Buat Bisnes Apa Dengan Modal 50 Ribu?
Asnawi - Tue 9/Aug/2011 1:37pm [Last Comment]
dengan modal 50 ribu, apa anda akan buat?? tolak MLM la.. boleh bagi pandangan bernas snda...

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Annis 2 - Tue 9/Aug/2011, 1:59pm
boleh business contact lens..sy boleh supply...berminat boleh email di mierasakura88@yahoo.com  
2. Azizah 20 - Tue 9/Aug/2011, 2:03pm
melabur dlm bisnes..labur RM50K,pelabur akan dpt RM2500 tiap2 bulan selama 3 tahun..utk keterangan lanjut,sila hubungi azizah 0125753516..azizah_mawaddah@yahoo.com  
3. Sham Kulim - Tue 9/Aug/2011, 2:03pm
rakan kongsi projek rumah burung walet.. www.ibnumasri.blogspot.com  
4. Raque - Tue 9/Aug/2011, 2:09pm
bengkel motor - Under BKZBIKEZ..
masuk www.bkzbikez.com

ada franchaise untuk BIkEZ PIT..

jika berminat hubungi saya -
0192171591
franchaise officer - rafiq  
5. Yazmil - Tue 9/Aug/2011, 2:10pm
borong barang china...
yaz.spirit@gmail.com  
6. Danish Dean - Tue 9/Aug/2011, 2:29pm
energy?? kita setup mini plant, kita supply current kat kawsan pedalaman, every month kita blh colect bil.
kita jual current dengan takrif electrik paling bawah dari tarik caj elektrik skrang.  
7. Master Lan - Tue 9/Aug/2011, 4:09pm
beli emas 300/gram (RM50K)

dapat balik 65%
seterusnya untung emas tgh naik harga terkini rm192.69/gram dijangka rm200/gram  
8. Cetakbaju - Tue 9/Aug/2011, 4:42pm
Pakej Perniagaan Cetak T-Shirt & Cenderahati

Jom tgk sini:

www.mesincetak.tk  
9. Brader - Tue 9/Aug/2011, 4:47pm
bela lembu ke kambing ke... or tanam sayuran ke.... jual buah2an ke...  
10. Aminuddin 8 - Tue 9/Aug/2011, 5:42pm
bukak supermarket hehe  
11. Hairul Nizam 2 - Tue 9/Aug/2011, 10:27pm
bukak kedai serbaneka RM2. Saya boleh supply brg dan beri tunjuk ajar..

Nizam 016 2631453  
12. Zam 91 - Tue 9/Aug/2011, 11:16pm
bisnes WiFi lebih senang kerna kita sedia maklum pengguna internet ramai diluar sana,kita sediakan platform untuk mereka menggunakan internet pada kadar terendah di MALAYSIA,pelanggan?? jangan risau kami sediakan,hubungi saya untuk keterangan lanjut.
nizam
0175424876  
13. Kucing - Wed 10/Aug/2011, 1:22am
kalau ade 50k, lbih baik main saham..
x kacau org.. buat kerja sndiri je..

cume,kene belajardr orgyg byk pngalaman dlm saham la..

cume kene berani je.. tp kene tgk pasaran juge.. saham x tntu,, kejap naik, kejap menurun~

sy kalau ade modal, akan main saham.. =)
sekadar pandangan je la..
sbb sy tgk org yg bisnes ni.. byr sewa kedai, byr gaji pekerja, byr modal semula.. ermmm tggal brape je dlm tangan..huhu  
14. Aleef - Wed 10/Aug/2011, 1:39am
salam asnawi..
sya just nk bg pndangan...
sya ada mjalan biz kcik2 aje tpi income dia bleh la thn...
ni bkn ckp main2 bukti ada yg buat biz ni dlm 3hari bleh dapat RM10k..
bkan MLM,PIRAMID atau JUAL BRG.. apa yg penting biz ni HALAL bg org islam n KELULUSAN dr KPDN.. x salah dcc undang2....
x salah jika abik tahu n tapi amatlah rugi jika x nak tahu...
sekurangnya buat keputusan bila dah tahu apakah ia....
jika asnawi berminat call atau email sya..
0129674482 @ ansr83@gmail.com  
15. Teenergy Water - Wed 10/Aug/2011, 5:52am
salam asnawi...klu anda berminat menjadi pengedar minuman kami berjenama TeeNergy Drinks(alkaline water).modal hanya Rm 35.00(perbox) kira satu botol jatuh Rm 1.40.klu banyak lagi order kita akan diskaunkan harga.bisnes air takde expired dan masih lagi baru dipasaran.boleh layari laman web berikut www.sevensabres.com atau hub saya:Teenergy Water -017 9747173  
16. Nadia 95 - Wed 10/Aug/2011, 7:02am
buat bisnes ikan kelisa klu bminat blh kol sy 019-6318841...  
17. Khairul Nizam Isa - Wed 10/Aug/2011, 9:06am
biz tshirt & gift
www.kysuccessrich.blogspot.com  
18. Mr Perfume 2 - Wed 10/Aug/2011, 9:12am
Buka Travel Agency dengan modal RM10k dan bayar secara ansuran - hubungi saya 0193744999  
19. Hijri - Wed 10/Aug/2011, 10:22am
jika berminat bisnes f&b boleh menghubungi sy di 0137863861.  
20. Syafiq 35 - Wed 10/Aug/2011, 11:50am
Salam,
Peluang perniagaan di bawah kelolaan Persatuan peniaga, penjaja dan pekedai Bumiputra Wilayah Persekutuan. Sila hubungi 012 6554204 - Hazrul untuk keterangan lanjut. Yang tidak ada modal tapi berminat meniaga boleh hubungi kami unutk keterangan lanjut. Terima kasih  
21. Aznibeautyshoppe - Wed 10/Aug/2011, 2:15pm
butik beg dan aksesori wanita utk dijual ***URGENT***...

-boleh terus beroperasi
-terletak dalam axis atrium shopping mall,jln cempaka,ampang..
lokasi kedai di ground floor,kedai cantik..dekat dgn LRT pandan indah
-kedai siap pasang cctv,fully renovated.
-jual sekali dgn hanger beg,rak, almari, machine cashier dll. juga termasuk
stok2 yg baru.

sebab utk jual-owner terpaksa ikut suami bekerja di luar kl

berminat: pn ani : 0133336967

RM42,000 (harga lama)

RM36,000 (harga offer)-base on 1st come 1st serve basis.

tgk gambar : http://www.mudah.my/Kedai+Beg+untuk+diambil+alih+ampang-10983734.htm  
23. Din 6 - Wed 10/Aug/2011, 3:00pm
Berdikit-dikit dahulu.. senang-senang kemudian.. belajar dari A hingga Z, gunakan modal sikit dulu... nak belajar.. cuba lihat web nie dulu... buat keputusan jadi dealer dia... then mula dari bawah...
www.inaz.com.my  
24. Aniza 2 - Thu 11/Aug/2011, 12:32am
1.Perniagaan minuman 3 in 1/ makanan cepat masak (quick cook food)
2.Perniagaan Produk Frozen terbaharu (baking)
3. E-Pendidikan (ciptaan syarikat saya)
4. Latihan & Pembangunan Insan (Training & Development)
5. Perniagaan Servis secara franchise

Untuk ketahuinya lebih lanjut, sila telefon saya Aniza @ 0105454815. Lokasi saya : Putrajaya  
25. Azman 90 - Thu 11/Aug/2011, 5:26am
Mudah saja..beli kerusi urut berbayar.RM1=4 minit/RM5=20 minit.Guna wang kertas.letak di hospital ,JPJ,Imigresen dan lain2..tiap2 minggu pergi kutip duit...untung beb....email saya kalau berminat...  
26. Hasan - Thu 11/Aug/2011, 6:51am
salam..
pada pandangan saya..
-20-30k saudara simpan di gold saving account (dimana2 bank yang berlesen)sebab bank ade PIDM dan dijamin selamat..tp kenela byr zakat emas.(refer pusat zakat)..bukan x percaya yg diluar ni..tp BAHAYA.
-balance 20-30k tu barula saudara buat modal berniaga..untung jgn joli..gunakan untung tu utk bsrkan lg biz anda.
-jika rugi,saudara masih mempunyai modal untuk develop biz baru..

(just my 2cent)  
27. Asyraf 38 - Thu 11/Aug/2011, 7:08am
Bagi yang baru hendak merancang memulakan sebarang perniagaan, mestilah mendapatkan rancangan2 perniagaan ini. Kaji dan fahami selok belok perniagaan sebelum kita mulakan nye...

http://www.lubukduit.com/index.php?id=planniaga

1. Penternakan Lembu / Fidlot
2. Penternakan Kambing
3. Penternakan Burung Puyuh
4. Penternakan Cacing
5. Ladang Buah Naga
6. Ladang Sayur - Sayuran
7. Ladang Cendawan
8. Bakeri / Kedai Roti Kek / Bakery
9. Frozen Food / Makanan Sejuk Beku
10. Restoran / Kedai Makan / Kafe
12. Katering / Catering
13. Cybercafe / Kafe Internet
14. Kedai Runcit / Prosper PUNB
15. Makanan Ringan
16. Kedai Telekomunikasi / Handphone
17. Kedai Jahitan / Menjahit
18. Salon Spa Kecantikan
19. Koperasi
20. Kedai Dobi / Laundry
21. Percetakan / Printing  
28. Jayz - Thu 11/Aug/2011, 12:44pm
Salam,
Kalau berminat dgn construction boleh jadi kontraktor pembinaan kelas D. Boleh secure projek rm2 juta kebawah. Skg kerajaan byk tawarkan projek kelas D terutama utk bumiputera. Rebutlah peluang yg kerajaan sediakan. Sekiranya memerlukan nasihat boleh hubungi saya email : tirai_k@yahoo.com.my  
29. Mohd Ezwan Bin Mohd Yosof - Fri 12/Aug/2011, 1:37am
salam.....kepada pembaca majalah.com..ape kata join Pelaburan Emas Antarabangsa..pelaburan yang paling menguntungkan..risiko kerugian amat minima..profit keuntungan boleh di ambil mingguan atau bulanan..

Akaun Standard
Nilai Pelaburan :USD4000 (RM13200) = 4 lot
Sasaran Keuntungan Bulanan :RM660 x 4 minggu =RM2640

Akaun Mini
Nilai Pelaburan :USD2000 (RM6600) = 4lot
Sasaran Keuntungan bulanan :RM330 x 4 minggu = RM1320

untuk keterangan lanjut boleh email sy BULATisZERO@yahoo.com atau boleh terus hubungi sy 017-5325581 (Ezwan)..Terima Kasih..  
30. Fazli Dobi - Fri 12/Aug/2011, 3:01am
salam buka kedai dobi dan dry cleaning untung tinggi hbgi saya 012 286 3441 supply barang A TO Z laundry equetment.  
31. Islanetwork - Fri 12/Aug/2011, 3:38pm
Salam En. Asnawi,
Bagi memulakan sesebuah perniagaan yang bermodalkan besar, perlu dirancang dengan rapi. Perlu menganalisa setiap baik dan buruk sesuatu sebagai persediaan. En. Asnawi boleh refer apa yang sy share dekat theread sy yang bertajuk "Melangkah ke Alam Business"

IslaNetwork@iskandar
Join Mygroup at KelabJutawan, Emel sy di :- isla_net85@yahoo.com  
32. Siti Maryam - Mon 15/Aug/2011, 1:19pm
En Asnawi..bole jd sleeping partner saya.. sebab saya memerlukan suntikan besarkan biz djb.. saya br dpt loan tp dh digunakan untuk kedai buku di kedah..tiba2 ade masalh biz tender di jb n saya terpaksa tutup n skg saya dh book kedai untuk bt convenient shop.. saya tk perlu byk pun..lg 10k jer.. saya terpaksa bt biz jugak untk back up biz kedai buku tu sebab br bukak..marsiti2003@yahoo.com  
33. Halilintar Selatan - Tue 16/Aug/2011, 9:40am
Sy mencari 'Rakan Kongsi ' kepada sesiapa yang berminat untuk menyertai dalam pasaran yang mendatangkan keuntunggan lumayan.


Tawaran hanya Terhad 16 lot sahaja


Pakej yang ditawarkan adalah terhad seperti berikut.

1 LOT = RM 500

Nisbah Perkongsian adalah 50:50 dengan kadar minima 15% setiap bulan daripada modal dikeluarkan

Agihan kepada Peserta iaitu Secara tidak tetap (berdasarkan Keuntungan)

Jika keuntungan bulan tersebut RM 3000 maka agihan yang dilakukan adalah

RM3000 / 16 lot bersamaan RM 187.5 bagi satu lot

Jika keuntungan diatas adalah lebih rendah dari kadar Minima iaitu 15%, maka pihak kami akan membayar dengan kadar minima yang telah ditetapkan iaitu 15%.

Contoh jika anda membeli 1 lot RM500 maka agihan yang akan diterima adalah RM75 pada setiap bulan.

Note : Kiraan diatas adalah anggaran sahaja.


Kelebihan sebagai Rakan Kongsi.

1. Modal yang Rendah iaitu minima RM 500.00 untuk FKLI

2. Modal tidak hangus dimana ia berada didalam akaun Futures / syarikat Broker yang diiktiraf oleh Suruhanjaya Securities Malaysia. Cth CIMB Futures Sdn Bhd atau JF Apex Securities Berhad

3. Modal dikembalikan sepenuhnya jika ingin tarik diri.

4. Bayaran Hasil keuntungan akan dibuat secara TERUS ke akaun Bank Peserta. Hasil keuntungan boleh dikeluarkan mengikut mingguan ataupon bulanan.

5. Risiko kerugian & kehilangan modal adalah rendah.

6. Anda tidak perlu mempunyai kemahiran kerana Trading dibuat oleh saya sendiri.

7. Perjanjian disediakan bagi setiap individu yang menjadi rakan kongsi.

8. Menikmati hasil secara bulanan tanpa berbuat apa-apa ( Pasif Income)



Jika anda berminat email kepada sy kasem.hashim@gmail.com untuk mengetahui dengan lebih lanjut.  
34. Nurie Taadin - Sat 20/Aug/2011, 2:20pm
Salam En.Asnawi,
Cadangan saya encik jangan letak di satu bisnes. letak di beberapa tempat agar banyak sumber.
Saya ada satu projek rakan kongsi dlm pelaburan urusniaga harga emas dunia(spot gold). Modal minima hanya RM9,000 sahaja. Jangkaan keuntungan sebulan antara 10% -15%. Ada perjanjian bertulis. Perjanjian selama 12 bulan. 90% modal akan di kembalikan bila perjanjian tamat. Buat ketika ini keuntungan yg kami buat adalah sekitar 12% ke atas. Jika berminat email ke goldrevolutionteam@yahoo.com. untuk info lanjut.  
35. Estidi Sign - Sun 21/Aug/2011, 10:13am
Buar trading dengan jabatan kerajaan.
Modal dijamin selamat.  
36. Aiesya 2 - Tue 23/Aug/2011, 4:13pm
Minat nak buka bisnes perfume tak? Zaman ekarang, semua orang pakai perfume. Dari budak sekolah menengah, sampai la yg sudah bercucu. Lagi2 kalau jual dekat area2 kolej atau Universiti.. Sape kate student sengkek...?

Sebab demand yang terlampau banyak dari customer, perfume boleh dijual secara online dan offline. Kalau dengan modal RM50k, da lebih dari cukup nak bukak kedai perfume.

Kalau En. berminat, boleh email saya untuk detail lanjut
perfumees.blogspot@gmail.com

Terima Kasih.  
37. Mohd Hanizar - Thu 25/Aug/2011, 1:57am
Salam. Klau bminat dgn cyber cafe & setup skali. Boleh mula dgn 15-20 pc ada baki buat modal pusingan. emel sy Mohd5615@yahoo.com. Azkim Ent  
38. Muhd Adib - Thu 25/Aug/2011, 12:34pm
Hmmm.. banyak modal tuan tu..tahniah..
Apakata modalkan hanya RM20 shj untuk jana duit raya tahun ni..jom kumpul duit raya di http://www.rm20segera.com/?r=adsmartbiz  
39. Wan 77 - Tue 13/Sep/2011, 1:37pm
salam..cdgn saya..tuan laburkan dlm 10k shj...pulangan dalam 100 hari i.allah rm30k...harian rm300..bleh cashkan hari2..minat boleh hbgi saya 0199992533/0129573510  
40. Ravemone - Thu 13/Oct/2011, 7:02pm
salam..
saya ada projek dari TELEKOM MALAYSIA..
sistem panggilan percuma ke 1 Malaysia..
pengguna ada 3ribu lebih..
TM sasarkan 20juta pengguna..
"PROJEK MAKAN TAK HABIS"
Black List Maxis,Celcom,Digi,U-Mobile dijamin lulus..
Untuk keterangan lanjut hubungi HARIS 012-8799529/03-20211612  
41. Rizalsalim - Tue 16/Apr/2013, 11:21pm
Buka Franchais Farmasi Cosway:
http://www.farmasicosway.my  
42. Nur Badran - Thu 20/Jun/2013, 3:08am
formula dan rahsia bank buat duit setiap hari, 2-5% sehari, dan 40% sebulan, pulangan dijamin, anda boleh menilai dari penerangan percuma kami, sila hubungi farah 019-5218128.
modal terpulangan pada anda...  

Page 1   (Total 42 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..