Register Streamyx/Unifi Online
Fairus 12 - Fri 10/Jun/2016 10:08am [Last Comment]
Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Senang dan mudah untuk apply Streamyx / UniFi (internet berkelajuan tinggi).

Perkhidmatan Kami ini sama fungsi dengan mana-mana cawangan TM Point.

Hanya DAFTAR(REGISTER) secara online di sini :

http://www.kenalikomputer.com/unifi-streamyx

Untuk melihat pakej-pakej & info lain anda boleh melayari URL di bawah ini :

-http://www.kenalikomputer.com/pakej-unifi-streamyx
-http://kenaliunifi.blogspot.com

BERITA BAIK!!
LANGGAN SEGERA SEBELUM PROMOSI TAMAT TEMPOH!!
Kini TM telah mengeluarkan lagi promosi MURAH!!

Promo Pakej Baharu UniFi Pro Plan ini bermula pada 1 April 2016 dan dijangka tamat pada 30 Jun 2016. Pakej ini menjanjikan kelajuan paling tinggi pernah dilancarkan TM sebelum ini.

Di bawah ini diterangkan dengan jelas tentang pakej baharu ini:
UniFi Pro 100Mbps + Aneka HyypTV = RM299/Monthly
UniFi Pro 100Mbps + Ruby HyypTV = RM299/Monthly
UniFi Pro 100Mbps + Varnam HyypTV = RM299/Monthly
UniFi Pro 100Mbps + Jumbo HyypTV = RM329/Monthly
UniFi BIZ Pro 100Mbps = RM379/Monthly

Bagi yang masih mahukan Pakej-pakej UNIFI VIP30 Advance dan UNIFI VIP50 Advance Plus :

UniFi Advance 30Mbps + Aneka HyypTV - (Q2 2016 Campaign) =RM199/Monthly

UniFi Advance 30Mbps + Varnam HyypTV - (Q2 2016 Campaign) =RM199/Monthly

UniFi Advance 30Mbps + Ruby HyypTV - (Q2 2016 Campaign) =RM199/Monthly

UniFi Advance 30Mbps + Jumbo HyypTV - (Q2 2016 Campaign) =RM229/Monthly

UniFi Advance Plus 50Mbps + Aneka HyypTV - (Q2 2016 Campaign) =RM249/Monthly

UniFi Advance Plus 50Mbps + Varnam HyypTV - (Q2 2016 Campaign) =RM249/Monthly

UniFi Advance Plus 50Mbps + Ruby HyypTV - (Q2 2016 Campaign) =RM249/Monthly

UniFi Advance Plus 50Mbps + Jumbo HyypTV - (Q2 2016 Campaign) =RM279/Monthly

BIZ30 Advance Plan 30Mbps = RM299/Monthly

BIZ50 Advance Plan 50Mbps = RM349/Monthly

BIZ100 Advance Plan 100Mbps = RM379/Monthly

*Price tidak termasuk GST.

Pendaftaran adalah PERCUMA tanpa perlukan bayaran apa-apa.

Pendaftaran juga terbuka kepada seluruh Malaysia termasuk sabah dan sarawak.

Soal jawab :

1. Jika Saya mohon streamyx ini, berapa lamakah masa yang akan diambil untuk proses?

-Anda hanya menunggu sahaja dari kontraktor TM yang akan kerumah anda dalam masa 3 - 5 hari bermula dari tarikh pendaftaran. Kontraktor TM akan hubungi terlebih dahulu bagi membuat temujanji untuk pemasangan telefon dan streamyx/UniFi/talian tetap.

2. Adakah bayaran dikenakan dalam pendaftaran ini?

-TIDAK. Anda akan diberikan pemakaian internet streamyx selama sebulan terlebih dahulu. Kemudian Bil akan akan sampai mengikut bayaran bulanan pakej yang disediakan TM. Dalam pendaftaran tidak dikenakan apa-apa bayaran dan ia adalah PERCUMA.

3. Kepada siapakah yang boleh saya rujuk andai ada permasalahan selepas pemasangan streamyx/UniFi?

-Anda boleh menghubungi khidmat operator TM. Hanya Dail : 100 untuk service Pakej Streamyx dan 1-300-881-222 bagi Pakej UniFi. Anda juga boleh bertanya pelbagai soalan lain untuk kepastian anda.

4. Siapakah anda dan apakah fungsi anda dalam mengendalikan produk anda?

-Kami adalah jurujual/Ejen yang SAH produk TM dan berfungsi sebagai pengendali pendaftaran Streamyx,Talian Tetap TM, UniFi bagi pelanggan baharu. kami juga menyediakan khidmat untuk pelanggan sedia ada yang ingin upgrade atau naik taraf pakej streamyx sedia ada.

5. Apakah kelebihan jika saya mendaftar di sini?

-Yap, Cara ini lebih mudah tanpa anda perlu keluarkan duit minyak untuk ke cawangan TM ataupun pejabat-pejabat TM sedia ada. Anda lebih jimat masa dan kos dalam membuat pendaftaran streamyx atau Unifi ini.

6. Bagaimana pula jika rumah saya belum ada lagi talian tetap TM (Telefon tetap)? Adakah saya perlu ke pejabat TM terlebih dahulu untuk mohon talian ini sebelum saya mohon streamyx?

-TIDAK. Kami akan kaji terlebih dahulu status talian dirumah anda dan kami akan lakukan sekali setelah anda mengisi borang pendaftaran di sini. Bermakna Talian Tetap dan Nombor telefon anda juga akan dilakukan sekali oleh Kontraktor yang akan ke rumah anda nanti.


_____________________________________

-Fairus (TM Authorised Dealer)
-Broadband Multimedia Sdn Bhd (SSM :599126-M),
(Sri Petaling,KL)
-waja_fe82@yahoo.com
-Reseller Code : 1A0689
-HP/ WhatsApp: 0139020941 / 01133118205

Niche: Bisnes Broadband
 
1. Jozan Junior - Tue 28/Feb/2012, 12:58pm
klaw umah xde intenet mcmane nk apply online bro???  
2. Fairus 12 - Tue 28/Feb/2012, 3:13pm
Boleh ke cc atau mana2 yg ada internet sekejap utk register.  
3. Mohamad 116 - Sat 26/May/2012, 1:16pm
baik pg TM point terus dr sebuk cr cc  
4. Fairus 12 - Mon 28/May/2012, 3:03pm
Yap, sama sahaja TM point atau agen. Yang mana rasa memudahkan anda. Perkhidmatan secara online hanya bertujuan untuk menjimatkan duit minyak dan masa sahaja.  
5. Mohd Khalir - Thu 31/May/2012, 11:53pm
setuju ngan fairus, sesapa terbaca iklan dr majalah mesti tgh guna internet,so daftar jer hehe  
6. Fairus 12 - Mon 4/Jun/2012, 8:58am
Terima kasih En. Mohd Khalir krn memahami. Terima kasih juga kpd pengomen yg lain2 sudi beri pendapat. Hanya daftar secara online di sini yang lain saya uruskan tanpa bayar apa-apa kpd saya.  
7. Isa Mahdi - Thu 14/Jun/2012, 5:04pm
mcm mane nak jadi agen freelance unifi?saye da ade unifi...just nak promot wat part time selain freelance graphic design ni...tq  
8. Fairus 12 - Thu 14/Jun/2012, 5:15pm
-Isa Mahdi, Jika berminat jd agen streamyx/unifi blh emel kpd saya terlebih dahulu. sy akn terangkan dalam emel.  
9. Zamri Ismail - Mon 18/Jun/2012, 11:33pm
streamyx bwh rm100 xde ker??  
10. Fairus 12 - Tue 19/Jun/2012, 12:39pm
Ada, Pakej : streamyx, 512k -RM90 (Free Modem) Blockbuster & streamyx, 384k -RM60 (Free Modem) Blockbuster. Semuanya ada dalam sistem di website : www.kenalikomputer.com/streamyx  
11. Kaki Bizz - Thu 21/Jun/2012, 11:49pm
ape kelebihan steamyx n celcom n maxis(epu_radh@yahoo.com.my)  
12. Fairus 12 - Fri 22/Jun/2012, 9:51am
yep kaki Bizz, kelebihannya streamyx menggunakan talian kabel tetap. Bermakna tidak ada gangguan talian. bagi celcom dan maxis ia bergantung kpd area tertentu utk dapatkan coverage.  
13. Nora 222 - Thu 5/Jul/2012, 10:35pm
salam fairus 12,kalau kawasan rumah tak de talian kebal boleh apply ke  
14. Fairus 12 - Fri 6/Jul/2012, 9:53am
boleh Nora 222. boleh cuba dulu. permohonan boleh settle sekali gus dengan talian tetap dan internet.  
15. Mazri72 - Sat 14/Jul/2012, 4:05am
unifi pakech murah ade tak  
16. Fairus 12 - Mon 16/Jul/2012, 1:01pm
>mazri72-yep,yang paling murah adalah RM149 - VIP5-60GB D/volume  
17. Iss - Thu 19/Jul/2012, 11:59pm
kena bayar tak cas pemasangan..?rumah flat biasa sub tm cas berapa?  
18. Fairus 12 - Fri 20/Jul/2012, 12:27pm
x kena cas kalau line tetap TM sudah ada. tp kalau belum ada apa2 lagi mungkin dikenakan cas pemasangan kabel. Anggaran dalam RM35-50 bergantung pada kedudukan rumah.  
19. Nazira 21 - Fri 27/Jul/2012, 12:42pm
kalau ada talian tetap TM.kena bayar tak modemnya?

email detail ke zira_sel@yahoo.com  
20. Guntai - Thu 23/Aug/2012, 11:55am
saya berminat nak jadi agen. sila bagi details komisen2 dan syarat2 lain to bee_sing07@yahoo.com  
21. Nazir 21 - Thu 23/Aug/2012, 11:57pm
saya pon nak tau cmna nak jadi agent
sauatunhuasna@yahoo.com  
22. Ganesan Palaniappan - Mon 27/Aug/2012, 11:59pm
berapa komisen sbb nk jadi agent. email happynet2006@yahoo.com  
23. Uqbah 2 - Thu 30/Aug/2012, 6:52pm
Saya berminat utk jd ejen. Bleh tak emel kan detail ttg komisen n syarat2 kelayakan. harubieru@gmail.com  
24. Fairus 12 - Thu 6/Sep/2012, 8:11am
Kpd Nazira, Guntai, Ganesan dan Uqbah. Saya sudah emelkan berkenaan maklumat nak jadi agen. Kpd nazir, emel anda tidak dpt dihantar kerana kesalahan alamat emel.  
25. Noor Asyikin 3 - Wed 12/Sep/2012, 5:14pm
Hi Firus,
Sy berminat melanggan streamyx.
1. Kalau penggunaan byk dalam satu2 masa, adakah ia akan mempengaruhi kelajuan internet?
2. sy dah byk check dgn pkhidmatan internet lain spt unifi n yes...kbayakan x cover di area sy (Desa Kolej, Jalan 1, Nilai)..so, ms check utk coverage nanti kene bayaran x?
3. dan sy berminat gak nak jadi agent esp area sarawak.ni emel sy: danish_ekinz@yahoo.com

tq  
26. Havecondo - Wed 12/Sep/2012, 8:46pm
saya berminat nak jadi agen. Sila email ke havecondo@gmail.com  
27. Gee 17 - Thu 13/Sep/2012, 7:20am
FAIRUS TLG EMAIL DETAIL CARA NAK PSG STRYMIX DAN TEL RUMAH KE-gee.goldcat@gmail.com  
28. Faizal 332 - Tue 18/Sep/2012, 12:29am
MINAT JADI AGEN ..UNIFI DAH PASANG...  
29. Nur Fadzliana - Thu 20/Sep/2012, 6:58pm
encik fairus boleh tak emailkan maklumat utk jadi agen kt email sy : yana_nakai92@yahoo.com . sya berminat . thanks .  
30. Mohd Iqbal Bin Mojahid - Thu 20/Sep/2012, 11:27pm
fairus,u submit form kpd sy..sy tawarkan harga baik..019-3725794  
31. Fairus 12 - Fri 21/Sep/2012, 11:17am
Havecondo dan Nur Fadzliana, saya sudah berikan maklumat menjadi agen. TQ. good luck dan semoga mendapat income yg lebih-lebihan.:)InsyaAllah.  
32. Emsiapa - Sat 22/Sep/2012, 9:46am
bro..saya berminat nak jd egen. bleh sent email kat emsiapa@yahoo.com.sg  
33. Izz 16 - Thu 27/Sep/2012, 1:44pm
Assalam.. sy berminat jd agent.. tolong bgtau detail n cara2 beserta comm skali.. izzprops85@gmail.com  
34. Mohd Zain - Mon 1/Oct/2012, 3:21am
Assalam.. ble tye pnah mohon streamyx byk kli tp x pnah dpt rumh tpi jln je ad laluan kabel tm. tm ckp kotak da pnuh ada cre x utk mohon tq..  
35. Fairus 12 - Tue 2/Oct/2012, 12:50pm
kpd Mohd Zain: blh cuba dulu isi form dgn saya. nanti kita cuba approve dgn TM. Jgn risau pendaftaran free. blh ke http://www.kenalikomputer.com/streamyx/ utk pendaftran. tq  
36. Faiz 130 - Wed 3/Oct/2012, 4:49pm
saye nk jadi agen...faiz_cimb@yahoo.com  
37. Abd Halim Bachok - Wed 3/Oct/2012, 8:11pm
tolong email saya maklumat untuk jadi agen.....

abdhalimbachok@yahoo.com  
38. Azharul Anuar - Wed 3/Oct/2012, 10:53pm
berminat menjadi agen

jinggo20@gmail.com  
39. Syah5288 - Thu 4/Oct/2012, 8:25am
berminat menjadi agen  
40. Weda - Wed 10/Oct/2012, 4:50pm
bole email sy package2 unifi??? w3da_90@yahoo.com  
41. Mohd Hazri Biin Azlan - Thu 18/Oct/2012, 1:43pm
berminat menjadi agen...

irzah82@yahoo.com  
42. Daudmt - Thu 18/Oct/2012, 6:02pm
En fairus12 saya berminat nak jd ejen..tolong emailkan di ardulas96@gmail.com terima kasih  
43. Reza 8 - Sun 21/Oct/2012, 1:27am
nk jd ejen
reza_xot@hotmail.com  
44. Zasya8998 - Wed 24/Oct/2012, 3:59pm
nk jd ejen
yuyu_ayuko87@yahoo.com  
45. Azmi Yusoff 2 - Wed 24/Oct/2012, 6:55pm
kalau dah blacklist dgn telekom atau yg lain.. boleh ke apply  
46. Edu Fly - Thu 25/Oct/2012, 4:58am
sy berminat jd partime agent?any fees kew?email details kt sy.
mq_edu4u@yahoo.com  
47. Hasibah 3 - Thu 25/Oct/2012, 10:38am
Assalamualaikum En.Fairuz, Saya berminat untuk jadi agen

Sila e-mail ke hasibah_beddu@yahoo.com  
48. Kocok - Tue 30/Oct/2012, 11:46am
fairus 12; sy nak jd agent, tlg emailkan detail padas sya segera

Iezmanaries@yahoo.com segera sbb ada bbrapa pelanggan nakdaftqr talian tetap dan streamyx  
49. Tamhara - Wed 31/Oct/2012, 4:37pm
Assalamualaikum En.Fairuz, Saya berminat untuk jadi agen

Sila e-mail ke tamhara@gmail.com  
50. Fairus 12 - Wed 7/Nov/2012, 3:24pm
Dari komen no. 36-49. saya sudah emelkan details untuk jadi agen TM streamyx & Unifi. Bg yg ingin mendaftar Streamyx dan Unifi boleh ke URL : http://www.kenalikomputer.com/streamyx  

Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 342 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..