Bagaimana nak Mula Bisnes Percetakan (Personalised Label, Tag, Bunting, Banner Etc.)
Adela 2 - Sat 12/Jan/2013 11:56am [Last Comment]
Salam, saya nak minta jasa baik pd sape2 yg tau cara nk memulakan bisness percetakan yg lebih kpd printing n design personalised label,tag,bunting,banner,kad jemputan utk majlis2 kahwin, aqiqah,hari jadi...

Kalau ada maklumat harap dpt dikongsi bersama... ;)

Niche: Ingin Berniaga | Kedai Fotostat Dan Cetakan
 
1. Katusha - Sat 12/Jan/2013, 12:10pm
Hi Adela. Soalan you macam kurang lengkap. You designer or outsource?  
2. Man 212 - Sat 12/Jan/2013, 12:54pm
salam adila, kami pembekal mesin fotostat bewarna dpi 690-1800 dimana mesin kami blh print name card, majalah, brocher, gambar & dll yg berkualiti. sila hbg en.man 0102828418 utk keterangan lanjut  
3. Adela 2 - Sat 12/Jan/2013, 7:17pm
Thanks Katusha...sy lebih bminat ke arah design..cume xtau nk mula mcm mana...perlu pakai software ape2 ke utk design sbb mostly sy tgk provider personalised label ni template dorg lebih kurang sama...  
4. Mohd Jefri 3 - Tue 15/Jan/2013, 11:30am
Salam dik, saya cadangkan adik cuba mintak kerja kat tempat percetakan tu dulu. Tak payah kerja lama ... 3-6 bulan cukup la, tapi gunakan kesempatan tu untuk betul-betul belajar & korek cara2 bisnes percetakan ni. Dan paling penting anda tahu camana nak cari customer & design ikut kemahuan customer.  
5. Xmd - Tue 15/Jan/2013, 10:49pm
utk buat design tu biasa diorang pakai photoshop dan illustrator... dan yang penting kena kreatif ...  
6. Sinistermerch - Wed 16/Jan/2013, 9:50pm
Tak bole buat semua benda pun masih bole buat business. Cuma perlu ada contact & tau harga utk setiap benda yg awak nak offer tu. Sub aje kepada mereka itu :)  
7. Promosi Baru 147 - Thu 17/Jan/2013, 12:35am
tuan boleh dapatkan panduan step by step untuk mulakan 5 jenis bisnes ni :

# Bisnes Printing
# Bisnes T-Shirt
# Bisnes Kad Kahwin
# Bisnes Banner & Bunting
# Bisnes Baju Kurung

http://cinta.my/RM10RibuSebulan  
8. Katusha - Thu 17/Jan/2013, 9:45am
Adela, from my experience la..susah nak start from zero. Saya photographer and belajar sendiri untuk design. berbulan jugak belajar sendiri. Software mahal.beribu. kalau nak murah boleh beli pirated version. Tapi kalau kantoi, boleh bankrup.
Saya amik masa 3 bulan untuk belajar and master Photoshop. another few months untuk Ilustrator.

Mcm Encik Jefri kata, saya memang setuju. Kena timba pengalaman. Buat business ni tak senang kalau takde pengalaman.
and mcm XMD kata, kena kreatif. sangat betul.

Kalau Adela ada modal banyak, just hired designers. biar dorang buat keje =D  
9. Adela 2 - Thu 17/Jan/2013, 10:14am
tq semua utk comment n nasihat...sgt2 appreciate..betul la benda ni kne ade pengalaman.. :)  
10. Imran582000 - Thu 17/Jan/2013, 3:08pm
saya boleh design cik adela..  
11. Xmd - Fri 18/Jan/2013, 11:00am
Imran wat design freelance ke? Cmne rate ?  
12. Smart Admin - Tue 22/Jan/2013, 3:19am
Assalamualaikum.
Hai, dah mula biz @ masih mencari ilmu?
Jika anda tahu buat design, biz ni boleh buat hanya dirumah pun.

Sy sendiri buat part time dirumah.
Hanya perlukan komputer, printer dan bahan media yang tertentu.

Secara on-line @ off-line.
Sy mengambil tempahan biz kad, kad jemputan, flyers, cenderamata (print pada handphone, mug, piring dll), t-shirt, bunting dan sebagainya.
Semuanya saya buat hanya dengan peralatan asas (komputer & printer) tanpa mesin yang mahal.

Nak tahu lebih lanjut, boleh email sy k:
mysmartbiz4u@gmail.com  
13. Muhriz - Tue 22/Jan/2013, 10:33pm
Ada. Video belajar cetak tshirt ♥ mug ♥ banner ♥ bunting ♥ button badge ♥ flyers ♥ kad kahwin.

Cuba tgk sini 》 http://www.majalah.com/?classified:5-video-belajar-cetak-tshirt-banner-kad-kahwin-flyers-mug-button-badge-primium-gift-idcard:8T8LWYFHQM

♥♥♥♥♥ http://siribuatduit.blogspot.com ♥♥♥♥♥  
14. Pa Per Jamz All Design And Printing Supplies - Sat 26/Jan/2013, 5:23pm
Kami menawarkan printing banner full colour RM1.20 - RM 1.80 (harga mengikut kuantiti) Tapi jika Tuan/Puan order dalam kunatiti yang banyak harga masih voleh dikurangkan.. Dealer dan ajen dialu - alukan. Untuk maklumat boleh hubungi 012 - 4112325 (Penang) dan 019 - 443 3382 (Kedah) atau email paperjamzent@gmail.com. TQVM  
15. Reen80 - Mon 4/Feb/2013, 8:29pm
tumpang Tanya...ada escape tau tak mana nak buat label untuk pakaian dgn harga yg murah,quantity nak tempah byk jugak la...email ke: harraz_family@yahoo.com  
16. Elly Razak 2 - Fri 31/May/2013, 3:58pm
RibbonBoutique menawarkan khidmat sediakan label pakaian :

www.facebook.com/ribbonboutiqueKL
www.ribbon-boutique.com

100% syarikat bumiputera  
17. Syahnoon Ahmad - Wed 12/Jun/2013, 1:08am
kalau minat nk beli mechine printing eco solvent contact saya snb leh rekemen supplier yg boleh cash separuh dan hutang separuh
yg penting kena mantap design atau hire desinger  
18. Asiah 21 - Fri 2/Aug/2013, 3:36pm
Boleh cuba tengok kat laman pautan kat bawah ni untuk bisnes printing. Mana tau kot2 boleh membantu...

http://bit.ly/18QRp6v  
19. Iwan 77 - Sat 19/Oct/2013, 10:50am
sy grafik dsigner freelance. bole buat dsign utk prcetakan dgn pntas kalau ad job bole email pd sy ruezcortez@gmail.com  
20. Pakar Printing - Mon 21/Oct/2013, 4:12pm
salam,
Like page kami untuk mengetahui promosi printing dari kami..
harga tak nak untung kami beri kan kepada anda..!

FB Page : Pakar Printing Termurah

call/whatsapp : 0162254407  
21. Mohd Ashrul - Thu 31/Oct/2013, 12:46am
salam..saya dah lama dalam design ni
lebih kurang 8 tahun..kalau nak concept yg lebih professional boleh email atau call
saya..ashrul 019-3934293
atau boleh tengok sample kerja saya di website saya
www.insightkreative.com
atau boleh email saya di... mohdashrul@insightkreative.com  
22. Pakar Printing - Fri 1/Nov/2013, 3:13pm
SALAM,
AGENT WANTED..!!
HANYA RM 0.80/SEKAKI !
BERMINAT..?

WHATSAPP : 0162254407
EMAIL : pakarprinting@yahoo.com  
23. Zlanzenger - Thu 9/Apr/2015, 12:29pm
BERITA BAIK BAGI MEREKA YANG BERMINAT MEMBUAT BISNES PERCETAKAN!!

http://bit.ly/bizbanner

Tak perlu modal..
Tak perlu keluar rumah..
Tak perlu cari pelanggan..

http://bit.ly/bizbanner

Perkongsian dari seorang usahawan printing yang menjana ribuan ringgit dengan bisnes ini.

Tawaran ini adalah TERHAD!!  

Page 1   (Total 23 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..