuh | Pembekal Telur | Usahawan Tani | Mencari Pelabur
 
1. Nnzak - Thu 21/Nov/2019, 8:20am
assalam...

utk org kedah dan perlis yg ingin bekerjasama utk projek penetasan tanpa sewa ... anda sediakan telur utk ditetas, kami sediakan mesin inkubator utk penetasan dan hasil yg diperolehi kami ambik 30% ataupun jika anda nak menyewa pun boleh dibincangkan...

utk semua jenis telur spt puyuh, itik, ayam
www.wasap.my/60174907629/inkubatorternakJV  

Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..