Tak Perlu Modal Besar, Hanya RM500, Boleh Buka Bisnes Renew Road Tax & Insuran?
Diraservices - Wed 21/Dec/2011 9:13am [Last Comment]
Salam Warga Majalah. Dira Brilliant Services, milikan 100% bumiputera kini membuka peluang kepada warga bumiputera majalah dari seluruh Malaysia untuk menjana pendapatan.

Kepada pengusaha kecil, peruncit, pemilik perniagaan atau baru nak berniaga, kami membuka peluang kepada anda untuk memulakan bisnes perkhidmatan atau menambah bisnes yg sedia ada untuk renew road tax & insurans.

Untuk pendaftaran:
1)Salinan pendaftaran perniagaan (baru daftar pun boleh)
2)Salinan I/C pemilik
3)Kepada yg dah ada bisnes/kedai, sila nyatakan jenis perniagaan
4)Yuran pendaftaran RM500

Semua urusan adalah secara online dan kami akan hantar terus road tax & insuran kepada alamat yg anda/pelanggan inginkan secara percuma seluruh malaysia.

Peluang dibuka untuk 100 agen terawal seluruh Malaysia.
Setiap agen akan menerima 2 salinan surat perlantikan dan agen perlu tandatangan dan hantar 1 salinan kepada pihak syarikat.
Kepada pemohon yg mempunyai premis perniagaan akan diutamakan, kepada yg belum ada premis, anda juga digalakkan memohon.

Email syarikat: diraservices@yahoo.com
Pengurus projek : Dino 017-2331079

Niche: Insurans Roadtax Kereta
 
1. Ab 3 - Wed 21/Dec/2011, 3:35pm
Boleh bgtahu kadar percent utk setiap pelanggan/urusan renew x? emailkan pada saya di esprito193@yahoo.com  
2. Diraservices - Thu 22/Dec/2011, 8:53am
En/Cik Ab 3, saya dah email..  
3. Sulaiman Ghani - Thu 22/Dec/2011, 10:55am
bg tau percent i dapat n lama tk poses dia email (letto_mlk10@yahoo.com)  
4. Auzz - Thu 22/Dec/2011, 2:10pm
sy nak tau detail tntg biz nie. tlg emailkan pada sy auzz_ypvs@yahoo.com  
5. Mohd Fadhil 5 - Thu 22/Dec/2011, 5:25pm
ni penipu ni.tlg bhati2...  
6. Farnisha - Thu 22/Dec/2011, 8:20pm
mohd fadhil 5: dia tak tawarkan servis ni ke? kpd sesiapa yang berminat nak renew roadtax ins tak kira 1st party atau 3rd party, leh email pada saya special_case00@yahoo.com area kl selangor senang berurusan.  
7. Diraservices - Fri 23/Dec/2011, 9:44am
Salam Mohd Fadhil 5, kenapa tiba2 melatah ni? Bila la kami ni menipu? Cerita la semuanya pada kawan2 majalah. Kenapa la nak letak pasir dalam periuk nasi org ni? Kalau Mohd Fadhil5 ni islam, mengucap la banyak2. boleh call saya 017-2331079, kita boleh cerita panjang. saya duk gombak. no telefon balai gombak 03-41073444. saya duk simpang tiga gombak ni. Apa la dah jadi sesetengah kaum melayu sekarang ni? Support la org melayu, bkn menjahanamkan kaum sendiri.  
8. Diraservices - Fri 23/Dec/2011, 9:52am
Kawan2 warga M.C, Kami memang Syarikat Micro bumiputra, Bkn Mega Company. So, kepada Warga M.C yg nak berkongsi pendapat, mari sama luahkan. Bukan dengan cara menuduh membuta tuli. Cakap biar berasas. Saya memang terkilan dengan Mohd Fadhil 5 ni. Kalau nama Ah Chong ke, tidak le terkilan sangat. Mari la sama2 menjayakan usaha kaum bumiputera kita seluruh Malaysia!!!!!  
9. Diraservices - Fri 23/Dec/2011, 2:31pm
en sulaiman ngan Auzz, saya dah email  
10. Mohd Helmi 15 - Sat 24/Dec/2011, 4:16pm
boleh bg detail cne nk wat x??
helmi@cna.com.my  
11. Ahmad Zainuddin 2 - Mon 26/Dec/2011, 1:42pm
saya berminat....Ble encik emailkan pada saya detail n per sen......
email kepada:wndnetwork@gmail.com  
12. Diraservices - Mon 26/Dec/2011, 8:48pm
salam.
En Mohd Helmi 15 dan En Ahmad Zainuddin 2, saya dah email..  
13. Diraservices - Mon 26/Dec/2011, 8:54pm
Salam
Kepada semua warga MC, Dira Brilliant Services mengucapkan terima kasih kepada sokongan anda.
Maklumat terbaru kepada semua warga MC, Dira Brilliant Services menawarkan 6% nett komisen kepada semua agen bermula 1 Jan 2012.
Mari sama2 menjana pendapatan sebagai wakil perkhidmatan memperbaharui cukai jalan dan insuran kemalangan sebagai bisnes anda.  
14. Jakiey - Tue 27/Dec/2011, 10:57pm
emailkan ke mynendo@hotmail.com  
15. Diraservices - Wed 28/Dec/2011, 8:57am
Jakiey :- Salam, saya dah email.  
16. Mohd Nazre - Wed 28/Dec/2011, 1:00pm
salam dira.. email kat saya secara detail tentang bisnes nie.. addbot86@yahoo.co.uk  
17. Nikmark - Wed 28/Dec/2011, 1:16pm
salam tuan..sila emailkan sy juga  
18. Ejam080703 - Wed 28/Dec/2011, 3:40pm
emial saya gak luriahmazze@gmail.com  
19. Ahli Nujum - Wed 28/Dec/2011, 6:14pm
salam,email pada sy... afiasy_cimbwa@yahoo.com  
20. Diraservices - Wed 28/Dec/2011, 8:03pm
Salam, saya dah email kepada:
mohd nazre, nikmark, ejam080703 dan ahli nujum.
untuk lebih maklumat, boleh hubungi 017-2331079 Dino  
21. Mat Pdg Kacong - Wed 28/Dec/2011, 9:21pm
kalo nak jadi agen tak perlu ambil exam dgn MII ke?  
22. Diraservices - Thu 29/Dec/2011, 9:00am
Salam En Mat Pdg Kacong, kalau melalui Dira Brilliant Services, tak perlu ambil lesen dgn MII. Ini untuk renew roadtax dan insuran kenderaan sahaja.
Tapi kalau insuran yg lain2, seperti insuran nyawa atau insuran general yg lain, masih perlu ambil exam dgn MII.
Melalui Dira Brilliant Services, semua tu tak perlu, cuma daftar, setelah dapat surat perlantikan, terus boleh submit customer dan terus dapat komisen.  
23. Diraservices - Thu 29/Dec/2011, 9:05am
Salam Pagi kepada semua warga MC. Terima kasih atas sokongan yg anda berikan. Syarikat saya semakin berkembang dan insyallah, kuota agen untuk seluruh semenanjung akan ditambah.
Semoga golongan bumiputera, khususnya kaum melayu akan terus menyokong saya di sini.
Kepada yg ingin jumpa saya, boleh datang ke Gombak, saya free setiap hujung minggu, kalau hari biasa, selepas pukul 8 malam.
Terima Kasih.  
24. Miema07 - Thu 29/Dec/2011, 10:12am
SILA EMAIL SAYA DETAIL insurance ape yang ada dan bagaimana ,berminat ; _ miema@telford.com.my, URGENT  
25. Diraservices - Thu 29/Dec/2011, 11:10am
Salam cik Miema07, saya dah email. Urgent: Boleh mula segera, dalam 24 jam.  
26. Maini10 - Fri 30/Dec/2011, 3:27pm
sy nk tau detail. Tlg emel sy ye.tq..rosreload2u@yahoo.com  
27. Diraservices - Sat 31/Dec/2011, 11:11am
Salam, saya dah email: Maini10

Salam Dari Diraservices, terima kasih atas sokongan semua warga MC.
Alhamdulillah....  
28. Fitri 58 - Sat 31/Dec/2011, 1:30pm
Salam Diraservices..pls email detail ke fit2881@hotmail.my atau call /sms 017-5537767 Fitri Dari Jitra Kedah.Tq  
29. Diraservices - Sat 31/Dec/2011, 1:44pm
salam en fitri 58, saya dah email.
kalau ada apa2 yg kurang jelas, boleh terus hubungi 017-2331079  
30. Syah 7 - Tue 3/Jan/2012, 11:54am
salam..saya berminat dan boleh bagi detail kepada saya
rush_dms@yahoo.com/0173937659  
31. Zaidi 68 - Fri 6/Jan/2012, 10:59pm
salam,email saya please,mmg berminat nii..tqvm pulut_lepo06@yahoo.com  
32. Redwan - Sun 8/Jan/2012, 1:59am
Salam...
tolong emailkan detail....
berminat....

redwan@nwbm.com  
33. Diraservices - Sun 8/Jan/2012, 9:58pm
salam En Zaidi 68 dan En Redwan, saya dah email. sila semak email.  
34. Diraservices - Sun 8/Jan/2012, 10:03pm
Salam Kepada semua warga MC, terima kasih atas sokongan anda semua.
Kini Dira Services masih ada kurang 50 kekosongan sahaja untuk ejen yg akan dilantik.
Rebutlah peluang ini dan jadilah pengusaha bumiputera yg berjaya, insyaallah...  
35. Amir 120 - Mon 9/Jan/2012, 12:05pm
salam
e-mail kan setails kt saya amier_muertes86@yahoo.com  
36. Nina80 2 - Mon 9/Jan/2012, 3:22pm
berminat, email saya zmq_ain@yahoo.com  
37. Diraservices - Mon 9/Jan/2012, 9:53pm
salam.
Amir 120 dan nina 80 2, saya dah email. Sila semak email, dan boleh terus hubungi saya 017-2331079  
38. Ashraf1977 - Wed 11/Jan/2012, 12:02pm
sila email ash_6914@yahoo.com.my utk keterangan lanjut.tq. saya terlibat dengan transportation juga.lebih kpd lori muatan kecil dan besar.  
39. Nur 175 - Wed 11/Jan/2012, 1:55pm
email saya jugak azila.ddani@gmail.com  
40. Aries 642003 - Wed 11/Jan/2012, 4:26pm
emailkan segala butiran terperinci kepada saya : aries.zon@gmail.com  
41. Idora - Wed 11/Jan/2012, 6:56pm
TOLONG SENT DETAIL INFORM KAT EMAIL SAYA Lyea_Idora@yahoo.com.

TQ S.M!!!! '_'  
42. Diraservices - Wed 11/Jan/2012, 9:19pm
Salam.
Kepada Ashraf1977, Nur 175, Aries 642003 dan Idora, saya dah email.
Sila semak email dan daftar segera.
Anda dialu-alukan untuk menjadi wakil kami.  
43. Diraservices - Wed 11/Jan/2012, 9:23pm
Salam kepada semua warga MC.
Dira Brilliant Services berdaftar dibawah syarikat perkhidmatan, bernombor pendaftaran (002012187-D)...

Mari sama-sama menyokong kami dan kami pasti menyokong anda.  
44. Ayie 36 - Thu 12/Jan/2012, 8:07am
Salam, send detail to ayie1zura@gmail.com  
45. Wan Noor Lisa Wan Risad - Thu 12/Jan/2012, 12:35pm
emailkn pd sy juga..... noorlisa_83@yahoo.com  
46. Kamal 65 - Thu 12/Jan/2012, 4:50pm
email kan saya kaywarriors@yahoo.com  
47. Diraservices - Thu 12/Jan/2012, 9:11pm
salam kepada Ayie 36, Wan Noor Lisa Wan Risad dan Kamal 65, saya dah email. Sila semak email dan daftar segera... Bersama kami menjana pendapatan berterusan dengan bisnes anda sendiri.  
48. Diraservices - Thu 12/Jan/2012, 9:19pm
Salam Tahun Baru 2012 kepada semua warga MC. Pendaftaran agen baru kini boleh dibuat melalui cek diatas nama "DIRA BRILLIANT SERVICES". Setiap pendaftaran baru mulai 25.1.2012 sehingga 17.2.2012, pihak Diraservices akan memberikan rebet tunai RM100.
Mari ramai-ramai warga bumiputera memeriahkan industri ini. Diraservices menyokong semua warga bumiputera. Mari sama-sama menuju kejayaan dan memiliki pendapatan 9/10 melalui perniagaan.
Assalamualaikum.  
49. Shikiz - Fri 13/Jan/2012, 1:03am
salam...boleh tak kalau saya yg berasal dari sabah jadi agen..
pls email : fiezzah77@hotmail.com  
50. Diraservices - Fri 13/Jan/2012, 8:54am
Salam. Untuk Sabah dan Sarawak boleh juga. Tapi penghantaran akan ambil masa minimum 3 hari. So, setiap kes, mesti submit lebih awal seminggu. Lagi cepat, lagi bagus, so customer boleh dapat road tax dan insuran sebelum tamat tempoh.
sila semak email, saya dah email.  

Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 103 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..