Ada Modal Tak Tau nak Biz Apa
Deen Harun @ Kedai Dobi Meme - Tue 11/Jun/2013 2:30pm [Last Comment]
Kepada rakan majalah.com

ada apa2 peluang biz yang boleh saya sertai atau saya labor?

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Susilawati 3 - Tue 11/Jun/2013, 2:34pm
BERJIMATLAH DEMI MASA DEPAN KELUARGA ANDA! MYKAD SMART SHOPPERS MEMBERIKAN PERKHIDMATAN PENDAFTARAN MYKAD/ IC ANDA SECARA PERCUMA DAN ANDA MENIKMATI DISKAUN SETIAP KALI BERBELANJA DALAM SEMUA JENIS PERBELANJAAN.... PM SAYA UNTUK PENDAFTARAN....FREE. Shj.

pm 0195439471  
2. Dhuha90 - Tue 11/Jun/2013, 2:35pm
email ke madiyusof90@yahoo.com...  
3. Sahifudin Bin Ab Manan - Tue 11/Jun/2013, 2:40pm
dgn bermodal kan RM 100 sahaja anda boleh menjana pendapatan RM1000
dgn sistem MFMM .keterangan lanjut boleh sms ke 0177237663  
4. Mohd Shariman - Tue 11/Jun/2013, 2:42pm
jom sertai saya dlm bisnes franchise farmasi dgn modal yg rendah sahaja. semua kos ditanggung secara PERCUMA. hubungi saya 0183772821 atau email ke mann_daniel88@yahoo.com  
5. Isa 6 - Tue 11/Jun/2013, 2:52pm
di mana??
berniaga burger bakar masuk jugak.. tempat kena cantik le...

berminat email ke iniaz75@yahoo.com  
6. Roselina - Tue 11/Jun/2013, 3:18pm
Rebut peluang miliki FARMASI dgn modal serendah RM5300.00 (di bawah naugan Cosway - Berjaya Group) semua kos sewa kedai, utiliti, produk dan juga Ahli Farmasi akan di tanggung oleh pihak syarikat. Tiada risiko kerugian. Untung melebihi RM20k sebulan.
Sms/whatsapp 019-2842334 "Bersama Kita menjadi Melayu yg Gemilang"  
7. Suhairi 6 - Tue 11/Jun/2013, 3:23pm
mari menjalankan perniagaan sebagai pengedar emas dan perak yang sah.Ini adalah perniagaan bukan pelaburan emas. syarikat berdaftar dan berlesen. sila hubungi 0126547291 @ 0182407908 utk keterangan lanjut, modal hanya RM1000 shaja seumur hidup .  
8. Zaid 13 - Tue 11/Jun/2013, 4:52pm
saya pembuat jely buah2 dan jely rumpai laut..sangat sedap dan disukai ramai.bg sesiapa yang berminat untuk berniaga di bulan ramadhan bolehlah pm saya papasigns@gmail.com atau hubungi 0199449491  
9. Yenty - Tue 11/Jun/2013, 5:56pm
saya berbesar hati nak berkongsi peluang hebat yg boleh memberikan makna kehidupan.
visit web ini www.rahsiakejayaan.com/yenty
atau email phing1812@yahoo.com.
Ini bkn scam tp perniagaan yg mempunyai sijil AJL dan sijil Halal yg sah  
10. Smart4rich - Tue 11/Jun/2013, 6:11pm
BUAT DUIT RM300 - RM500 SEHARI,

CAKAP BANYAK PUN TAK GUNA, TENGOK LINK DULU SEMUA SOALAN AKAN TERJAWAP.

http://surveyberbayar.webs.com  
11. Mat 125 - Tue 11/Jun/2013, 7:06pm
Saya ada lebihan duit tunai 200k yg saya simpan shj tak tau nak niaga apa. Kalu ada sesiapa yg perlukan sleeping partner dan bisnes yg bagus boleh tinggalkan email di sini. Tq  
12. Dhuha90 - Tue 11/Jun/2013, 8:21pm
mat 125...email madiyusof90@yahoo.com...  
13. Din 48 - Wed 12/Jun/2013, 9:03am
Disini saya ingin menawarkan kepada anda untuk menggunakan
Talian prabayar (Prepaid) TuneTalk melalui program ToneExcel.

Dengan hanya bertukar menjadi pengguna talian prepaid TuneTalk/ToneExcel, anda akan mendapat banyak kelebihan.

Pertama:
Anda akan dilindungi dengan insuran kemalangan (PA) dari Oriental Capital Insuran sebanyak RM100,000. Wow! Dengan satu kelebihan sahaja, ia sudah membezakan dengan telco yang lain. Dulu anda pakai handphone, kalau apa-apa berlaku, ada telco handphone anda nak bagi duit pada anda atau keluarga anda?

Kedua:
Setiap kali anda topup, anda akan dapat point dan apabila dikumpulkan boleh ditukarkan kepada tiket kapal terbang AirAsia. Siapa nak bagi? Selama ini ada topup, ada ke dapat point yang boleh bawa anda jalan2 secara percuma?

Ketiga:
Anda boleh kekalkan no lama kedalam simkad tunetalk ini. Mungkin ada sedang pakai no telipon dari telco yang lain, dan anda sangat sayang no tersebut, anda boleh kekalkan no tersebut kedalam simkad toneexcel ini, asalkan no lama itu diregister dengan nama anda.

Keempat:
Anda boleh top-up dimana2 kedai yang jual topup di seluruh Malaysia dan juga secara online. Walaupun TuneTalk masih baru berbanding dengan telco yang lain, tetapi kemudahan untuk mendapatkan Topup adalah setaraf dengan mereka.

Kelima:
Anda boleh buat $$$$$$$$$$$$$$$$$$ dengan simkad ini!


JIKA ADA YANG BERMINAT SMS NAMA DAN EMAIL ANDA KE 011 - 1521 6942  
14. Mael 12 - Wed 12/Jun/2013, 10:34am
mat 125...email ke maelghostraider@yahoo.com  
15. Surina Sukri - Wed 12/Jun/2013, 1:10pm
Berminat jadi agen top-up??

Yuran RM30 SAHAJA! seumur hidup..
*Margin Keuntungan:
MAXIS - 3%
DIGI - 3%
CELCOM - 4%
UMOBILE - 4%
TUNETALK - 4%
XOX - 4%

*Boleh topup secara online
*Boleh bayar bil postpaid
*Bantuan careline (10.30pagi-8.00malam)
*Dapat SMS report transksi
*Perkhidmatan topup 24 jam/365 hari

layari http://erina.webgarden.com untuk maklumat lanjut..

atau bleh sms or wassup sy di 014-717 8462  
16. Rh Brilliant - Wed 12/Jun/2013, 8:25pm
watan.gold@yahoo.com  
17. Zulkepeli Jabaruddin - Wed 12/Jun/2013, 8:28pm
As salam Deen..
1. anda mencari perniagaan untuk jangka masa panjang?
2.produk yang masih baru di pasaran Malaysia tetapi merupakan Icon di France?
3.Marketing plan yang sistematik dan terancang?
4. Syarikat yang lengkap?

anda boleh hubungi saya di talian 013-5896737 untuk keterangan lanjut.

Terima Kasih  
18. Oren 5 - Thu 13/Jun/2013, 2:23am
INGIN BERNIAGA DENGAN MENTOR DAN PELBAGAI GOLONGAN PROFESIONAL??

SAYA BOLEH PERKENALKAN ANDA DENGAN USAHAWAN MUDA DI KL. boleh hubungi saya di 0194473419.
atau email orangestar91@gmail.com
boleh tgok blog ni

http://blogtiga-k.blogspot.com/2013/04/adam-ikhwan.html  
19. Mocta - Thu 13/Jun/2013, 3:13am
salam..sekadar pendapat shj..perlu dielakan wang anda dari dilaburkan kedalam bentuk perniagaan ala skim cpt kaya.iaitu dgn pelaburan yg sedikit,tanpa buat apa2 tp dijanjikan laba berganda2.labanya pula dtg dari downline semata2 tnp keuntungan dari pusingan perniagan sebenar.sekadar cadangan bumiputera elok jg menceburi bidang perniagaan alatgasnti motosikal,dimana keuntungan agak memadai,tak rosak serta lupus tarikh.potensinya amat baik.Bagi sesiapa yg tercari2 pembekal,sy boleh tolong perkenalkan kpd anda pembekal dgn harga patut dan telus..0139007791 mokhtar  
20. Myra7748 - Thu 13/Jun/2013, 9:32am
Salam,

Peluang perniagaan yg meletop2!! Email sy untuk info, kalau tak cukup modal jangan risau, bantuan akan diberikan kpd yg layak. Produk pulak boleh dipilih ikut suka kita. Pulangan pulak, kalau rajin usaha, insya'allah dapat la banyak. Kalau goyang kaki je, habuk pun xmau lekat :P

Jangan tunggu lama2, email dan set appointment dgn sy untuk dgr penjelasan A-Z tentang produk dan bantuan perniagaan. Anda tak kan rugi apa2.

percayalaaaaaaa....hehehehe

bizhebat2013@gmail.com  
21. Nor Hafizal - Thu 13/Jun/2013, 12:26pm
Salam

Saya dari Pruton Mega Consultant Sdn. Bhd. sedia membantu anda untuk menjana modal dan pendapatan secara selamat dengan pulangan bulanan yang konsisten. Anggaran pulangan antara 8%-18% setiap bulan. Terma perjanjian disediakan bertujuan sebagai kesahihan dan jaminan keselamatan pelabur. Pihak kami juga akan menguruskan akaun pelabur secara menyeluruh bagi kemudahan anda. Pihak pelabur turut boleh memantau semua bentuk operasi, transaksi dan dagangan yang dijalankan sebagai satu kaedah dalam jaminan pelaburan tersebut. Pihak kami turut memberikan jaminan TIADA SEBARANG CAJ TERSEMBUNYI dalam pelaburan ini dan ini dinyatakan terus dalam penyata pelabur.

Sekiranya berminat, saya secara serius akan membantu anda dan anda boleh berhubung terus kepada saya di talian 0182111023 atau emailkan ke fizal.pruton@yahoo.com.  
22. Eyda 20 - Thu 13/Jun/2013, 10:24pm
Slm warga majalah,
Jana income actif/pasif bersama Ecosway, dan brpeluang mmiliki kedai Farmasi/health & Beauty scara PERCUMA.
1. Modal sgt rendah~RM5100 seumur hidup.
2. Kos operasi/ peralatan kedai/stok dtanggung sepenuhnya pihak sayrikat.
3. Tidak prlu mnaggung sbarang rsiko kerugian/prsaingan.
4. Income? Sgt lumayan, boleh mncecah shingga RM100K-RM200K sbulan.
5. Cosway syarikat yg sgt kukuh~34thn d M'sia. Prniagaan sgt terjamin.
6. Anda boleh mewarisi prniagaan shingga ke anak cucu.
7. latihan/bimbingan dberi percuma, anda cuma perlu usaha dan komited utk berjaya.
Ini adalah konsep perniagaan yg sgt unik dan mguntungkan, jgn tnggu lagi, segera call/sms 019-5761445~waheda~  
23. Atie Onlysatu - Thu 13/Jun/2013, 11:11pm
Add wechat ID: SmartShoppa_Queen atau sms/whatsapp 0193038300 (ofis) dan taip: Mykad saya minat.

Atau email ke: onlyatie@gmail.com

Tq~ Atie_smartshoppa Queen  
24. Sky Group - Fri 14/Jun/2013, 12:45am
Mat 125 - Nie emel sy blackw.marketing@gmail.com  
25. Edaran Emzeti - Fri 14/Jun/2013, 1:46am
Hantar emel ke edaranemzeti@gmail.com

saya ada produk yg boleh letak kat kedai, cukup bulan kutip duit letak stok baru..

Saya Pengurus direct dari kilang  
26. Melor 9 - Sat 15/Jun/2013, 2:39am
Memerlukan agen kasut wanita seluruh negara. Berkualiti tinggi. 100% buatan tangan dan bumiputera. Tanpa modal atau dengan modal. Info lanjut layari www.tharashoes.com atau hubungi terus 0123980121 untuk temujanji (Puan Mel)  
27. Rosmaniza Binti Rainis - Sun 16/Jun/2013, 2:58pm
Penat bekerja makan gaji!! Ingin menjadi jutawan melalui program usahawan ini.

Company akan menanggung kos kedai, barang2 dan segala kelengkapan kedai. Tiada risiko yang anda perlu tanggung.

Kami akan bantu anda yg benar2 komited utk menjana pendapatan tanpa HAD!!

Keterangan lanjut sila hubungi Pn Ros : 017-3631979 or sms/viber/whatssap serta tinggalkan nama dan contact no utk saya hubungi semula.  
28. Masyita 2 - Sun 16/Jun/2013, 3:31pm
Jom sertai pelaburan pasif bersama saya!

Modal serendah RM300 dah boleh jana keuntungan maksimum sehingga RM2,000 dalam masa 40 minggu!

Modal lain untuk keuntungan yg lebih besar juga kami sediakan iaitu RM600, RM900, RM1,200 dan lain-lain lagi.

Untuk details sila emel ke qie_shita@yahoo.com  
29. Yatyali - Sun 16/Jun/2013, 8:27pm
Peluang perniagaan dengan hanya bermodalkan RM5300 untuk membuka farmasi. Sekiranya berminat sila hubungi saya 0123228565 atau email saya di yatyaly@gmail.com
Terima Kasih.  
30. Reseller Pencil My Seremban - Sun 16/Jun/2013, 9:55pm
sila layari www.jutaonepencil.com/centurychilds utk peluang pioneer dalam industri Scoial E-Learning yg PERTAMA di dunia...atau hubungi shuk 012 322 0433  
31. Fadzren - Mon 17/Jun/2013, 3:15pm
boleh emel ke:
blitz_012@yahoo.com

saya perlukan orang-orang yang berminat membuat perniagaan dan komited/bersungguh-sungguh...
insyallah saya sedia membantu...
terima kasih  
32. Rozunaizah - Mon 17/Jun/2013, 5:07pm
jika ingin berniaga assesori hp..boleh dptkan secara borong dr kami..email ke rozunaizahjafar@gmail.com  
33. Mocta - Wed 19/Jun/2013, 1:31am
sebuah syarikat antarabangsa bakal melancarkan web media sosial ala facebook diseluruh dunia.tugasan anda hanya join dan cari seberapa ramai kawan utk turut serta.setiap 5 orang yg anda cari akan dibayar USD20 sebaik sasaran syarikat mencapai 1juta peminat berdaftar.yang menariknya utk anda dan kwn2 anda join adalah PERCUMA.maknanya 100% tanpa risiko.utk info lanjut sila lawati www.startmyripple.com..utk join anda perlukan INVATE CODE.boleh dapatkanya dari saya bila2 masa 24jam/hari..0139007791 mokhtar  
34. Bobo 8 - Wed 19/Jun/2013, 1:28pm
Saya bob memerlukan pelabur dalam bisnes in bisnes,saya sebagai perancang perniagaan bersistem amat memerlukan pelabur bg melaksanakan idea perniagaan yang amat diperlukan semua orang ketika ini Dan berterusan.sama Ada orang Susah,sederhana atau senang mampu menjalankan perniagaan ini... no saya jika perlukan maklumat lanjut bob 0169300485 atau boleh Emelkan Sebrg soalan ke kacangsoya08@gmail.com  
35. Syafiqhamid - Thu 20/Jun/2013, 4:41pm
ingin memiliki perniagaan berkonsepkan FRANCHISE secara PERCUMA!!!!!

modal yang RENDAH!!!!
- RENOVATION 100% COMPANY TANGGUNG...
-KOS OVERHEAD 100% COMPANY TANGGUNG.....
- BANYAK LAGI.....

HUBUNGI - 019 342 0191 (SYAFIQ) / 017 6151 679 (HAZIRAH)  
36. Iceblogcantik - Fri 21/Jun/2013, 10:12am
salam..sy boleh membekalkan seluar skinny jeans yang bewarna-warni dan kosmetik jenama MAC dengan harga yang murah. jika berminat boleh jenguk blog sy http://pemborongkosmetiktermurah.blogspot.com/  
37. Tengku Suleiman - Fri 21/Jun/2013, 2:57pm
Saudara boleh layari laman web ini:

http://goo.gl/6IbbF

Sebarang pertanyaan emailkan ke:

tgsi77@gmail.com

Terima kasih.  
38. Nurul 1237 - Sat 22/Jun/2013, 3:39pm
Peluang memiliki kedai serbaneka yang berkonsepkan francais secara subsidi dengan modal yang rendah. Hanya perlu uruskan pekerja sendiri sahaja..urusan dengan supplier pelbagai barangan diuruskan oleh syarikat.
Hubungi 0129532303 untuk maklumat lanjut.  
39. Che Asmidar Hamdan - Sat 22/Jun/2013, 5:19pm
En berminat invest dlm perniagaan sy???, sy perlukan modal 10k shj dalam bulan ini juga & En akan dapat pulangan 15k pada 30/8/2013 nanti.
Perjanjian akan di matikan di LHDN.  
40. Rynnaziz - Sun 23/Jun/2013, 9:06pm
Sy ada product home made. Klu bmnat minta email sy rynnaziz210@gmail.com  
41. Azman Bin Mustaffa - Wed 26/Jun/2013, 9:54pm
Assalamualaikum. Peluang terbuka kepada semua rakyat malaysia untuk memiliki perniagaan farmasi. Bantuan modal disediakan. Keuntungan RM20K ke RM100K sebulan. Berminat sila sms/whatsapp ke 0179408248 dengan memberikan contact no untuk dihubungi  
42. Rynnaziz - Thu 27/Jun/2013, 7:09pm
Mat 125 - rynnaziz210@gmail.com  
43. K3ryck 2 - Sat 29/Jun/2013, 1:23pm
Berminat untuk memulakan perniagaan dan menjana pendapatan sebagai Affiliate dalam Program MyKad Smart Shopper dengan modal serendah RM0.50 ?

Projek kerjasama MDeC dan MSC Malaysia.  
44. Daussamad - Sun 30/Jun/2013, 8:23pm
Ada 200k cash?? Kalo ada sy akan ajar mcm mn nk gandakan di platform2 yg sah dlm malaysia n x langgar undang2...
Tp jika xde cash 200k... Ada platform yg sah n x langgar undang2 negara utk7 buat duit 200k dlm tempoh 1- 3tahun.. Berminat blh terus call @ sms 0123039133 daus
Tp kalo boleh JANGAN msj @ call... Nnt senang plak...  
45. Fadzli 78 - Mon 1/Jul/2013, 2:00am
sy ada modal 100k tapi xtau nak buat bisnes apa..pening kepala sy mencari perniagaan yg menguntungkan..  
46. Roshafiz Enterprise - Mon 1/Jul/2013, 11:56pm
Fadzli 78 ..currently saya mencari short term biz partner(3 bulan) if berminat, ...bidang perniagaan saya kantin sekolah and dewan makan sekolah di Seremban(masih ada kontrak sehingga 2015)..everything dah running since 2009(rekod baik)..purpose mencari dana tambahan adalah untuk menambah nilai semasa Syarikat kerana dalam proses membida tender baru disamping tender yang telah sedia ada.Peratus keuntungan adalah 10% dari jumlah pelaburan.Sekiranya berminat boleh hubungi saya 0129730352.Wassalam.Tq  
47. Bunga88 - Wed 3/Jul/2013, 11:45pm
ingin mencuba dalam produk kesihatan dalaman kecantikan luaran.. pulangan lumayan np serta pelancongan percuma .. whatsup saya jgn segan2 ye..0193776098  
48. Natasha 35 - Fri 5/Jul/2013, 1:14pm
Kami ada menjaual kain pasang secara borong. Hanya serendah rm15 sepasang.
Setiap pasang adalah 4 meter. Siap potong dan diletakkan dlm plastik individu. Ready utk dijual. Kain berkualiti. Harga asal 49-59.
Jualan penghabisan stok

Email : natasha.aahmad@gmail.com
Text / whatsapp : 01126219272

Regards  
49. Hm Design - Sat 6/Jul/2013, 8:54am
Kalau anda seorang yang sukakan perfume, bolehlah menjadi distributor kami di tempat anda. Kami membekal Reject Original Perfume untuk pelbagai brand spt hugo boss, LV, Lacoste, Dunhill dan lain-lain. Untuk maklumat lanjut, boleh lah email ke

theHMent@gmail.com
atau
call/sms/whatsapp
013 991 3111 - Hafiz

Thanks  
50. Johariganu5 - Mon 8/Jul/2013, 10:37pm
Slm..xtau nk mniaga apa.?email sy johariganu5@gmail.com..ini bkn penipuan...  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 58 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..