Bisnes Cyber Cafe & Fotostat di Kelantan
Taufiq 18 @ Orchids Classics Solutions
Tue 2/Oct/2012 9:15am [Last Comment]
assalam, sy bercadang nk bukak CC dan pusat fotokopi..sy ada modal dalam rm30K. sy dah search lot kedai..tp sewa bulanan agak mahal (rm600) sebulan...apa pendapat korang?? sewa bulanan tu mahal ke? then berbaloi x kalo saya bukak kedai tu??? thanks

Niche: Bisnes Cyber Cafe | Ingin Berniaga
 
1. Lisa 63 - Tue 2/Oct/2012, 10:00am
Bagi saya kena tengok juga area mana nak bukak tu... kalau dekat dengan sekolah atau institusi pendidikan / pengajian lagi cantik...selain daripada tu boleh tambah produk lain2 lagi yang berkaitan untuk dijual... :)  
2. Mrmr 1105 - Tue 2/Oct/2012, 10:04am
aku stuju dgn lisa..normal bro if buka bisnes ni..pkara yg pling pening adalah,sewa tapak@kedai,utility - api & air, gaji pekerja..pk msak2..kelatan area mana..?aku ada member kt kb if nk..mrmr_1105@yahoo.com.my utk bcg..  
3. Noor Nazry Zakarya - Tue 2/Oct/2012, 10:28am
salam..

tuan... sebelum nk buka kedai tersebut buat servey pasaran dl... ini tidk akan merugikan anda nanti...

seperkara lg keuntungan yg besar jgn difikirkan krn perniagaan sebegini akan membantutkan perniagaan itu sendiri..

jika sy.. sy akan cari cara lain yg mana duit rm30k anda tidak diperlukan sepenuhnya bg menjayakan perniagaan tersebut...

wassalam.. kobuub@gmail.com

setiausaha
koperasi bina usahawan utara berhad  
4. Aisha Soffea - Tue 2/Oct/2012, 10:45am
sy ada kedai utk disewa. kedai biasa saja & sewa RM400. berminat hubungi sy 0169444188  
6. Riduan 10 - Tue 2/Oct/2012, 11:10am
saya ada kedai utk disewa di kompleks bebas cukai pgkln kubur, berminat sms/call 013-2829263  
7. Azli 42 - Tue 2/Oct/2012, 11:41am
Salam Taufiq,
mcm yang lain2 cakap survey pasaran bebaik... bisnis cc ni senang urus tp untung xbyk pd awal pembukaan ia amik masa, tp jika kawasan yang baik dan belum ada lagi ada can meletup... dengan sewa 600 sbln tu u buat kira2 berapa pc blh masuk berapa printer blh letak... terus terang saya ckp dengan 30k tu anda cuma boleh letak 10set pc yang sesuai untk cc.. 2 photocopy ( tp sewa) bukan beli... pikir2 kn lah... perlu nasihat email azli3636@gmail.com (saya pemilik 2 cc kt KL, sewa 5000 & 5500sbln)  
8. Nurul86 4 - Wed 3/Oct/2012, 12:23am
taufiq 18- tengok dalam mudah.com.. banyak peniagaan CC dan pusat fotokopi yang hendak dijual.. harga xsampai 10k pun untuk 10pc..  
9. Mohd Zulkifli Bin Mustafa - Thu 4/Oct/2012, 9:39am
saya ada bisnes dah cc, sy boleh tolong setup, upah ikut la brp pn..
saya dari terngganu.  
10. Taufiq 18 - Fri 5/Oct/2012, 3:29pm
mohd zulkifli : biasanya awk amik brapa upah? leh email fiqz04@yahoo.com.sg  
11. Zulkifli 14 - Fri 5/Oct/2012, 3:45pm
sy ingin menjual mesin fotostat dn peralatan kedai(almari kaca,mesin binding,staplet,dn lain2 lg)...berminat leh hubungi sy...nk bg harga borong jah...lokasi kdai:,,uitm mache,,,
0134928368-zul  
12. Asbi - Mon 8/Oct/2012, 4:43am
Hasil Untung sebulan minimum RM 6000 dengan Cyber Cafe - RM2 sejam x 20unit PC x 10 Jam Full x 30 Hari = RM 12,000 sebulan - Call/sms - 014-2269440 (As)
Free Delivery
Modal 30 unit - 30k
Sewa kedai - RM 250 sebulan (Open)  
13. Faizanmy - Mon 8/Oct/2012, 9:43pm
betul semua nasihat dari kawan-kawan tu, cuma jika nak bukak cc kena tahu cara maintain sendiri supaya bleh terus survive..

Saya cadangkan tuan buat diskless cc supaya kurang kos, kurang masa nak baiki dan untung belh optimum..

jika nak tahu lanjut mcm mana nak buat cc jadi untung optimum, email saya di faizanmy@yahoo.com..  
14. Globalreload - Tue 9/Oct/2012, 10:28am
Sekiranya saudara nk jadi agen reload, boleh la hubungi Mohd Arif 019-2902200 atau email kepada globalreloadmarketing@gmail.com
Kit aperlu memperbanyakkn produk untuk bertahan lama & mendapat keuntungan.Contohnya buka CC beserta kemudahan fotostat dan reload adalah pakej yang baik.  
15. Helmi Alizan - Mon 15/Oct/2012, 12:18pm
salam kepada semua,biz cc nie sebenarnya amat menguntungkan cuma kena tahu cara manage dan maintain biz.Kebanyakan cc di KL nie mendapat keuntungan yg besar dan di miliki oleh kaum cina,Azli ada cc di kl area mana??Sy sendiri partner dgn cina hasilnya lumayan kerana 2 idea di gabung mantap.Seiapa berminat kongsi ilmu & pengalaman hubungi sy 012-9761614 Mohd Helmi  
16. Azli 42 - Mon 22/Oct/2012, 1:53am
salam...
helmi cc saya di wangsa maju(sendiri xkongsi dgn sesapa).... saya skarang di china dan akan bawak masuk satu produk yang saya rasa baik sgt utk kita bersaing dgn owner2 lain... bia saya try dulu nt saya call u, blh dtg tgk  
17. Taufiq 18 - Mon 29/Oct/2012, 12:47am
en zulkifli mustafa...sila tinggalkan no fon anda atau email ye..nanti sy contct..tq  
18. Rostam 6 - Sat 3/Nov/2012, 8:56pm
taufiq...kalau sy kata dgn modal yg anda miliki tu anda mungkin dapat buka 3 cawangan serentak?anda ber minat tak?secara jujur nye...sy nk komisen...hahahaha amacam?sy buka kdai hanset pun dengan RM 5K je...satu nasihat sy... jangan TAMAK nk pikir UNTONG jerrrr,sbelom mencari untong,awk kne pikir macamane nak elak atau minimise kan kerugian yg mungkin akn BERLAKU!!!bile sume awk dah standby....sy jamin beli ade sale...itu adalah AUTO UNTONG,gerenti...sy pom nk buke cc jugak di lokasi 1.p.puteh 2.Kg.Laut 3.P.chepa...utk stu cawangan sy gune modal hanye RM5K shj...huhuhu pandai2lah awk urus 30k awk tu,ni phone sy 0199356544 lau nk bg komisen gak,xde komisen,xde respon,bisnes is bisnes,xde kwn2 ni,nk kwn2 lpas bisenes  
19. Faris - Fri 30/Nov/2012, 11:35am
Azli 42..boleh kongsi dgn saya jgk ye..sy di kedah  
20. Nasir 68 - Mon 17/Dec/2012, 1:27pm
600 mahal utk buka cybercafe?,are u gone mad?,sewa kedai saya RM 6000 sebulan utk cybercafe.....itu pun boleh cover and buat profit bulanan dalam 10k lagi......  

Page 1   (Total 20 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..