Mencari Tanah 10,000ekar ke Atas di Semenanjung Malaysia
Cris Chia - Thu 17/Jan/2013 1:28pm [Last Comment]
SALAM,

Pihak kami ingin mencari Tanah Sawit 10,000-15,000ekar di semenanjung malaysia.

Broker, Agent yang ade sila hubungi saya, URGENT

CRIS CHIA 016-9281887

t.kasih.

Niche: Ladang Getah Kelapa Sawit | Tanah Untuk Dijual
 
1. Darma 3 - Sun 20/Jan/2013, 1:19pm
114 relong,umur pokok 9,15 tahun,freehold,75k,area selama perak,
220 ekar,umur pokok 7,12,15, tahun,freehold,95k,area selama perak,
darma 014-9413691  
2. Hamzah A Rahman - Sun 20/Jan/2013, 7:45pm
SALAM TUMPANG IKLAN
TANAH PERTANIAN DIKEHENDAKI SEGERA
Kami sedang mencari tanah pertanian (tanah kosong sahaja) untuk dibeli segera.
NEGERI: Pahang, Perak, Johor dan N9.
Tanah Mesti Freehold dan Pajakkan 99 tahun
Tanah Mesti Mempunyai Geran
Keluasan 1000 hingga 4000 ekar
Tanah Mesti Tidak Berbukit Terlalu Tinggi
Mesti mempunyai kemudahan Jalan
Mesti bukan tanah bekas lombong dan berpasir.
Sila Hubungi:-
Talian H/P : 012 2020207
E.Mail : mrham5757@gmail.com
https : www.pakarhartanahmalaysia2u.blogspot.com
https : www.pakarhartanah.blogspot.com
https : www.buahmahkotadewa2u.blogspot.com  
3. Altezza - Sun 20/Jan/2013, 9:32pm
Sawit + getah boleh??
Email: toyotatrds@gmail.com  
4. Wan Zack 3 - Mon 21/Jan/2013, 12:53am
Kemudahan Tanah: tanah bersebelahan dengan jalan untuk kemudahan lori.
3 geran satu owner. 1 geran 10 ekar.
Kawasan Pekan,Pahang..
Saya direct owner. Sila buat panggilan ke no saya yang tertera sebab sebarang sms tidak akan dilayan. Harga RM 42k per ekar.
Amirul (0178276325)  
5. Hazuwan Mohamed - Tue 22/Jan/2013, 11:32am
TUMPANG IKLAN JUAL TANAH...

saya mempunyai banyak tanah untuk dijual di negeri melaka:-

1. tanah tepi AMJ 2 lot keluasan 1.5 ekar n tanah di kiri n kanan highway melaka muar/muar melaka. harga sekali nak di jual rm18 sekaki. MCL


2. tanah 10 ekar freehold dan tanah tersebut telah ada plot rumah kos rendah sederhana. untuk di jual dengan company n sekaki rm10.

3. tanah sawit mukim alai, jasin seluas 51.29 ekar. seekar dijual rm145K dan pokok berusia 3-6 tahun dan mempunyai hasil sawit "freehold".

4. Lot banglo di universiti kolej islam melaka mukim kuala sg baru hilir kuala sg baru unutk dijual dengan harga RM75K keluasan 7500skk. ada 2 lot bersebalahan.

5. tanah tepi jalan mukim alai, melaka seluas 5 ekar untuk dijual rm1.5Juta MCL. berhampiran dengan medan ikan bakar umbai.

6. tanah lot pembangunan di bandar maharani muar. keluasan 7600skk di jual rm 1.5juta. Freehold

dan banyak lagi....

hubungi 0172492390
hazuwanmohamed@yahoo.com  
6. Sirhanz - Tue 22/Jan/2013, 4:46pm
sapa perlukan tanah 10k ekar keatas sila email ....

siber_erwin@yahoo.com
bob  
7. Hazuwan Mohamed - Wed 23/Jan/2013, 9:23am
salam sejahtera kpd pembaca2 majalah.com, saya mempunyai tanah sawit yg berusia antara 7-10 tahun hendak dijual di kahang, johor darul takzim seluas 5200 ekar iaitu 1214 eker adalah tanah less n 4266.5 ekar tanah freehold. Pemilik tanah ini juga ingin menjual kilang sawit yg berada di dalam tanah tersebut.

sebarang pertanyaan boleh terus hubungi saya di talian 0172492390 (wan)  
8. Rusdi 6 - Wed 23/Jan/2013, 4:49pm
salam saya mncari tanah ada sawit kawasan pahang dlm bentong karak pelangai. mesti 50 ekar keatas. ready buyer..
hub saya 013 970 1210 rusdi  
9. Siti Aishah 20 - Mon 28/Jan/2013, 8:22am
tumpang iklan.sy ad tanah sawah / bendang hendak di jual 5.5ekar 230k.anda boleh juga tanam sawit di tanah sawah itu dgn modal sendri.tanah di teluk intan perak.hendak d jual dgn kadar segera.kol trs no 0189887834.  
10. Shahril 48 - Fri 1/Feb/2013, 11:30pm
salam...sy ada tnh sawit,free hold, d slim river 11,800 ekar utk d jual...jika berminat sila hubungi sy shahril...014-6019803...thx  
11. Ashhriey - Sat 2/Feb/2013, 6:09am
maaf sharil 48.tanah di slim tu saya pernah bawa buyer n dah deal pon.setahu saya tanah tu puan maria n masalahnya bukan oner tetapi puan maria.sudah 2 tanah kami gagal olehnya kerana masuk campur beliau.satu di slim 11800 dan satu lagi di teluk intan 2925.so berhati2 la dengan puan maria.sehingga kini masih lagi gagal menjual tanah tersebut ka.untuk nasihat saya jgn membuang masa n duit dgn tanah tersebut.sudah dekat setahun tanah tersebut tidak terjual2 lagi so pk pk kan lah  
12. Altezza - Sat 2/Feb/2013, 1:11pm
Ashhriey

masih mencari sawit lagi ker?
email: toyotatrds@gmail.com  
13. Nastar Talha Hasshim - Wed 6/Feb/2013, 7:25am
R u direct owner atau tangan atas tangan yang keberapa ni. Saya ada broker. TK>  
14. Rizwan 11 - Thu 7/Feb/2013, 10:52am
tumpang iklan..ldg sawit di labis berkeluasan 29000 ekar.complete rumah pekerja,ofis,rail kretapi,kilang dan pdg golf 9 lubang.seekar rm30000.call for detail. 01114787455 rizwan  
15. Shahril 48 - Mon 11/Feb/2013, 1:46pm
thx Ashhriey utk info....  
16. Rizal 231 - Sat 16/Feb/2013, 6:37pm
25,000 acres palm oil plantations at Sabah
LEASEHOLD 99 years
Latest Plantation yields 9,500 MT permonth and increasing
Multi ages of palm oils between 4 to 8 years.
RM 19,000 per acres
GENUINE buyer only
017-9011647  
17. Ali Ikram - Mon 18/Feb/2013, 10:30pm
salam, ada tanah 616 ekar di kuala kangsar harga 50k per ekar. direct lawyer. berminat call me 0136727528  
18. Moneywangrm - Fri 22/Feb/2013, 12:52am
Tanah 10 ribu ekar sesuai untuk kelapa sawit di Lundu Kuching.1 ekar RM 1800. Berminat boleh hubungi 019-2327269.MAN  
19. Cris Chia - Sat 23/Feb/2013, 1:43pm
salam semua, bagi masa ni buyer dah ade tender tanah lain dan buat masa ni tak lagi mencari tanah 10,000ekar ni.
thx for ur info.  
20. Altezza - Tue 5/Mar/2013, 10:48pm
masih mencari sawit lagi ker?
email: toyotatrds@gmail.com  
21. Quick Purple - Wed 20/Mar/2013, 7:18pm
saya broker kita pakat2 cari sesiape yg ada maklumat mengenai pajakan tanah dibawah kerajaan negeri (tanah kosong/sawit/getah) minimum 1000ekar @ lebih.dan pastikan harga lumsum setiap ekar untuk dipajak bukan sewa bulanan.

sila emailkan maklumat kepada :

dpurple_line@yahoo.com.my  
22. Mie 9 - Wed 27/Mar/2013, 9:20am
ldg kelapa sawit 11000 ekar di gua musang, kelantan

Luas: 11000 ekar
usia sawit 6-8 tahun.
Leasehold 99thn.
Pertanian
Harga Rm 24,500 per acre.

di jamin tiada hanky panky...mmg sedia utk di jual



whatsapp 0133023774  
23. Intan Harriany - Wed 27/Mar/2013, 12:15pm
Jika ada ladang getah 1000 ekar unk dijual sila hubungi saya ya.. dan kelapa sawit untuk dipajak....01124095001  
24. Rosidah Omar - Fri 28/Jun/2013, 11:58am
Ladang kelapa sawit seluas 8 ekar di Kawasan Felcra Kebun Baru 2, Bukit Serampang Jementah Johor
Kelapa sawit berusia 6 tahun
Tanah Pertanian
Harga RM 50K seekar (Harga boleh dirunding)

Jika Berminat Sila Hubungi :
Hafiz Omar (0127134765)
Sheedah (0127772356 -sms)  
25. Hafiz Burn - Fri 28/Jun/2013, 1:36pm
Memcari anah pertanian 10000 ekar keatas jika ade hubungi sy hafiz 0125566119 dan email hafiz9go@gmail.com  
26. Nur Adawiah - Thu 4/Jul/2013, 10:36pm
Tanah untuk dijual di johor 10,000ekar
berminat blh contact 019-9062079 adawiah atau 013-3260233 azhar  
27. Zalrich - Sun 13/Oct/2013, 11:19am
Tanah kosong 5000 ekar di kuala krai...untuk dijual...sila call @ sms 017-985 4627  
28. Hafiez - Thu 17/Oct/2013, 12:39pm
mencari tanah kelapa sawit :
1) 30,000 ekar di keratong pahang
2) 60,000 ekar di Gua Musang/Kuala Krai, Kelantan

Ready Buyer.

hubungi 0127774911 - en afizan  
29. Mohd Amer - Sun 10/Nov/2013, 3:20pm
tanah aku
salam kwn2, sy dah try jual kat mudah, nak try jual market kat fb dan majalah pulak, ade sape2 yg boleh tolong jualkan tanah ni 3ekar besar 3padang bola sepak,harga rm1.7juta, area nilai tepi highwey(gran sume ada lengkap) hadiah akan diberi 100k, ape2 boleh call sy en amer 0132776972 boleh lihat gambar disini https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1426306_599721166755712_492405020_n.jpg  
30. Zalrich - Thu 14/Nov/2013, 8:12pm
Ladang sawit 1000 ekar di gua musang...tiada jv dengan kerajaan negeri...berminat sila hubungi 017-9854627  
31. Amirul Ahmad 2 - Tue 26/Nov/2013, 3:28pm
Tumpang lalu sy mencari tanah hutan 10 ribu ekar untuk disewa Satus : tanah pertanian. Rizab Melayu atau freehold pun takpa. Pajak 90 tahun. berminat call saya segera 012-4217176  
32. Wafi 19 - Sun 26/Jan/2014, 11:48pm
Salam.tumpang iklan.
Lokasi : Rembau N. Sembilan


1. Tanah lot lbh kurg 1.5ekar.
amat sesuai utk buat rumah.
infra lengkap bserta access jln tar sehinga
ke lokasi. Tanah rata.keadaan jln raya yang tidak sesak.suasana desa dan
berdekatan dengan sekolah ?rendah.lbh kurang 10minit dr pekan rembau.
Harga rm188000.nego

2. SESUAI untuk buat kebun.
Luas lebih dr 1.5ekar.access jln tar (di bahagian depan tanah) sehingga ke
lokasi..
Tanah landai.bhgian tepi tanah ade rezab jln.
berjiran dengan kebun getah,dan kebun buah.
Sesuai untuk tanaman buah2an atau getah.
harga RM158000 nego

3. ?tanah sawit 3.25 ekar. pokok berumur 5tahun.buah sulung.
access jalan hingga ke lokasi.
harga rm180000 lump sum.

Email:?impian26@gmail.com

Fon: 011-26362480  
33. Joe 299 - Mon 3/Nov/2014, 9:32am
SALAM,

Pihak kami ingin mencari Tanah Sawit 5,000 ekar dan ke atas di semenanjung malaysia.

Broker, Agent yang ade sila hubungi saya, URGENT

joe - 0199346847

t.kasih.  
34. Ismail Salleh - Sat 24/Oct/2015, 11:43pm
Salam sejahtera...
1)Pihak kami sedang mencari kontraktor perumahan yg mempunyai Lesen g7 untuk perumahan felda generasi2 sekiranya berminat.
Untk developer yg ingin jv keatas TANAH 300ekar Dan 30ekar.
2)pihak kami mencari tanah 1000ekar keatas untk sewa/beli
Hanya yg betul2 berminat hubgi Sya
0183706905  
35. Mustaza Bin Mat Jusoh - Fri 30/Dec/2016, 5:46pm
Mencari tanah seluas 100000 ekar
Freehold/ leasehold
Budget harga 3000/ekar
Ready buyer
Contact: mustaza (0139030008)  
36. Pondok Usang - Tue 12/Sep/2017, 11:10pm
Assalamualaikum semua... mencari tanah seluas 5000ekar Kosong ataupun pertanian di kawasan Pahang ,Perak ,Negeri sembilan
Status Freehold
Budget harga 5k/Ekar
Ready Buyer
Sertakan PDF (Jika Ada)
Ataupun Serba sedikit detail tanah ...
jika buyer berminat...
buyer akan turun untuk site view...
Jika ada boleh wasup pada saya di 0195194077 (ZUL)  
37. Khairul 1184 - Fri 26/Jan/2018, 12:11am
Assalamualaikum..mencari tanah kosong dalam 1000 ekar..freehold/leasehold..budget 5k per ekar..ready buyer...call 0133529985(kaero)  
38. Kannan Rakwan - Tue 5/Jan/2021, 9:33am
Mencari tanah pertanian untuk dipajak keluasan minima 15,000 ekar. Sila hubungi 0173610477  
39. Yuss Yusof - Mon 11/Jan/2021, 4:30pm
Tumpang Iklan

Mencari Pemaju yang ingin mencari tanah di Bukit Padang Sabah(Kota Kinabalu) bagi pembangunan Condominium seluas 15.619 ekar tanah sudah ada pelan building dan proposal ....rm98MM


www.wasap.my/+60167878413/tanahSabah  

Page 1   (Total 39 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..