FGVH Akan Disenaraikan Dalam Bursa Saham!
Fgvh - Tue 10/Apr/2012 2:58pm [Last Comment]
Assalammualaikum dan salam sejahtera,kepada rakan CG,sy ingin membuka peluang kepada semua rakan CG untuk melabur di FGVH untuk menambahkan pendapatan berlipat kali ganda. Semenjak bulan January 2012 FELDA membuka peluang kepada semua KAKITANGAN DAN PENEROKA FELDA untuk terlibat dalam penyenaraian FGVH. kepada semua rakan2 yang ingin membeli saham boleh la menghubungi saya.

Setiap belian 1 unit bersamaan RM1,Dan minimum untuk belian adalah 250 unit hingga 250ribu maksimun.

untuk pengetahuan anda tiada kerugian disini kerana setiap belian saham FGVH tidak akan hangus begitu saja..anda boleh menjualkan kembali dengan harga yang sama.maksudnya duit yang labur tu tak hilang la..
Dibawah adalah pengiraan nya..

setiap belian = rm1 untuk 1unit
contoh anda labur Rm30,000 anda akan mendapat 30,000 unit..
so setelah diapungkan saham akan melambung tinggi,minimum yang dijangkakan adalah rm3 untuk 1unit,dan tak mustahil sehingga rm6 untuk 1unit..so paham2 la..

Rm30,000(pelaburan anda) X Rm3 (keuntungan saham anda)= Rm90,000
Rm30,000(pelaburan anda) X Rm6 (keuntungan saham anda)= Rm180,000


MINIMUM PELABURAN RM 1 K.....
*saya merupakan anak peneroka, niat ingin same2 membantu dan memperoleh kepentingan bersama...

SO TEPUK DADA TANYA SELERA...
hubungi saya bg yang BUKAN Kakitangan atau peneroka FELDA untuk maklumat lebih lanjut.

Adli- 0165125854
forum sebelum ini : http://www.majalah.com/?classified:fgvh-felda-global-venture-holding:800G8XF0T4

Niche: Pelaburan Saham Unit Trust
 
1. Mesin Dobi Coin Operated - Tue 10/Apr/2012, 3:10pm
Rakan CG? Bro.. Copy paste je ke? edit la sikit..

kat sinikan majalah.com.. bukan carigold broo  
2. Fgvh - Tue 10/Apr/2012, 3:13pm
sory....copy paste je...  
3. Fakrul - Tue 10/Apr/2012, 3:47pm
Pls email details

ezsmartlaundry@gmail.com  
4. Umie 19 - Tue 10/Apr/2012, 4:04pm
pls email to umieanisa@gmail.com  
5. Shar - Tue 10/Apr/2012, 4:08pm
emel me... din_udin2002@yahoo.com  
6. Rizal 134 - Tue 10/Apr/2012, 4:12pm
Bro , ko ni broker saham ke ? ada lesen ke ? Bukan boleh main ambik je duit tu.

yang aku tahu kena gi kat mana2 security Cth mayban securities, Ta securities ( yang berdaftar dengan Bursa malaysia)

Buka akaun dulu... lantik remiser... dan sebagainya/

Bukan marah..... nasihat.......  
7. Fgvh - Tue 10/Apr/2012, 5:45pm
Bro RIzal 134.......tlng baca n paham ayat aku tulis kat atas tu...mgkin bro bijak sana dalam saham nie....aku bukan kaki saham mcm bro....aku anak PENEROKA....

sy dah email kpada yg nk thu....  
8. Hana 71 - Tue 10/Apr/2012, 6:11pm
FGVH:sekadar nk tanya..yg sy tau lh hnya peneroka,anak peneroka n kakitangan felda je yg boleh beli saham felda ni....cucu peneroka pn x boleh beli...macamana u buat sampai boleh org luar beli?beli atas nama u ke? n deviden mesti atas nama u kn kalau macam tu?macamana nak pasti kan yg diveden akan sampai kt tangan pelabur tanpa ada penyelewengan?....harap FGVH x marah,sekadar nk tau je....kalau salah maaf kn sy....:)  
9. Puteri85 - Tue 10/Apr/2012, 7:25pm
email detail ctmuslihah_kl@yahoo.com  
10. Amiey 2 - Tue 10/Apr/2012, 8:32pm
email ke amiey_z@yahoo.com  
11. Fgvh - Tue 10/Apr/2012, 8:46pm
Hana 71..betul ckap u..sebab tu sy nk berurusan dgn owng f2f..knl sy dlu..thu sy tgl kat mne...senang..sebb sy thu dunia IT skrng bnyak penipuan...sy just nk kongsi je..lgpon nie hanya sekali je...


Puteri86 & Amiey 2 sy dh emailkan  
12. Nazyan - Tue 10/Apr/2012, 8:59pm
Assalam brother ...saya pun anak peneroka felda juga ...tapi tak dengar lak ade keluar saham untuk dijual /beli....yg saya tahu bapa saya dan lain2 peneroka pun tak sain ape2 lagi...dokumen dari felda...?????Jangan nak autaa....  
13. Wan Khairudin Wan Hassan - Tue 10/Apr/2012, 9:23pm
kpd semua warga mc sila masuk cg,ruangan koperasi investment cr tajuk kpf akan masuk bursa saham,berita fgvh nie tiada kesahihan,jangan main tulis kalau benda nie tak jelas.apa2pun tunggu prospektus keluar.  
14. Mohd Fauzi Ibrahim 3 - Tue 10/Apr/2012, 9:33pm
Kpd rakan2 MC saya nasihatkan supaya abaikan iklan ini. Ini semua hanya satu spekulasi semata2. Kami peneroka felda sdri x tahu menahu ttg hal ini.
Kpd Fgvh tlg jgn cemarkan nama peneroka felda....  
15. Juhan - Wed 11/Apr/2012, 1:00am
kpd nazyan, wan khai n fauzi tlg siasat betul2, cuma apa yg ingin dilakukan oleh Fgvh mmg blh diragui. tetapi tentang penyenaraian felda dlm bursa saham adalah benar.... kpd yg ingin melabur pd Fgvh tlg berhati2. sekian  
16. Fgvh - Wed 11/Apr/2012, 1:12am
salam kpd mereka yang bagi komen negatif tu....aku tk kisah la korng nk ckp ape...niat aku baik, aku pon tak mengharap kalu tak ade orng nk join skaki....ape2 pon depend pd empunya rezeki, aku just bg peluang..sementara ade..n aku nk pesan, sila berhati2 dgn bnde macm nie....aku tkut ade owng lain yg ambik kesempatan.....  
17. Kanggomat - Wed 11/Apr/2012, 6:43am
aku rasa baik gi bejumpa terus dgn fgvh..kalau rasa betul baru masuk..dia cuma nak penuhkan koata saham kpf 250k.itu je..sebab peneroka saja yng ada saham tu so dia ajak le orng luar join skali..mungkin itu maksudnya..  
18. Juhan - Wed 11/Apr/2012, 3:44pm
kpd kangomat: maksimum 250k... peneroka n anak peneroka shj yg layak untuk masuk saham ni. mgkn Fgvh nak anda joint atas nama dia. mcm tu le kira2 nya.  
19. Ecosway 2 - Wed 11/Apr/2012, 3:46pm
[Account Deleted by Owner]  
20. Rizal 134 - Wed 11/Apr/2012, 5:46pm
entahlah, cuma pada pandangan aku,
FVGH boleh buat pinjaman sendiri, tentu bank nak bagi sebab untungnya banyak ( RM 180,000 ). Cagarkan balik saham itu kepada bank...

Tak payah nak susah2 bebalah balah kat MC ni...

maaafffffkan kami......  
21. Hilmi 35 - Thu 12/Apr/2012, 4:49am
SALAM 1 MALAYSIA,

PELABURAN GOLD,

BARU DI LANCARKAN!!!

DIVIDEN TETAP 10-15% SEBULAN,

layari

www.goldmoneyss.blogspot.com

UNTUK MAKLUMAT LANJUT..

TQ  
22. Mohd Fauzi Ibrahim 3 - Thu 12/Apr/2012, 11:41pm
Kepada Rakan2 MC: Bukan niat nk berbalah tp saya nmpk byk sgt iklan yg mengelirukan, ada unsur2 penipuan dan menyalahi undang2 di sini. Semuanya dibuat atas nama RM. Kpd Admin MC tlg tegok2kan perkara ni...dlm ramai2 pasti ada yg terkena.  
23. Joe 10 - Tue 17/Apr/2012, 12:07am
susah pe miti de untuk stok bumiputra request beli lagi institusi sah ...yang aku dgr limited pembahagian  
24. Aarank - Fri 27/Apr/2012, 11:47am
Harga seunit dr FGVH pun belum ditetapkan macam mana u blh kata RM1/unit?????.....  
25. Fgvh - Sun 29/Apr/2012, 10:10pm
Maaf...sampai disini sahaja iklan ini...tiada lagi tawaran join saham yang dikeluarkan oleh saya ...harap maklum
mintak maaf kepada semua  
26. Fgvh - Sun 29/Apr/2012, 10:36pm
TOPIK CLOSE  

Page 1   (Total 26 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..