Bisness Western Food - Kursus Memasak Western Food - Kelas Memasak Makanan Barat
En Sulaiman Ramli 4 - Tue 3/Apr/2012 2:51pm [Last Comment]
Assalamualaikum,
Kursus pembangunan usahawan sedang berlangsung.. Saya menganjurkan kursus uasahawan perniagaan berskala sederhana kepada bumiputera.

Semua kursus yang ditawarkan merangkumi diskusi perniagaan berterusan, pemilihan peralatan, bahan mentah, penyimpanan sejuk beku, pengiraan kos dan meletakkan harga. Selain itu kaedah masakan juga sesuai untuk makan-makan bersama keluarga.



Antara kursus-kursus yg di tawarkan adalah:

1. KURSUS PERNIAGAAN WESTERN FOOD:

SY JUGA ADALAH PENIAGA WESTERN FOOD DAN SY JUGA MENGANJURKAN KURSUS MEMASAK BAGI WESTERN FOOD.


-sesuai bagi penggemar makanan barat, dapat menjimatkan kos apabila anda tahu membuat dgn sendiri utk makan2 bersama keluarga dan sahabat selain dapat mengeratkan silaturrahim.

-bagi peniaga sesuai jenamakan dgn jenama pilihan anda dan membuka gerai2 kecil berdekatan rumah anda, sekitar pasar malam dan bazar2.

-juga boleh menyewa stall di restoran2 mamak yg semakin mendapat tempat di kalangan warga kota.

-sebagai pembekal dr rumah utk peniaga2 kecil.

-kursus dijamin 100% hingga mahir.. TERBUKTI!!!!
UNTUK KETERANGAN LANJUT BERSAMA FOTO MENU

SILA LAYARI www.rakanniaga91.blogspot.com

HUBUNGI TALIAN: 012-6384168

WALK-IN: N0.3 MEDAN SELERA DESA TASIK, JLN 21/146 BDR TASIK SELATAN, SG BESI, KL. UTK MERASAI SENDIRI RESEPI OLAHAN SY..

SEGALA SELOK BELOK PERNIAGAAN WESTERN FOOD BAKAL MENJADI MILIK ANDA..

EN. SULAIMAN RAMLI

Niche: Kursus Makanan | Bisnes Western Food
 
1. Sirajuddin - Wed 4/Apr/2012, 11:17pm
Saya berminat .harga mcm mana  
2. Norhayati Hussin - Sat 7/Apr/2012, 10:44am
Email detail yatizalie@yahoo.com  
3. Mohd Fahimi - Thu 19/Apr/2012, 8:27pm
salam en ramli sy berminat dengan tawaran kursus yg en adakan bleh email kepada saya detail tarikh dan cas yg tuan kenakan bagi kursus tersebut atau tel/sms ke no saya mie 012-2224727
wassalam...  
4. Ayu Pekan - Fri 20/Apr/2012, 8:45pm
saya berminat
019-3546264  
5. Hanglekir11 - Fri 11/May/2012, 12:10am
tlg email kpd sy
muadz.xerk593@gmail.com  
6. Hadri 3 - Mon 21/May/2012, 2:40am
salam.maaf tumpang iklan.saya ingin menjual perniagaan western saya di shah alam,saya menyewa tapk di shah alam.lokasi sangat strategik. untuk maklumat lanjut hubungi saya 0194424430 hadri. tq  
7. Azaddin - Mon 16/Jul/2012, 10:56pm
Saya berminat sila emaikan ke saya azaddin@gmail.com  
8. Hatta 12 - Tue 14/Aug/2012, 1:26am
saya berminat utk sertai kursus western food..tapi masalah di kedah..boleh tak emel sy.mohdhatta85@gmail.com  
9. Nur Syuhaidah - Thu 6/Sep/2012, 2:15pm
sy berminat boleh x tolong detailkan cas n tempat.. ni email saye aries92syu@yahoo.com  
10. Ramli75 - Sat 29/Sep/2012, 5:39pm
lieram75@yahoo.com 0177586191  
11. Zahir 45 - Tue 2/Oct/2012, 7:07pm
Salam 1 malaysia.
Kami syarikat berdaftar FLAMING COOKING ACADEMY, mengadakan Kursus memasak masakan thai & seafood.
Tempat : Shah Alam, Seksyen 19. ( bersebelahan Hotel De Palma Inn )
Tarikh : Oktober 2012. ( Isnin & selasa, Rabu & Khamis )
.Bayaran : RM 700 (seorang)
>akan diajar secara TEORI dan PRAKTIKAL.
Antara menu resepi utk kursus:
Air rebusan
Mee/Bihun/Sup
*Kungfu
*Goreng
*Bandung
*ladna
Nasi goreng USA
Nasi goreng seafood
Nasi goreng paprik
Nasi goreng daging merah
Nasi goreng cendawan
Nasi goreng tomyam
Nasi goreng western
Sup ekor
Sup tulang
Sup perut
Sup ayam
Tomyam ayam
Tomyam udang
Masak cendawan
Masak merah
Masak Paprik
Masak halia
Kailan ikan masin
Kangkung goreng belacan
Char kuew tiaw
Masak 3 rasa
Masam manis
Masak kukus
DAN BANYAK LAGI !
''Terhad utk SEPULUH peserta shj.''

PERCUMA!
*Modul Resepi
utk information., sila hubungi :
En. Zahir - 019 4746 732
En. Zamir - 017 684 7145
Terima kasih. . :-)  
12. En Sulaiman Ramli - Sun 24/Feb/2013, 12:04pm
Assalamualaikum,
Kursus pembangunan usahawan sedang berlangsung.. Saya menganjurkan kursus uasahawan perniagaan berskala sederhana kepada bumiputera.

Semua kursus yang ditawarkan merangkumi diskusi perniagaan berterusan, pemilihan peralatan, bahan mentah, penyimpanan sejuk beku, pengiraan kos dan meletakkan harga. Selain itu kaedah masakan juga sesuai untuk makan-makan bersama keluarga.  
13. Faiz 294 - Thu 30/May/2013, 12:43am
Salam...
Saya sediakan kursus tahu bakar Dan cara-cara buat sos tahu bakar..
Klu berminat hubungi saya di nombor 01121252802 atau email pada alsyiefa13@gmail.com

Anda mampu miliki perniagan  
14. Ali Ikram - Wed 21/May/2014, 2:49pm
Kelas memasak : sape berminat boleh hubungi ikram 0136727528. . perempuan di alukan . Setiap weekend . Untuk keterangan lanjut boleh hubungi saya. sekian terima kasih . kawasan kl dan sekitar selangor dan kawasan berdekatan . email ikram.tarmizi@gmail.com jika berminat . bermacam2 masakan . thai,taiwan dan sebagainya .  

Page 1   (Total 14 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..