Berita Baik Peminat Gadget!
Firdaus Latif @ Firto Jambu King
Wed 2/May/2012 11:53am [Last Comment]
Kastam Malaysia membuat jualan harga staf mulai 3 mei ini.Jika berminat dengan gadget2 seperti ipad iphone dan model2 samsung terkini. (semua less 60%). Serius buyer only.

anything, call 012 7261850 @ email WeeWooYippee@yahoo.com

Niche: Butik Handphone
 
1. Azrul Rosli 2 - Wed 2/May/2012, 11:56am
boleh sy dapatkan senarai harga x?
tolong emailkan..azruladjuster88@gmail.com  
2. Ruqyah - Wed 2/May/2012, 11:56am
pasal brg kastam nie kena hati2...
sila CASH ON DELIVERY sahaja...jgn bank in walaupun brg murah...

ramai org dah kantoi dgn brg kastam kononnye..

jgn marah ye TT...nak peringat je..  
3. Businessminded - Wed 2/May/2012, 11:58am
email quotation harga barang di aishahrazak89@yahoo.com  
4. Hasni Zainal - Wed 2/May/2012, 12:01pm
boleh percaya ke? ramai dah kantoi.....  
5. Firdaus Latif - Wed 2/May/2012, 12:08pm
ye memang betul. Kami sudah jangka akan dapat byk amaran dari lain pembaca. Hanya serius buyer di layan. Jika tidak berminat lihat sahaja dan mohon jasa baik tidak megganggu periuk nasi sesama kita. Anyway, thanks for advice. :)  
6. Nalzaroon - Wed 2/May/2012, 12:11pm
COD boleh?

emailkan price list nalzaroon@gmail.com

Thanks.  
7. Bujuder - Wed 2/May/2012, 12:11pm
Saya ada berhubung dengan salah seorang Pegawai Kastam yakni kenalan sekolah saya...Rakan saya maklum tiada jualan gajet dari Kastam secara tertutup..so hati hati...tq  
8. Mohd Fauzi 33 - Wed 2/May/2012, 12:42pm
salam..UNTUK MAKLUMAN SEMUA SAYA ADALAH SEORANG PEGAWAI KASTAM YANG MASIH BERKHIDMAT DENGAN KASTAM DIRAJA MALAYSIA.."SAYA DAH BUAT SEMAKAN DENGAN JABATAN DAN KASTAM MALAYSIA TIADA MEMBUAT SEBARANG "JUALAN HARGA STAF" PADA BILA-BILA MASA PUN..niat saya bukan untuk mengganggu periuk nasi sesiapa, tapi kalu boleh berniaga lah dengan cara elok..(JANGAN GUNA @ PAKAI NAMA KASTAM MALAYSIA untuk mengelirukan mana-mana pihak!!!)  
9. Pakcik Kayo 2 - Wed 2/May/2012, 1:03pm
mintak maaf awal awal....den tolong nak ingat kan jor......bukan nak ganggu periuk nasi....tak salahkan saling ingat mengingati.....

?NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
?Majalah.com NEVER send any business offers or any confirmation of payments to anyone.  
10. Pakcik Kayo 2 - Wed 2/May/2012, 1:10pm
Buek tamabahan untuk renungan dari orang yang samo
++
Adik ipar saya kerja sbg EXECUTIVE di kilang SAMSUNG. So kami dapat harga istimewa untuk staff and dealer. sesiapa yang berminat boleh la email saya directly. Model2 yang available dgn harga yang special : 1 SAMSUNG NOTE : RM1300 2 SAMSUNG TAB 7.7 : RM1000... 3 SAMSUNG SII : RM1000 4 SAMSUNG TAB 7PLUS : RM800 5 SAMSUNG TAB 10.1 : RM1110 6 SAMSUNG WONDER : RM530 ** SESIAPA YANG BERMINAT SILA BAGI CONFIRMATION PADA SAYA TOGETHER WITH THE FULL PAYMENT SELEWAT2NYA JUMAAT DEPAN 4-5-2012, BARANG AKAN DAPAT PADA 8-5-2012. email : WeeWooYippee@yahoo.com Phone : 012-7261850  
11. Pakcu 2 - Wed 2/May/2012, 1:11pm
Mohd Fauzi 33, terima kasih dgn komen anda.

Adalah lebih baik sekiranya saudara atau pihak KASTAM melaporkan kepada pihak berkuasa dan memanggil tuan tanah untuk siasatan lanjut.

Sekiranya ada org dalam KASTAM yg terlibat, blh laa jalankan siasatan sama. Ini blh menjejaskan lg imej KASTAM yg tlh byk kali tercemar.

*tuan tanah, pihak KASTAM dah bg komen, sila jelaskan lg sumber dr tuan tanah plak.

*berani kerana benar, takut kerana salah...  
12. Shah Rezza - Wed 2/May/2012, 1:20pm
kene la jugak g pertama komplek beli hp.ingat nak tulun melayu kita.  
13. Firdaus Latif - Wed 2/May/2012, 1:24pm
Boleh refer dengan Jabatan kastam cawangan Mersing. Thanks Melayu.  
14. Mohamad Sofirun Ibrahim - Wed 2/May/2012, 1:44pm
MINTA PERHATIAN PADA SEMUA !!!

jangan tertipu dengan penyangak bernama Firdaus Latif.
cuba tuan tuan lihat komen diatas alamat emel dan no.handfon mangkuk jamban Firdaus Latif adalah sama dengan alamat emel dan no. handfon Pakcik Kayo2 iaitu 012 7261850 @ email WeeWooYippee@yahoo.com

ini bermakna babi ini adalah orang yang sama dan cuba menipu orang ramai

SILA BERHATI HATI DENGAN DUA EKOR ANJING INI  
15. Adura 5 - Wed 2/May/2012, 3:03pm
mana satu nie... kejap adik ipar keje SAMSUNG, kejap KASTAM wt jualan staff.
baik g kedai beli.. sah2 dapat barang!

sorry yer... bg pendapat jer  
16. Mohamad Sofirun Ibrahim - Wed 2/May/2012, 3:06pm
MULA MULA DIA CAKAP Kastam Malaysia membuat jualan harga staf mulai 3 mei..dengan menggunakan nama PAKCIK KAYO 2 di bahagian komen pla dia cuba menipu mengatakan adik iparnya adalah exeutive di samsung..TAPI DAH KANTOI SEBAB NO.HANDFON & ALAMAT EMEL SAMA..BODOH BETUL LA BABI !!!NAK MENIPU TAPI BODOH NAK MAMPUS..LEBIH BAIK PEGI MAMPUS CEPAT,BODO!!!

TUAN TUAN SILA BERHATI HATI DENGAN BABI BABI NI  
17. Pakcik Kayo 2 - Wed 2/May/2012, 5:24pm
laa.....apsal lak den kono....

den nak bagitau jor pasal tu post dari dio gak....den copy jor post dio sobolum tu.....

payah payah double click dio namo dio tu...dapek lah semua apo yang diiklankan sobolum ni sobolum ni...

cam tu gak kalau nak tengok post tuan tanah yang lain lain....double click jor...

sian lak den.....he he he  
18. Pakcu 2 - Wed 2/May/2012, 6:08pm
Mohamad Sofirun Ibrahim, saya rasa anda mmg dah salah faham ni...Pakcik kayo 2 tu cuma copy & paste komen2 yg dibuat oleh tuan tanah di tempat2 lain...

apa2 pun...mintak la penjelasan dr tuan tanah mengenai komen dr KASTAM tu..  
19. Nani Ths - Wed 2/May/2012, 8:14pm
Firdaus, ko kena ingat duit haram jadi api kat dalam badan kita ni. Jgn ingat ko idup sampai bila2.. Menipu ni bukan je berdosa ngan org yg ditipu tapi ko jugak berdosa ngan org yg ko bg makan, kalau anak2 makan duit haram tu in the end kalau dia jd anak derhaka or jadi conman mcm ko jugak. Api neraka tu panas sgt2 yg xboleh dibayangkan. Insaf n bertaubatla sblm terlambat..  
20. Mohamad Sofirun Ibrahim - Wed 2/May/2012, 8:34pm
pakcik kayo 2,sorry kalau saya tersilap..saya cuma taknak orang ramai kena tipu  
21. Pakcik Kayo 2 - Wed 2/May/2012, 8:43pm
En mohd.....
he he he......faham..jiwo anak mudo.....  
22. Firdaus Latif - Thu 3/May/2012, 4:01am
alhamdulillah... sesiapa yang pernah ditipu saya sila buktikan ya. Bersyukur banyak orang islam yang jatuhkan saya.... Salah ke adik saya kerja samsung? salah ke saya cari makan amik komisen jual gadget? Melayu yang rasa A di atas, sila buktikan ya.  
23. Firdaus Latif - Thu 3/May/2012, 7:28am
Copy dari manusia yg suka menjahanamkan bangsa sendiri EN SOFIRUN (MR A) huhuhu. Lihat komen beliau diatas.

Ni iklan beliau:
‎"Jana Pendapatan Tanpa Produk Sendiri"
Adakah anda pun mahu duit RM masuk kedalam akaun anda tanpa anda pergi ke pejabat dan hanya bekerja dari rumah didepan laptop atau komputer anda?

Jadi apakah caranya? Apakah Langkahnya?

Inilah yang hangat dibualkan sebagai Affiliate. Ya! Pemasaran Affiliate,Ramai orang tak tahu dengan affiliate, mereka boleh menjana pendapatan dari internet. Tak perlu miliki
produk, tak perlu simpan stok produk, tak perlu bina website, tapi boleh jana pendapatan darinya.
Teruskan bacaan jika anda ingin ketahuinya,sila klik disini => http://www.seminaraffiliate.com.my/hop.php?ref=SEMINAR2012

Oleh itu,saya menjemput anda untuk hadir ke Seminar Pemasaran Affiliate 2012:

PROGRAM : SEMINAR PEMASARAN AFFILIATE 2012 oleh Rahman Basri

TARIKH : 15 APRIL 2012

MASA : 9.00 PAGI - 1.30 PETANG

TEMPAT : UTM SKUDAI,JOHOR

jom cepat2 sertai kerana ia adalah terhad,SILA KLIK DISINI=> http://www.seminaraffiliate.com.my/hop.php?ref=SEMINAR2012

Jika dia memfitnah saya sebagai penipu, maka dgn iklan beliau ni apa pula. Kalau betul apa yg dikatanya dlm iklannya, kenapa beliau sendiri x bergelar jutawan? malah sibuk semakkan wall invite org join seminar tu. Semua tu bkan penipuan juga ke???? saya bkan nak membesar2kan hal tetapi sebagai renungan semua.  
24. Firdaus Latif - Thu 3/May/2012, 7:34am
Saya juga ingin memohon maaf jika menyinggung sesiapa dalam forum ini. Kerana ulat2 yg hasad terhadap kelebihan org lain, bangsa sendiri x maju. Jika betul nak nasihat, buat cara berhemah. Cermin diri dan nilai sejauh mana amal dan ilmu kita ada untuk bim bing org lain. Anak bangsa merempit, maksiat, curi dan mcm2 lg depan mata x ditegah tapi benda x tahu hujung pangkal nak di sibukkan. Saya bukan nak bajet A tapi agak terkilan ruangan mencari rezeki dijadikan tempat tabur dosa. Maaf kepada semua dan mohon mangsa yg dikatakan ditipu saya tampil dalam ruangan ini beserta bukti. Assalamualaikum....  
25. Mai 29 - Thu 3/May/2012, 11:15am
leh email kn quotation gadget? my_dfunky@yahoo.com.my  
26. Katak Bawah Tempurung - Thu 3/May/2012, 11:59am
ok nk berkongsi sikit,wlau apa pun org2 mcm ni mmg nk some deposit sblm brg smpai ke tangan anda...jd jgn sesekali bank-in duit selagi brg x nmpk dpn mata..  
27. Mohd Fauzi 33 - Thu 3/May/2012, 3:51pm
salam semua..untuk penambahan..
* cukai untuk handphone telah dimansuhkan sepenuhnya pd pembentangan bajet 2010, jadi pihak kastam tidak lg membuat pemantauan keatas cukai HP kecuali "AP" Permit Import yg dikeluarkan oleh pihak Sirim Malaysia..
* Pihak Kastam tidak pernah melantik mana2 pihak samaada orang perseorangan ataupun syarikat untuk mengurus hal-hal Tender melibatkan penjualan barang-barang rampasan, jadi berhati-hatilah wahai sahabat semua..
*segala lelongan yg dibuat oleh Pihak Kastam akan diiklankan didalam semua media masa dan ianya dilakukan secara Tender tertutup..
*Tiada bezanya antara Kastam Cawangan Mersing ataupun Kastam mana-mana cawangan didalam Malaysia, yang membezakannya adalah tempat bertugas dan Fail Meja tugasan pegawai itu sendiri..
* Jika terdapat sebarang ADUAN sila hubungi ditalian : 03-88822277/2607/4803/2929 @ Faks : 03-88895884
* Jika terdapat sebarang PERTANYAAN sila hubungi ditalian : 03-78067200 @ Faks : 03-78067599
*Lapor Penyeludupan talian Bebas Tol : 1800 88 8855 @ SMS : 15888

Sekian,
Harap semua maklum..  
28. Pakcik Kayo 2 - Thu 3/May/2012, 11:41pm
elok bonar en mohd fauzi...clarify bondo bondo cam ni.

bolehlah kito hebahkan kan kat kengkawan mc ni...cumo beringat jor....  
29. Rini - Sat 12/May/2012, 1:25pm
oh. nih org nyee firdaus latif yg copy paste ayat2 saya...

klu korang sumer x nak kena tipu dgn..baik laaa x yah deal ngan dia...

saya nye adeq ipar yang keje samsung tuh..dia copy paste ayat2 saya..klu x caya, klik nama saya..ada laa ayat2 tuh...

ermm..x sangka, ada gaks org nak amek kesempatan camnih... nk amek jln singkat utk senang...  
30. Perisik Telefon - Tue 14/Aug/2012, 10:37pm
Salam.

Adalah dimaklumkan bahawa Mohd Firdaus Bin Abd Latif adalah scammer, penipu dan pemeras ugut terbesar di majalah.com.

Laporan polis telah dibuat mengenai beliau di beberapa negeri termasuk di Kedah dan Selangor.

Sila laporkan kepada http://www.complaint.cfm.org.my/ atau talian SKMM 1800-18-2222
atau
Cybersecurity http://www.mycert.org.my/en/services/report_incidents/cyber999/main/detail/443/index.html  

Page 1   (Total 30 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..