Contoh Kertas Kerja Rancangan Perniagaan Yang Lengkap
Khai 46 - Mon 13/Aug/2012 7:24am [Last Comment]
Salam dan selamat sejahtera,

Betul ke susah hendak berniaga ni? Bagi saya memang susah jika tidak tahu cara atau kaedah yang sebenarnya. Ia perlukan masa dan perancangan yang rapi.

Begitu juga dalam bidang perniagaan. Bisnes yang berjaya memerlukan perancangan teliti dan terperinci dari pelbagai sudut perspektif.

Selain itu, rancangan perniagaan (RP) yang teliti dan bersistematik adalah amat penting bagi menentukan masa depan perniagaan.

Apa sebenarnya RP?

RP atau rancangan perniagaan adalah merupakan "guideline" dalam satu bisnes. Ia umpama "peta" bagi menentukan hala tuju masa depan bisnes yang dirancangkan.

Dalam rancangan perniagaan ini terdapat maklumat seperti:

1) Kaedah operasi perniagaan.
2) Sasaran Jualan.
3) Perancangan kewangan (Cash Flow)
4) Pemasaran perniagaan (Strategi Atau Teknik Pemasaran)
5) Masa depan perniagaan. (Jangka Hayat)

Boleh dikatakan 60% usahawan tidak manfaatkan rancangan perniagaan ini sebaik mungkin. Ini disebabkan mereka sendiri tidak memahami aliran sebenar rancangan perniagaan ini. Kebanyakkan mereka lebih suka "upah orang" untuk membuat rancangan perniagaan. Sedang mereka sendiri tidak tahu apa isi kandungan nya. Maka RP akan menjadi "kitab buruk".

Oleh itu sebuah ebook telah diterbitkan untuk membantu anda mengenal pasti cara dan teknik membuat rancangan perniagaan.

Selain itu, ebook ini juga lengkap dengan panduan untuk anda mendapatkan modal perniagaan.

Terdapat 3 modul utama untuk memastikan pinjaman modal perniagaan anda tidak ditolak oleh agensi pembiayaan.

Anda boleh dapatkan ebook ini sekarang sementara harganya tidak dinaikkan lagi.

Untuk maklumat lanjut, anda bolehlah melayari website di bawah ini...

http://bit.ly/rahsiamodal-v2

P/S : "Cash Flow" dalam bentuk Excel juga disediakan, anda hanya perlu edit bagi melengkapkan rancangan perniagaan anda.

Niche: Rancangan Perniagaan
 
1. Ctzubaidah - Sat 25/Aug/2012, 10:40am
salam..untuk mengukuhkan cashflow RP, sye ade software cashflow untuk RP + PERCUMA modul..berminat sila pm sye,tq..zubaidah.khozil@gmail.com  

Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..