Bantuan PKPKL - Sesiapa Pernah Apply
Mawaddah 2 - Sat 22/Feb/2014 9:52am [Last Comment]
Salam warga majalah..ada ke sesape yg pernah apply bantuan dr pkpkl utk bayaran money lender?macam mana processnya?ada sesape yg dh berjaya?

Niche: Diskusi Bisnes | Pinjaman Peribadi
 
1. Lubukduit - Sat 22/Feb/2014, 10:00am
PKPKL belum tau..kalau money lender..iklan2 kat majalah.com semuanya tipu..kata proses mudah..bila pergi office macam2 borang kena isi..kata tak ada penjamin...semua no hp. adik beradik kena ambil, no.kereta kena ambil..ada yang kena ambil gambar kereta...mcm2 la  
2. Mawaddah 2 - Sat 22/Feb/2014, 10:06am
Pkpkl ne boleh bantu selesaikan masalah kita kat money lender...tu yg sy nk tahu mcm mna proses diorang ne...;)  
3. Humaira 2 - Sat 22/Feb/2014, 10:19am
Lubukduit.. takkan la isi borang pon u nak question? kami sama saja mcm bank. Nak bagi duit kat org HARUS ada profile n form customer.. itu normal. Kalau awak nak pinjamkan duit kat orang yg anda tak tau tah sape2... tak kan selamber je bagi mesti kena ada maklumat lengkap... tak gitu?


; ))  
4. Randall 2 - Sat 22/Feb/2014, 10:50am
Salam Humaira 2,

Saya ada SMS ke no hp semalam, dapat x?

TK  
5. I m Ur Solution - Sat 22/Feb/2014, 10:55am
SOKONG HUMAIRA 2  
6. Humaira 2 - Sat 22/Feb/2014, 12:22pm
randall 2 ..? sms ape  
7. Zulfadli 18 - Sat 22/Feb/2014, 11:21pm
Sye penuh berurusan dgn pkpkl...mmg terbaek...mmg selesai masalah....mawaddah 2...kalau nak taw sye leh terang kn....sila tgl fon ni nnti sye call  
8. Mawaddah 2 - Sun 23/Feb/2014, 9:01am
En zulfadli,awk terangkan je kat cni.biar readers yg dlm kesusahan pun taw.at least,awk dpt tlg ramai org..;)  
9. Zulfadli 18 - Sun 23/Feb/2014, 10:26am
Maaf mawaddah2 dalam ni x boleh isu sensitif  
10. Amie 45 - Sun 23/Feb/2014, 12:27pm
Pkpkl ni di daftar atas persatuan pengguna or pekerja di kuala lumpur shj.

Jika ada masalah boleh buat laporan direct di pejabat kkdn jln duta bahagian pertubuhan.

Sy ada dengar mcm2 cerita tag pkpkl ni.

Yang pasti boleh call kkdn sebagai rujukan apa scope atau agenda persatuan ini.

Dan hebat lg sy dengar dia suka tolong Melayu hutang money lender,

Sifat yang baik. Tp kalo org Melayu tu sendiri terdesak dan guna platform tu dan tak bayar hutang money lender....bagaimana?

Sy pernah dengar cerita pkpkl akan ambil duit pengadu dan sepatutnya bayar pada money lender tersebut.

Tapi ini tidak....masuk poket persatuan sendiri.

Jika saya salah dengar dan salah info sy minta maaf la.

Kita boleh refer pada KKdN tag mereka.

Sekian. Ribuan maaf dari saya.  
11. Venom Xi - Sun 23/Feb/2014, 11:21pm
En zulfadli 18-Boleh emel kt sy keterangan lanjut ttg pkpkl ni?
harakiri_76@yahoo.com  
12. Atizas75 - Mon 24/Feb/2014, 10:17am
En Zulfadli..saya nak tau lebih lanjut la pasal nie. Blh tlg email ke nhanaffi@gmail.com. Tq.  
13. Gigie - Mon 24/Feb/2014, 10:42am
Bnyak Masalah dengan masalah WANG!!!! JANGAN TERKEJUT BILA KAMI BOLEH APPROVE LOAN ANDA DLM 1 JAM...Kami dari SYARIKAT YANG DILULUSKAN OLEH K.P.K.T.Boleh hubungi saya sekarang


Ph NO: 016 447 6706
Email:btoppioner@yahoo.com  
14. Zairi2011 - Mon 24/Feb/2014, 5:01pm
en zulfadli, bleh email saya maklumat lanjut pkpkl zp7555@gmail.com, nak tahu gak  
15. Al Ain Bt Abd Rahim - Wed 26/Feb/2014, 10:56am
En zulfadli 18-Boleh emel kt sy keterangan lanjut ttg pkpkl ni?
lan_unicorn@yahoo.com  
16. Chip Skylar - Wed 26/Feb/2014, 11:42pm
En zulfadli 18-Boleh emailkan kt saya pasal pkpkl ni?berminat nak tahu w_erwan@yahoo.com  
17. Zulfadli 18 - Thu 27/Feb/2014, 8:00am
Sila tgl kan fon no nanti sye call  
18. Wan 1046 - Thu 27/Feb/2014, 7:45pm
Pendek kata hanya loan yg bunga tinggi (20%) ke atas jer senang apply n lulus.. Kdg2 diog yg offer suruh buat. Tp masih bergantung dgn amount jugak..
Kalau yg jenis bunga rendah2 xusah mimpila.. Syarat menggunung..  
19. Mr S 5 - Sun 2/Mar/2014, 1:59am
Salam..En.Zulfadi18, boleh email saya keterangan lanjut PKPKL. Email: shahr2en@gmail.com  
20. Norhafiza 2 - Mon 3/Mar/2014, 2:59pm
Salam..En.Zulfadi18, boleh email saya keterangan lanjut PKPKL fieza_jai@yahoo.com @ 0173896860  
21. Perlu Bantuan 2 - Wed 9/Apr/2014, 3:52pm
en Zulfadli 18 mohon call sy d 016-9735143
sy betol2 nk tahu pasal PKPKL ni.  
22. Zetty Aida - Thu 8/May/2014, 4:55pm
Amie 45: saya setuju dgn anda dan prnh meminta bantuan pkpkl ni utk selesaikan hutang saya dgn along.memang selesai.tetapi,pihak pkpkl ada meminta rm500 sebagai upah buat keje mereka.dan rm300 lg kpd mamat yg ditugaskan utk selesaikan kes saya.dah la aku tgh sengkek waktu tu,lg mntk duit.sape2 nk tahu psl pkpkl ni blh email saya: zetty1980@yahoo.com  
23. Zairil 10 - Sat 26/Jul/2014, 10:24pm
Segala pertanyaan tentang PERSATUAN KESELAMATAN PENGGUNA KUALA LUMPUR dalam isu along atau money lender...bolehlah hubungi saya

Ketua operasi
Perunding kewangan pkpkl
019- 3823975  
24. Hafiz 567 - Wed 10/Sep/2014, 4:38pm
Zetty Aida betul ke..? saya pun ada pinjam dengan ah long ni...dalam 18 ribu total.. agak2 berapa eh pkpkl ni caj untuk deal ahlong ni supaya interest di kurangkan..? dengar ada sampai 2-3 ribu pkpkl caj.. banyak tu..?? ada sesiapa pernah deal dengan pkpkl ni tak...?  
25. Dibebani Hutang 2 - Fri 24/Apr/2015, 2:04pm
Sy baru je pergi PKP tdi tapi dia mtk byaran dulu RM650, sy xkisah sgt pasal byrn tu tapi dia ckp byrn tu cuma BAYARAN FILE??? Maksud nye ape tu?? Dia tegaskan itu BAYARAN FILE SAHAJA, klu xbyr xbole amik kes dan kes xkn dijalanka, sbb BAYARAN FILE tu KOS GERAK KERJA KES sy. Sy kena byr direct kpd YDP PKP or Staff PKP ??? Ada spe2 boleh jelaskan tentang bayarn tu?? Bayarn tu hanya sekali or lps deal kes sy nanti kne byr lg kat PKP??  

Page 1   (Total 25 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..