Tolong Saya Siasat Sorang Minah. Mengganggu Suami Saya
Mummy 4 - Mon 26/Jul/2010 10:52am [Last Comment]
salam semua..saya meminta jasa baik sesapa yang hebat bab2 investigate org ni.leh tolong sya tk siasat sorang ni..dia keje 1 pejabat ngan hby saya..dia ad hubungan ngan hby sya.saya try call off n menyamar sebagai penghantar bunga tuk mendapatkan hp no dia..tp tk dapat sbb saya rasa dia takut dan sentiasa berhati2..sbelum ni saya pernah dpt tangkap dia yg call hby saya..sms dia..pepagi buta..saya dh call dan dia tk mengaku..tp dia minta maaf dan janji tk kan sms lg hby saya..tp saya dpt tahu dia masih meneruskan hubungan itu..saya nk sesiapa tolong call off tu ke..saya nk tau samada dia dh berkahwin atau belom..kalau dh saya nk no hp hby dia..sy nk deal terus ngan hby dia baru padan muka..lg 1 kalau leh bw dia kuar n saya nk jumpa dia kt luar..saya boleh je g off tp tu tmpat dia cari rezeki n hby sya pun di sana,,sy tk mo kecoh2 kan dan malukan dia org kt off tu..leh sesapa ad idea tk? sy ad no hp dia tp hp sy pulak rosak..sesiapa leh menyamar jadi..ermm org travel agansi ke yg offer voucher ke..ermm pe lg ke?

Niche: Dewasa 18sx
     
  1. Raden - Mon 26/Jul/2010, 11:22am
    haaaa.... tu le gunanya PI ... Private Investigator... macam magnum PI tom sellect misai kucin tu...  
  2. Dn Global - Wed 28/Jul/2010, 11:37am
    cuba PI ni kat laman: harimaukagat.com  
  3. Qaseh - Wed 28/Jul/2010, 12:29pm
    pd pendpt sy,jika si minah ni telah berkahwin,x perlu la mummy jumpe hubby die,nnti lg keroh keadaan,jmpe minah ni secare personal dulu,then jika minah ni x mkn saman baru la wat tindakan selanjutye,lagi 1 mummy,husband mummy tau x yg mummy dah tau pasal minah ni????kalo sy la,better siasat syp2,,,biar x keruhkn hbgn mummy dan suami.yelah mane la tau,takut2 bile siasat punye siasat hbgn mereka hanya la sekdar rakan sekerja.  
  4. En Sulaiman Ramli - Thu 29/Jul/2010, 2:00am
    salam, kpd mummy 4 ( citer bru kot mcm mummy return tu ) kalau bertepuk sebelah tangan tak kan berbunyi.. maksudnya, u punya hubby tu cane? klu u nye hbby tak layan die, hnya sekadar kwn, perkara ni tak kan kemana2 pun.. kan elok u slowtalk jer dgn hbby u.. bgtau mana yg betul mana yg salah.. klu hbby u mmg ada hbngn dgn minah tu, nampaknya mmg sah la u yg ada mslh dgn hbby u.. sbbnya, dah tentu hbby u tak dpt kbhgiaan yg die nak dr u, sbb tu die try cawangan baru...  
  5. Wati 4 - Thu 29/Jul/2010, 11:23am
    salam semua..terima kasih atas pendapat anda..saya mmg tgah siasat//mmg mereka ad hubungan..siap keluar berdua makan malam2..siap ad sim kad rahsia antara mereka berdua..ermmm  
  6. Wati 4 - Thu 29/Jul/2010, 11:24am
    mummy jgn risau saya akan bantu mummy..hehehehe  
  7. Mexbaby - Thu 29/Jul/2010, 12:25pm
    uhuhu..
    wati u penyiasat persendirian nmummy ye... jeng-jeng-jeng.. ati2 jgn keruhkan ag keadaan..  
  8. Mummy - Thu 29/Jul/2010, 3:10pm
    Salam..ni mummyvogue nak komen sket.. cuba cari kesilapan sendiri dulu (terkurang layanan/mkn/minum dll) selebihnya adalah dugaan dariNya..berusaha untuk memulihkan keadaan adalah jalan yg terbaik..umpama menarik rambut dlm tepung..rambut tak putus ..tepung tak berselerak.. semoga berjaya dlm menyalamatkan rumahtangga..  
  9. Wati 4 - Thu 29/Jul/2010, 3:10pm
    bukan nk keruhkan keaadaan..lelaki ni kengkadang tk sedar..so kita kena sedarkan..bukan apa mummy ni ad anak ramai tau..bekrjaya..cantik lg..so hby dia mmg gatal la..dan ini bukan kali pertama as mummy mention kt i..  
  10. Mexbaby - Thu 29/Jul/2010, 4:08pm
    oic.. wati da mmg kenal la mummy ni ye..

    kalau ini bukan kali pertama maknanya xleh nak salahkan la minah tu yek.. bak kata en. leman kita kat no.4 tu tepuk sebelah tangan x kan jadi.

    Apapun kalau mummy tegur x jalan, cuba anak2 pulak yg nasihat. as long anak pun da bekerjaya. kadang2 org tua ni lebih dgr cakap anak dari isteri sendiri.  
  11. Aminah Hasan - Fri 30/Jul/2010, 9:32am
    Salam mummy, Pertama sy simpati. Nasihat sy jgn menuduh tanpa bukti yg sahih. Macam kata En. Sulaiman, tanya suami. Kadang2 kita wanita selalu menyalah wanita lain tapi bagaimana dgn suami kita? Utk cari kebenaran jumpa suami & perempuan tersebut... Bila tengah marah semua perkataan yg keluar berbagai2.  
  12. Riez 2 - Sat 31/Jul/2010, 1:46am
    kesian kat mummy.. sebenarnya masalah cinta satu ofis utk org yg dh berkawin byk berlaku. kwn2 lelaki dan pompuan sy pun ada pengalaman. bila saya tanya kenapa buat mcm tu, tak syg anak isteri/suami ke? jwbn mereka senang.. sayang tapi saja suka2.. at least semangat sikit nak pg keje.. hahaha senangnya bg alasan.. pd pendpt sy, mummy kena berdepan dgn suami mummy bukan dgn pompuan tu sebab pada sy puncanya husband mummy. dia lelaki dan pemimpin keluarga. dia kena ikhlas kalau dia betul2 syg mummy dan anak2. mummy juga kena tegas, kalau tak bole share dgn org lain, kena tegas dan jelaskan pd husband. mummy juga kena buat keputusan samada nak pertahankan cinta dgn hubby mummy yg tak setia atau nk mcmana.. pd saya, cinta tak bole paksa, kalau org dh tak suka dan jujur baik blah je, buat apa tunggu, cari yg lain. tp sebelum tu, mummy kena lantik PI buat siasatan betul2 jgn silap. then pg serang pompuan tu baru puas hati... sorry gurau je. tp mak sedara saya pernah serang pompuan yg ada skandal dgn husband dia..baru padan muka pompuan tu.. mcm tak cukup jantan bujang kat dunia ni.. hahaha  
  13. Hasfa - Sun 1/Aug/2010, 12:26am
    Kalau suami mummy tu mampu dan bertanggunjawab termasuk semua keperluan sepatutnya yang dia tak abaikan pada mummy biarkan je. Pasrah la. Janji dia tak buat maksiat. Kalau dia nak tambah cawangan tu hak dia. Halal tu. Memang sedih. tau tu.. cuba bayangkan *payung emas* nanti pada isteri yang redha.  
  14. Azree 3 - Sun 1/Aug/2010, 4:50pm
    A'kum..mintk maf dlu b4 sy nk huraikan komen dgn pjg lebr..mne tau ada yg mnyinggung ke apa ke nnti. Ok,bg sy mmg benci bila ssorg yg kita syg wt cm ni.Tp,apa lh guna mngejar cinta dr ssorg yg xtau mnilai nye?Sy bimbg nnti, semakin puan ingin menemui jwpn nye,smkin 2 lh hti bertmbh parah tuk mnerima hkikatnya.Sebaiknya,puan cuba berbincg dgn suami.Rasanye x prlu lh puan mencri org ke3 yg mnjdi racun perosak dlm rumh tgga puan 2.Yg berkuasa mnntukan siapa yg layak n x di cintai adlh kputusan suami puan.Klu pun puan boleh mmutuskn hbgn mereka kli ni, adkh puan ykin suami puan tidk mncri yg lain lg...smpi bila puan nk hidup dlm dunia pnyiasatn smta?Sy tidak suka nk mnuduh sesiapa yg hrus diperslhkn..kerana kita sedia mklum,mnusia x prnh puas dgn apa yg mereka ada...  
  15. En Sulaiman Ramli - Sun 1/Aug/2010, 6:23pm
    sy sokong hasfa.. apa salahnya kalau suami tu mampu, drpd duk buat maksiat kan elok bg line jer.. dpt jugak la payung emas kat mummy4.. kalau minta cerai walhal si suami tu mampu, bukan mummy dpt untung apa2 pun, kahwen dah tentu si suami tu tetap kahwen dgn makwe baru dia tu.. kalau hal ni benar2 berlaku, ni lah dugaan sebenar kpd mummy dlm merasai nikmat sebenar hidup bermadu ni... ada berani ker..  
  16. Nur Afiqah - Sun 1/Aug/2010, 9:42pm
    Bohong betol istilah payung emas tu.. just nak bg sedap hati je.. dalam kehidupan sebenar bermadu pon, bahagia hanya pada pihak lelaki je. yang isteri ni memendam rasa. berperang sesama madu, tak kisah cara kasar atau halus. Ayah sy kawen dua, dr kecik lagi sy membesar ngan bermacam drama dalam family sy. Penat tengok...  
  17. Hasfa - Sun 1/Aug/2010, 10:46pm
    Tak baik dan tak perlu ungkap* "Bohong betol istilah payung emas tu.. just nak bg sedap hati je.. * Kita ni orang islam. sila dapatkan nasihat dari orang yang lebih arif agama dan berkelayakan. Perlu iingat itu bukan sekadar perumpamaan atau perkataan penyedap. Hati2 lah iman boleh rosak dari perkataan juga perbuatan  
  18. Aminah Hasan - Mon 2/Aug/2010, 10:38am
    Sy sedih sgt dgn Nur Afiqah, Kembali pada ajaran Al-Quran & Sunnah. Tiada semua menjadi milik kita yg kekal, krn ianya adalah pinjaman bersifat sementara.  
  19. Nur Afiqah - Mon 2/Aug/2010, 1:34pm
    Sy cakap bohong pada istilah tu bukan bermaksud sy hentam agama dan sunnah. Sy cuma tak setuju. (merujuk pada pengalaman sy sendiri) Lelaki suka guna alsan tu bila nak kawen lain. sedangkan nak kawen lain tu cume berdasarkan nafsu. Bukan sy tak skolah agama dan bukan jugak sy pulaukan majlis agama. Sy tak faham.. kenapa hanya satu ayat. Iman dan Akidah sy dipersoalkan.?? Adil ke macam tu. kalau rasa sy salah. Sila betulkan. Tak perlu nak tunjukkn yang saya ni Islam yang Jahil. Saya manusia biasa... Hidup seribu tahun pun tak habis ilmu nak tuntut..

    Aminah: Salah ke kite nak pertahankan hak kita? Mmg betul semua tu bukan kekal... Tp menjadi hak isteri nak pertahankan kerukunan rumah tangga. Dalam agama mmg dibenarkan. tepuk dada tanya selera, kalau mampu tahan dugaan teruskanlah.. Tp kalau membawa kepada keruntuhan seperti hilang hormat pada suami, abaikan anak, bercerita hal rumah tangga, sebarkan aib suami dan macam2... berbaloi ke?  
  20. Mexbaby - Mon 2/Aug/2010, 2:22pm
    Afiqah memberi pendapat sebagai seorang anak yang ibunya di madukan. Dia sendiri mengalami pelbagai drama sepanjang hidupnya. kita xleh nak salahkan dia.

    Kita ni memberi pendapat berdasarkan apa?? Fakta/ kajian/ hati

    "..Bohong betol istilah payung emas tu.. just nak bg sedap hati je.." saya pula berpendapat afiqah maksudkan bila nak meleraikan kekusutan dalam isu BERMADU ni kita selalu menyebut.. payung Emas utk memujuk hati isteri Pertama bagi merelakan dirinya dimadukan. So, hanya mereka & keluarga mereka yang pernah mengalami sahaja tahu manis atau pahit hidup bermadu:>

    Bg saya, i have my own reason WHY i rela utk dimadukan based on my experien dear:> i dah cete panjang lebar kat another post..  
  21. Nur Afiqah - Mon 2/Aug/2010, 2:50pm
    Thanx Mexbaby.. tersampai jugak maksud. Mintk maaf la.. Sy tak pandai nak susun kata. ayat ni boleh mmbawak bnyak maksud. Tak macam matematik..  
  22. Mexbaby - Mon 2/Aug/2010, 3:16pm
    it's ok Afiqah.. kdg2 i pun tersalah kata gak.. sume ni subjektif dan penerimaan orang berbeza:>

    mengalah bukan beerti kita kalah.. i selalu pegang prinsip tu:> apapun enjoy ur life jgn jadikan pengalaman ibu-bapa u sebagai halangan untuk u bahagia.  
  23. Aminah Hasan - Mon 2/Aug/2010, 3:19pm
    Afiqah, Biarpun sy x kenal namun sy syg afiqah krn kita berugama BUKAN hendak menghukum hanya sekadar perbetulkan cara afiqah meluahkan isi hati. Sesuatu yg kita sygi apatah lagi berlaku pd ibu kita. Tak salah kita pertahan tapi jgn sampai jiwa kita tertekan. Bertenang & berdoa. Allah s.w.t maha adil kpd hambanya. Hari ini kita ditimpa kesusahan & kesedihan tapi esok mungkin kegembiraan dtg dlm hidup kita.  
  24. Hasfa - Mon 2/Aug/2010, 3:36pm
    Soal hakikat tu bukan hak kita untuk menentukan baik atau buruk di penghujungnya. Usah dipersoalkan. Soal subjektif atau penerimaan orang berbeza2 tu juga silap. Tu yang bahaya. Ingat..ramai kaun hawa keneraka pun sebab mulut la. So jaga2 dan hati2 bila keluarkan kata2(ayat). Pendapat mungkin berbeza tapi biar tak lari dari maksud yang tak semua dapat memahami dengan jelas. Tahniah untuk Aminah Hasan, peribadi macam ni la yang tak bersandarkan dalil akal semata2.  
  25. Mexbaby - Mon 2/Aug/2010, 4:16pm
    Hafsa: tak faham/ tak jelas tanya dengan org yang memberi penjelasan supaya tidak timbul salah faham. U pun x jelas dgn maksud yang cuba di sampaikan. Ustazah pun bila kita tanya soalan bukan terus memberi jawapan. Jika dia konfius dgn maksud soalan dia pun minta penjelasan. supaya jawapan yang di berikan selari dengan kehendak soalan yang di utarakan.


    "..it's ok Afiqah.. kdg2 i pun tersalah kata gak.. sume ni subjektif dan penerimaan orang berbeza:>.." ayat i general bukan utk isu afiqah sahaja. Afiqah tahu dia silap dalam menyusun ayat so, salah ke kalau i cakap seperti di atas.

    "...Ingat..ramai kaun hawa keneraka pun sebab mulut la..." Insya-Allah kami akan lebih berhati-hati dalam pertuturan, percakapan & penulisan:>  
  26. Aishah 10 - Tue 3/Aug/2010, 12:19am
    Mummy 4, dimana lokasi Mummy? Saya bolih tolong. Tapi tak bertujuan nak memporakperandakan kehidupan org lain cuma atas dasar 1) Nak tolong Mummy n 2) dgn niat, semoga Perempuan "tu" n Hb Mummy tidak akan buat kesilapan.  
  27. Wati 4 - Thu 5/Aug/2010, 4:07pm
    aishah nk tolong mummy cmner tu? citer la kt kami..hhheheheheh  
  28. Rina 14 - Tue 10/Aug/2010, 11:39am
    Wati4,minah tu dah kawin ke belum? apa kata wati4 cek diorang makan kat mana, pas tu call mummy and ajak dia g sana. datang buat2 mcm terserempak diorang kat luar. then duk satu meja, makan ngan diorang. tengok reaksi diorang mcm mana. buat2 mcm tak tahu apa2... jgn marah2, tahan sabar...  
  29. Wati 4 - Wed 11/Aug/2010, 11:58am
    rina 14..benda ni dh seattle dah ..mummy dh jumpa sendiri pompuan tu..dh kawin anak 2..tp masih tidak mengaku dia ad hubungan..tp suami mummy dh ngaku n janji tk kan buat lg..pompuan tu pulak tk sedar diri..dia mmg byk kes ngan suami dia dimana dia curang la..sbb dia mmg gatal....selalu buat hal la senang citer..ermm kali ni pun suami dia dpt tahu gak..  
  30. Gestapo - Tue 17/Aug/2010, 6:17am
    dia org suka sama suka khawin kn aje  
  31. Addin Global Resources - Fri 20/Aug/2010, 8:15am
    kira skandal la ni. skg ni bersepah kes rumah tangga berantakan sebab masing2 ada skandal sendiri. xkira laki pompuan. dua2 sama je. ni la kononya hidup moden, pemikiran canggih. Apa nak jadi melayu islam kita ni? Masya Allah  
  32. Abg Piee - Sun 29/Aug/2010, 8:58pm
    wakakaka,berat kes ni ye....nak nak beri petua buat mummy....
    1.sebelum suami pulang keje mummy mandi dan berhias dgn alat solek yg wangi wangi
    2pakai pakaian yg seksi seksi dan sambut kepulangan suami dgn wajah yg berseri seri dan menghirahkan
    sambut kepulangan suami di depan pintu dan minuman di tangan kanan dan rotan ditangan kiri
    3.cakap kat suami dgn suara yg manja,abang abang...kira abg haus minum le air ini dulu,kira ayang ada melakukan kesalahan .....maka ni dia rotan....abg hukum le ayang....kiranya abg pulang dgn nafsu yg membara....maka jom kita keranjang BANGGGGG.....ayang udah bersedia ni......wah wah wah.....amacam tips ni bukan aje untuk mummy sorang tapi untuk semua yg bermasaalah ngan suami.....wakaka...cuba le ye...jgn tak cuba tau....tips percuma tu  
  33. Jeffry 2 - Thu 2/Sep/2010, 2:10pm
    abg pie ni......gatai dan pandai.....

    ( errrr...... lelaki ada 1 jer nafsu, pompuan ada 9 nafsu, so jgn salahkan I yerrr kak peah )  
  34. Abg Piee - Fri 3/Sep/2010, 12:15am
    keh keh keh....ewah ewah ewah....mcm nak matching matching kan aje abg piee v kak peah pulaaaaak........tips
    1.pompuan jgn suka berleter...org jantan sure tak suka punya
    2.masa bercinta org pompuan bau minyak wangi aje....tapi dan kawin asyik bau minyak angin aje...pening agaknya tu....pembawakan budak le tu ye.
    3.sayang sayang le kat mak mertua,gerenti laki sayang punya sama lu cik kak oii
    ok le nanti abg piee sambung lagi ye
    masih banyak tips2 lagi
    ok le abg piee belah dulu ye byeeeeeeeee  
  35. Izza 4 - Mon 20/Sep/2010, 1:08am
    Aduii..panjangnya kes..ngeri pulak baca...mana boleh isteri menduakan suami??Ni mmg kes nyaya dunia akhirat!Boleh je cptkan tindakan susulan...bnyk cara leh tutup kes ni
    Yg lebih ngeri pun I dah pernah jumpa...masya Allah..  
  36. Lukman 3 - Wed 22/Sep/2010, 12:17pm
    astagfirullah...begitu dahsyat melayu islam kita hari ini.jauh sangat2 dari hidayah.saya takut dapat isteri yang mungkar macam tu.betapa besar dosa kena tanggung nanti bila khianat dengan suami/isteri.bila mati nanti tak tau wajah di tukar jadi apa,bila makin ramai dari golongan masyarakat macam ni,makin cepat la pula bala allah akan sampai.na'uzubillah..mari kite kembali belajar islam,pegang erat2,jangan bagi peluang syaitan dan nafsu untuk menjerumuskan kite.kita tenang dan damai bila hati ini patuh dan taat pada ilahi.amin  
  37. Zulaiha - Sat 2/Oct/2010, 10:38pm
    slm,,,semua,,
    sy cuma nak berkongsi kisah sy yang hampir sama dgn prob nie,,hbby sy pun pernah buat peragai yg sam,,cume bezanye sipermpuan tue bukan kenalan off tp kenalan di internet,,tak nak lah cerita panjang,coz tak baik tuk hbby sy kan,,dpendkkan cerita,,they all penah bjumpa n callng2,,mms2,,and ape2 je lah yg boleh mghbngkan diorng,,alhamdullh iman hbby nie masih kuat,n hbngan diorng tak tersasar jauh dek kerana hati isteri sy nie rasa perubhan pd hbby,,so siasat punya siasat jumpe bukti perhubngn diorng,,memang naik angin sgt2 n mcm2 perkataan keluar(biaslah setan ade time kite marah tue kan),,penyelesaian nyer,,my hbyy tido umah kwn lelaki die 1 nite,,biarkan keadaan sejuk bebetul,,then pagi esok tue we all bincang,,baik buruk diri memasing,,and sampai sekarang rasa macam baru je jatuh cinta dgn my hbby,,alhamdullh...satu je lah pesan sy,,bersabar tue lebih baik,,sebab Tuhan tue uji kita kerna kita lali pada Dia,,so masa bahagi ker masa bduka ker kembali pada Tuhan,,mengadu sepuas2nyer pd Dia,,ceritalah pd Tuhan semuanye...k,,g luck n insyylh,,ade hikmahnye tue..  
  38. Hairy 2 - Mon 4/Oct/2010, 11:58am
    pompuan mcm tu la..bila usben mula cari cawangan2 baru..celcom ker...maxis ker...bawu la nak beringat!!! masa tengah ok2 taknak jaga leklok..dah tau naluri lelaki ni memang gatal..syco la sampai dia tak cari laen..tu la pentingnya berbincang sama sendiri..selidik ape yg pasangan kita nak...bila dah jadi mcm ni..nampak la nak salahkan laki jer...tapi mcm ni je la...saya pon lelaki..ape2pon doa tu yg penting..sbb sume tu datang dari DIA..kita ni boleh merancang jer...tuhan yg nentu segalanya...mintak la dari tuhan..moga2 terbuka la hati usben tu kembali kepangkal jalan..sory la kalo commenth ni kuang asam sangat nampaknya..harap2 la dimaafkannn...:P  
  39. Roslan 13 - Mon 4/Oct/2010, 10:23pm
    to: MUmmy4

    hmm, masalahnya bukan pompuan tue.masalah tue dari hubby u la...kat mana2 pun didunia ni ada je pompuan yang jahat.kalau hubby u betul2 sayang kat u, die akan bagitau kat pompuan tue dengan sendirinya supaya tidak diganggu... u x payah masuk campurpun... Masalah yang i nampak ialah HUBBY U....cuba betolkan masalah dalaman sebelum nak salahkan orang luar...  
  40. Sham 33 - Tue 5/Oct/2010, 7:26pm
    Senang je tu..
    pertma , dapatkan no I/C dia..
    kalau dah dapat, semua aset dan pendaftaran dimana-mana yang menggunakan no ic tu akan apear..
    atau dapatkan no phone dia, dari no phone boleh dapat no ic dia dan boleh trace mana-mana no yg dia pakai dan rekod sms yg dia hantar dan terima..

    hakikatnya, dgn no ic..
    semua boleh didapati termasuk aset dan perjalanannya. serta rekod perbualan telifon dan sms.

    jika perlukan bantuan, call 0172039443  
  41. Mazlina Aman - Sun 10/Oct/2010, 8:26pm
    dah dpt ke...PI nya....kalau belum email saya....mazlyn73@yahoo.com  
  42. Ary2796 - Mon 11/Oct/2010, 2:02pm
    salam boleh masuk kursus kat sini
    http://www.arsh13.blogspot.com

    ataupun boleh hubungi saya nanti
    012-9026972  
  43. Mohamad 15 - Tue 12/Oct/2010, 11:01pm
    saya bekas pegawai penyiasat PDRM dan sekarang freelance menyiasat...sila hubungi saya di talian 0127275464  
  44. Agus - Wed 13/Oct/2010, 12:25pm
    wah best tajuk forum ..hangat...  
  45. Jamal - Wed 13/Oct/2010, 12:36pm
    yg penting awak bincang ngan suamai ..minta suami jgn layan
    kalau awak jumpa dia pun tapi suami awak yg tetap nak teruskan hubungan dengan perempuan tu tak ada bezanya jugak.buang masa dan duit aje  
  46. Pelangi79 - Thu 14/Oct/2010, 9:31pm
    ermm.. Kes nie sma cam saya.. Time saya preggy lak tue.. Selama nie.. X pernah terdetik pun kat hati hband balik lewat atau kerja hujung minggu sbb ada skandal satu opis.. Yg menjadi masalahnya skandal ngan bini org anak 2 jugak.. Dpt tau pun lepas hband pompuan tue yg bagitau saya.. Mmg terkejut, x percaya n mcm2 perasaan lagi.. Mula2 hband deny.. Hinggalah jumpa sms di awal pagi 'cant sleep thinking of us'.. Apalagi saya mengamuk lah.. Dr seorg yg penyabar n diam.. Terus bertukar character.. Sblm nie pun dah ada yg warning saya jgn bagi hband rapat sgt ngan pompuan tue.. Sbb dia nie mmg giler laki org.. Tapi saya x caya.. Pastu saya sms kat pompuan nie berunsur nasihat dr segi agama n minta penjelasan.. Tapi wat x tau.. Since then dpt lah pompuan sms dan gelaran betina sundal.. Dah warning jgn kuar ngan hband saya.. Eehh dia wat jugak.. Hband saya.. Ibarat anjing nampak bangkai.. Sapu jerlah.. Hampir2 bercerai.. Saya dah lari balik kg.. Pastu hband terhegeh2 dtg.. N janji x buat lagi dan pompuan tue kena buang.. Rupanya masih ada hingga hari ni dan bekerja dr rumah.. Sesekali hband tuduh saya bomoh n kacau pompuan nie.. Sedangkan saya sendiri selalu dpt sms dr no yg x dikenali dgn mcm2 cerita yg menyakitkan hati.. Mana xnya semua staff menyokong agama songsang bini org n laki org halal bercinta.. Padahal saya x kacau langsung org2 nie.. So saya wat polis report utk protect diri n anak2.. Hband tue lantaklah dia nak menipu ker aper.. Yg saya percaya doa org yg teraniaya dimakbul allah.. Dan ternyata betul..mereka semua mendpt balasan bermcm bentuk .. Wallahualam.. Dunia akhir zaman..  
  47. Ieyka - Sun 17/Oct/2010, 12:03am
    SAMA2 KITA RENUNGKAN..
    stiap orang punyai berbeza situasi dan pelbagai masalah yang hampir sama..
    Dengan satu tujuan ingin mencari kebahagiaan..
    Dalam masa kita mengejar kebahagian yang kita rasakan akan terlepas dari genggaman kita.. kita tidak sedar kita sudah pun menggoyahkannya terlebih dahulu...
    Erti kesabaran adalah sehingga hujung nafas kita...
    andai kesabaran punya terhad bukanlah namanya bersabar..
    Tidak perlu menyiasat dan segala apa..
    Cukup dengan penuh redha dan berserah...
    bukankah itu lebih baik...
    Sentiasalah berdoa dan tidak putus2 meminta padaNya..
    kerana Dia tidak pernah mengecewakan hambaNya...
    andai Dia mengkehendaki, akan dibukakan pintu kesedaran...
    Sehingga kini saya masih tidak putus2 berdoa agar di kurangkan sifat naik tangan seseorang pada saya...
    sudah hakiki sifatnya telah lama begitu amat sukar untuk dia kikis..
    tapi saya tetap menunggu dan terus menunggu yang dia akan berubah juga satu hari nantii...
    Dan saya setia memberi sokongan..
    andai masih sayangkan suami berusahalah...
    jangan mengungkit... jangan perkecilkan... jangan salahkan....
    tunjukan kelebihan kita dan dia akan sedar sendiri di mana permata dan kaca...
    bukan senang untuk lalui dan tidak terlalu susah untuk kita hadapi...
    Andai saya salah dalam berbicara maafkan saya...
    sekadar meluahkan apa yang terbuku dihati...  
  48. Marina 8 - Fri 22/Oct/2010, 6:15pm
    Ermm....sy nk menyampuk jap ek...

    Saya pon penah gak jd mcm ni....puncanya dari peralatan2 canggih yg ada skang cnthnye internet...

    Memula knl2 dlm tenet, chat then tkr2 no phone n bermula lah episod bersms n calling2..

    bila tny, ckp x penah jumpa(katenyeee..x tau la kan, kita tak nmpk)

    Bila tny lelaki, berani kata kt bini yg dia cume nk tolong pompuan ni sbb pompuan ni ada masalah dgn hsbnd (owh, bini org rupenye)..tu sume alasan.

    Lau nk tolong npe tak citer btl2 kt bini sendiri then sama2 laki bini tolong pompuan ni..fare kan???

    Bila jd mcm ni si suami x lak pk yg dia sendiri akan timbul masalah sedangkan katenyeeeee nk tolong..

    bila gaduh2, ckp salah ke tolong kaum yg lemah?
    Hak tuih..!!!

    Mmg lelaki blh kawen $, time2 ni la nk ikut sunnah nabi....

    For info, nabi s.a.w dulu kawen, bini dia yg cari n advised..bini yg gi meminang...takde nk sms ke chatting ke calling2 ke...tu sume kan dh berdosa... sebenarnye sumenye sbb nafsu...bila ckp mcm tu, mula nk angin...nk pukul la apa la...ada ke patut?  
  49. Abg Piee - Fri 29/Oct/2010, 8:41am
    biar le laki tu kawin lebih...kan org perempuan tiap2 bulan selalu off line......kan ke zina tu dosa besar.....nafsu klu dah stim kadang dia datang tak kira masa...klu le dia datang masa bini off line .....haaaaa camne....takke besau bejau tu.....kehkehkeh  
  50. Zack J - Sat 30/Oct/2010, 1:15am
    kesian.. kesian..  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 60 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.