Bird Breeding Good Return & Longterm
Cakapbanyaktakguna - Tue 1/Aug/2017 11:05am
???????????????????? ????? ??????????? ???????????????

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kepada penjual/penternak burung yang ingin meluaskan perniagaan di indonesia dimana demand dan peminat sangat tinggi boleh jadi partner kami.

Yang berminat untuk menjadi funder atau sleeping partner pun boleh. Return sangat baik sebab rata2 production 2x dah balik modal. Tiap bln setiap pasang boleh bertelur minimum 2 hingga 4 biji dan lebih.

Kos sangat kecil dan return sangat bagus dan longterm dan sangat cepat berkembang.
Permintaan burung sangat tinggi kerana di Indonesia ramai peminat dan hobi bela burung berkicau dan banyaknya tempat contest burung di semua daerah boleh dikatakan setiap hari mengadakan contest burung berkicau dari level bawah hingga ke level antarabangsa.

Burung yang top 5 permintaan tinggi
1- Murai batu ekor panjang
2- Love bird (paling simple utk ternak)
3- Kenari (lokal/import)
4- Cucak hijau
5- Kacer (murai tanah)

Dan byk lagi jenis burung lainnya.

Keistimewaan Love bird boleh di kacuk dgn beza2 warna utk mendapatkan kualitas warna yg bermacam macam sehingga boleh di jual pada harga yang sangat tinggi.

Percayakah anda jika harga burung boleh mencecah sehingga beratus ribu ringgit jika sering menang contest atau mempunyai suara yang bagus atau mempunya warna yang bagus dan unik (lain dr yg lain).

Email utk details

jkt_cnr@yahoo.co.id

Niche: Bisnes Sarang Burung | Mencari Pelabur
     
  1. Cakapbanyaktakguna - Tue 1/Aug/2017, 11:28am
    Nak survey pasal burung2 ni anda boleh google.

    Nak lebih yakin dan nak tau harga burung2 yg dijual di seluruh Indonesia anda boleh cek di www.olx.co.id dan cari kategori kat hobi & olahraga, pastu hewan peliharaan pastu burung.

    Macam2 jenis dan harga ada kat situ.  
Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Umrah Ku 2019 - Enam Hari di Kota Mekah dan..
Umrah di Tanah Suci serta menjejaki tempat-tempat bersejarah di Kota Mekah & Kota Madinah. Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada semua.
Ayam Bakar Station di Blue Lagoon Port Dickson dan Rumah Api Cape Rachado
Kami ke Pantai Tanjung Tuan di Port Dickson untuk menikmati Ayam Bakar Station yang terkenal dengan set ayam bakar madu. Apakah yang membuatkan gerai ini mendapat ulasan paling tinggi dari pengunjung? Mari kita lihat. Kami juga meredah ombak di Pantai Blue Lagoon dan mendaki bukit Rumah Api Cape Rachado.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)