Dealer Kereta Terpakai
Mohamad 15 - Sun 31/Oct/2010 8:53pm [Last Comment]
Salam para forumer..saya merupakan jurujual kereta baru jenis perodua dan proton..disini saya mahu beri peluang kepada forumer membeli kereta terpakai dengan kadar murah berbanding dari used car...

kebanyakkan customer saya trade in kereta dengan saya dan saya beri kereta tersebut pada used car...saya dapati used car ambil kereta tersebut dengan harga bagi proton dan perodua dlm margin 4-6k..bergantung pada condition kereta..so saya fikir mana2 forumer ingin beli kereta saya tawarkan dengan harga lebih 1k dari harga used car beli dari saya ....

cth:waja 05..used car ambil 25-26k dan jual dengan harga 33-36k...saya cuma jual dengan harga 27-28k sahaja...just tinggalkan no telefon dan jenis kereta dan budget berapa...malas saya nak bantu car dealer(cina)semakin kaya...ini adalah rahsia perniagaan used car cina...

for your info used car(cina) xsuka beli kereta lelong dan cuma used car(melayu saja yang beli...totally beli lelong condition tidak bagus dan untung kecil ataupun xuntung langsung...masalah nak jual pada car dealer melayu mereka tidak lihat kos keseluruhan yang lihat harga beli kereta tersebut..

saya byk kali juga nak trade in harga dealer pada used car melayu tapi mereka taidak berminat...mereka rasa pandai beli di lelong dann jual semula...kos masa dan keadaan kereta byk rugikan penjual dan bakal pembeli.....

boleh sms saya di talian 017-7275464

Niche: Kereta Terpakai
 
1. Peja Hadi - Sun 31/Oct/2010, 9:11pm
saye ade kerete saga pnjg thn 92. agak2 brp leh jual atau tuka dgn van. blnan dlm 200 ke bwh. ok ke??  
2. Ain 4 - Sun 31/Oct/2010, 9:20pm
call saya ramai nk kete nih terutama teksi
0176034250 nurul  
3. Bujuder - Mon 1/Nov/2010, 12:55am
peja hadi..kereta anda saya nak beli dengan harga rm1500..no tel saya 0127031520  
4. Mohd Azrul 2 - Mon 1/Nov/2010, 1:38pm
location u kat mana??saya dok ganu..

kalau ada senarai..leh inform me

mabma79@yahoo.com  
5. Hanezan - Mon 1/Nov/2010, 8:51pm
saya ada kancil tahun 04
berapa boleh ambik?
0167175557  
6. Matzerk - Fri 19/Nov/2010, 12:30pm
saye ade satria neo 1.6 AT taun 2008..brape bleh offer? email ke mat_zerky@yahoo.com.my  
7. Alinn - Sat 27/Nov/2010, 9:50pm
saya mencari kereta iswara atau wira yang harga RM6K dalam keadaan yan elok....kalau ada sila email saya di aisyah88860@yahoo.com.saya tinggal di johor bahru.kalau boleh secepat yang mungkin.tq  
8. Azaharahmad 2 - Wed 8/Jun/2011, 12:18pm
salam...saya mencari teksi untuk di sambung bayar.....0122699468  
9. Ab Rahman 6 - Fri 23/May/2014, 10:10pm
salam..mencari wira aeroback..budget dlm rm 5000..nk guna segera..tak larat dah nk menapak hari2..tel: 0193091016  
10. Ab Rahman 6 - Fri 23/May/2014, 10:13pm
salam..mencari kereta wira aeroback budget dlm rm 5000..0193091016  

Page 1   (Total 10 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..