ASB Loan Dari CIMB. Jangan Sia-Siakan Kemudahan Yang Telah Diberikan Pada Bumiputera
Joe 149 - Fri 27/Jul/2012 1:53pm [Last Comment]
ASB adalah pelaburan yg selamat dari segi dividen,daripada anda simpan di account yg biasa,yg hanye beri dividen 3% or blow..@ anda simpan sedikit demi sedikit di asb @ KAMI (bank CIMB) LOAN KAN KEPADA ANDA NILAI YANG TINGGI UNTUK DI MASUKKAN KE DALAM AKAUN ASB ANDA.

Contoh:
RM 10,000, ASB bagi RM850 div/SETAHUN
RM 100,000, ASB bagi RM8,500 div/SETAHUN
RM 200,000 ASB bagi RM17,000 div/SETAHUN (div adalah 8.5%/sthn )at least

Kalau rasa beban nak bayar loan setiap bulan,bayar setahun sahaja pun dah mencukupi dan tahun seterusnya dividen yg bayarkn..
Kerajaan buka asb ni sebb nak tolong org melayu,n untuk orang berpendapatan rendah.

So,ap tunggu lg,ini peluang anda
Bayar setahun n tunggu je dividen msk...
Keuntungan bleh mencecah hingga RM 1,500,000.00 dlm masa 25 tahun


jika berminat boleh berhubung dgn saya
Roslan Johari Bin Sopian ( Personal Loan Advisor CIMB( khusus ASB loan)
email sy roslanjohari88@yahoo.com
013-3842042 (call & sms),,klo sy x angkat call, sms je,,sbb selalu bz dgn appoinment.

Niche: Pelaburan Saham Unit Trust
 
1. Aduka 7 - Wed 25/Jul/2012, 1:08pm
serik dah nak tambah asb.sebab bank negara dah includekan asb sbg komitmen.padahal asb tu dividen dia roling duit byr monthly.kalau ada asb loan byk pon susah sebab nanti nk beli umah dia kira asb ni sbg komitmen.ari tu g cimb bank merayu rayu pegawai bank soh tambah asb loan.tapi bila nak buat personal loan o kad kredit jual mahal ckp over komitmen.huh....  
2. Ani 39 - Wed 25/Jul/2012, 1:55pm
daftar percume dan terus dapat duit:

http://www.earnparttimejobs.com/index.php?id=4246101  
3. Zamac - Wed 25/Jul/2012, 5:13pm
Salam...kepada sesiapa yg blum invest dlm Islamic Unit Trust bleh la call/sms saya....saya fulltime agen CIMB CWA....kita bleh invest melalui 1. EPF (akaun 1) & 2. Monthly saving..& return utk monthly saving lebih2 baik dr ASB...so klau niat nak pinjam then labur dlm ASB..fikir-fikirkan lah...bleh buat appoitment ngan saya & saya akan explain details ttg Islamic Unit Trust nie...xrugi sbb nie ada lah utk masa depan kita..call/sms saya (Pn. Suhaila- 0105666714)  
4. Lienda 3 - Thu 26/Jul/2012, 4:06pm
plukan apa2 dokumen ke?? emailkan kpd saya.....
azlienda83@yahoo.com  
5. Haziq 101 - Fri 27/Jul/2012, 2:19pm
Kita tengok pasaran loan untuk ASB loan di Malaysia.
1) Maybank BLR -1.65%
2) Cimb BLR-1.65%
3) RHB BLR ? 1.55%
4) RHB EASY BLR-1.00%(5 Years interest only)

So benda paling penting sekali dalam investment adalah ROI(Return Of Investment)
ROI = (Untung/Modal ) x 100%
Kita kaji/lihat ROI masing masing pada pakej yang ditawarkan dalam pasaran hingga sekarang.
Kiraan ini untuk 3 tahun sahaja.(BLR=6.3%.Div ASB assume 7.5% every year dan bonus kita skipkan)

MAYBANK BLR ? 1.65%(Untuk pakej Cimb&RHB aku skipkan sebab tawaran dia kurang menarik)

MAYBANK.
Kaedah 1(Guna duit sendiri serve loan selama 3 tahun,Loan 200k,Monthly 1,162)
ASB 3 tahun = 200000 x 1.075'3 = 248,459
Ammortize loan (bulan ke-37) = 186,361
Nett dapat = 62,098
Modal = 1162 x 12 x 3 = 41,832
Untung = 62,098 ? 41,832 = 20,266
ROI = 48.45%

Kaedah 2(Guna duit sendiri tahun 1,seterusnya guna div serve loan)
ASB tahun pertama = 215,000 ; ASB tahun kedua = 216,614 ; ASB tahun ketiga = 218,350
Ammortize loan (bulan ke-37) = 186,361
Nett dapat = 31,989
Modal = 1162 x 12 = 13,944
Untung = 31,989 ? 13,944 = 18,045
ROI = 129.41%

Conclusion

Kaedah 1 : Modal = 41,832 ; Untung = 20,266 ; ROI = 48.45% - Cash on hand 62,098
Kaedah 2 : Modal = 13,944 ; Untung = 18,045 ; ROI = 129.41% - Cash on hand 31,989

So Kaedah 2 adalah ROI yang tinggi..tapi kaedah 1 cash on hand 2x ganda dari kaedah 2.(proses menjadi jutawan lagi cepat untuk kaedah 1)

Team GandaWang  
6. Joe 149 - Fri 27/Jul/2012, 5:53pm
hihihi ini cm copy paste dr kaedah2 teknik loan asb..bagus2..tp jgn terpedaya dgn maybank,,loan below 30k adalah blr-1.35%,,loan above 30k baru la blr-1.65%..so check dulu k..tuk cimb loan dr 10k-200k blr-1.65%...hihihi  
7. Todakz - Sat 28/Jul/2012, 11:02pm
hahahahaa dasyat brader joe 149..check email,sy ada email sesuatu.  
8. Eric 17 - Mon 30/Jul/2012, 6:53pm
i ada buat 2 loan, 1 asb maybank dan satu cimb , tentang rhb reject pasal dah penuh. i rasa cimb lebih baik berbanding maybank kerana lambat bayar di cimb pun ok juga cuma bagitau pegawai je.  
9. Kamal Adil - Mon 5/Nov/2012, 3:29pm
sy nak buat loan ASB.. tp tungu mas ayg sesuai.. ada duit blh lah join..  
10. Zulfarhan 2 - Thu 22/Nov/2012, 12:46pm
.BERITA BAIK!!dimana anda boleh mengeluarkan wang ASB untuk masukkan ke dalam CWA(Cimb wealth Advisor)kerana hanya tinggal beberapa minggu sahaja lagi pasaran ASB akan ditutup oleh itu mengapa perlu menunggu 0.68% yg berbaki sebulan untuk mendapatkan -+15% Dividen walaupun anda masuk pada hari ini sebelum 4th dec 2012.Jika anda tanya bagaimana dengan dividen di ASB,jangan risau kerana anda masih akan dapat dividen sehingga bulan november,jika anda tanya lagi bagaimana saya dapat 0.68% dividen ASB, senang sahaja max dividen yang diberi di ASB ialah 8% dibahagikn dengan 12bulan anda dapatlah jawapannya.Jadi mengapa perlu tunggu untuk dapatkan satu dividen jika anda berhak memiliki kedua-duanya sekaligus, wassalam  
11. Nora Binti Misgon - Tue 4/Dec/2012, 10:20pm
Apa tu CWA? Blh cerita lanjut. Email noramisgon@yahoo.com  
12. Roslan Johari - Sat 8/Dec/2012, 5:11pm
CWA xconfirm untung,,bgantung pada produk,average pun boleh dpt 10-15% setahun,,belom lg tolak cas itu cas ini..paling2 pun 7-8%...asb loan adelah secured loan,comfirm dividen dr 19%-35% bgantung pada teknik..  
13. Hafiidz - Sat 15/Dec/2012, 11:08am
Assalamualaikum tuan Joe, adakah pinjaman ASB CIMB ini berbentuk islamik? Terima kasih.  
14. Roslan Johari - Sat 15/Dec/2012, 8:45pm
wasalam,,dulu ia,,sekarang tidak..hrp mklum :)  
15. Hafiz 494 - Wed 2/Jan/2013, 10:38pm
salam,, sy nk wt loan asb ,, tapi bank mne yg ok,, gaji rm1300,, (shah alam)
email apis_5165@yahoo.com  
16. Mizhar 2 - Tue 23/Apr/2013, 1:00pm
Salam,saya dh buat loan asb melalui maybank,adakah saya boleh menambah loan tersebut contoh rm20000 kpd rm40000/50000? Atau adakah saya boleh membuat loan asb melalui bank2 lain sedangkan saya tidak mempunyai akaun bank yg lain2 tersebut.  
17. Mohd Fairuz 21 - Wed 18/Feb/2015, 4:35pm
Nak tambah pengetahuan tentang Teknik ASB Loan boleh baca blog ni:

http://pelaburan-asb-loan-terbaik.blogspot.com

Semoga mendapat manfaat  

Page 1   (Total 17 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..