Perkhidmatan Mengesan Penipu Dalam Internet (Tipuhunter)
Tipuhunter - Wed 8/Aug/2012 2:05pm [Last Comment]
SALAM TUAN/PUAN.
KAMI , YANG DI TUBUHKAN HAMPIR 3 TAHUN YANG LALU MENJALANKAN PERKHIDMATAN MENGESAN DAN MENDAPATKAN WANG ANDA DARIPADA PENIPU PENIPU DI INTERNET.
DALAM MASA TAHUN INI SAHAJA KAMI TELAH BERJAYA MENGESAN DAN MENYELESAIKAN HAMPIR 50 KES PENIPUAN.
YURAN PERKHIDMATAN KAMI ADALAH 5% DARI KUTIPAN YANG KAMI BUAT BAGI PIHAK ANDA.

SEBARANG PERTANYAAN LANJUT SILA SMS KE 0168054166 DAN 0138709221

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal | Servis
 
1. Mohd Fariz Bin Saban - Wed 8/Aug/2012, 2:15pm
salam kalau selain daripada penipu internet boleh gak ke?  
2. Tipuhunter - Wed 8/Aug/2012, 2:26pm
BOLEH.YANG PENTING PENIPU TU ADA NO IC ATAU NON PHONE ATAU NO AC BANK. TQ  
3. Muhamad 12 - Wed 8/Aug/2012, 2:30pm
bro kes jainetwork tahun 2007 tu boleh settlekan ke?kalau boleh call 0122925731  
4. Tipuhunter - Wed 8/Aug/2012, 2:35pm
jAI Network telah dibawa ke mahkamah. Jailani Jappar. Kene tunggu.  
5. Noorhaliza Ahmad - Wed 8/Aug/2012, 3:30pm
salam kalau kes thn 2008 boleh settle ke..pelaburan kambing..senyap je..kwn kat ofis sy ramai kena tipu..email detail..butikqasehaleeya@gmail.com  
6. Tipuhunter - Wed 8/Aug/2012, 3:40pm
norhaliza ahmad.
lokasi?
Kalau kes pelaburan kambing kat N.9 August 2009 dah settle.  
7. Helmi 37 - Wed 8/Aug/2012, 9:24pm
bro blh kesan alamat individu melalui no tel ke?  
8. Zul 238 - Wed 8/Aug/2012, 10:02pm
syarikat bintang utara enterprise (sbue)

no. telefon:012-8068735
akaun public bank:3-9893255-12 (atas nama bintang utara enterprise)

harap tuan dapat memberi info berkenaan maklumat yang diberikan.

syarikat ini dikatakan empunya diri (en adi) telah meninggal dunia dan akan pulangkan wang selepas 40 hari.. tapi hingga kini tak dapat dihubungi.. bilangan peserta dijangka dalam 50 orang dan nilai pelaburan kpd sykt ini ratusan ribu ringgit..  
9. Amir 55 - Wed 8/Aug/2012, 11:04pm
wah!! dah ada perkhidmatan mengesan penipu internet. bagus ni. tuan tanah kene buka laman web ni mesti ramai nak pakai perkhidmatan tuan tanah ni. any way good job.  
10. Jeffry 5 - Wed 8/Aug/2012, 11:11pm
Tahniah!Inilah peluang untuk kita semua bantu-membantu memburu semua con man dalam Majalah.com.Jangan lepaskan peluang paling berharga ni.  
11. Katak Bawah Tempurung - Thu 9/Aug/2012, 8:29am
Salam..
Tuan, saya ada satu kes penipuan LESEN KENDERAAN yg di iklan dlm Majalah.com.
Berikut detail sipenipu&the geng:
Nama dlm Majalah.com: Shin/Shin2
No fon: 0149025527/0175991080(hp off)
Lokasi: ipoh perak
Geng rujukan acc: Kamsarin Hamdan
Acc no: 1584 3501 8426 Maybank
Alamat rujukan pos document:
No25, Laluan Klebang Prima12,
Medan Klebang Prima,
31200 Chemor Perak.
No hp: 0165067007(hp off)
Jumlah yg telah dibayar pd mereka:Rm1600
Ganjaran 20% atau lebih jika kes dpt diselesaikn..  
12. Dino 6 - Thu 9/Aug/2012, 8:49am
bantuan diperlukan - penipu -www.plots.com.my, tokey dia khusairi bin abd majid, ofis kat subang jaya...email saya dinos.plots@gmail.com  
13. Fara 11 - Thu 9/Aug/2012, 8:56am
berapa lama u ambil utk settle?
yuran svc tu u ambil dulu ke @ bila settle baru ambil?  
14. Tipuhunter - Thu 9/Aug/2012, 9:41am
Caj 5% akan di potong dari collection yang kami buat.
Kami cuma perlukan details dari tuan/puan.  
15. Linda06 - Thu 9/Aug/2012, 10:07am
detail scamer;

ANUAR BIN ABDULLAH (SUAMI)
MONA AZIKA BTE RAHMAT (ISTERI)

ALAMAT KEDIAMAN;
710 JALAN BPJ 2/1
SEKSYEN 2,BANDAR PUTERI JAYA
08000 SUNGAI PETANI,KEDAH

PASANGAN NI TELAH BERPINDAH UMA SEJAK BULAN FEBRUARY 2012

NO FON.019-4774580/013-4358851 HP OFF  
16. Pelangiindah2012 - Thu 9/Aug/2012, 11:21am
Detail Scammer :
G.APPALANAIDU
Account num-101011258553
(lelaki berketurunan india)
No hp:014-4980027,014-2705549,016-7932149 ,014-6115006,012-7662711
dan byk lg...sering meletakkan nama samaran Mr Raj/Mr Joe/ Popular Motors /Global Auto/Prime motors dan mcm2 lagi nama.

Merupakan penipu kereta sambung byr di Carlist.my,majalah.com,mudah.my dan lain2 lagi,masih aktif.
http://lipot81.blogspot.com/ a
http://forum.lowyat.net/topic/2069642/all  
17. Ekspo28 - Thu 9/Aug/2012, 11:34am
Lokman Hakim bin Mohamad
acc CIMB : 16010007584520
Dari upfront loan kereta smpaikan personal loan..

cek link ni :

http://www.carigold.com/portal/forums/printthread.php?t=197065&pp=10&page=35

Ramai ko boleh tlong kalo dpt dia ni,.
Masa dia berurusan dgn aku, dia pakai satria neo oren.
plet JKM 2217
kalo ikut SAMAN Trafik dia,
Dia pernah pakai WRX2992 , WQG1374

Email aku tetsuya_agami@yahoo.com
utk gambar / IC dia..

Kalo ko tgh baca ni lokman, aku da sumpah nk cari ko smpai dpt.  
18. Yuzihanisa - Thu 9/Aug/2012, 12:11pm
saya pun nak minta tolong dgn encik Tipuhunter....  
19. Suhaimi 44 - Thu 9/Aug/2012, 12:15pm
Salam...0102924467 nazri - sabah

Acct No : 114020999807 maybank
rubiah Bt Idris - isteri  
20. Mai 40 - Thu 9/Aug/2012, 1:30pm
Salam, apsal saya try call no encik tipuhunter ni...dpt org lain ye?  
21. Swastic - Thu 9/Aug/2012, 4:07pm
Penipu laman web...tolong tuan tipu hunter
Nama samaran Danial Chan
Full Name chan chee keen
Nama Syarikat Keep design
http://www.keep-design.com/our-portfolio/
Suite 33-03-01 floor, Menara Keck Seng,
203, Jalan Bukit Bintang, 55100,
Kuala Lumpur, MALAYSIA

Tel: 603-2149 9261
Direct Contact : 016- 622 5978 (danial)
Email : info@keep-design.com
Website : www.keep-design.com  
23. Papabest - Thu 9/Aug/2012, 4:44pm
salam. saya perlukan bantuan untuk mencari abdulrahimshah penipu besar dalam urusan pinjaman peribadi dan chan soon loy aka roy.  
24. Abi 2 - Fri 10/Aug/2012, 10:22am
salam tipuhunter, awal tahun aku ada jual kete sambung bayar ke sorang broker dalam internet. kete tu dah dibuat samb bayar ke pengguna.masalah skrg pengguna tu tidak bayar dan aku nak ambil semula kereta. aku ada repot polis untuk ambil kereta tu semula, no tel, i.c. boleh ke handle kes ni? jika dapat semual kete, aku bagi komisyen la berapa ko nak..sbb aku urgent nak kereta tu untuk bersihkan nama aku dgn bank skrg ni.jika blh handle, tlg email aku di abi.ubaidah@yahoo.com  
25. June 17 - Fri 10/Aug/2012, 4:03pm
Saya msg and call dua2 no hp, tp tak reply and answer.. what happen? Tipuhunter benar2 wujud ke?  
26. Pelangiindah2012 - Sat 11/Aug/2012, 2:16am
Awas/Perhatian :
Scammer kereta sambung bayar masih aktif di Carlist.my.Sering munggunakan nama samaran /menukar no hp / iklan gambar kereta yang sekejap lain sekejap sama dgn iklan yg sblumnya/ Akan meminta deposit dan akan memberi mcm2 alasan setelah mendapat duit yg tlh dimasukkan ke akaunnya .
- Nama samaran : Mr Raj/Mr ram/Mr Joe/ Popular Motors /Global Auto/Prime motors( Real name: G APPALANAIDU( From account name) )
- Selalu tukar no hp:016-7932149 /014-2705549 /014-4980027 dan byk lg.
- Scammer G. APPALANAIDU ACC : 101011258553 H/P No : 014-6115006 Email : joenaidu74@yahoo.com

Scammer detail:
http://forum.lowyat.net/topic/2069642/all
http://lipot81.blogspot.com/

Iklan yg terbaru di carlist.my 10 august 2012:-
http://www.carlist.my/used-cars/seller/86582/

http://www.carlist.my/used-cars/791214/perodua-viva-1-0-a-ezi-elite-2009.html

http://www.carlist.my/used-cars/791102/-nissan-grand-livina-impul-1-6-at-11-.html

http://www.carlist.my/used-cars/791098/proton-persona-1-6-a-h-line-10.html

http://www.carlist.my/used-cars/790049/proton-persona-1-6-auto-h-line-2010.html

http://www.carlist.my/used-cars/790048/toyota-avanza-1-5-s-spec-a-2009-.html

http://www.carlist.my/used-cars/790045/perodua-alza-1-5-auto-2010.html

http://www.carlist.my/used-cars/790043/proton-saga-blm-s-e-auto-2010.html  
27. Pelangiindah2012 - Sat 11/Aug/2012, 2:43am
Lagi Iklan penipu kereta sambung bayar ni yg masih aktif menipu orang...
http://www.myadpost.com/naidu_75/  
28. Keizu Solutions - Sat 11/Aug/2012, 4:50pm
caj amik upfront atau lepas dpt balik penipu?  
29. Delima 8 - Sat 11/Aug/2012, 5:40pm
tolong email kat saya...pasal kes penipuan penanaman terung n tembikai yg gunakan nama vvip..fazlimustafa77@gmail.com..saya akan bg details...  
30. Saravana Kumar - Sat 11/Aug/2012, 8:42pm
SALAM SEJAHTERA,SAYA SARAVANA MEMBERIKAN SERVIS MENGUTIP HUTANG.5 PERCENT UPFRONT DARI AMAUN KENA KUTIP.SEBAB UNTUK START BUAT KERJA.SELEPAS KUTIP,SAYA AKAN TOLAK 25 PERCENT DAN BAGI SELEBIHNYA KEPADA OWNER.GERENTI 95 PERCENT SAYA BOLEH KUTIP DLM MASA 1 BULAN.YG BERMINAT BOLEH CLL SAYA 0163064699  
31. Mohammad76 - Mon 13/Aug/2012, 12:16am
kes Tahun 2010 pihak encik terima ke?  
32. Kamarul 16 - Mon 13/Aug/2012, 2:18am
Salam warga mc. Saya ada dapati satu iklan keta sambung bayar yg mencurigakan di carlist.my bertarikh 12.08.2012. Nama pengiklan Chris Tianjiahui, Kereta yg ditawarkan Toyota Vios (A) 2010. Saya dapati deposit yg diminta teramat rendah dan mencurigakan. Silalah warga mc siasat. Mungkin ini adalah mr raj yg anda semua cari2. Anda semua tanya mamat tu pelan2. Pastu ajak jumpa kat mana2. Ingat! Jgn terpedaya dgn iklan tu.  
33. Pelangiindah2012 - Mon 13/Aug/2012, 9:01am
Betul tu Kamarul 16-scammer kereta sambung bayar masih aktif,so brhati2 lah.jgn bank in deposit wlupun kereta yg ditawarkan dgn hrga yg murah.  
35. Alep 2 - Mon 13/Aug/2012, 9:14am
Tipuhunter tawarkan service kesan penipu dan tolong recover hutang, masalahnya TIPUHUNTER sendiri tak dapat di hubungi dan membiarkan semua komen di sini unattended. Tipuhunter, tolong jawab ye. Kenapa tak nak jawab telefon and SMS. Betol2 boleh buat kerja ke? Memang ramai yang iklankan biz kat sini tapi bila di hubungi tak dapat or tak dilayan.. so mmg tak faham, org nak bagi u all job, u all pulak tarik harga.  
36. Fizul - Mon 13/Aug/2012, 9:42am
salam pihak tipu hunter,
diharapkan khidmat anda untuk menyelesaikan 2 kes penipuan ini.Ini maklumat penipu tersebut:
1)nama:kantha Ellapp
no akaun:507107512314 (maybank)
No tel:0164033825
Kerugian yg saya alami:RM750

2)nama:Tan Yiu Hsiang
No akaun:162236616930
No tel:0163451822
Kerugian yg saya alami: RM 138

Minta jasa baik dan kepakaran pihak tipuhunter untuk menyelesaikan kes ini.tq.  
37. Kamarul 16 - Mon 13/Aug/2012, 12:51pm
T.Q. Pelangiindah2012. Lagi satu, ikut pemerhatian saya, Iklan dlm carlist.my yg menipu kebanyakannya guna method yg menawarkan deposit yg terlalu rendah, installment yg rendah dari yg sepatutnya serta mintak duit booking. Kadang2 siap ada gmbr keta dan map yg entah sapa2 punya dia copy and paste. Deposit yg terlalu rendah bertujuan membuatkan mangsa tdk akan rasa teragak2 utk bnk in duit booking. Biasanya si penipu ini akan mintak rm1k. setelah dinego, dia akan mintak berapa saja duit yg kita ada dulu.  
38. Kamarul 16 - Mon 13/Aug/2012, 12:59pm
Alep 2. Ikut rasa hati saya, tipuhunter ni mungkin hackers. Dia org punya cara pun underground punya. Wallahuaklam. Yakin je la dgn tipuhunter samada dia org blh selesaikan sesuatu kes tu dgn cepat atau lambat.  
39. Pelangiindah2012 - Mon 13/Aug/2012, 2:05pm
Kamarul 16 -Betul2,sy ada 9 iklan Mr raj a.k.a G.appalanaidu ni,hampir kesemua iklannya lebih kurang sma,dh ler buh alamat xah pe2,ada alamat tu bla sy call dia ckp xpnh knl pun Mr Raj/Mr Ram/Mr Joe,deposit plak rendah,minta booking fee lg/no hp plak sering tukar,klu nak lebih detail, search je nma G.appalanaidu ni kt google,mmg byk dh jenayah yg celaka ni buat.aku mmg tgh cri celaka ni.  
40. Mohd Zaini 5 - Mon 13/Aug/2012, 2:14pm
Tolong saya menuntut hutang sebanyak 28k dari seseorang yang dulu merayu agar saya pinjamjamkan duit dulu dalam masa sebulan dia akan bayar balik. Sekarang sudah 2 tahun berlalu banyak alasan so saya ingin buat laporan polis tapi caranya saya tak tahu pada saya ada fotostat i.c anak tirinya sebagai penjamin dan surat persetujuan yang mereka buat. Boleh hubungi saya 0177589050  
41. Pelangiindah2012 - Mon 13/Aug/2012, 2:19pm
Awas dgn iklan scammer sambung byr kereta ini.Akan meminta deposit sedangkan gambar kereta hanya diambil di used car,acc num:101011258553 G.APPALANAIDU scammer yg masih aktif sehingga sekarng dan merupakan penjenayah buruan polis.

http://www.myadpost.com/naidu_7755/

http://www.myadpost.com/naidu_75/  
42. Dd 8 - Mon 13/Aug/2012, 5:41pm
Ekspo 28 sy pun dah terkena dgn lokman hakim ni...... penipu besar ya hammat  
43. Azam 17 - Mon 13/Aug/2012, 9:20pm
Salam ..yang bagi no tel kat ni pun menipu juga...janganlah aniaya no telefon orang lain yang tak ada kena mengena dengan khidmat mengesan penipu internet anda tu...buatlah kerja yang berfaedah sikit...  
44. Bundle 3 - Tue 14/Aug/2012, 8:18am
SILA COPY AND PASTE URL PRODUK ANDA. 30% POTENSI PEMBELI ADA DI DALAM FACEBOOK

DAPATKAN TRAFFIC YANG TINGGI BLOG ANDA. SAYA SENTIASA MEMBANTU.

http://www.facebook.com/groups/bundlebook2u  
45. Fara 11 - Tue 14/Aug/2012, 10:27am
mcm mana tipuhunter kata dah tubuhkan khidmat mengesan 3 thn lalu??? 1st dia kena tipu dlm belian kat mudah pd 18/03/2011.. no phone dia time tu 0147845692.. sekrg ni no phone seperti di atas, itu pun org lain punya. so, sapa tipu sapa ni..?
mushkil.. mushhhkil..  
47. Abd Rahman Bin Hussin - Thu 16/Aug/2012, 3:25pm
Sy sudah mmbayar deposit sebanyak rm3k ke dlm akaun Maybank 101011258553 G.Appalanaidu ini.pg td die kate otw nak hantar kereta tp smpai skrg msih tak sampai.Baru jumpe iklan pasal penipu Naidu ni.  
48. Tipuhunter - Fri 17/Aug/2012, 12:31pm
Mohon maaf semua. Memandangkan kami cuma ada 15 staf sahaja , kami akan cuba menyelesaikan kes mengikut keutamaan. Kepada yang tak percaya,janganlah buat andaian bukan bukan kerana kami idak pernah nak minta apa apa advance atau apa apa perkara yang menyusahkan anda. Komisen perlu anda bayar sekiranya pemiutang atau penipu telah setle pada anda.  
49. Tipuhunter - Fri 17/Aug/2012, 12:38pm
Suhaimi44,

Agent saya masih berada di Sabah. Minta details.Tq  
50. Pelangiindah2012 - Sat 18/Aug/2012, 9:30am
En Abd Rahman Bin Hussin,sila email detail
dkt sy tntg pnipuan G.appalanaidu tu,sy ada mklumat mngenainya,pihak polis mmg tgh mncari dia skrg.Email sy : Pelangiindah2012@yahoo.com  

Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 200 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..