Saya Perlukan Tanah Sawit Seluruh Malaysia, Pembeli Sedia Ada. Jika Ada Rumah, Hartanah untuk Diuruskan Juga Boleh Hubungi Saya.
Farnisha - Fri 12/Aug/2011 1:00pm [Last Comment]
saya ada pembeli yg serius mencari tanah sawit 100 ekar ke atas, di mana saja kat malaysia, sekiranya ada owner kat sini yang berminat untuk menjual tanah, boleh antar detail ke special_case00@yahoo.com atau call 0129525625.

saya juga menguruskan penjualan dan penyewaan rumah di sekitar kuala lumpur dan selangor, untuk pertanyaan lanjut boleh email kepada saya

Niche: Tanah Untuk Dijual | Ladang Getah Kelapa Sawit
 
1. Farnisha - Fri 12/Aug/2011, 1:03pm
saya juga memerlukan segera tanah berhampiran putrajaya untuk pembangunan, pembeli ingin tengok hartanah segera, sekiranya ada sila email saya, keluasan sekurang-kurangnya 5 ekar.  
2. Danish Dean - Fri 12/Aug/2011, 11:54pm
saya ada rumah kedai di Batu Caves satu unit Tingkat 2, saya bercadang untuk menjualkannya, tetapi saya tidak tahu market sebenar kawasan tu sekarang.
danishdeanm@gmail.com  
3. Khuzaiman - Sat 13/Aug/2011, 10:36am
salam,

sy ade tanah di k.pilah
120ekar freehold
price : 70k

beminat sila sms sy 012-6646039 man  
4. Farnisha - Sat 13/Aug/2011, 11:53am
danish dean : saya akan check harga dan email pada cik semula.

khuzaiman : tanah ni kelapa sawit atau pertanian kosong ye? sy akan update dengan buyer dan hubungi cik semula. klau leh antar detail di email saya untuk memudahkan sy bg detail pada buyer.  
5. Danial 14 - Sat 13/Aug/2011, 3:08pm
saya ada tanah kelpa swit untuk dijual di lahad datu sabah...sawit sedang berbuah....21 ekar 70k/ekar...urgent!!!!email me dream_putih@yahoo.com  
6. Suhaimi82 - Sat 13/Aug/2011, 11:24pm
tanah sawit 460 ekar di Kahang, Kluang Johor..pokor umur 4, 8 & 12 tahun..hasil sbln lbh kurang 550-650 tan..seekar 70k..ada tmbhan rizab 80 ekar yg diberi prcuma..brminat hubungi sy 0177719604(Suhaimi)  
7. Rieverlands69 - Sun 14/Aug/2011, 1:58am
tanah kawasan sg merab berdekatan dengan putrajaya...freehold and leasehold...call me Syed (017-9272357)  
8. Rashdan Rosly - Sun 14/Aug/2011, 6:26am
saya ada beberapa tanah kelapa sawit dan tanah kosong untuk dijual.1.-Telok Gong,Klang-47.2 ekar-Rizab melayu(Luput 23/11/2092)-Penggunaan Tanah (Perusahaan)
-Keadaan Tnah(Tnah Kosong)
-Hrga RM 66,000,000.00..2.Sepang
-8 ekar
-Freehold
-Penggunaan Tanah (Pertanian)
-Keadaan Tnah(Tnah Sawit & Getah)
-Hrga RM 3,600,000.00..3.Rompin,pahang
-5436 ekar
-Rizab melayu(Luput 4/2106)
-Penggunaan Tanah (Pertanian)
-Keadaan Tnah(sawit)
-Hrga RM31k/ekar  
9. Rashdan Rosly - Sun 14/Aug/2011, 6:58am
selangor
1.Serendah
-112 ekar
-Rizab melayu(Luput 01/04/2098)
-Penggunaan Tanah (Perusahaan)
-Keadaan Tnah(Tnah Pasir)
-Hrga RM 12,000,000.00

2.Dengkil
-24.5 ekar
-Freehold
-Keadaan Tnah(Tnah Kosong)
-Hrga RM 17,000,000.00

Kuala Lumpur

1.-Sg. Pencala
-2 ekar
-Freehold
-Penggunaan Tanah (pertanian)
-Keadaan Tnah(Getah Tua)
-Hrga RM 9,800,000.00
2.-Wangsa Maju
-55.65 ekar
-Rizab melayu
-Penggunaan Tanah (Pembangunan)
-Keadaan Tnah(Tanah Kosong)
-Hrga RM 68/sf

3.-Ampang(Antara Kedutaan Thai & Mazda Showroom)
-4 ekar
-Freehold
-Penggunaan Tanah (Pembangunan)  
10. Rashdan Rosly - Sun 14/Aug/2011, 7:15am
Perak

1.-Sungai Limau,Taiping
-1029 ekar
-Freehold
-Penggunaan Tanah (Pertanian)
-Keadaan Tnah(Sawit Tua)
-Hrga RM 46k/ekar

2.-Hulu Perak
-1680 ekar
-Rizab melayu(Luput 30/6/2102)
-Penggunaan Tanah (Pertanian)
-Keadaan Tnah(Belukar)
-Hrga RM 16k/ekar

sebarang pertanyaan boleh hubungi saya di
m.rashdan.rosly@gmail.com
0192662079  
11. Farnisha - Wed 17/Aug/2011, 8:34pm
salam, terima kasih pada listing dan yg email serta sms saya, saya akan forwardkan pada pembeli, dan saya akan update dgn anda secepat mungkin.  
12. Az1234 - Fri 19/Aug/2011, 11:00am
hubungi saya jijoee@yahoo.com  
13. Mohd Izhar - Mon 22/Aug/2011, 5:07pm
saya ada tanah di meru 3 ekar dah convert dan 3 ekar belum convert...nak jual 5.2juta..berminat??  
14. Mohd Hanizar - Mon 22/Aug/2011, 6:10pm
Salam ada tanah lot banglo keluasan 11ribu ka per utk dijual segera. 1ka per RM10 boleh runding. Lokasi Kg Sri Parit, Lukut 5-10min ke pekan P.Dickson, N.S. Mohd Hanizar 0173186894 emel Mohd5615@yahoo.com  
15. Roni - Thu 25/Aug/2011, 2:47am
salam, saya ada ladang sawit di kluang johor 5499 ekar untuk dujual segera...hubungi saya di netronie@gmail.com...hargarm38k/ekar  
16. Ramzussilmi Muda - Tue 30/Aug/2011, 11:39pm
salam, saya ade tanah sawit 400 relong di kedah. serelong rm2.90 sekaki...
berminat hubungi 0124907468  
17. Hazz 3 - Mon 5/Sep/2011, 3:02pm
saya pun ade tanah kelapa sawit untuk dijual..

-lokasi di bagan nakhoda omar,sabak bernam
-tanah rizab melayu
-sawit usia 8 tahun
-berhampiran pekan dan tempat kutipan sawit
-harga tetap rm310k je,..

berminat sila2 la kenalkan diri ke email: haz_one64@yahoo.com  
18. Farnisha - Thu 8/Sep/2011, 8:32pm
salam, mintak antar dokumen ke special_case00@yahoo.com untuk memudah kan saya tunjuk pada pembeli. ada area kulim juga di alu2 kan. terima kasih  
19. Ieda Biz - Sat 17/Sep/2011, 4:39pm
sy de kwn yg byk info tok tanah sawit area selangor nak jual dlm 100 ekar...pape email deja_eida@yahoo.com @ col 0126254965 kite ley deal..  
20. Shahril Kedah - Tue 20/Sep/2011, 1:24am
tanah sawit 89 ekar freehold,umur 20 thn untk dijual di mukim merbuk daerah kuala muda,kedah,sekaki rm5.40...kalau brmint blh cal or sms 0124232546..  
21. Bigbrother - Sun 9/Oct/2011, 3:42pm
saya cari kebun sawit area johor.. Rezab melayu.. 20 hingga 150 ekar.. Tfn sy 0129939747  
22. Hirmie - Sun 27/Nov/2011, 12:17pm
Pemilik Persendirian Tanah Merbok
Tanah Bersejarah.
Keluasan 0.2763 Hektar (0.6827522 Ekar)
2 Buah Rumah. Pokok Kelapa, pinang, langsat, manggis, cempedak, nangka & petai.
Harris 01112473465 (Sg Petani), Helmi 0122566745 (KL).  
23. Pachinko - Mon 28/Nov/2011, 1:38am
ada area kuala kangsar 370 ekar untuk djual..col fauzi 0134830736,300 ekar sawit,40 ekar getah,30 ekar durian...  
24. Klbebe - Mon 28/Nov/2011, 2:16am
saya sedang mencari sabut kelapa sawit dalam kuantiti yg sangat banyak ... jika ada maklumat sila email kan kepada saya boleh??? mmimalin@hotmail.com  
25. Mohd Fadzli Bin Yusof - Thu 29/Dec/2011, 1:16pm
Tanah kosong 150-200 ekar di pahang di perlukan.. sila emailkan maklumat ke fadzliesky@ymail.com atau sms sahaja ke 0145343135.. buyer ready.  
26. Luszia9 - Tue 14/Feb/2012, 2:39pm
Salam, tanah di Sungai Besar 2.5 ekar untuk dijual ..harga RM300,000.00 jika berminat sila hubungi saya
luszia9 0172864789  
27. Mohd Ridzuan 7 - Sun 1/Apr/2012, 1:57pm
-saya ada tanah kelapa sawit
-hasil boleh dituai dengan pendapatn sebulan rm3k
-keluasan 9relung
-1relung = rm45k
-ada geran
-lokasi kuala nerang kedah
-en wan 014 721 7932  
28. Mohd Ridzuan 7 - Sun 1/Apr/2012, 2:02pm
-saya ada tanah kuari jenis tanah merah
-keluasan 20 relung
-1relung =rm55k
-pokok sena
-ada geran
-ada permit tanah kuari
- en wan 014 7217932  
29. Mohd Ridzuan 7 - Sun 1/Apr/2012, 2:05pm
-saya ada tanah getah
-keluasan 7relung
-1relung=rm65k
-ada geran
-tepi jalan utama
-tanah rata
-lokasi kedah
-014 721 7932  
30. Samiullah Bin Mushtaq Ahmad - Sun 1/Apr/2012, 3:24pm
tanah 2700ekar kelapa sawit dalam ladang ada kilang proses minyak freehold urgent buyer needed kalau bole minggu nie bawak turun buyer komisen broker kita nego 53k seekar kulim kedah  
31. Madi Vanesta - Thu 5/Jul/2012, 8:00pm
tanah k.sawit di slim river utk di jual anak pokok umur 7-10 tahun,keluasaan 11000 ekar,status freehold,harga seekar 53k.ada sbiji kilang ditanah itu juga utk dijual,emelkan emel anda atau telefon sya, pada saya di talian 01114714211,kalau brminat anda bleh trus buat surat l.o.i selepas saya emelkan propozal tnah itu pada anda,serius bayer only di harapan..insyaallah jika anda brminat semua ye akan brjalan lancar seperti yg di harapkan
....  
32. Ariff 38 - Fri 13/Jul/2012, 6:57pm
salam saya mencari buyer untuk tanah 61 ekar 1 kolometer dari ampang point..
dan
11 ribu ekar tanah kelapa sawit untuk dijual di tanjung malim,perak
jika berminat call saya en.ariffin 0172927170 saya hanya berurusan dengan broker yang direct atau buyer secara direct jika tidak JANGAN HUBUNGI SAYA  
33. Jazz 6 - Thu 16/Aug/2012, 11:22am
Saya dah email tuan.
Sikit information tanah kat sini.
Keluasan:245 ekar
Daerah: dungun
Tenure: 56 thn (lease hold)
Umur pokok: 6 ke 8 thn
Kelebihan: tepi jalan utama

Ps: site visit digalakkan utk serious buyer.

Hubungi saya: mr.jazz1983@gmail.com  
34. Helmi 60 - Sat 15/Sep/2012, 3:48pm
Tanah di tanjung minyak melaka untuk dijual dengan segera. 3.8 ekar. Tanah pertanian mcl. harga 270k. 0196600874  
35. Tempoyak - Tue 9/Oct/2012, 1:43pm
sg.merab. 6 ekar. rizab melayu pajakan hinggan tahun 2093  
36. Helmy 26 - Sun 14/Oct/2012, 11:58pm
Sawit 10 ekar untuk dijual,,juasseh(ns)serius buyer only,,, 0173480484  
37. Nina 115 - Sun 21/Oct/2012, 1:52pm
Salam. Minta maap saya mencelah. Saya disini ade menjual tanah kat pinggiran putrajaya, sape yg btl2 berminat blh sms atau email kpd saya.. 013-6762043(nasrul) email: abg_ngah82@yahoo.com. Ty  
38. Denial 2 - Mon 29/Oct/2012, 8:19pm
salam semua!, tumpang lalu yer tuan empunya iklan,

saya mewakili pihak buyer
ingin mencari tanah di Putrajaya/cyberjaya 100ekar atau kurang 90 ekar kalau lebih pn 110 ekar. info harga dan lokasi tanah di chiefchip_khai@yahoo.com

terima kasih semua!  
39. Farnisha - Thu 8/Nov/2012, 2:30pm
harap pada yang nak jual tanah tu betul2 pasti tanah tu untuk dijual dan kenal owner ye, sebab ada beberapa kes bila jumpa owner, owner kata dia tak penah nak jual. pasal tanah2 yang lain boleh hubungi 017-5842688.  
40. Intan Azrani - Sun 18/Nov/2012, 1:05pm
Location-kuala muda mukim semeling kedah.
10 meter from main road.
6km from sg petani
Can exit highway sg petani
Land type-palm oil
Planted area-461.5 hectares(1139.905 acres)
Non planted area-108 hectares(266.76 acres)
Total area-569.50 hectares(1406.665 acres)
One owner only.
Direct to owner.
Freehold
Price-rm 2.00 per square feet
Average yield for 2011- 14.95 tonnes of fresh fruit bunches per hectare..

Need serious buyers only.
Call me- (016-2101740) ISKANDAR  
41. Jazari - Thu 22/Nov/2012, 10:29am
Tanah untuk dijual di pengerang(rapid project), semenyih bentong, kota bharu, iskandar, BBB, sungai buloh, rawang dan KLCC. Tanah dijual siapa cepat dia dapat. No agent. EMAIL : jazari.jamal@yahoo.com.  
42. Reena Redwan - Thu 6/Dec/2012, 12:00am
Tanah Untuk dijual
Mukim tanjung Kupang
Pertanian, Kelapa sawit berusia 7 tahun
keluasan 3.2973 ekar, freehold
deal terus direct owner,
Lokasi Tepi highway Johor-Singapura
Harga RM 450K per ekar
Berminat hubungi saya di 0149180156  
43. Far East 6 - Tue 11/Dec/2012, 5:47pm
Tanah sawit 120 ekar di N9

- freehold
- international lot
- tepi jln
- RM85k /ekar

call sy 017-6650071
serius buyer need.  
44. Mah 3933 - Thu 21/Feb/2013, 2:16am
freehold tanah sawit umur sawit 5 tahun seluas 760 ekar di gemas sempadan segamat dgn negari sembilan price 1 ekar 80k masi boleh berunding document dan gambar tanah sawit semua ada berminat sila call saya 010 298 3009 011118277820 07 445 2890  
45. Meor Mohd Hasbullah - Mon 4/Mar/2013, 2:07am
Salam.kpd Mah 3933 saya ada direct buyer utk tnah 760 ekar(urgent).Tlg call 0108328012 meor dan send proposal ke astanamedic@gmail.com.tq  
46. Fendiekin - Sun 31/Mar/2013, 12:41pm
sy ade tanah untk d jual..2 ekar pkok sawit dh berbuah..harga 70ribu..berminat bleh cll sy 0175642104..urgent!  
47. Iwan 71 - Sat 22/Jun/2013, 4:13pm
5 ekar sawit..sg pelik..selangor..serious buyer
Bole call 0125459525...gran ada di saya
Urgen...  
48. Ayob Kuantan - Fri 19/Jul/2013, 12:03am
sesiapa yang nak cari tanah jenis pertanian atau pembangunan di kawasan pahang, boleh hubungi saya... di johor pun ada satu. cuma harga belum dipastikan lagi sebab keluasan tanah lebih 800 ekar.

call :013-4616011
email:mosazkie.work@gmail.com

p/s: klw email sila letak subject "Pembeli Tanah di Pahang"  
49. Zalrich - Thu 25/Jul/2013, 7:43am
ladang sawit 3000 ekar di gua musang untuk dijual...berminat sila call 017-985 4627  
50. Nur Adawiah - Fri 16/Aug/2013, 12:06pm
Salam, saya ade emailkan tanah 5ekar yg berdekatan dgn putrajaya
berminat blh hubungi sy adawiah 019-9062079/ azhar 013-3260233  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 81 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..