Peluang Pelaburan Resort Dengan Modal yg Rendah
Nafi @ Hawa Apparel House - Sun 21/Nov/2010 2:28am [Last Comment]
Assalammualaikum...

Saya nak share kpd sesiapa yg berminat nak buat pelaburan resort dgn modal yg rendah. Program ni under Mayangsari Resort iaitu joint ownership dgn kata lain kiter beli unit resort dan share dgn Mayangsari tu sendiri sbb tu murah. Pembelian adalah hak milik kekal dan siap ada S&P. Buat loan dgn resort so x payah pening dgn bank.

Sbg contoh, untuk resort 1 bilik harga dari RM11,888 so installment lebih kurang RM100++ utk 10years. Ada byk unit dr 1,2 dan 3 bilik yg tu ikut kemampuan bulanan mana yg kita minat.

Cara nak bayar instalment tu sng dgn sewakan unit kita kepada sesiapa so duit sewa tu kita buat byr loan. Rate sewa resort kalo weekend utk i bilik dlm Rm100++ so sebulan dpt sewakan 1 atau 2 hari jer dah boleh cover. So andai kata lepas abis setel loan, duit sewa tu semua adalah untung kita.

Andai kata kita beli unit di Mayangsari resort di Dungun, kelebihan lain kita ttp boleh sewakan bilik di resort Mayangsari lain spt port dickson, seremban, a famosa melaka, cameron highland, lumut, bukit merah, dan byk lg resort lain seluruh malaysia. Sistem sgt mudah sbb pegurusan resort akan aturkan so kita cuma cari penyewa jer. Kita sendiri pun boleh bercuti di mana2 mayangsari resort seluruh malaysia tidak terhad kpd dimana resort kita beli shj.

nilai resort pula akan naik mengikut pasaran hartanah jadi jika nak jual semula pun harga akan meningkat sgt sesuai utk pelaburan, andai kata beli rm11,888 nnt meningkat dlm rm15000 pun dah kira untung.

Boleh refer website rasmi mayangsari utk maklumat lanjut.

call / sms
hanafi
0122805899

Niche: Mencari Pelabur | Bisnes Hotel Dan Resort | Rumah Untuk Dijual
     
  1. Nafi - Sun 21/Nov/2010, 2:31am
    maklumat lanjut di website,
    www.mayangsari.com.my  
  2. Ss Computer Serice Center - Sun 21/Nov/2010, 5:26pm
    sila email keterangan lanjut atau maklumat yg berkenanan sscomputer77@gmail.com  
  3. Nizam 62 - Sun 21/Nov/2010, 11:14pm
    sila email kat saya
    kesangresources@gmail.com  
  4. Sns Marketing Services - Mon 22/Nov/2010, 12:47am
    berminat..email detail pada saya. tq

    sns.mrktg@gmail.com  
  5. Nafi - Mon 22/Nov/2010, 12:24pm
    Salam, Ss computer, Nizam 62 dan Sns marketing sila check email. TQ  
  6. Mohamad Hasrin - Mon 22/Nov/2010, 1:11pm
    berminat
    m.hasrin.jais@gmail.com  
  7. Mohdazrie - Mon 22/Nov/2010, 5:04pm
    emailkan pada saya mohdazrie@mardi.gov.my  
  8. Ecah - Tue 23/Nov/2010, 11:45am
    sy berminat,
    boleh email detail?
    loan yg diberikan penuh or kene ada deposit?
    kite boleh tengok tak resort2 yg di tawarkan...
    email sy abisha08@yahoo.com.my  
  9. Nafi - Tue 23/Nov/2010, 1:07pm
    Salam,

    Mohamad Hasrin, Mohdazrie, Ecah sila check email. TQ  
  10. Hazli 5 - Wed 24/Nov/2010, 3:05pm
    tolong bagi maklumat lanjut sama..
    hazlihad78@yahoo.com  
  11. Abong8 - Wed 24/Nov/2010, 3:09pm
    Salam En.Nafi,
    saya berminat boleh tlg email kan details pd sy.tq
    mohd.izwan8@gmail.com  
  12. Abong8 - Wed 24/Nov/2010, 3:16pm
    Sepekara lg mcm mane dgn hiasan bilik..adakah owner sendiri yg kena sediakan atau pihak resort.sekadar bertanay.Tq  
  13. Nurul 31 - Wed 24/Nov/2010, 4:57pm
    salam
    saya berminat
    tolong email maklumat lanjut
    bintanghati_121@yahoo.com

    tq :)  
  14. Saudagar Fx - Wed 24/Nov/2010, 5:47pm
    email maklumat lanjut kat sy
    solleh83@yahoo.com  
  15. Tuan Azizi B Tuan Hasssan - Fri 26/Nov/2010, 1:08am
    salam...boleh bagi detail berminat ni..tuanazizihassan@yahoo.com.my  
  16. Nafi - Fri 26/Nov/2010, 8:42am
    Salam,

    Hazli 5, Abong8, Nurul 31, Saudagar Fx, Tuan Azizi B Tuan Hassan sila check email. TQ

    Abong8 : semua lengkap dengan perabot telah resort sediakan.  
  17. Faiza 5 - Fri 26/Nov/2010, 1:15pm
    salam....saya berrminat, boleh email pada saya plan pelaburan secara terperinci...  
  18. Tuani - Fri 26/Nov/2010, 3:52pm
    salam, saya berminat dan tolong emailkan butiran yag lebih padat, tq.
    salamindah@hotmail.com  
  19. Mieyoi07 - Sat 27/Nov/2010, 5:42pm
    bole email details pada saya,tq:
    izaqshoppe@yahoo.com  
  20. Nafi - Sun 28/Nov/2010, 2:23pm
    Salam,

    Tuani, Mieyoi07 sila check email. TQ

    Faiza 5 : sila sertakan email.  
  21. Zulkifli 15 - Mon 29/Nov/2010, 1:07am
    saya beminat.. mintak maklumat lanjut. zulkifli_2406@yahoo.com  
  22. Nurul 31 - Mon 29/Nov/2010, 10:46am
    salam

    nafi, bleh resend x? saya dah check email x da pun

    tq

    bintanghati_121@yahoo.com  
  23. Hazli 5 - Mon 29/Nov/2010, 11:15am
    Nafi : tq atas email anda....sya akan cntact anda untuk maklumat & cara lebih detail utk urusan belian..  
  24. Hanafi 11 - Mon 29/Nov/2010, 11:56am
    en.nafi, sape yg uruskan dr segi maintenance setiap kali check-in/check out? bole kite set appointment x utk diskus ttg pembelian. tq  
  25. Amer12 - Tue 30/Nov/2010, 1:30pm
    emailkan saye keterangan lanjut...mer.862live.com  
  26. Nafi - Tue 30/Nov/2010, 9:34pm
    Salam,

    Zulkifli 15, Nurul 31, Amer12 sila check email. TQ

    Hanafi 11: boleh hubungi saya seperti hs di atas atau email sy nafza_trader@hotmail.com

    Hazli 5 : ok  
  27. M Syafiq87 - Tue 30/Nov/2010, 11:29pm
    sila email detail di m.syafiq_bizmanagement@yahoo.com
    berminat di port dickson  
  28. Fatmasha - Wed 1/Dec/2010, 9:41am
    sila email detail di fatmasha@gmail.com  
  29. Zetty 2 - Wed 1/Dec/2010, 3:50pm
    sila email details to najlaflorist@gmail.com  
  30. Cucu - Thu 2/Dec/2010, 11:54pm
    tolong hantar detail kat saya sama...lalola.nasir980@gmail.com  
  31. Amir 55 - Sat 4/Dec/2010, 12:56am
    tolong hantar detail kpd saya dlm bahasa melayu to pasarmalam.kedaikopi@gmail.com  
  32. Hanafi 11 - Sat 4/Dec/2010, 7:35am
    sy dh call u tp x bjwb. tlg email segera at: alambina_64@yahoo.com
    ttg details & set appointment dgn segera. tq.  
  33. Saya 4 - Mon 6/Dec/2010, 12:20pm
    tlg email detail ke fartine_86@yahoo.com.my  
  34. Un War - Mon 6/Dec/2010, 4:08pm
    salam..vry intrsted..
    email to anuar5345@yahoo.com  
  35. Zhan 2 - Mon 6/Dec/2010, 10:30pm
    salam...
    emel detail kt sy zhane36@yahoo.com  
  36. Nasir Bin Mohamad Noor - Tue 7/Dec/2010, 12:55am
    berminat..email detail pada saya. bagaimana dengan loan?
    penuh atau macam mana?
    tq
    menujucahaya_ent@yahoo.com  
  37. Nafi - Tue 7/Dec/2010, 12:14pm
    Salam,

    M Syafiq87, Fatmasha, Zetty 2, Cucu, Amir 55, Hanafi 11, Saya 4, Un War, Zhan 2, Nasir Bin Mohamad Noor

    Sila check email. Kepada yg x dpt email bole beri email optional. TQ  
  38. Acid - Thu 9/Dec/2010, 12:00pm
    salam..bg info kat acidaini@gmail.com  
  39. Iks My - Thu 9/Dec/2010, 10:51pm
    salam, tlg email ke bynetsolution@yahoo.com  
  40. Nizam 71 - Mon 13/Dec/2010, 2:46pm
    salam saya rasa berminat tolong email detail .....ke kennet1379@yahoo.com  
  41. Tok Jenggot - Tue 14/Dec/2010, 6:09am
    email detail bro..

    tokjenggot@gmail.com  
  42. Missako - Thu 16/Dec/2010, 10:43am
    Email info to kyugosan@yahoo.com pls. Tqz.  
  43. Nafi - Thu 16/Dec/2010, 11:54am
    Salam,

    Acid, Iks My, Nizam 71, Tok Jenggot & Missako.

    Sila check email. TQ  
  44. Nadia 41 - Tue 21/Dec/2010, 4:13pm
    sila email kpd sy...
    n2m_dyakustik@yahoo.com  
  45. Faizal 37 - Wed 22/Dec/2010, 2:39pm
    salam,saya berminat untuk mengetahui secara detail
    sila email ke
    faizal_pine@yahoo.com  
  46. Faris 12 - Thu 23/Dec/2010, 1:09am
    salam, saya sangat berminat.boleh email kan lebih detail ke adfariskamarudin@gmail.com
    tq  
  47. Abey - Sat 25/Dec/2010, 4:09am
    email me too abeyniaga@gmail.com  
  48. Nafi - Sun 26/Dec/2010, 3:52pm
    Salam,

    Nadia41, Faizal37, Faris12 & Abey.

    Sila check email. TQ  
  49. Tengku mann - Sun 26/Dec/2010, 6:35pm
    boleh saya dapatkan maklumta lanjut....ttg unit dimana yg masih kosong

    tengku_mann@yahoo.com  
  50. Golden 2 - Tue 28/Dec/2010, 7:03pm
    salam...
    saya juga b"minat
    boleh emel kn pada sy ngan lebih lanjut...
    terima kasih...

    golden_gold2020@hotmail.com  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 76 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Saya Cuba 3 Mee Calong di Beserah Kuantan ! (Memang best)
Bandar Beserah di Kuantan mempunyai karakternya yang tersendiri dengan sejarah sejak zaman British lagi. Ada bepuluh-puluh warung menjual Mee Calong disana. Apa Keistimewaan Mee Calong ni sebenarnya?
(Drone) Menjejaki 12 Kubu WW2 British di Kuantan, Pahang
Kami medapat tahu terdapat 12 kubu lama British yang dibina pada zaman Perang Dunia Kedua di Kuantan Pahang. Ada yang masih tegak, ada yang sudah senget, ada yg dah tenggelam dalam air dan ada yang dah tenggelam dalam pasir. Ikuti Perjalanan Kami di video ini :-)
11 Hotel Menarik Area Genting Highlands Premium Outlets (GPO) Sesuai Untuk Semua Bajet
Dengan pembukaan Genting Highlands Premium Outlets (GPO) dan beberapa hotel baru di sekitar Gohtong Jaya (Genting Permai), kita dapat pilihan yang lebih banyak dan sesuai dengan semua golongan.
Mencari Makam Pahlawan Islam di Tengah Kubur Cina
Kami mendapat tahu terdapat beberapa makam Pahlawan Islam di Bukit Cina, Melaka. Berbekalkan maklumat dari beberapa sumber, kami memulakan pencarian. Kali pertama dan kedua gagal. Akhirnya pencarian kali ke 3 baru berjumpa.