Diploma Penilaian Hartanah Part Time 6 Bulan
Ariff 173 - Sat 29/Dec/2018 1:01pm
Secara umumnya kursus ini adalah berkaitan dengan sektor harta tanah yang mana melibatkan kerja-kerja menilai untuk tujuan jual beli tanah, pengiraan cukai seperti cukai pintu, cukai keuntungan, cukai setem dan sebagainya. Ia juga berkaitan dengan pengurusan harta tanah yang meliputi pengurusan penyewaan, pemasaran dan penyelenggaraan bangunan seperti menguruskan kompleks membeli belah (Shopping Complex), ruang pejabat (Office Space), rumah kedai serta bangunan yang lain.

Anda dibekalkan dengan ilmu-ilmu teori yang meliputi bidang penilaian dan pelaburan harta tanah, pengurusan harta tanah dan juga agen harta tanah yang membolehkan mereka menjadi golongan profesional iaitu penilai, pengurus harta dan juga agen harta tanah. Graduan juga berupaya untuk memberikan khidmat nasihat kepada pelabur-pelabur harta tanah dalam membuat pemilihan jenis harta tanah yang boleh mendatangkan aliran pendapatan yang menguntungkan dan seterusnya meningkatkan nilai harta tanah.

Melalui tugasan, amali dan latihan praktikal yang dijalankan, mendedahkan pelajar kepada skop pekerjaan sebenar yang bakal mereka tempuhi apabila tamat pengajian.

Tambahan : Pelajar boleh menduduki Ujian Kecekapan Professional yang diadakan oleh Lembaga Penilai, Pentaksir dan Agen Harta Tanah untuk melayakkan diri menjadi seorang Agen Harta Tanah atau Penilai yang berdaftar

Diploma Part time 6 bulan.
Diiktiraf kerajaan Malaysia

Boleh hubungi
https://wasap.my/601128135432

Biasiswa disediakan sebanyak 5k

Niche: Pusat Latihan | Agen Hartanah | Pusat Pendidikan Tinggi
Jom Miliki Kediaman Landed 2 Tingkat Serendah RM 359k
Video: Teres Dua Tingkat | Townhouse (Bawah) | Townhouse (Atas) | Lokasi. Area Putrajaya/Cyberjaya. Dibina di dalam Township yang akan Mempunyai Masjid, Hospital, Sekolah, Balai Polis dan Banyak Lagi Kemudahan
     
  1. Syakir23 2 - Sun 17/Feb/2019, 10:25pm
    Kalau kelayakan spm boleh ke ambik diploma part time ?  
  2. Suraya 240 - Wed 27/Mar/2019, 11:38am
    ASSALAM..sekira nya sudah ada sijil penilaian dari institut penilaian negara..blh ke sy mengikuti program penilaian sementara ini untuk melayakan diri memiliki diploma.  
Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.