Peluang Menjana Pendapatan Sampingan/Side Income di Dalam Pasaran Hadapan Minyak Sawit Mentah (FCPO).
Man Fcpo - Tue 4/Oct/2016 8:49am
Assalamualaikum w.r.t.

Saya merupakan seorang Freelance Trader yang mempunyai pengalaman selama 5 tahun dalam urusniaga dalam Pasaran Hadapan Sawit / Future Crude Oil Palm (FCPO) di Bursa Malaysia Derivative. Saya ingin membuka peluang kepada 10 ORANG yang BETUL - BETUL berminat sebagai salah satu usaha saya membantu anda menjana pendapatan tambahan/side income setiap bulan. Untuk permulaan,saya membuka peluang kepada anda semua untuk melabur dalam jangkamasa 3 BULAN sahaja. Segala bukti penyerahan wang dan perjanjian pelaburan akan disediakan. Jika anda rasa ditipu,boleh terus membuat laporan polis di balai yang berhampiran dengan mengemukakan segala dokumen tersebut untuk tindakan diambil ke atas saya. Terma dan peraturan adalah seperti berikut:-

1. Jumlah pelaburan bagi setiap peserta adalah RM 6 000 bersamaan dengan 1 lot margin yang disyaratkan oleh BURSA SAHAM MALAYSIA. TIDAK BOLEH lebih dari nilai tersebut walaupun anda banyak duit kerana tujuan utama saya adalah untuk membantu 10 orang bukan untuk mengumpul duit sebanyak RM 60 000.
2. Tempoh perjanjian adalah selama 3 BULAN sahaja. Selepas tamat perjanjian,terpulang pada anda untuk menyambung atau menamatkan pelaburan bersama saya.
3. Kadar keuntungan adalah sebanyak 8.33% / bulan bersamaan RM 500 yang akan dibayar pada bulan PERTAMAN dan KEDUA. Pada bulan KETIGA saya akan membuat pembayaran sebanyak RM 6 500 dengan mengembalikan modal asal anda beserta keuntungan.Maka, jumlah keuntungan keseluruhan sepanjang tempoh perjanjian adalah sebanyak RM 1 500 bersamaan 25%.
4. Pembayaran akan dibuat terus ke akaun bank anda dari akaun bank saya tanpa melalui orang ketiga.
5. Terbuka kepada mereka yang beragama ISLAM sahaja bagi mengelakkan timbul masalah 'Syubhah' berkait sumber kewangan yang bakal anda laburkan.
6. Semua peserta akan di add kedalam group whatsapp bagi menerima update terkini mengenai pelaburan anda pada setiap hari bekerja.

Peringatan!!!

*TIADA PAKSAAN KEPADA SESIAPA UNTUK MENYERTAI SAYA. JIKA ANDA RASA SAYA SEORANG PENIPU, DINASIHATKAN JANGAN MENYERTAI PROGRAM INI.
*INI BUKANLAN SKIM CEPAT KAYA/MLM YANG MENJANJIKAN PULANGAN YANG TIDAK MASUK AKAL SETIAP BULAN DAN PERLU MENCARI DOWNLINE.
*PELABURAN MEMERLUKAN ILMU BUKAN HANYA BERGANTUNG PADA WANG RINGGIT SEMATA-MATA.
*SILA BACA DAN FAHAMI DAHULU BAGAIMANA URUSNIAGA FCPO DIDAGANGKAN DI BURSA MALAYSIA AGAR ANDA FAHAM BETAPA SUKARNYA MELABUR SAHAM.
*TUJUAN ANDA MENYERTAI PROGRAM INI BUKANLAH UNTUK MENJADI KAYA TETAPI UNTUK MENAMBAH PENDAPATAN BULANAN ANDA DALAM MENGHADAPI KEADAAN EKONOMI YANG MENDESAK.
*IKLAN INI TERBATAL APABILA CUKUP QUOTA 10 ORANG.

*Majlis Penasihat Syariah Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (MPS SC) mengesahkan hukum pelaburan:-

1. Kontrak Niaga Hadapan Minyak Kelapa Sawit Mentah (FCPO)
2. Kontrak Niaga Hadapan Minyak Isirung Kelapa Sawit Mentah

adalah patuh Shariah. Pandangan ini diambil dari keputusan Majlis Penasihat Syariah SC sendiri.

Sebarang kemusykilan, bolehlah call/whatsapp di talian berikut:- 0199557815 (Encik Man). Jika saya tak jawab call, sila tinggalkan mesej berserta nama untuk saya call back. Terima kasih.

Assalamualaikum w.r.t..

Niche: Pelaburan Saham Unit Trust | Iklan Terbuka
 
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..