Ada Sesiapa Boleh Bantu Dapatkan Pasport utk Kawan Saya yg nak Keluar Negara, Dia Blacklist dan Tak Boleh Keluar Negara.
Mencari Barang Consignment - Sat 6/Dec/2014 12:56pm [Last Comment]
Saya nk minta tlong siapa yg blh uruskn pasport kwn sya tuk pergi keluar krn urusan kerja, krn dia blacklist dgn bank x blh keluar negara. Dia nk ikut sya atas urusan kerja, jd ada sesiapa boleh bantu saya? X payah nak hentam kat sini ye, just minta bantuan saja ni, siapa yg tau sila wasup saya segera!

0122134052 atau call 0173968129,

Niche: Iklan Terbuka | Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
 
1. Farizal 14 - Sat 6/Dec/2014, 11:29pm
Tak boleh. Sebab nama sudah di senarai hitam di semua pintu masuk dan keluar. Tapi jika nak keluar jugak masih ada cara, jalan ke2. Hubungi sy untuk penjelasan. 0108044467  
2. Zairi 32 - Sun 7/Dec/2014, 1:08am
Kalau dah tak boleh buat paspot, jalan kedua atau ketiga memang tak boleh keluar. Kecuali anda boleh terbang macam superman.  
3. Straight - Sun 7/Dec/2014, 8:04am
Blacklist masih boleh ke luar negara kecuali dah diisytiharkan muflis. Kawan awak dah muflis tu. Boleh ke luar negara dgn cara pergi ke insolvensi check nama & register. Kena start buat pembayaran, buat sikit dulu pun mereka terima then boleh minta untuk dapatkan surat untuk ke luar negara.

Call dulu insolvensi untuk dapatkan maklumat.  
4. Farizal 14 - Sun 7/Dec/2014, 11:32pm
Zairi32 siapa kata x boleh??? Pasport kita masih laku. Cuma x boleh keluar melalui kaunter imigrasen malaysia sahaja. Ada caranya utk keluar. Nak pg mana dunia pun boleh! Pasport masih laku.  
5. Khalifah 5 - Sun 7/Dec/2014, 11:42pm
lorong tikus banyak  
6. Isketambola - Mon 8/Dec/2014, 2:13pm
xyah cari pasal,,,,!!! idup x tenteram,,,,!!!!! dok diam2 jerr kat mesia ni,,,,!!!!  
7. Mencari Barang Consignment - Mon 8/Dec/2014, 3:07pm
Kwan bkan nak lari pun, just nak ikut saya aja, muflis sebab kawan dia buat pinjaman atas dia x bayar dan dia yg k3na tgung semuanye. Lg jgn nk menghentam kat sni, sya minta tlong je bkn minta duit anda pun suh bayar buat pasport..  
8. Nudden - Mon 8/Dec/2014, 3:28pm
En. Farizal 14, bukan masalah passport laku ke tak laku, masalahnya passport pon belum ada lagi..

En. Mencari Barang Consignment, kawan tuan nk ikut atas urusan kerja kan? seeloknya selesaikan perkara penyebab muflis tu, then buat passport ikut prosedur biasa..nk keluar berjalan/kerja kt negara orang pon hati tenang..kalau tak ikut prosedur, kalau jadi masalah, tak pasal2 ngan tuan sekali terlibat..
kalau ada yang boleh tolong buat passport, bagus la..tapi hati hati, selalu masa terdesak, akan ada org nak ambil kesempatan, dah bayar ribu2, tau2 duit lesap, passport tak dapat..nk report polis?buat benda tak ikut prosedur, takkan nk report polis..
semoga berjaya selesaikan masalah kawan tuan..  
9. Zubir 17 - Mon 8/Dec/2014, 5:45pm
Assalamualaikum....Boleh utk pergi haji saja...saya boleh tolong...pergi jalan2 boleh tapi saya tak nak tolong...pergi haji ...memerlukan dua org penjamin...dan cagaran bank gurantee...lain2 saya bagitahu email....  
10. Ahmad 842 - Tue 9/Dec/2014, 9:49am
Sistem Imigresen bersepadu di gunakan di seluruh dunia. Negara luar tak kan benarkan kita masuk atau keluar tanpa pengesahan keluar dalam sistem dari negara asal. Jadi.bayar bayar la hutang tu..kalau nak keluar negara..  
11. Mamamia69 - Wed 10/Dec/2014, 1:22pm
Xder jln singkat pun dik, jln trbaik byr atleast 50% dpd jmlh yg kamu sangkut dgn bank atau agensi kerajaan insyaallah boleh lps, ini sbb pnglaman yg sy lalui ketika nk check in keluar negara last 2 month dulu...brgerak dr rmh jam 5 pg bila smpai airport nk check in kantoi balik rmh semula jam 6 pg siap boleh solat suboh kat masjid lg...pringatan sila check status kita kat laman web imigresen sblm keluar negara...  
12. Mencari Barang Consignment - Thu 1/Jan/2015, 1:18pm
X pe sis, topik close dah..  
13. Qomaiza - Fri 5/Feb/2016, 7:29am
Masih boleh keluar...  

Page 1   (Total 13 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..