Bisnes Ape yg Boleh Buat dgn Modal 30k
Mohd Rudi Bin Abdul Rahim - Mon 29/Dec/2014 10:17am [Last Comment]
Sy ada modal 30k.sy nak stat buat bisnes.bisnes ape yg paling ok ngan modak 30k ni.tak byk risiko.untung skit2 dulu pon takpe.taknak mlm dan sebagainya.tq

Niche: Ingin Berniaga
     
  1. Fadil Biz - Mon 29/Dec/2014, 10:28am
    jom bisnes trading..whatsapp ke 0162582526-fadil  
  2. Zack 511 - Mon 29/Dec/2014, 10:30am
    http://tonexpress.com/zafli79

    Wasap 0176147983  
  3. Superherb - Mon 29/Dec/2014, 10:36am
    Assalam warga mc.sya disini membekal kn barangan runcit dan juga
    beras khas dari kilang,hrga pun lebih murah dari harga runcit,sesuai
    utk para peniaga,,berminat whatsapp sya di 0126297853 thanks  
  4. Ima Kadir - Mon 29/Dec/2014, 10:47am
    Jom buat business.. 0129434995
    Saya akan terangkan. TQ  
  5. Sherryda - Mon 29/Dec/2014, 10:53am
    Salam tuan.. Saya baru buka Spa dan Cafe di Horizon Hills Nusajaya Johor.
    Boleh whatsapp +6597773220 utk tahu lebih lanjut.
    Kami mencari investor yg serius utk melabur dalam syarikat kami . Dijamin pulangan yg menarik utk pelabur.
    Lokasi menarik di Horizon Golf Country Club dan ramai expats dan golfers.
    Amat sesuai untuk perniagaan Spa dan cafe.  
  6. Akk Printing - Mon 29/Dec/2014, 11:04am
    Kami dr akk printing ada mengadakan kursus cetak baju dan heat press. Boleh manabah pendapatan sehingga 300% margin profit, bukan mlm. Berminat hub 013-3607244
    https://www.facebook.com/akktrainingandsupply  
  7. Love Mummy - Mon 29/Dec/2014, 11:56am
    sumbang sedikit untuk mangsa banjir  
  8. Flym - Mon 29/Dec/2014, 4:35pm
    Boleh contact saya kalau minat dengan bisnes vending machine. flym76@gmail.com  
  9. Ezad 59 - Mon 29/Dec/2014, 6:17pm
    try bisnes jual wiper silikon.. pmulaan try ckt2 dlu min 50pcs saiz campur dr 14''-24'' .. meniaga di kwasan pam stesen or mane2 yg sesuai. .keuntungan 200%.. utk itu blh cal or wassap sy 0143628262  
  10. Sofea 79 - Mon 29/Dec/2014, 8:36pm
    salam en m
    ohd Rudi, you can join our exclusive Business Luncheon organize by 5 star hotel, di sini anda boleh berbincang dengan successful business people to get some ideas on how to start business. contact me at 016 364 3885. Thank you  
  11. Rijal 3 - Mon 29/Dec/2014, 10:47pm
    Mudahnya iklan di www.negonego.com  
  12. Osrin Bin Basir - Tue 30/Dec/2014, 12:27am
    Muhd rudi ada peluang biz sangat lumayan tiada risiko sila hubungi saya 0122735920  
  13. Dzul 35 - Tue 30/Dec/2014, 1:28am
    saya ingin menawarkan kepada en rudie peluang untuk menjadi pelabur kepada business yang saya jalankan dibawah pengawasan MOA dan FAMA.

    keuntungan dijamin memandangkan dua agensi diatas akan membantu dari segi meningkatkan jualan serta mendapatkan pasaran .

    business ini masih baru di malaysia, konsep asal dari korea dan sangat popular di thailand

    sila hubungi no saya 0182879102 secepat yang mungkin, keterangan lanjut akan saya terangkan kemudian.  
  14. Amirnaplus - Tue 30/Dec/2014, 2:47pm
    Assalam..
    ~AMIRNA PLUS TABLET~
    Jamu ajaib rumusan herba dri Mak Bidan Kedah sejak 1913,menyelesaikan 1001 masalah kaum wanita...

    100% keluaran bumiputera,
    100% herba ( daun sireh, manjakani, bunga pakma, akar kayu, kacip fatimah )
    Ada kelulusan kkm , halal , produk muslim

    10 KELEBIHAN SELEPAS PENGAMBILAN NYA.
    1) keputihan hilang dengan serta merta
    2) segarkan tubuh badan dari keletihan
    3) memamtapkan payudara gebu dan montok
    4) mengetatkan pangkal rahim sendat dan padat selepas 6 jam pengambilannya
    5) membantu kaum wanita memiliki keupayaan seks yg kuat
    6) merawat wanita lepas pantang dan selepas datang bulan
    7) melancarkan peredaran haid teratur
    8) menambah susu ibu yang menyusu
    9) mengatasi masalah buasir
    10) mengatasi masalah penyakit yang berkaitan dengan urat saraf ( sakit tumit, lutut & lenguh lenguh badan) insyaallah selepas 2 jam pengambilannya.
    P/s :- lelaki yg sakit lutut, sakit tumit, lenguh bdn, buasir, angin dlm bdn...resdung.. boleh ambil amirna

    Produk djamin berbeza, BERKESAN DAN SELAMAT,ini terbukti dari ribuan testimoni yg dterima pelanggan saban hari

    CALL/WHATASPP~ 011-24404563/019-5761445

    Agen/Dropship dcari, Income LUMAYAN!  
  15. Sifutopup - Wed 31/Dec/2014, 1:21am
    Jadi dealer topup reload..agen anda buat jualan..anda terima untung... PM  
  16. Amir 393 - Wed 31/Dec/2014, 8:17am
    Jika Tuan nak berniaga dengan proven produk yang sentiasa ada permintaan + potensi pasif income berterusan, saya syorkan Tuan jadi dealer ONEXOX Prepaid.

    Info lanjut:

    http://www.onexoxstore.com/?r=onexox  
  17. Amyazani - Wed 31/Dec/2014, 1:59pm
    as salam en mohd rudi. jika berminat dengan franchise fast food..Full package. tidak perlu pengalaman atau kemahiran. blh hubungi saya 017-293 3862 mr ejam  
  18. Mohdhasrul 5 - Wed 31/Dec/2014, 2:29pm
    melabur saja la dalam bidang ternakan di luar negara. cuba www.myfarm.nz atau www.sijjlivestock.com  
  19. Nas Lyana - Wed 31/Dec/2014, 3:07pm
    Assalamualaikum... dengan modal yang tuan ada, tuan boleh mulakan perniagaan simkad Tone Excel..

    Jadi Junior Centre atau boleh pilih untuk upgrade kepada Senior Centre..atau pon Branch..

    Setiap kali tuan sndr topup, dan pemilik2 simkad ini topup, tuan akan menerima pendapatan yang pasif, tetapi berterusan ye.. Insya Allah..

    if ada apa2 masalah, tuan boleh sms/whats app saya.. saya akan bantu..insya Allah...
    019-6140428  
  20. Mohamed Shaffiq Samsudin - Wed 31/Dec/2014, 3:20pm
    #LELAKI_DAN_PEREMPUAN???

    Rakan niaga diperlukan segera!!! Terhad untuk 50 rakan niaga sahaja. WhatsApp kami untuk pertanyaan lanjut. Pilihan santapan rohani ANDA..

    Khasiat tambahan dgn mineral drops adalah seperti rambut kurang gugur, kulit semakin sihat, tenaga kita sentiasa penuh/bertenaga, energi bio aura bermaksud sel2 dlm badan akn bercantum supaya lebih cerdas semasa belajar/fikir dan ketenangan rohani Anda. Insyaallah

    #Mineral_drops + #Bio_Aura_Energy
    P/S : Mineral semulajadi ciptaan Allah swt. Sy hanya masukkan sekali supaya dapat rasakan sendiri zat2 Allah swt... Utk kegunaan lelaki dan perempuan dari 4 tahun keatas sahaja.

    #HARGA_PROMOSI_TERBARU!!!
    1 botol penspray RM20.00
    4 botol penspray RM60.00
    8ml Buatan Malaysia

    #PENIAGA_DAN_PEMBORONG
    Tawaran khas masih buka sekarang!!! Terhad untuk 50 rakan niaga sahaja. (30 btl min)
    Jom berniaga produk minyak wangi D'Kasturi Kijang Asli + Mineral Asli... Terima kasih atas pilihan santapan rohani ANDA..

    #Penghantaran_PERCUMA_seluruh_Malaysia .
    Boleh buat pesanan ANDA sekarang!!!


    WhatsApp ke :
    0178488098
    Shaffiq Samsudin
    Cheras, Kuala Lumpur

    Fanpage dkasturikijang :
    https://m.facebook.com/dkasturikijang
    Blogspot dkasturikijang :
    http://dkasturikijang.blogspot.com  
  21. Cikgu Zakry - Wed 31/Dec/2014, 3:50pm
    Pusat Tuisyen pun bagus dengan modal tu! Untung kecil2 tapi konsisten...  
  22. Mizisaad - Wed 31/Dec/2014, 4:29pm
    Urgent Urgent, Restoran BBq Steamboat Buffet untuk dilet go berhampiran kawasan perumahan Alamanda Putrajaya, Harga di buka 50k termasuk deposit sewa 3+1, lokasi cantik, nak keterangan lanjut, gambar atau senarai barang wassup ke no saya 012 4493196...cepat  
  23. Jutawannk9 - Thu 1/Jan/2015, 1:53pm
    Ambil separuh invest dengan saya, separuh lagi simpan. Pulangan lebih 140% setahun.

    Nak tahu lebih lanjut, boleh

    pm/telegram 0123348007  
  24. Shah 134 - Thu 1/Jan/2015, 3:40pm
    Assalamualaikum...berminat dgn perkongsian untung 8% sebulan dari modal tuan sila sms/whatsapp sy 017-247 0620,tq  
  25. Alphageniuscentre - Thu 1/Jan/2015, 9:45pm
    BUAT PUSAT PENGAKTIFAN OTAK TENGAH ALPHA GENIUS CENTRE

    UNTUK MELAHIRKAN ANAK MUSLIM YANG GENIUS.

    fb.com/alphageniuscentre
    youtube.com/alphageniuscentre

    hubungi Master Ady 01110757296  
  26. Hakim 132 - Fri 2/Jan/2015, 5:31pm
    Salam. Berminat utk perniagaan corporate training courses? Hanya modal utk byr trainer n bilik training di hotel shj. Anggaran 5-7k utk setiap kursus. Modal dikeluarkan selepas kursus confirm on/boleh dijalankan. Profit boleh dibincangkan. Wassap 0102320945 luqman  
  27. Eddy 194 - Fri 2/Jan/2015, 8:08pm
    Kembangkan perniagaan anda dengan langkah pertama Bisnes Card.Cuma rm38 anda dapat 2box b.card.1 box 100pcs.

    Design terkini mengikut tema anda.Whatsapp 0193059136  
  28. Mirna 2 - Sat 3/Jan/2015, 11:31am
    Berminat niaga brooch..modal hanya rm3/set..harga pasaran rm6-8/set..boleh whatsapp sy +919902173677  
  29. Skyjuz - Sat 3/Jan/2015, 5:28pm
    modal encik dgn sye sma ape kate kite open tanaman cili fertigasi dgn kuantiti yg besar...0135903084 han  
  30. Ebun - Sat 3/Jan/2015, 10:18pm
    Kalau berminat dlm property hubungi sy dauction2u@yahoo.com atau 0105436838.  
  31. Adam Power - Sun 4/Jan/2015, 1:06pm
    Adam Power
    Produk 100% herba, terbaru di pasaran
    Meningkatkan prestasi seksual anda
    Melancarkan perjalanan darah
    Meningkatkan keyakinan diri anda
    Agen / Pengedar / Stokis diperlukan segera!
    Jadilah yang terawal!
    Perniagaan trading.
    Temui kami untuk perbincangan lanjut pada 11 Januari 2015, jam 5 petang di Puchong, Selangor.
    Hanya yang serius sahaja!
    Whatsapp 0176225669  
  32. N Aiman - Sun 4/Jan/2015, 2:24pm
    Assalam. Saya ada suggestion untuk modal anda. Hanya guna 8.6% dari RM30,000 Encik sebagai business owner, dan kita akan layak menguruskan sebuah premis berkonsep serbanika worth RM800 K - Up to RM 1 Million. Berapakah nilai 8.6%? Hanya RM 2,600. Bagaimanakah pengiraan profit ? iaitu 10% daripada sales every month. Hubungi saya untuk penerangan +6011.2904.0645  
  33. Zek Master - Tue 6/Jan/2015, 12:36pm
    RAMAI YANG SUGGEST MCM2 BISNES....cadangan saya, tuan jadi BOSS sendiri, jadi owner... saya ada beberapa cadangan....
    .
    1. tuan buat bisnes networking sendiri, dgn modal sebanyak tu, boleh spend 10k~15k utk BINA SISTEM marketing (marketing plan tuan reka), saya siapkan design dan sistem, tuan run.... biz networking baru memng gerenti ramai org nk join, asalkan produk power dan marketing menarik. syarikat networking semua jana jualan ratus ribu. baki duit tuan guna utk setup produk, dan office serta lain2 yang asas. smua biz fokus online dah sekrang. mudah nk setup bsnss sendiri. apa produk tu tuan kena plan...sy bg gambaran sj.
    .
    2. cadangan ke-2, setup GYM....bergantung kepada AREA pilihan tuan, gym dengan modal 20K dah ok sangat dah sebagai nk buat pusat fitness yang ASAS....lg2 tempat yg xde lg gym...memang laku dengan potensi pelanggan dari peringkat student smpailah ke peringkat veteran....byk sambutan dan jd TREND sekarang...
    .
    3. Jika tuan orang networking dan cuma minat RUN dgn platform yg sedia ada, sy ade peluang FRANCHISE...modal cuma 7k~8k saja utk lesen dan mulakan franchise networking....syarikat taraf ISo9001.
    .
    nak boleh whtsapp 0199608700 mana2 pun OK.  
  34. Shahirah 26 - Tue 6/Jan/2015, 5:57pm
    assalamualaikum. ..

    JOM SERTAI KAMI...

    bersama-sama kite menjana pendapatan pasif beserta bonus-bonus hebat dari pihak syarikat...

    modal cuma rm110 sahaja...semua orang pun mampu :)

    kite wat keje pun santai-santai je...yg penting income masyukkk..

    meh try bukak link kt bawah ni

    www.werich-online.com/tsra79  
  35. Mohd Asfz - Wed 7/Jan/2015, 8:12pm
    Jom kita bukak bengkel motosikal customer sedia ada.semakin hari semakin byk motosikal ats jln.  
  36. Tonytan08 - Wed 7/Jan/2015, 11:35pm
    Save your Modal 30k.
    jka anda tak ada pengalaman berniagaan langsung baik jangan taruh duit besar.
    cuba saja import barang dari china. bermula business sikit sikit sampai anda sudah ada market sense.
    mcshipex@gmail.com / ulovedress@gmail.com  
  37. Lova - Sat 10/Jan/2015, 4:45pm
    Sudah hampir 10thn sy menjalankan perniagaan import eksport fresh sayur, buah-buahan dan ikan ke london dan eropah juga negara asia seperti bangladesh india dan Qatar.jika berminat utk melabur boleh bermula dengan satu kontena 40kaki dulu..InsyaAllah keuntungan ada risiko hampir kurang.berminat boleh hubungi sy pn.zera 010 5120177  
  38. Fafa 10 - Sat 10/Jan/2015, 9:26pm
    saya sedang menjalankan projek mega yg berstatus MSC..dan sekarang memerlukan business partner..contact saya jika berminat
    Zulfa - 0134757012  
  39. Waled 2 - Sun 11/Jan/2015, 1:39am
    meniaga emas..contact, msg@wassap saya 0194957097  
  40. Wannudin - Wed 14/Jan/2015, 12:19am
    kitorang ad premis boleh bg alamat kalo serious...modal diperlukan 20k..pulangan lpas 4 bulan 30k..013-6826494  
  41. Khamsiah 3 - Wed 14/Jan/2015, 10:24am
    Jom jadi pelabur diprojek wifi sy..
    Potensi keuntungan 30% dari modal..
    Encik cuma bg modal, biar syarikat yg uruskannya..
    Sms, kol n wassap 0124382348
    Khamsiah  
  42. Medina Arif Enterprise - Thu 15/Jan/2015, 12:21pm
    Kami merupakan pemborong kain cotton direct dari negara pengeluar..margin keuntungan 40-80%..konsep kami win-win situation..dgn 20k sudah blh setup kiosk di shopping complex..bminat hubungi sy 0126945220.  
  43. Mohamed Shariff Mat Jam - Thu 15/Jan/2015, 4:48pm
    Salam warga mc, saya ada proposal bisnes yang disokong oleh kpdnkk, yang berpotensi untuk dimajukan, bisnes peruncitan alab baru, untuk memulakan bisnes ini pihak saya memerlukan modal permulaan RM 35 M jika ada yang berminat boleh hubungi pihak saya, saya hanya hanya mencari 1 rakan niaga sahaja hanya yang benar bermint akan dilayan 0196600012 STK  
  44. Ronan0709 - Sun 18/Jan/2015, 10:04am
    Revolusi bisnes abad ini

    Projek mega MyKad yg mensasarkan 30 juta rakyat Msia. Potensi pulangan yg AMAT SUKAR dipercayai dgn modal MINIMA. Ketahui 8-in-1 cara utk menjana pendapatan !! 2 daripadanya PASIF, BULANAN & BERTERUSAN. Tanpa persaingan (??!!??)

    Mesti nak tau kan.
    016 2041491  
  45. Paidverts Malaysia 2 - Sun 18/Jan/2015, 11:03pm
    anda hanya perlu modal dalam rm5000 sahaja jika ingin buat kerja hanya di rumah...sertai saya di paidverts dan mytrafficvalue..saya akan guide anda sampai berjaya..dan ini akan jadi pasif income untuk anda...buku guide saya sediakan khas untuk membolehkan anda faham konsep paidverts dan mytraffic value...email ke paidvertsmalaysia@gmail.com jika berminat..saya akan membantu anda  
  46. Bro Walet - Mon 19/Jan/2015, 2:08am
    Modal rm30000, terima rm1800 setiap bulan... whatsapp 0111-4917625  
  47. Amirah Mohsen - Tue 20/Jan/2015, 11:37pm
    salam, sy ada satu peluang perniagaan yang baik untuk en.

    saya merupakan consultant dan juga menjalankan satu projek yang berurusan degan peniaga seluruh malaysia dimana hari ini syarikat saya mempunyai satu rangkaian data base utk disalurkan pada peniaga.

    call or direct whatsaap sy di 0107607646  
  48. Shukri 17 - Wed 21/Jan/2015, 11:13am
    Saya cadangkan agar anda gunakan 5k untuk cari ilmu tentang saham melalui seminar, buku dari otai saham..dan selebihnya gunakan untuk pelaburan saham di bskl..kuota saham untuk bumiputra sngat bnyk di MITI setiap kali ada IPO baru...sekurang2 nya anda berusaha sendri dan tiada kaitan dgn orng lain..anda akan dapt kepuasan walaupn anda hanya untung sedikit.  
  49. Rienaz 2 - Mon 26/Jan/2015, 4:40pm
    apa yg anda faham ttg biz MLM...jika betul anda nk buat biz...modal rm30k telalu banyak... xpayah nak membazir...utk dapatkan biz yg modal sedikit dan anda diberi bimbingan sepenuhnya secara percuma..call / whassup 0192698867  
  50. Sufyansaupi - Sun 1/Feb/2015, 12:00pm
    Hubungi saya 0172050829..
    Saya ada 1 peluang perniagaan untuk anda..
    Dengan syarat anda harus ada Mykad & Lesen perniagaan SSM..
    Jika berminat kita set oppoinment untuk saya bentangkan proposal perniagaan pada anda..
    Keuntungan bersih perniagaan rm6600 sehari..
    Keuntungan ''berterusan'' yang penting anda perlu ada MYKAD,SIJIL PERNIAGAAN SSM atas Nama anda sendiri..  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 58 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Nasi Beriani Gam dari Baghdad ke Putrajaya
Nasi Biryani Gam adalah diantara makanan yang paling sedap di Malaysia. Cara masakannya rumit dan resepinya adalah hasil kepakaran turun temurun. Kami cuba mencari dari mana asal perkataan Biryani Gam. Dari Putrajaya, ke Batu Pahat, ke Melaka, ke India, ke zaman Mughal India dan semakin jauh sehingga seribu tahun dahulu... di Baghdad.
Kehebatan Nasi Lemak Kuah Kuning
Apa yang menyebabkan nasi lemak sedap? Adakah nasinya, sambalnya, kuahnya atau komponen lain nasi lemak? Kami melawat Kak Ina, seorang peniaga nasi lemak yang amat terkenal di Taman Maju Jaya, KL. Mari ikuti perjalanan kami :-)
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)