Bosan Bekerja Makan Gaji
Khairul Fahmee - Tue 19/Feb/2013 12:09pm [Last Comment]
Salam, saya seorang geologist yang berumur 26thn. Sepanjang saya bekerja, saya masih tak dapat kepuasan sbb rasa terkongkong. Saya tekad untuk memulakan perniagaan sendiri di Kuala Lumpur. Mintak pandangan kwn2.

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Flyture - Tue 19/Feb/2013, 12:13pm
bagus la, perniagaan ni pekerjaan yang baik, dengan syarat rajin berusaha dan tidak mudah putus asa serta bijak membuat perancangan dan mengatur masa.  
2. Khairul Fahmee - Tue 19/Feb/2013, 12:14pm
Mintak tunjuk ajar dpd semua, sbb ramai yang advice saya untuk buat rangkaian dlu dgn ramai kenalan.  
3. Ian 8 - Tue 19/Feb/2013, 12:29pm
What kind of business you plan to start? any business will give you good retuen in future as long you never give up and have commitment.  
4. Khairul Fahmee - Tue 19/Feb/2013, 12:35pm
Not yet decide, but for me kuasa membeli pada masa sekarang adalah wanita. Jadi saya banyak membuat survey pemborong kasut, handbag, dan tudung. But still, not yet decide. Hurmmm :(  
5. Masturah 3 - Tue 19/Feb/2013, 12:52pm
Jual detergent.Sbb sabun kain dan sabun pinggan org guna hari2..Berminat sila sms ke 012-3447850/013-3265972  
6. Linda 88 - Tue 19/Feb/2013, 12:57pm
stok pakaian utk baju/blouse wanita....hubungi 012-3034748  
7. Khairul Fahmee - Tue 19/Feb/2013, 12:59pm
Email kat saya detail.Tq  
8. Mba2344 - Tue 19/Feb/2013, 8:45pm
Pn Masturah 3 saya berminat boleh bagi detail ke mbx9477@gmail.com  
9. Fabulousart2015 - Wed 20/Feb/2013, 3:04pm
kalau minat wat bisness printing,ada modal call saya..0122824794  
10. Newbiz - Thu 21/Feb/2013, 9:51am
Tahniah kerana ambil langkah yg sewajarnya. Memang betul bekerja sendiri lebih mendatangkan kepuasan & rasanya lebih berbaloi sebab apa yang diusahakan akan dapat hasil mcm yg diinginkan. Cuma jika nak mulakan perniagaan, perlu rancang sebaik-baiknya supaya berjalan dengan lancar dan ada modal yg cukup. Tapi kalau kurang modal boleh mula sebagai agent dropship sebab sambil biz sambil bina rangkaian. Tak perlu tanggung risiko simpan produk & kos premis. So kalau nak boleh daftar free di http://www.csmzone.devhub.com  
11. Hidayah 166 - Thu 21/Feb/2013, 10:50am
Sedikit Perkongsian buat semua..Alhamdulillah makin mendapat tempat dan berkembang ke seluruh Malaysia..berikut adalah serba sedikit senarai KEUNIKAN Program AFFILIATE JUNCTION (www.mykad.aj.my)..

-Potensi perniagaan yang amat BESAR
-Penggunaan Mykad sebagai kad ahli
-Manfaat kepada PELBAGAI pihak
-Risiko yang paling MINIMUM (selamat)
-Pendapatan PASIF yang BERTERUSAN/BERPANJANGAN
-Pelbagai Jenis KOMISYEN yang boleh diperolehi
-Program INKUBATOR (sokongan) disediakan
-Konsep perniagaan yang sangat MUDAH
-Platform Perniagaan yang ADIL
-Pilihan yang FLEKSIBEL untuk bermula

#meneka dan membuat andaian tidak akan membantu..saya bersedia berkongsi peluang yang hebat ini pada ANDA..

Untuk keterangan lanjut, sila SMS/WHAT'S APP 0123560064

#yang paling penting Projek@Program ini bukanlah MLM..  
12. Durah 2 - Thu 21/Feb/2013, 9:12pm
Salam Khairul Fahmie,
sy cdangkan buat pelaburan utk keluarga, melalui produk kesihatan. Kesihatan keluarga jgn d abai dan penyakit lebih baik dielak drpada d ubati. Kalo nk dbandingkan dgn bil hospital, pelaburan ini lebih berbaloi. Jika berminat, kita boleh adakan body scanning untuk mengenal pasti mslh dlm bdn bg setiap ahli keluarga. En. Khairul boleh cri sy:
Sms/call- 0126976026
Email- durah83@gmail.com
- I lurv myself  
13. Muslimmediacentre - Fri 22/Feb/2013, 9:09am
Sila buat temujanji dgn saya sms ke 016 282 6089 Takdir..di Kajang  
14. Raudah 5 - Fri 22/Feb/2013, 2:40pm
Saya nak share satu peluang untuk menjana pendapatan tambahan. Tak rugi mencuba untuk mempelbagaikan sumber pendapatan bagi mengahadapi risiko ketidaktentuan ekonomi dihari mendatang. Seminar perniagaan kami akan diadakan setiap rabu pukul 8.45pm di wangsa maju. Nak joint blh sms saya di 012-9116174.  
15. Hakim2829 - Fri 22/Feb/2013, 6:18pm
apa2 bisnes kna ada paip duit dlu more dtail cl n sms saya 0129788240
-tiada modal dperlukan guranteed
-pndaptn pasif
-mlancong ke oversea europe n US tahun ni HAWAII,tahun lpas sje saya pegi Dubai,rpublic czech,veaana austria,switzland,venish n monaco italy n french asia tak main la..he2 tp pgi jugak MACAU n Bangkok alhmdulillah smua free pasport je kna bayar 5star travel- gambar sbgai bukti
-free lance job part time or fulltime
-income no lmitss-bukti pndapatan sya sndri. sms tempat n kwasan more dtail..sya pun dlu mcm anda bermula dgn 0 kluar dri kpompong makan gji
-now alhmdulillah dh 5 tahun keje sendri dh bratus ribu dh rasa yg pelik takder modal perniaagaan..air liur je  
16. Al So liqin - Fri 22/Feb/2013, 11:18pm
ASSALAM KHAIRUL
CUBA BUAT PROGRAM NI MODAL CUMA RM100 SEUMUR HIDUP
www.recruitnational.com/mizie7717  
17. Salina Sailan 2 - Sat 23/Feb/2013, 12:35pm
Salam,
Anda boleh sertai Daina Bakehouse program perniagaan tanpa modal. Sila hubungi Salina 012-2336216 untuk keterangan lanjut.  
18. Haziq 140 - Sat 23/Feb/2013, 2:34pm
salam..
perniagaan tanpa modal under Red quattro dan koperasi watan..
masih baru, pasti boleh buat..
sms@ watapps sy 0132111241  
19. Romzi 2 - Sat 23/Feb/2013, 10:56pm
burger bakar kinabalu..blh hubungi saya ..0163050690  
20. Nusantara R S Enterprise - Sun 24/Feb/2013, 1:42pm
salam

Jangan boring2 kerja sebagai geologist, saya ni masuk dalam bidang perlombongan juga, macam ni, kalau saudara geologist, tolong cari buyer

1) Pasir Silika-boleh eksport ke luar negeri, a.p ada.

2) Cari buyer aRANGBatu-Oversea atau dalam negeri

3) Biji besi, kadar fe 53-54, 58-60 dan Fe60-63

Mungkin ini yang saya boleh tolong, kerna bidang saudara, amat bagus dan bole mendapat pendapatan yang lumayan. ni email saya safri_76@yahoo.com.my  
21. Helmi 60 - Sun 24/Feb/2013, 6:14pm
Salam saudara. saya seorang pakar perubatan. tetapi tidak praktis lagi kerana telah beralih arah ke satu bisnes yang lebih menjanjikan kepuasan dan kebebasan wang. saya perlukan bisnes partner, sila hubungi saya Dr Helmi 0196600874  
22. Aen999 - Sun 24/Feb/2013, 10:12pm
assalam khairul fahmee, saya menjalankan perniagaan sendiri dan juga seorang business coach. Tahniah kerana mahukan perubahan dan kepuasan dlm hidup kerana rezeki Allah amat luas. Boleh hubungi saya @ 0193282811 utk sessi mengenalpasti kecenderungan dan potensi anda melalui tarikh lahir.  
23. Ladyimran - Mon 25/Feb/2013, 10:51pm
Assalammualaikum. minat tak bisnes kedai farmasi style guardian atau watson? saya boleh emailkan butiran. lokasi utk kedai saudara boleh pilih dimana suka.  
24. Naruto 4 - Tue 26/Feb/2013, 3:34am
Jom jd pelabur kt gym muay thai yg sy nk bukak...keje sndiri, xde kongkongn lansung, dn bebas..  
25. Khairul Fahmee - Tue 26/Feb/2013, 12:10pm
Naruto 4, bleh hantar detail kat khairultradisi@yahoo.com.my.
Saya mmg seorg pemain tomoi.  
26. Khairul Fahmee - Wed 27/Feb/2013, 10:42am
topic c1osed  
27. Solahudin 2 - Wed 27/Feb/2013, 4:06pm
saya mencari pelabur yg berminat untuk melabur dlm pembinaan kilang dan pemasaran kilang air mineral di jakarta....pulangan ratusan ribu sebulan...berminat sila hubungi saya 0177673826 ...ustaz solahudin....  
28. Azmi 281 - Wed 27/Feb/2013, 4:56pm
Jika berminat mencuba franchise mampu milik eCosway, sila hubungi saya.

019-2133907
azmidris@yahoo.com  
29. Noranisa - Fri 1/Mar/2013, 10:57am
Jom wat dropship Shaklee..biz tanpa modal..anis guide wat income atleat 4 angka....bila dh mantap baru ler resign:) add FB Aniesz Ceasar or email aniesz_83@yahoo.com  
30. Ebun - Sat 2/Mar/2013, 12:00pm
Hubungi saya kalau nak income rm10,000/ bulan tanpa modal.Tapi kena buat marketing sikit. 0105436838 atau bunari_m@yahoo.com  
31. Man Nizam 2 - Mon 4/Mar/2013, 10:19pm
eCosway Farmasi: Peluang Mempunyai Kedai sendiri dengan hanya bermodalkan RM5100.00

Peluang diberikan kepada sesiapa yang berminat untuk memulakan perniagaan yang bermodal rendah dan MEMILIKI KEDAI SENDIRI tanpa sebarang kos yang membebankan tetapi menghasilkan pulangan yang lumayan termasuk pemberian komisyen dan insentif tambahan. Lokasi adalah pilihan anda!

Kedai PERCUMA bermaksud:

1. Pengubahsuaian kedai itu dibayar oleh eCosway.
2. Sewa bulanan yang dibayar oleh eCosway.
3. Kos undang-undang, deposit sewa dan lain-lain deposit yang dibayar oleh eCosway.
4. Bil elektrik boleh dituntut kembali ke eCosway.
5. Barangan / produk diberikan sebagai kon
6.Percuma gaji bulanan juru farmasi
7.Percuma peluang membuka cawangan ?cawangan kedai di seluruh negara & luar negara








Syarat-syarat permohonan adalah rajin berusaha dan gigih bekerja membina jaringan perniagaan serta lulus temuduga.
Kursus dan bimbingan akan diberikan secara percuma untuk memastikan anda berjaya mendapatkan kedai yang di idamkan!

Jangan berlengah lagi kerana masa tidak menunggu anda (peluang terhad).
Aturkan pertemuan dengan kami dan anda lihatlah sendiri kedai yang sebenar!

Hubungi saya (019-4349397 - Man) untuk maklumat lanjut.


Best Regards

Man ( 019-4349397)
eCosway International Franchisor  
32. Chelak - Wed 6/Mar/2013, 4:27am
saya ada idea... email sy... chelakcattivo@gmail.com  
33. Eiq Razak - Sat 9/Mar/2013, 4:35pm
Kalau anda berminat dan serius untuk membuat side income.. Boleh la join kami.. kelebihan kami anda akan dapat income harian, income bulanan & bonus syarikat berbentuk asset.. dengar dulu jangan terus tolak tepi comment ini.. mana tau ini lah rezeki dan doa anda selama ini.. kalau berminat hubungi 0136871435 @ 0122745966..  
34. Ahmad Sharulnizam Shafie - Fri 15/Mar/2013, 4:18pm
ASKUM,
BOLE CUBA LIHAT PERNIGAAN NI.
MODAL BWH 10K.
MUDAH NAK URUS.
PULNGAN MENGGALAKKAN.

http://queenfootbath.blogspot.com/2013/03/peluang-niaga.html

TERIMA KASIH YA.  

Page 1   (Total 34 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..