Bagaimana Import Barang Dari Jepun
Sopi2564 - Fri 10/Feb/2012 7:43am [Last Comment]
Salam kepada sume warga majalah.
Tunjuk ajar ku sifu!!!
Saya baru berjinak-jinak untuk menjalankan business secara kecil-kecilan dan bercadang untuk membeli helmet daripada jepun dan masalahnya saya tidak beberapa mahir dan ingin meminta tunjuk ajar pada siapa2 yang berkemahiran dalam bidang fowarding dan mempunyai kontena untuk di tumpang untuk penghantaran dari jepun ke malaysia melalui jalan laut.

TQVMC..segala maklum balas boleh la email kpd sopi_mustafa@yahoo.com

Niche: Import Dan Eksport | Bisnes Kurier Dan Logistik | Diskusi Bisnes
     
  1. Amie s - Fri 10/Feb/2012, 5:44pm
    sy dh emailkan details  
  2. Junaidi 8 - Fri 10/Feb/2012, 10:09pm
    salam. untuk mengimport barangan dari luar negara melalui pelabuhan, anda perlulah melakukan bebrapa perkara.
    1. melakukan pengikraran kpd port authorities
    2. melakukan pengikraran kepada kastam
    3. menyelesaikan isu AP kpd pihak trtentu. dlm kes encik helmet perlu mendapat AP drpd MITI
    4. menjelaskan cukai (jika ada)
    untuk maklumat lebih lanjut boleh hubungi saya. mana tahu saya dpt membantu,insyaallah.
    kepada lain2 pihak yg berminat nk mengimport brg dr luar negara tp kurang arif tntang prosedur dan undang2 bolehlah contact saya
    junaidi: 0174725293  
  3. Sopi2564 - Fri 10/Feb/2012, 10:10pm
    Orait thx sy da dpt  
  4. Rafi 8 - Fri 17/Feb/2012, 12:35am
    leh email saya vivantisresources@yahoo.com
    ttg forwding ni  
  5. Wanzam - Fri 17/Feb/2012, 3:42am
    import helmet perlu kelulusan dari sirim.
    kami pernah menguruskan shipment halmet juga sblum ini.bminat sila email ke onezam78@yahoo.com (saya adalah runner kastam di port kelang)  
  6. Waled - Wed 29/Feb/2012, 6:19pm
    salam, tunjuk ajar saya cmne nak runding import barangan kristal dari egypt..saya penah pergi melawat kilang di sana tapi tak terfikir nak wat bisnes tu..  
  7. Wanzam - Thu 1/Mar/2012, 8:09pm
    kalau betol2 berminat nak import blh hubungi no ni 0122688575  
  8. Waled - Fri 2/Mar/2012, 12:46am
    ok en wanzam, nnti saya cl..  
  9. Wanzam - Fri 2/Mar/2012, 11:24am
    pada yg dah telefon saya semalam, terima kasih sy ucapkan..  
  10. Zuraimi 5 - Wed 18/Apr/2012, 7:10pm
    Bagaimana pula kalau import senjata2 tajam seperti keris atau pedang dari indonesia?ade sesiapa boleh membantu?  
  11. Wanzam - Mon 23/Apr/2012, 4:29pm
    call saya 0122688575  
  12. Mnp Freight - Wed 2/May/2012, 10:52pm
    sekiranya berminat dgn perkhidmatan kami sila hubungi.
    H/P: 0105253995 / email.mnpfreight@yahoo.com  
  13. Miss Nur 5 - Fri 11/May/2012, 1:38pm
    salam..kalu nak eksport barang plk cmne prosedurnya. kalau saya org tengah, saya suruh mnufcturer transportkn skali ke oversea boleh kan. ke org tengah pun kena ada procedure? minta tolong ye  
  14. Wanzam - Fri 11/May/2012, 11:01pm
    miss nur boleh call i  
  15. Yuz 12 - Thu 12/Jul/2012, 3:22pm
    wanzam,tlg bagi detail nk order helmet arai (klon) dari taiwan  
  16. Man85 2 - Thu 25/Oct/2012, 7:53pm
    berapa anggaran kos untuk borong barang dari jepun dan apa syarat2?saya berminat membeli helmet arai dari jepun untuk diniagakan dikedai saya..harap sesiapa yang boleh membantu sms saya 0176684262man.  
  17. Mr Faizal - Fri 26/Oct/2012, 11:21pm
    saya berminat nak import barang2 sparepart kereta dr jepun. kene lesen tak untuk import ni?  
  18. Firdausangah - Tue 6/Nov/2012, 12:39am
    saye ingin tahu mcm mane nak beli secare borong helmet arai..saye pon peniage kecil kecilan plzzz help
    law boleh derek kol nmbor nie 0126022490.
    tunjuk ajar ku sifu!!  
  19. Apit 31 - Sun 24/Mar/2013, 2:59am
    salam,sy bru mmulakan bisnes aksesori kereta...nak mintak tunjuk ajar untuk import brg2 kereta dri japan..  
  20. Ahmad Ikhsan - Sat 31/Aug/2013, 4:30pm
    Tuan yg budiman, bagaimana prosedur membawa masuk helmet yg dibeli dr luar negara?

    piaraclan@gmail.com  
  21. Azim Z - Sat 15/Feb/2014, 10:48pm
    Salam, saya ingin bertanya bagaimanakah prosedur dari A-Z untuk mengimport helmet arai dan sparepart kereta dari jepun...saya ingin meniaga secara kecil kecilan harap ada yg sudi membantu...pertolongan amat dihargai.  
  22. Helmi19 2 - Tue 4/Mar/2014, 5:50pm
    salam saya jge berminat harap dapat membantu.. ingin menjual aksesori kereta dari jepun.. harap dapat emailkan kepada saya.. el_mie19@yahoo.com  
  23. Buragas 2 - Sat 8/Mar/2014, 10:39pm
    Ada sesiapa yg kenal2 tokei halfcut yg boleh sya tumpang barang dari auction japan..dn berapakah kos tumpangan?email saya jatjit85@yahoo.com  
  24. Syed Nizam 12 - Thu 10/Jul/2014, 1:32am
    Saya nak bawa masuk barang lain tp declare barang lain... port pasir gudang or p.klang.... sape2 yg penah buat and terror buat clearance tanpa checking bleh email saya = sy8_nemesis@yahoo.com
    PAYMENT MODE = CASH  
  25. Rezza09 - Wed 29/Oct/2014, 3:17pm
    saya pon teringin nak tau bagaimana cara dan langkah2 utk membawa masuk barangan dari luar ke dalam malaysia. dari jepun khususnya seperti helmet dan jam gshock original. email saya amirulfaizalrezza@hotmail.com  
  26. Firdhaus Saleh - Sun 31/Jan/2016, 12:16am
    Teringin nak tau cara utk bawa masuk barangan dari luar ke dalam malaysia.
    Email saya firdhaus5155@gmail.com  
  27. Umar 45 - Thu 12/May/2016, 9:40am
    Saya ingin tahu cara bawa masuk makanan dari Jepun ke Malaysia.
    Emel saya di umarmukhtarnorazlan@gmail.com  
  28. P Ramlee 69 - Mon 23/May/2016, 11:49am
    sy mahu tahu ad x supplyer barang borong dari jepun..sy ingun buat buka kedai barangan serbeneka dr jepun..like daiso..so mcm mna urusan untuk dapatkan barangan tersebut..mohon admin bantu..  
  29. P Ramlee 69 - Mon 23/May/2016, 11:52am
    ni email saya zha_nighhawk@ymail.com.no fon.0145859801  
  30. Zulazwan 2 - Wed 27/Jul/2016, 10:09am
    sy nak tau mcm mane nk membawa barang bundle dan gshock dari jepun. email kt sy tentang prosedur dan cara2. email sy zulazwan.yusup@gmail.com  
  31. Ashraf 140 - Sun 7/Aug/2016, 2:35pm
    salam sifu..sy ingin tahu laman web yg boleh import kasut futsal dari jepun dalam kuantiti yang banyak..mohon tunjuk ajar =)

    ashraf_jumat@yahoo.com  
  32. Epoi 3 - Sun 18/Dec/2016, 8:17pm
    saya pon teringin nak tau bagaimana cara dan langkah2 utk membawa masuk barangan dari luar ke dalam malaysia. dari jepun khususnya seperti helmet dan jam gshock  
  33. Pone 2 - Tue 15/Aug/2017, 10:01am
    Saya berminat nak bawa masuk aircon terpakai dari jepun..mohon sifu2 jelaskan bagaimana atau prosudure nya..tq  
  34. Jeffry 27 - Fri 8/Sep/2017, 10:40pm
    Saya betminat nak bawa masuk peralatan memancing dan jam gshock dari jepun tolong jelaskan bagaimana  
  35. Zac 10 - Thu 13/Dec/2018, 8:46pm
    Saya berminat nak bawa masuk peralatan memancing second hand dari jepun. Tp tidak tau bagaimana cara dan peraturan yg perlu di ikuti serta di patuhi. tolong jelaskan bagaimana..

    Email- eazaac@gmail.com
    Wsp- 0128385677  
  36. Masdybacho - Mon 7/Jan/2019, 7:17pm
    Saya berminat nak bawa masuk tshirt bandle dari jepun..bagaimana caranya tolong tunjuk ajar  
  37. Iwan 111 - Mon 14/Jan/2019, 10:42pm
    Masdybacho,,Boleh hubungi di 0149776442-Alim/0166974022-Ainol untuk pengurusan barang clearance di Port Klang dan Klia.

    Syarikat SNH LOGISTIC & TRANDING  
Page 1   (Total 37 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.