Tuisyen di Rumah Bagi Matapelajaran Matematik Tambahan (SPM) di KL/Selangor
Husna Musa - Fri 19/Apr/2019 10:30am
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Rata-rata umum mempercayai Matematik Tambahan adalah matapelajaran 'membunuh' yang selalu mematikan semangat pelajar, khususnya bagi pelajar jurusan Sains yang mengambil matapelajaran elektif ini.

Kebanyakan pelajar mengalami kesukaran dalam memahami konsep yang diajar ketika pembelajaran di sekolah. Ketika mengulangkaji sendiri di rumah pula, pelajar berputus asa apabila berdepan dengan soalan yang sukar. Kesannya, pelajar akan berterusan menganggap Matematik Tambahan sebagai satu matapelajaran yang sukar dan tidak lagi berusaha semampu mungkin.

Saya menawarkan perkhidmatan tutoring bagi pelajar yang mengambil matapelajaran Matematik Tambahan di peringkat SPM. Selain membantu para pelajar dalam memahami konsep setiap bab, saya turut menggunakan soalan-soalan yang berkualiti dan berformat terkini bagi membantu pelajar menguasai matapelajaran ini.

Bagi ibubapa atau calon SPM yang memerlukan khidmat tutor bagi melancarkan lagi proses pembelajaran dan ulangkaji di rumah, anda bolehlah menghubungi saya.

LATAR BELAKANG:

> Tutor sepenuh masa.
> Tutor perempuan Melayu beragama Islam.
> Graduan Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) dalam Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik & Elektronik.
> Alumni Sekolah Berasrama Penuh dan berjaya memperoleh 10A dalam peperiksaan SPM.

PENGALAMAN:

Mula mengajar (tutoring) secara separuh masa pada tahun 2009. Setelah menamatkan pengajian ijazah sarjana muda, saya masih mengajar tuisyen secara separuh masa sambil berkerja sebagai jurutera.

Kini saya adalah tutor sepenuh masa dengan pengalaman mengajar selama lebih 6 tahun. Saya berpengalaman mengajar di pusat tuisyen, di sekolah berasrama dan di rumah pelajar.

KAWASAN TUTORING:

Kuala Lumpur: Batu, Jalan Ipoh, Jinjang, Kepong, Keramat, KL City, Pekan Batu, Segambut, Sentul, Solaris Dutamas, Sri Damansara, Sri Hartamas, Titiwangsa.
Selangor: Batu Caves, Gombak, Selayang.
*dan kawasan-kawasan yang berdekatan (sila hubungi untuk maklumat lanjut).

NOTA:

Saya percaya pendekatan 'home-based learning' secara 'one-to-one' adalah method yang paling sesuai bagi membantu pelajar yang menghadapi masalah kesukaran dalam memahami dan menguasai matapelajaran yang diajar di dalam kelas di sekolah.

Adakalanya para pelajar bukanlah tidak pandai atau matapelajaran itu terlalu susah untuk dipelajari. Namun pendekatan yang tidak sesuai dan kaedah belajar yang tidak tepat yang menjadikannya demikian.

Saya berharap khidmat saya sebagai tutor dapat membantu para pelajar dalam meningkatkan prestasi akademik khususnya dalam matapelajaran Matematik Tambahan di peringkat SPM.

''Study smart. It's never too late!'' =)

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Cikgu Husna
SMS/WhatsApp: 01121673913
Emel: nhm146@gmail.com

Terima kasih.

Niche: Pusat Tuisyen
     
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Fort Supai Melaka & Restoran Ikan Bakar Terapung (Kuala Linggi)
Kami ke Kota Bukit Supai (Fort Supai) di Kuala Sungai Linggi, sempadan Melaka dan N9. Kota ini dibina pada 1757 oleh Belanda bersama Pihak Bugis. Juga terdapat sebuah Restoran Ikan Bakar Terapung dan boleh terus mendaki ke Fort Supai melalui jejantas atas laut.
Asam Pedas di Tepi Jeti Nelayan Sungai Siring Melaka
Melaka ada banyak jeti nelayan. Lokasi yang popular adalah Muara Sg Duyung, Alai, Umbai, Serkam dan banyak lagi. Saya ke jeti nelayan Pantai Siring Melaka dekat Umbai untuk menikmati Asam Pedas ikan segar yang baru ditangkap.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)