Mencari Pelabur untuk Projek Dobi Layan Diri di Mrsm dan Kolej
Imran 17 - Fri 10/Jun/2011 12:23pm [Last Comment]
Salam semua,
Saya mencari pelabur untuk projek dobi layan diri kami di MRSM n KOLEJ KERAJAAN . Pelabur boleh melabur di dalam projek kami yang sedia ada atau untuk projek seterusnya. Pihak kami mendapat projek melalui usahasama koperasi MRSM N PIHAK PENGURUSAN KOLEJ yang mana kontrak adalah selamat. Projek dobi layan diri kami dipasang di dalam asraman hostel, jadi pulangan tiada masalah kerana 'market ready'. Cuma kami memerlukan pelabur yang mahu melabur samaada jangka pendek ataupun jangka panjang disebabkan kami kekurangan dana / modal.
Pulangan pelaburan boleh dibincangkan dan modal pelabur akan dikembalikan setelah habis kontrak.
Kami akan menyediakan dokumen perjanjian sebagai ikatjanji.

kepada insan yang sudi menolong dan melabur sila hubungi saya di 017-9767317 untuk perbincangan.
ATAU EMAIL SAYA D srigemilangdinamik@yahoo.com

Niche: Mencari Pelabur | Bisnes Dobi
 
1. Egy29 2 - Fri 10/Jun/2011, 12:29pm
send detail di egy_iskandar78. yahoo
tq  
2. Step Forward - Fri 10/Jun/2011, 12:32pm
bp minimum?
send : kem4.87@gmail.com  
3. Yul Seof - Fri 10/Jun/2011, 12:55pm
Sila hntr ifo kpd : semerahpadi_06@yahoo.com
Yul Seof  
4. Cempaka 4 - Fri 10/Jun/2011, 2:08pm
bape minimum?
as.w1net@yahoo.com  
5. Danau Rimba 2 - Fri 10/Jun/2011, 3:12pm
berapa minimum...
aida83_chinta@yahoo.com
saya di pahang...  
6. Mustang 2 - Fri 10/Jun/2011, 3:25pm
saya di melaka....boleh ke pasaran dibuat disini?berepa harga sebuah machine?....nazir7778@yahoo.com  
7. Dejak - Fri 10/Jun/2011, 5:02pm
email kat saya detail nya

ezmoth@gmail.com  
8. Imran 17 - Fri 10/Jun/2011, 5:11pm
salam,, terima kasih kepada semua yang sudi singah,,saya dah reply kpada saudara n saudari hal yang berkaitan.. utk info lebih lanjut mb saudara n saudari hubungi saya terus di talian 0179767371  
9. Imran 17 - Fri 10/Jun/2011, 5:40pm
kepada cempaka 4,maaf tak dapat send kpada saudari,, rasa da msalah tentang alamat email saudari  
10. Jaffar 4 - Fri 10/Jun/2011, 8:11pm
jaffarharun@gmail.com  
11. Alfu Zahab - Fri 10/Jun/2011, 11:14pm
saya nak tahu jugak. email ke alfuzahab@gmail.com  
12. Idelfitri - Fri 10/Jun/2011, 11:58pm
email detail kepada saya : fiwa.resources@yahoo.com  
13. Huzaifah 90 - Sat 11/Jun/2011, 7:05pm
Assalamualaiukum, saya berminat. Boleh hantar maklumat lanjut? Berapa pelaburan minima dan apa terma kontrak?  
14. Cik Memi - Sun 12/Jun/2011, 10:40am
boleh dapatkan details?oktavia001@yahoo.com  
15. Iskandar 3 - Sun 12/Jun/2011, 11:26am
yes, nak tau jgk mengenai perjanjian dan berapa modal dan pulangannyaa
eamil zuris1974@yahoo.com  
16. Nizam 62 - Sun 12/Jun/2011, 11:17pm
salam,Nak tahu gak
kesangresources@gmail.com  
17. B Rd - Sun 12/Jun/2011, 11:26pm
pls email detail budd7189@gmail.com tq  
18. Dzul 11 - Mon 13/Jun/2011, 12:51am
tuan, boleh bagi detail ke manjalong@gmail.com  
19. Zahidah86 - Mon 13/Jun/2011, 10:18am
blh emailkn detail zahidahazzahraa@yahoo.com  
20. Zackry 2 - Mon 13/Jun/2011, 10:49am
salam...tuan send detail kat email. zamapril81@yahoo.com.my please..tq  
21. Helmy 8 - Mon 13/Jun/2011, 11:26am
salam,
boleh e-mel ke sy..
helmy@ijn.com.my  
22. Jep9697 - Mon 13/Jun/2011, 1:31pm
salam,
berminat.boleh beri info modal dan pulangan?
sila hantar ke jepkhannaz@yahoo.com
terima kasih..  
23. Nastia - Mon 13/Jun/2011, 3:48pm
assalam....tumpang lalu tuan rumah....

pada sesiapa termasuk tuan rumah, yang berminat untuk melabur dgn kami dalam pasaran emas antarabangsa yg amat menguntungkan dan mudah untukn membuat keuntungan!!!

pelaburan ini amat BERBEZA dr saham@forex yg berisiko tinggi dan selalu kerugian..pelaburan ini amat unik dan amat2 rendah risiko @ hampir tiada risiko rugi..

Keistimewaan pelaburan ini:

1- Pelaburan ini adalah direct di mana segala pembayaran dan pengambilan keuntungan direct dr pelabur dan ke pelabur..kami tidak akan memegang sebarang cash dr pelabur..Kami hanya guide pelabur..jadi, tiada sebarang keraguan dan penipuan..

2- Pelaburan ini amat fleksibel kerana pelabur boleh membuka akaun, mengambil untung dan menutup akaun pada BILA2 MASA SAHAJA!!! tiada sebarang ikatan @ had2 masa..keuntungan pun boleh dikeluarkan BILA2 MASA SAHAJA pelabur mahu!! duit pelabur jadi, terpulang pd pelabur sendiri..

3- Pelabur mempunyai pilihan untuk trade sendiri akaun mereka @ kami yang trade untuk mereka...jadi, jika pelabur pandai dan memiliki kemahiran trading, dan ingin trade sendiri pn boleh..hanye yg mahir sahaja!! tapi pada yg mahu goyang kaki dan ambil untung shaja pn boleh...kami akan jaga akaun pelabur dan update setiap masa...

4- Pelabur tidak perlu botak kepala, pening kepala, risau dan sebagainya apa da jd pd pelaburan mereka @ duit mereka...kerana pelabur sendiri boleh melihat SETIAP MASA duit @ akaun mereka...kami akan beri ID login dan mereka boleh memantau sendiri apa prestasi pelaburan mereka..pelabur juga boleh melihat untung/rugi mereka pd BILA2 MASA sahaja..jadi, xperlu risau @ ragu2...

5- Anggaran keuntungan:

200US = RM 660 seminggu!!!
800US = RM 2640 sebulan!!

malah ada pelabur yg mendapat keuntungan diluar jangklaan sehingga RM 5000- RM 10000 sebulan!!!!

Kami menawarkan 2 jenis akaun iaitu mini & standard..

mini : minimum amount 2000US = RM 6600
standard : minimum amount 4000US = RM 13,200

berminat, boleh hubungi saya untuk keterangan lebih lanjut...  
24. Awie 14 - Mon 13/Jun/2011, 11:52pm
salam...pada hemat saya, zaman sekarang baik kita berhati2 untuk buat JV sesuatu projek. Ada perjanjian pun masih tentu projek tu genuine. Kan lebih baik usaha sendiri. Kalau betul2 genuine, sertakan nombor company dan alamat pendaftaran ssm. Saya pun berminat , tapi saya inginkan kepastian. Diharap tuan Imran dapat membalas di ruangan ini ataupun sila emel ke eraniaga@ymail.com  
25. Fbe - Tue 14/Jun/2011, 12:07am
wah..ini peluang baekk!! tapi betoi gak kata awie14...kena berhati2 gak...he.he..ape2 pun en. Imran tolong email ke saya tentang syarat2nyer. Kalo boleh email sekali perjanjian dgn Mrsm dan sekolah tuh...ini email saya ...fbeniaga@yahoo.com  
26. Imran 17 - Tue 14/Jun/2011, 11:51am
Terima kasih kpada yg sudi. Kpada saudara awie 14 n fb. Mgenai surat penjanjian tu takde msalah.mmg ujud n blh lhat bukti. N kalau btul mjadi rakan kongsi sya akn bwa saudara jmpa phak pgurusan mrsm tlbat.utk sahkan pkara dobi ini.  
27. Anne 52 - Tue 14/Jun/2011, 12:06pm
salam tumpang lalu.saya pengedar terus dari kilang seperti.
-Laundary Liquid
-Softener
dan banyak lagi jika berminat email saya .nzdah@hotmail.com  
28. Imran 17 - Tue 14/Jun/2011, 1:44pm
mengenai pertanyaan saudara awie14, better kita jumpa la,, mudah utk saya tunjuk lesen ssm n surat perjanjian dengan mrsm.maaf saya tak dapat send salinan perjanjian dlam email.. cuma yang btul2 jadi rakan kongsi akan dapat salinan . if nak tgk ,takder masalah , kita jumpa jer,, takut disalah guna kalau send  
29. Izad 12 - Wed 15/Jun/2011, 11:43am
emel pd sy : cikgu_syahgombak@yahoo.com Saya berminat jika berpatuttan dan berbaloi.  
30. Matju 2 - Wed 15/Jun/2011, 5:40pm
imran,tolng bg detail kat adri.superb23@gmail.com  
31. Aizah 2 - Wed 15/Jun/2011, 8:27pm
as'salam encik imran,

saya agak berminat untuk melabur.
tolong email kepada saya mengenai butiran selanjutnya di goody_buddies@hotmail.com

terima kasih  
32. Awie 14 - Wed 15/Jun/2011, 11:34pm
Salam, saya dah terima senarai tempat yang dah pasang. Boleh tak en.Imran emelkan contoh surat perjanjian diantara syarikat dan pelabur? En.Imran hantar dalam PDF dan emelkan.  
33. Awie 14 - Wed 15/Jun/2011, 11:47pm
Salam untuk pengetahuan warga majalah,...en.Imran dan egy29 adalah orang yang sama,...nampaknya strategi en. imran untuk memancing pelabur mengundang padah....sekiranya warga majalah tidak percaya sila taip nombor en.Imran 0179767371 dalam search google...ia adalah sama dengan Egy29 0179099564

Saya berharap, warga majalah berhati2..jgn kena tipu..nasib baik saya sedar dari awal.  
34. Imran 17 - Thu 16/Jun/2011, 9:56am
salam ,, buat pengetahuan semau warga memang saya org yang sama,,, yang pasti saya tak tipu n if btul nak jumpa utk jumpa kita bleh berjumpa berdepan.
semua surat menyurat dan kontrak mmg wujud,, if nak lbih yakin saya bleh jumpa warga majalah trus ke mrsm yang saya wat urusniaga,,
wat saudara awie,, knpa awak tak trus jumpa saya if awak btul2 brani, mb itu dapat buktikan saper yang btul or tak...
adakah sbb saya tak send lampiran surat kontrak mrsm kpada saudara n saudara tak dapat copy n paste teus ingin jahanamkan saya,,seperti saya nyatakan lampiran itu saya akan bagi or tunjuk bla kita bertemu,, syarikat saya mempunyai kontrak ,, m saudara gak mempunya senarai yang saya sertakan ,, saudara leh call trus ngan mrsm tersebut utk kepastian ... mudah jer,,,  
35. Sareh Khairul Bin Sareh Saad - Thu 16/Jun/2011, 2:27pm
sy brmnat utk melabur.tolg sent detail ke emel sy ceoskss@yahoo.com  
36. Awie 14 - Fri 17/Jun/2011, 2:08am
en.Imran mgkin baru berbisnes agaknyer...ok takpe..bior saya ceritakan...kenapa saya minta surat lampiran tu dalam PDF..?? sebabnyer adalah ianya boleh digunakan dimahkamah apabila ada isu saman-menyaman...setakat lawyer pun itu bukanlah suatu jaminan...yg saya heran kenapa en.Imran susah sangat nak bagi..??? Adakah en.Imran tiada scanner???..kan sepatutnya seorang businessman mestilah kena prepare mesin fax,komputer,scanner walaupun en.Imran beroperasi di rumah flat sekalipun...
Kepada tuan2..berhati2 lah bila membuat perlaburan...lagi satu saya percaya...nama en.Imran pun bukan nama sebenarkan???..tak caye...tuan2 akan tahu nanti.  
37. Imran 17 - Fri 17/Jun/2011, 9:46am
salam buat saudara awie,,, per kata saudara call saya n kita berbincang dengan elok dari trus menghentam saya.
klau saudara baca blik dari mula,, saya ada nyatakan saya akn bagi bla kita bertemu, sbb dah banyak kali saya tertipu n terkena , ada sesetengah pihak meminta surat kontrak n dia org copy n tukar kpada nama syarikat diaorg,, tu jer, if saudara rasa saya bersalah, dengan rendah hati saya minta maaf klau saya ada buat saudara tersingung. saya amat berbsar hati klau saudara sudi luangkan masa utk call or berjumpa dengan saya,mb kita bleh berbincang dan tak perlu kita bergaduh, merugikan bangsa melayu jer..maaf lagi skali klau ada pihak terasa  
38. Abas 3 - Sat 18/Jun/2011, 6:57pm
Salam warga majalah.com, sekadar ingin bertanya. Anak saya baru masuk ke mrsm awal tahun ini dan disitu terdapat perkhidmatan dobi utk pelajar dan ibubapa diwajibkan membayar perkhidmatan dobi itu setiap bulan. Pertanyaan saya, kalau sudah ada perkhidmatan dobi disetiap mrsm, apa perlunya dobi layan diri di mrsm?  
39. Imran 17 - Sun 19/Jun/2011, 8:21pm
salam saudara abas3, mengenai saolan saudara,, mmg semua mrsm ada dobi sendiri n sbagai ibu bapa wajib bayar yuran sebanyak rm10(klau tak salah saya) setiap minggu ada limit penghantaran m 5-8 helai seminggu, maka disinilah bermula keperluan dobi layan diri,, memandangkan pelajar2 mrsm sibuk dng aktiviti blajar n sukan , maka pakaian yang selebihnya akn dibasuh n mereka akan mengunakan perkhidmatan dobi layan diri ini,,
dari pengalaman saya  
40. Awie 14 - Sun 19/Jun/2011, 10:18pm
Salam, ya betul tu en.Abas3, MRSM mmg ada sediakan dobi mereka sendiri melalui potongan yg dibuat oleh ibubapa. Dobi layan diri adalah salah satu pilihan lain. Oleh kerana itu juga keuntungan pada mereka yg menjalankan dobi layan diri di MRSM agak kurang memuaskan. Itulah yang saya ingin jelaskan pada sesiapa yg ingin melabur dobi layan diri dgn en.Imran...silalah membuat rujukan terlebih dahulu...berfikirlah dgn mendalam dan bertanya dahulu pada mereka yang tahu.
Maaf en.Imran, saya bukan ingin menjatuhkan awak...tetapi bercakap benar itu adalah amalan mulia...untuk pengetahuan en.Imran, kawan saya adalah salah seorang yang terkena dengan en.Imran di sebuah MRSM dipantai timur....tapi dia sebut..kompeni yg buat tu adalah rahxephon dan tokeynya adalah en.Rahim...saya tak pastilah pulak en.Imran dan en.Rahim ini adalah orang yang sama...kalau bukan baguslah..  
41. Rosli 52 - Mon 20/Jun/2011, 2:11am
dah orang tu ajak bejumpa dan dah ajak pergi kepihak pegurusan pon susah nak pecaya tak baik nak menjatuhkan perniagaan kaum sendiri encik awie 14 ...awak jenis menjatuhkan orang ...saya dah berniaga dobi ini sudah 9 tahun tiada masalah .setahu saya kamu sahaja yang bermasalah.niaga dobi ini ada kira terbaik ....yang masalah untuk niaga ini diri kita sendiri yang tak pandai meguruskan....nak lanjut encik awie 14 pi web saya www.roslimsl5353.com
bagi saya pelajar nak guna atau tidak itu terpulang......maaf la kalau saya mengangu masalah ini  
42. Nazirah 9 - Mon 20/Jun/2011, 5:58pm
brapa modal minimum??tolong emailkan quotation ye..nazirahalisupia@yahoo.com  
43. Awie 14 - Mon 20/Jun/2011, 11:45pm
salam rosli52, nampaknya encik ni tak tahu yg mana penipu dan yg mana ditipu..?? Lain kali bagi la salam dulu...kalau tak tahu apa2 duduk jer diam2...tiba2 kata saya ni menjatuhkan perniagaan kaum sendiri..kalau lah encik ni berfikiran waras adakah yg terkena tipu daya ni di kira menjatuhkan orang?? untuk pengetahuan en.rosli saya juga ada mempunyai kedai dobi dan utk pengetahuan rosli52 saya juga telah telepon mrsm terbabit...dan bukan dari syarikat sri gemilang dinamik yg mendapat kontrak tersebut. Oleh yg lebih demikian..adalah lebih baik rosli52 tutup mulut dan tumpukan perhatian dgn perniagaan dobi encik sahaja...saya juga nak tahu adakah rosli dobi sdn. bhd itu syarikat yg didaftar dgn SSM atau tidak? Kalau ya, tolong letak nombor pendaftaran SSM. Harap maklum. Saya bukan ingin menjatuhkan kaum saya sendiri...tetapi saya ingin kepada mereka supaya berhati2 sebelum membuat keputusan...inilah kelemahan orang kita, mudah percaya pada sesuatu tanpa membuat analisis terlebih dahulu.  
44. Rosli 52 - Tue 21/Jun/2011, 3:57am
wajib ke letak no ssm dekat web ......suka hati kau laaaa ...rasa kau senang dengan tangapan kau tu bagus tepulang....yang penting kau rasa kau bahagia ok la tu  
45. Awie 14 - Tue 21/Jun/2011, 7:07am
ha..ha..ha..tengok jawapan orang yg bisnes 9 tahun...sedih betul dgn jawapan yg diberikan...mcm budak 9 tahun...takpe akan ku cari wujud tak roslidobi sdn.bhd nih..  
46. Shakiroh - Tue 21/Jun/2011, 12:32pm
tlg email kepada saya sakinah77@gmail.com  
47. Imran 17 - Tue 21/Jun/2011, 5:21pm
salam , terima kasih kpada rosli 52.. kita ni pengusaha dobi layan diri,tak ramai yang tahu bidang ni, biar je la ,, susah kita nak kita puaskan ati smua pihak,, bagi saya semua tu lumrah dlm niaga.mmg adat niaga ada pasang surut, saya dah cuba utk bersemuka n ajak pelabur or pembeli berjumpa dengan pihak perngurusan mrsm. tpi still ada yang was2 , biarje,, mcam saya kata, susah nak puas ati smua pihak,, biarjer, tplang,  
48. Awie 14 - Tue 21/Jun/2011, 7:58pm
salam..en.Imran aka en.rahim aka eggy 292 aka sri gemilang dinamik aka rahxephon..aka ntah apa2 lagi lah...saya berharap semua warga majalah bijak membuat keputusan yg tepat...selidik dahulu siapa sri gemilang dinamik aka rahxephon aka en. Imran aka en. Rahim...saya pun dah malas nak layan...kepada mereka yg nak menjadi pelabur/pembeli pastikan anda membuat roi terlebih dahulu..utk pengetahuan semua saya juga adalah pengusaha dobi layan diri yg dah berkecimpung dlm bisnes ni lebih 10 tahun. Perkataan "tak ramai yg tahu bidang ni" adalah bohong semata2...sebab itu saya katakan jangan mudah percaya kata2 mereka yg baru nak belajar dobi layan diri nih...baru setahun jagung dah pandai kata itu dan ini...menjanjikan keuntungan yg tinggi dan tak masuk akal...terpulang kepada warga majalah.com. Kalau ada sesiapa yg berminat menjadi pelabur/pembeli projek di MRSM boleh lah berhubung dgn en.Imran aka en.Rahim aka eggy 292 aka sri gemilang dinamik aka rahxephon. Kalau dah terkena tu..hmm..pandai2lah..wslam  
49. Fakrul - Wed 22/Jun/2011, 1:17pm
Salam semua, jika ada sesiapa berminat dengan dobi layan diri ini, saya boleh beri contoh tender UITM dengan percuma tapi kenalah beli ebook saya...

http://rahsiadobi.com

Sekian.  
50. Rosli 52 - Wed 22/Jun/2011, 8:10pm
datang la kilang saya no tel alamat pon ada.saya cabar awak .datang kilang saya..kalau kata niaga ni rugi orang tu bodoh.dan saya nak katakan encik awie 14 bodoh. pasal dia niaga bobi layan diri rugi .dia bodoh la.saya niaga untung pasal saya bijak  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 56 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..