Bazarraya Ampangan Seremban (2011) - Minta Pendapat
Siti Hafizah - Fri 8/Jul/2011 1:46pm [Last Comment]
salam..........rabu lepas sy terima call dr organizer bazarraya ampangan menawarkan sy kemah niaga 20 x 20 berharga rm4200. sy nak tanya pendapat peniaga2 yg pernah meniaga kat sana mahal ke tidak harga tu.....thn lepas sy sewa rm3200 jer...itupun melalui org tgh skrg terus dgn organizer xsangka lg mencekik darah.........komen please...........tq

Niche: Expo Karnival Tapak Niaga | Diskusi Bisnes
 
1. Norin 3 - Fri 8/Jul/2011, 5:18pm
mahal sangat le siti, skrg ni di seremban & senawang dh banyk bazaar, nanti tak blh cover cost.  
2. Na Akwa - Sat 9/Jul/2011, 1:47pm
huh mahal tu..
bese 20x20 2rbu lbih je klo xsilap sbb membe pnh niage sne  
3. Diyla - Sat 9/Jul/2011, 3:23pm
SITI HAFIZAH dan kengkawan mC yg budiman:>

baik awak usahakan kat tempat lain berbanding penganjor yg cekik leher sampai mati:>

lagipon, boleh tengok sekarang, pasar malam kat seremban pon dah boleh dikira orang yg datang, inikan ramadhan...penjimatan kos secara besaran oleh pembeli masakini...

boleh tengok pasarmalam kat taman desa dahlia, boleh dikira peniaga berbanding beberapa tahon yg berlalu...

yg maseh tetap bertahan, pakcik yg meniaga nasik goreng, mee goreng, kuew tiau goreng(memang sedap berbanding masakan peniaga lain)...diyla dari bujang hingga beranak 4, alhamdulillah, pakcik maseh bertahan:>renungkanlah, fikir yg terbaik  
4. Jeffry 5 - Sat 9/Jul/2011, 3:39pm
Kalau nak meniaga,jangan fikir untung jangka pendek.Meniaga ni yang terbaik lambat naik tapi konsisten.Sebab nak bertahan dan betul2 kukuh kena ambik masa yang lama.

Kalau fikir nak untung cepat semata2 dalam bulan Ramadhan,boleh jugak meniaga tapi market awak hanya semasa bulan Ramadhan saja la.Orang meniaga yang dah stabil selalunya ambik masa yang lama dan bertahan sebab nak bina networking bukan ambik masa sebulan dua.Kena fikir untuk jangka masa yang panjang la.  
5. Aida 73 - Sun 10/Jul/2011, 7:47am
bazaar ramadhan ni org memang ramai datang, tapi yang membeli mungkin 10% je terutamanya 2mgu pertama puasa.yg boleh buat sale minggu terakhir. bererti sewa tu saudara bayar untuk seminggu je...fikir baik2 berbaloi ke tak..  
6. Mira Suriati - Mon 11/Jul/2011, 12:22am
Salam kalau dapat tapak yang harga RN1800 10x10 ok ker? kt ampangan tu? harga standard ker?  
7. Adlie - Mon 11/Jul/2011, 3:14am
salam..nak mencelah sikit yer..

saya dah berniaga 3 tahun berturut2 di tapak bazar ampangan tu. Alhamdulillah..dlm byk2 bazar, bazar ampangan tu lah yg paling ngetop di seremban..pendapat saya, lokasi tapak cik amat penting..kalau lokasi tapak mmg berdepan dgn jalan raya, maka sewa yg cik dapat sgt2la berpatutan..kerana tapak 10x10 pun ada peniaga luar sanggup bayar 2.5k utk tapak yg mengadap jalan raya besar..juga jenih brg yg cik jual..alangkan brother jual selipar pun boleh untuk 15k++ tahun lepas apatah lagi mereka2 yg berniaga baju dan keperluan raya..kalau org dok seremban or ampangan mmg tahu traffic ke bazar ampangan ni utk 2 minggu last puasa org sanggup jalan dr sebelum ocean lagi utk beli brg..perniagaan tanpa risiko bukanlah perniagaan namanya..  
8. Shamsul 24 - Mon 11/Jul/2011, 10:29pm
dok cube dok tahu....  
9. Shikin 12 - Mon 11/Jul/2011, 10:37pm
ye betul kate en adlie.. sy pun da 3 thn kt situ.crowd mmg full.tp klu ikut kn harga tu quit mahal jgk. mungkin lokasi jgk.cik ni jual ape ek? coz sy de tapak 20 x 20.nk cari sape2 yg nak share. sewa kemah rm3k + permit rm73 so dlm rm1536 utk 10 x 20.area tgh2 flat.sy jual tudung & aksesori.sape2 yg bminat nk share bole contact sy 012-2413694.tp biz selain tudung la ye..  
10. Siti Hafizah - Tue 12/Jul/2011, 2:30am
tima kasih dgn pendapat semua........
ADLIE : betul ckp saudara thn lps tpk sy mmg mengadap jln bsr....tp naik sampai seribu tu yg x blh tahan tu..........
SHIKIN: cik shikin awk ada contact no organizer area tgh2 flat tu x...sbb setau saya kat ampangan ni ramai penganjur......maknanya harga yg awk dapat tu lebih murahlah dr sy....sy yg kat area sblh modenas tu...tpt berbatu2 lg....sy nak ambik satu kemahlah....sbb sy jual kasut dan sandal.........sori yer...  
11. Irfan Ahmad - Tue 12/Jul/2011, 3:10am
Saya ni org kampung sana dan merupakan salah sorang peniaga di sana. Bazaar Ampangan ni terkenal dengan crowd yg sempoi dan kuasa beli yang kuat. Even khemah yang bukak pasang tutup pun peniaga tegar dari serata ceruk Malaysia sanggup bayo sewa utk dtg berniaga...cuma pastikan tapak tu betul kedudukannya. Tanya dengan org2 lama sana takut nanti terambil tapak yg x berapa nak happening.

Cik Siti, dengan siapa cik berurusan?Khemah yg Flet UDA anjurkan tggl 4-6 yg kosong (10x10). Keutamaan diberikan pada penduduk N9. Harga berpatutan dan memang kawasan tumpuan.

Nak details blh email saya di identity4380@yahoo.com  
12. Mira Suriati - Tue 12/Jul/2011, 5:20pm
Saya jual baju baby.... and t-shirt2 dewasa... baru je nak mula..Rm1800 tuk tapak 10x10..org tu kata blah depan... barang bleh letak sampai ke luar... betul2 area depan BSN dulu..ok ke semua? minta pendapat.. ;) heheheh  
13. Siti Hafizah - Wed 13/Jul/2011, 2:31am
irfan : dah email...tlg cek yer...tq  
14. Nana 80 - Thu 14/Jul/2011, 6:04pm
salam cik siti,, pak cik saya salah sorang penganjur di situ...cu be cik siti tanya pak cik saya tu..maybe dier beri harga yang berpatutan..

017-6055277 - Nazarudin
Nama Penganjur : PAJA
tempat yang strategik...  
15. Hijabdesavor Blogspot Com - Sun 17/Jul/2011, 10:12am
salam mencelah.. ada sapa berminat berniaga jeruk? saya boleh bekalkan..
Kalau berminat t email saya yer hijabdesavor@gmail.com  
16. Mie 8 - Sun 24/Jul/2011, 8:37pm
ada lg ke khemah kosong kat ampangan??nk 10x10 je...  
17. Helmy 15 - Tue 26/Jul/2011, 10:36pm
di ampangan tapak bazar anjuran DUN ampangan masih ada 3tapak kosong dia punya sewa sebulan RM1740 kalau nak tau lebih lanjut sok pegi kat petronas ampangan dia ada pasang khemah dan banner...  
18. Siti Hafizah - Thu 28/Jul/2011, 12:24pm
tq Helmy 15....  
19. Shahril 43 - Mon 1/Aug/2011, 1:33pm
20x20 dataran telok kemang rm1500.. berminat call shah 0196336770  

Page 1   (Total 19 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..