Mencari Tempat Latihan Industri Dalam Bidang Kejuruteraan Awam
Najdan - Wed 12/Dec/2012 2:59pm [Last Comment]
Saya pelajar dari Politeknik Kota Bharu dan mengambil Diploma Kejuruteraan Awam ingin mencari Tempat Latihan Industri di Petaling Jaya untuk tahun depan pada bulan 5 atau 6. Sesiapa yang boleh membantu saya cari tempat latihan industri di kawasan tersebut. Saya ingin mencari pengalaman disana walaupun saya asal dari kelantan.

Email saya: dannajdan@yahoo.com

Niche: Kerja Praktikal | Jobs & Vacancies in Malaysia
     
  1. Ashikin Majid - Wed 12/Dec/2012, 5:21pm
    Owh..banyak tempat boleh gi..semester ni adik belajar lagi kan.. Call Ashikin Majid 013-9829409  
  2. Tarmidzi 2 - Wed 12/Dec/2012, 7:13pm
    maaf tumpang skali..
    sy memerlukan tempat praktikal dgn segera kerana sy akan berpraktikal bermula 14 januari 2013..jika ada mana2 syarikat yang mengam bil pelajar praktikal dalam jurusan civil engineering boleh email kepada sy di fiezie92@yahoo.com.  
  3. Sham 57 - Thu 13/Dec/2012, 12:04am
    jka berminat buat praktikal dalam bidang komunikasi ..email saya..iconformula@gmail.com...area pjay  
  4. Najdan - Thu 13/Dec/2012, 9:20pm
    Cik/Puan Ashikin Majid: Maaf sy bertanya, tempat cik/puan boley buat praktikal ke nanti untuk civil engineering?

    Tarmidzi 2: Takpe, dalam bidang yang sama kann, :)

    Sham 57: Owh bidang komunikasi ea,t sy try tanya kawan2 sy k,thxs  
  5. Syarollo - Tue 25/Dec/2012, 6:08pm
    memerlukan tempat praktikal di area terengganu dalam civil engineering...kalau ada toong email kat saya di robinho_779@yahoo.com  
  6. Inda 6 - Mon 4/Feb/2013, 12:49pm
    assalamualaikum...saya pelajar politeknik shah alam sedang mencari tempat latihan industri area pendang/alor setar atau pun area bukit jalil/kinrara/puchong/klang lama jurusan kejuruteraan awam dari 1 7 jun 2013 sehingga 1 november 2013.. sesiapa yg boleh membantu saya blh hubungi sy di email : cute_lolipop27@yahoo.com  
  7. Asy Rof - Sat 23/Feb/2013, 5:57pm
    pkb nana..  
  8. Kamarul 158 - Sat 2/Mar/2013, 7:57pm
    saya memerlukan tempat praktikal di area shah alam dalam bidang civil engineering...kalau ada tolong email kat saya di babu7915@gmail.com  
  9. Aimifiqa - Thu 7/Mar/2013, 1:53pm
    saya memerlukan tempat praktikal di area Perak dalam bidang civil engineering...kalau ada tolong email kat saya di aimifiqa@yahoo.com  
  10. Muhammad Najmi 3 - Mon 11/Mar/2013, 1:56am
    salam.sy mencari tempat praktikal dalam bidang civil eng..kalau ada tolong email kat saya najmiabrahman@yahoo.com.my  
  11. Rosmawati 4 - Mon 11/Mar/2013, 10:17pm
    kilang jahit di melaka ,perlu student praktikal ,,hubungi rosmawati 0192879190,0188725140  
  12. Qurratu aini Mohd Ramly - Sat 16/Mar/2013, 2:38pm
    assalamualaikum..maaf menganggu saya pelajar dari UPNM ingin mencari tempat praktikal di Kuala Terengganu bagi pelajar dalam bidang kejuruteraan awam..saya tak kisah xdapat elaun..yang penting saya nak dapatkan pengalaman....sila pm b4 hujung bulan3 ni..aini_rockmuslimah@yahoo.com  
  13. Ejah 6 - Mon 25/Mar/2013, 11:39am
    hi saya student infrastructure university kuala lumpur nak cari tempat latihan industri di kawasan kajang @ bangi @ semenyih @ seremban. saya dari bidang bachelor civil engineering memerlukan temppat untuk praktikal pda minggu nie juga. harap ada yang memberikan kerjasama..  
  14. Uya Suzana - Mon 25/Mar/2013, 4:12pm
    maaf tumpang sekaki . saya dari politeknik merlimau , mencari tempat praktikal area johor dalam bidang kejuruteraan awam . kalau ada , emel ke uyasuzana@ymail.com. terima kasih .  
  15. Azri 144 - Thu 11/Apr/2013, 5:46pm
    Saya muhammad azri, pelajar uitm penang jurusan degree civil engineering.. Saya mencari tempat praktikal area ipoh sesi julai - sept 2013 (2 bulan)
    email : azry_256@yahoo.com
    Tel : 0194523196  
  16. Stupidthing89 - Sat 13/Apr/2013, 12:23pm
    Saya pelajar UTHM...Saya pelajar ijazah sarjana muda jurusan kejuruteraan awam..saya mencari tempat praktikal sekitar kuala lumpur bagi tempoh julai hingga september 2013 selama 2 bulan..
    Email:tyqa_iqa@yahoo.com  
  17. Ih 89 3 - Thu 25/Apr/2013, 3:10pm
    saya pelajar ijazah sarjana muda kejuruteraan awam dari UTHM. saya mencari tempat praktikal di area bangi, kajang atau putrajaya. sesi sesi latihan praktikal 30 jun 2013 -7sept 2013
    email eyzaamyza@gmail.com  
  18. Muhd Shahreen - Mon 1/Jul/2013, 4:43pm
    saya dari politeknik merlimau , mencari tempat praktikal area masai, johor dalam bidang kejuruteraan awam . kalau ada , emel ke syah_shifter92@ymail.com. terima kasih...practkal start 15 JULY - 29NOV 2013  
  19. Wan Aizat - Tue 2/Jul/2013, 6:13pm
    ASSALAMUALAIKUM.. saya memerlukan tempat pratikal area KOTA BHARU,KELANTAN dalam bidang KEJURUTERAAN PERKHIDMATAN BANGUNAN. sesi latihan pratikal sesi DIS 2013..
    tel:014-8315449
    email: ae.jack94@yahoo.com  
  20. Nik Nadhia - Sun 18/Aug/2013, 12:09am
    Assalamualaikum. saya dari uitm pulau pinang, saya nak cari tempat praktikal dalam bidang kejuruteraan awam. Latihan praktikal saya mungkin start Julai - Sept 2014. Kalau boleh tempat praktikal tu dekat area terengganu. tapi kalau kat area pun boleh jugak. kalau ada, please email me at NikNadhia@gmail.com  
  21. Hakim Rasid - Tue 3/Dec/2013, 4:05pm
    Assalamualaikum. saya dari uitm pulau pinang, saya nak cari tempat praktikal dalam bidang kejuruteraan awam(bahagian pembinaan). Latihan praktikal saya mungkin start April - Jun 2014. Kalau boleh tempat praktikal tu dekat area kuala terengganu,terengganu. kalau ada, please email saya kat hakimrasid_69@yahoo.com terima kasih  
  22. Faiz Subhi - Mon 16/Dec/2013, 1:21am
    Assalamualaikum , saya pelajar diploma uitm pulau pinang , saya nak cari tempat latihan industris dalam bidang kejuruteraan awam . Latihan bermula April - Jun 2014 . Saya mohon tempat praktikal tu dekat area selangor terutama di sabak bernam ,
    tel-0142638337
    email:fa_eez15@yahoo.com.my  
  23. Arisy - Sat 28/Dec/2013, 1:17pm
    Assalamualaikum , saya pelajar diploma uitm pahang, saya nak cari tempat latihan industris dalam bidang kejuruteraan awam . Latihan bermula April - Jun 2014 . Saya mohon tempat praktikal tu dekat area klang or kuantan.. atau kt mne2 je lh..pm yup ,
    tel-01117939183
    email:arid_ahmadiyah93@yahoo.com
    aried669298@yahoo.com  
  24. Mie 211 - Thu 2/Jan/2014, 2:14pm
    Salam, saya pelajar diploma kej. awam semester 4 di uitm pulau pinang, saya nak cari tempat praktikal di kawasan berdekatan taiping, parit buntar (perak), nibong tebal, bukit mertajam (penang) atau alor setar (kedah). Praktikal bermula dari 12 april hingga 8 jun 2014. Jika ada, boleh email di
    zulfahmi.muhamat@yahoo.com terima kasih.  
  25. Izshafi - Wed 22/Jan/2014, 11:19pm
    Assalamualaikum , saya pelajar degree universiti malaysia perlis, saya nak cari tempat latihan industris dalam bidang kejuruteraan awam . Latihan bermula jun - ogos 2014 . Saya mohon tempat praktikal tu dekat area melaka or perlis.. ..
    email:muhammadfaizbinahmadshafi@gmail.com  
  26. Afiqah 92 - Sat 19/Apr/2014, 4:28pm
    saya pelajar dari Universiti Malaysia Pahang...saya memerlukan tempat praktikal di area melaka dalam bidang electrical engineering bermula 30 jun 2014-5 sept 2014...kalau ada tolong email kat saya di afiqahrosli21@yahoo.com  
  27. Ahmadmujahid - Tue 6/May/2014, 3:48pm
    salam..sy mujahid dari Kolej Kemahiran Tinggi Mara(KKTM) Kelantan ingin mencari tempat latihan industri pada bulan julai-disember 2014 dalam bidang kejuruteraan bangunan...jika ade,tolong email kt muja_badboy92@yahoo.com..  
  28. Siti Khadijah 23 - Mon 19/May/2014, 11:02am
    saya pelajar diploma tek. awam IKBN kuala langat, saya mencari tempat praktikal dalam bidang hiasan dalaman. tempoh praktikal bermula julai-september 2014. jika ada, boleh email di haikalnuradam@gmail.com. terima kasih.  
  29. Amirahazumi - Tue 15/Jul/2014, 4:35pm
    saya amirah tek.awam (hiasan dalaman), ingin mencari tempat praktikal area kl, jb dan phang .. jika ad, boleh email saya di hidayahtul94@gmail.com . TQ  
  30. Siti Sarmira Ernie Bt Mohamad Khalil - Sun 3/Aug/2014, 6:56pm
    Assalamualaikum..saya pelajar diploma politeknik merlimau,melaka..saya nak cari tempat latihan industri dalam bidang KEJURUTERAAN AWAM area KOTA BHARU,KELANTAN..latihan bermula 30 november 2014-28 april 2015..TQ..
    TEL -0139848454
    EMAIL - myraernie93@gmail.com  
  31. Nanta - Mon 1/Sep/2014, 1:53am
    hello...saya pelajar diploma politeknik sultan azlan shah,perak..saya nak cari tempat latihan industri dalam bidang KEJURUTERAAN perkhidmatan bangunan area shah alam,selangor..latihan bermula 01 december 2014-1 april 2015..TQ..
    TEL -0102812506
    EMAIL - nantarooban36@gmail.com  
  32. Kharisyahaya - Tue 9/Sep/2014, 6:41pm
    Saya mencari tempat praktikal utk pelajar diploma kejuruteraan awam politeknik sekitar ipoh/batu gajah/seri iskandar . Hubungi saya jika ada tempat bagi bermula december 2014 hingga april 2015. hubungi/wassap 0124606130  
  33. Zulaikha Binti Harun - Fri 24/Oct/2014, 5:27pm
    saya pelajar diploma bidang pembuatan dari institut teknikal jepun malaysia sedang mencari tempat latihan industri sekitar kawasan kuala terengganu dan akan memulakan latihan pada 5hb tahun 2015.hubungi saya 0129830931 sekiranya ada kekosongan  
  34. Aqmal Ariffin - Fri 21/Nov/2014, 5:16pm
    saya pelajar diploma bangunan fakulti senibina , perancangan dan ukur dr uitm seri iskandar.. saya mencari tempat praktikal sekitar kawasan kota tinggi dan pasir gudang atau kawasan berhampiran bermula jun 2015 sehingga oct 2015.. jika ada kekosongan boleh whatsapp 0177374510 atau email aqmal.ariffin@yahoo.com  
  35. Ashraf Zamri - Mon 8/Dec/2014, 8:08pm
    saya pelajar diploma fakulti kejuruteraan awam uitm penang,saya mencari tempat praktikal sekitar tanjung malim,slim river dan kawasan berdekatan,kalau hulu bernam pun boleh,LI bermula 17/4 sehingga 7/6. boleh email saya di adrionashraf@gmail.com.  
  36. Syaida Hazirah - Tue 30/Dec/2014, 9:01am
    Salam..Saya pelajar USM. Saya sedang mencari tempat praktikal/latihan industri di sekitar Kuala Terengganu. Saya pelajar jurusan sains fizik dalam Ijazah sarjana muda sains gunaan FIZIK KEJURUTERAAN.
    Bermula praktikal pada 28 JUN 2015 sehingga 23 OGOS 2015.

    Sekiranya ada kekosongan di tempat tuan/puan sila emailkan kepada saya.

    EMAIL : hazzy_da@yahoo.com

    Diharap dapat membantu. Terima kasih..  
  37. Noradillah Abdullah - Mon 12/Jan/2015, 6:26pm
    SALAM, saya pelajar ijazah dalam bidang komunikasi. saya sedang mencari tempat praktikal di sekitar kedah atau perlis untuk bulan 6 hingga 9 2015. Jika ada kekosongan untuk mengambil praktikal di tempat tuan/ puan boleh tinggalkan alamat email. Terima Kasih.

    Noradillah.Abdullah92@gmail.com
    0175180952  
  38. Sakinah93 - Tue 20/Jan/2015, 12:52pm
    Assalam..
    Saya pelajar IJAZAH SARJANA MUDA SAINS MAJOR FIZIK di UPM ingin mencari tempat LATIHAN INDUSTRI di sekitar KOTA BHARU atau AMPANG.
    Tempoh latihan industri saya bermula pada 28 JUN 2015 hingga 29 OGOS 2015.

    Jika terdapat kekosongan di tempat tuan/puan sila emailkan kepada saya.
    Email : wansakinahwanradzak@gmail.com
    Terima kasih.  
  39. Nurul Syakira - Mon 26/Jan/2015, 12:33pm
    Assalam,sy pelajar usm ingin mencari tempat untuk praktikal area kelantan bagi jurusan fizik perubatan,,,ada ke?selain usm....  
  40. Syera 12 - Wed 4/Feb/2015, 2:39am
    salam. sy pelajar unimap ingin mencari tempat praktikal area kelantan bagi jurusan kejuruteraan awam yang bermula pada 29 jun hingga 6 september 2015.
    jika ada kekosongan emailkan syahirah_shuhaimi277@yahoo.com.my  
  41. Syarifah Intan Najla - Sun 15/Feb/2015, 10:49pm
    Assalamualaikum , saya pelajar UTHM dlm bidang kejuruteraan awam. Saya ingin mencari tempat utk latihan industri di Kuala Terengganu. Latihan bermula Jun-Sept 2015.
    tel-01326175
    Email : syarifahintannajla@gmail.com  
  42. Mohd Syamir - Wed 18/Feb/2015, 5:45am
    Assalamulaikum, saya pelajar UTHM dlm bidang kejuruteraan awam.. saya ingin mencari tempat praktikal di area negeri sembilan, area nilai, bangi , seremban dan kawasan sewaktu dgnnya. latihan bermula jun-sep 2015. tel - 0176571110
    email : syamir.tajudin@gmail.com  
  43. Muhamad Amirul 5 - Sun 22/Feb/2015, 3:46pm
    Salam, saya pelajar ungku omar ingin mencari tempat practikal bg area seberang perai tengah, penang @ disebelah pulau.. latihan bermula Jun-sept 2015. jika ada kekosongan sila hantar pada email saya..  
  44. Muahmmad Asyraf - Sat 28/Feb/2015, 9:21pm
    Salam. Saya Muhammad Asyraf pelajar uitmpp, ingin mncari tmpt praktikal dlm bidang kejuruteraan awam. Area kulim, kedah. (kalau ada yg trdekat dengan kulim pun xpa) latihan brmula april- jun 2015. Jika ada kekosongan, sila email kpada saya. tqsm =)  
  45. Norbazilah Binti Said - Tue 10/Mar/2015, 3:53pm
    Salam. Saya Norbazilah Binti Said pelajar Universiti Kebangsaan Malaysia dalam bidang Perakaunan. Saya ingin mencari tempat praktikal di sekitar kuala terengganu. Latihan industri akan bermula bulan 7-12 2015. Jka ada kekosongan,sila email kepada saya.
    Emel : norbazilah49@yahoo.com.my  
  46. Nurmaizatul - Thu 12/Mar/2015, 10:00pm
    Salam. Saya Nurmaizatul Efida bt Mohd Din , pelajar jurusan Ukur Bangunan dari UiTM Seri Iskandar. Saya ingin mencari tempat praktikal di sekitar Dungun, Paka dan Kerteh. Latihan bermula pada bulan Jun 2015. Jika ada kekosongan di tempat Tuan/Puan, sila emailkan kepada saya.
    Email : effieyda_buzz17@yahoo.com
    Terima kasih.  
  47. Siti Norhaziqa - Wed 8/Apr/2015, 8:29pm
    Assalammualaikum . Saya Siti NorHaziqa pelajar Diploma Kejuruteraan Awam di Politeknik Shah Alam . Saya ingin mencari tempat latihan industri di sekitar Bera , Temerloh , Kuantan ( sekitar pahang ) . Latihan saya bermula daripada 22 Jun sehingga 6 November 2015 . Jika ada kekosongan , Mohon emailkan kepada saya . Terima Kasih .  
  48. Hadihasbullah - Wed 15/Apr/2015, 1:25am
    Assalamualaikum, saya muhammad hadi bin hasbullah pelajar kejuruteraan awam di Universiti Malaysia Pahang memerlukan tempat latihan industri di Alor Setar Kedah.Latihan akan bermula pada 29 jun 2015 selama hampir tiga bulan. Mohon jikalau terdapat kekosongan sila emel kepada saya. Jasa anda sangat saya hargai.  
  49. Hadihasbullah - Wed 15/Apr/2015, 1:27am
    Emel saya : hadi5ka1@gmail.com  
  50. Nurulhuda 95 - Fri 2/Oct/2015, 12:49pm
    Assalamualaikum.. saya NurulHuda pelajar sains bahan fizik gunaan di Universiti Tun Hussein Onn Malaysia ingin mencari tempat latihan industri di sekitar pasir gudang, johor. Latihan saya bermula dari 18/1/2016 hingga 18/7/2016. Jika ada kekosongan, mohon email kepada saya. Terima kasih.  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 61 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Saya Cuba 3 Mee Calong di Beserah Kuantan ! (Memang best)
Bandar Beserah di Kuantan mempunyai karakternya yang tersendiri dengan sejarah sejak zaman British lagi. Ada bepuluh-puluh warung menjual Mee Calong disana. Apa Keistimewaan Mee Calong ni sebenarnya?
(Drone) Menjejaki 12 Kubu WW2 British di Kuantan, Pahang
Kami medapat tahu terdapat 12 kubu lama British yang dibina pada zaman Perang Dunia Kedua di Kuantan Pahang. Ada yang masih tegak, ada yang sudah senget, ada yg dah tenggelam dalam air dan ada yang dah tenggelam dalam pasir. Ikuti Perjalanan Kami di video ini :-)
11 Hotel Menarik Area Genting Highlands Premium Outlets (GPO) Sesuai Untuk Semua Bajet
Dengan pembukaan Genting Highlands Premium Outlets (GPO) dan beberapa hotel baru di sekitar Gohtong Jaya (Genting Permai), kita dapat pilihan yang lebih banyak dan sesuai dengan semua golongan.
Mencari Makam Pahlawan Islam di Tengah Kubur Cina
Kami mendapat tahu terdapat beberapa makam Pahlawan Islam di Bukit Cina, Melaka. Berbekalkan maklumat dari beberapa sumber, kami memulakan pencarian. Kali pertama dan kedua gagal. Akhirnya pencarian kali ke 3 baru berjumpa.