Mencari Partner yang Ada SSM 3tahun dan Acc Bank Aktif
Wan 2036 - Thu 13/Feb/2020 10:49am [Last Comment]
Sy mencari partner untuk buat loan rumah cashback..

Rumah max harga rm1.5j sebuah, cashback 20%~30% dari harga rumah..
Dua nama consultant akan adjust dua biji rumah..
Tiada upfront kerana sy juga nak apply loan ni, sy bukan loan provider..
Rumah yang lulus consultant akan uruskan penyewa A-Z..
Rumah boleh dijual semula selepas 2 tahun..

Risiko disini kita hanya tanggung selama 2 tahun, lepas rumah dijual, risiko xde dah..
Cashback boleh lah digunakan untuk buat bisnes lain..
Jangan risau xdpt cashback sbb lawyer yang akan pegang duit dari bank bila loan dah lulus..
Di antara penama/partner akan ada hitam putih, so kalau lari dari bayaran bulanan rumah, akan dikenakan tindakan..

Kalau ada yang berminat sila email ke suzukijet93@gmail.com atau wsp ke 0162329613..

Doc yang diperlukan: ssm berusia3tahun, bank statement company 6bulan, ic dpn blkg, ctos report dan e pin atau tax dari lhdn..

Niche: Mencari Pelabur | Iklan Terbuka
     
  1. Wan 2036 - Thu 13/Feb/2020, 10:54am
    Maafkan sy, terlupa satu detail lagi, pemohon mestilah belum pernah membeli rumah.. Supaya bank boleh luluskan 90% -100% daripada harga rumah..  
  2. Encik Ramlee - Thu 13/Feb/2020, 12:22pm
    BUKAN SENANG BOSS NAK JUAL RUMAH YANG HARGA DAH OVER MILLION. ZAMAN EKONOMI SKRG NI JANGAN KATA 1.5M, 800K PN BELUM TENTU SENANG2 ORG NAK BELI.

    SEBAB LOAN SUSAH NAK DAPAT.
    SEBAB GAJI X SELARAS DENGAN MARGIN VALUE
    SEBAB SEMUA ORANG SKRG DAH TAK KESAH ASALKAN ADA RUMAH EVEN RUMAH TU KECIK SIKIT ASALKAN MAMPU BAYAR
    SEBAB KALAU NAK TOLAK KAT DATO TANSRI ATAU VVIP DORG BUKAN SENANG2 NAK KELUARKAN DUIT SEMUA TU  
  3. Wan 2036 - Thu 13/Feb/2020, 3:17pm
    Bab risiko..
    Semua benda ada risiko, kita hidup atas muka bumi pun risiko..
    Tiba2 saja boleh mati..
    Asb pun ada risiko..
    Semua benda ada risiko, berani dengan xberani shj..
    Sy pun dengan mencari partner untuk buat loan ni pun dah risiko, lps loan lulus dia tiba2 meninggal mcm mana sy nak bayar bank bulan2?  
  4. Wan 2036 - Thu 13/Feb/2020, 3:29pm
    Rumah mahal tak laku bukan bermaksud xboleh dijual..
    Penyewa diuruskan..
    Kalau bulanan bank rm7k, bg sewa 3k.. Tinggal kena cari 4k je lagi..
    Takkan dengan cashback 100k-400k xboleh nak buat bisnes yg jana min 5k-10k sebulan?
    Boleh dan x mustahil.. Nak dengan xnk je  
  5. Ahmad 599 - Thu 13/Feb/2020, 4:21pm
    Habis lah kalau bagi pinjaman dekat orang cita-cita terlampau tinggi macam ni. Masa mula-mula pinjam memang lah nampak semua boleh. Bila dah pinjam nanti baru lah datang semua masalah tu sampai kena bankrap pun ada sebab pengurusan duit tak betul, kononnya boleh buat income.

    Kita susah-susah buat pinjaman dengan risiko tinggi konon nak buat 5-10k sebulan.

    Orang buat dropship pun boleh buat 5-10k sebulan, takda bijak sangat buat pinjaman juta-juta macam kau.

    Buat bisnes dari takda modal dulu, kalau bisnes kau tu ada peningkatan untung setiap tahun untuk tiga tahun berturut2 baru lah kau cuba pinjaman pulak.

    Mula dari pinjaman 5k-10k dulu tengok tahap kegagalan kau macam mana. Kalau 5-10k pun kau tak boleh buat untung kau simpan je lah impian loan 1.5 juta tu dulu

    Cikgu Ahmad  
  6. Wan 2036 - Thu 13/Feb/2020, 4:36pm
    Ye cikgu.. Ramai je cita2 besar.. Cuma siapa je yang cuba untuk realisasikan cita2 mereka? Cikgu2 pun ramai yang masuk skim cepat kaya.. Sy offer partner loan rumah, benda yang nampak dan boleh sentuh.. Bukan dapat duit semata mata dan bukan skim .. Kalau bankrup sbb xboleh manage capital, tu salah sendiri, xboleh nk salahkan sesiapa.. Cikgu bagi contoh siapa org yang buat dropship tu yg dpt buat 5k-10k, sy nak tanya berapa lama dia buat, berapa lama dapat bertahan dan berapa rakan kongsi yg dia ada.. Xmungkin dgn modal air liur dapat jana 5k-10k sebulan..
    Sy hormat pendapat sesiapa shj, tapi sy lagi hormat orang yang beradab, kerana jika diukur daripada ilmu, iblis lagi tinggi ilmunya daripada manusia..  
  7. Hazrul Nizam - Fri 14/Feb/2020, 5:19pm
    Anda BOLEH join jika
    === === === ===
    urusan berisiko tinggi, tetapi jika anda adalah seorang yg mahir selok belok bisnes dan suka mengambil risiko ''high risk high return'' anda boleh teruskan.

    jika anda sudah mahir menangkis semua penipu professional dan anda boleh kaji ini adalah peluang yg genuine atau tidak, mungkin ini adalah peluang yg baik untuk anda mendapat keuntungan investment pantas. (MUNGKIN).

    Anda JANGAN join jika
    === === === ===
    tetapi kepada mana mana individu yg baru setahun jagung dan belum pernah kena sepak terajang bisnes. baik anda jauhi diri anda. saya tak mahu anda menangis di kemudian hari.  
  8. Wan 2035 - Fri 14/Feb/2020, 8:05pm
    So kepada sesiapa yang berminat, sila contact sy secepat mungkin.. Untuk case ni consultant telah maklumkan bahawa last date untuk submit case ni adalah pada akhir feb 2020..
    Face to face /berlaga lutut boleh diatur..  
  9. Wahmarketings Com - Sun 16/Feb/2020, 8:17pm
    ada ke penyewa nak bayar sewa rumah 3k? kalau jenis pemyewa dari neraka bagaimana? setau saya rata rata rakyat malaysia ni b40/m40 yang t20 boleh kira dengan bulu kaki. bayangkan kalau sewa rumah tu sahaja awak dah open rm3k agak agak gaji penyewa sebulan dah berapa?  
  10. Wan 2035 - Tue 18/Feb/2020, 2:07am
    3k tu kalau lulus rumah banglo 1.5j.. Lulus rumah yg murah, boleh murahkan lagi sewa..

    Pernah dengar sewakan bilik?
    Penyewa xmampu xde mslh.. Fully furnish kan rumah tu, satu bilik letak 2 orang..Satu kepala 350.. Xmungkin banglo 1.5j ada 3 bilik shj..
    Boleh adjust ikut keluasan dan bilangan bilik nanti..

    Penyewa dari neraka pula, siapkan agreement awl2..
    Simpan copy ic dan ambil juga maklumat acc fb atau insta penyewa..Bagi amaran Kalau buat masalah akan diviralkan..

    Setiap masalah ada jalan penyelesaian..  
Page 1   (Total 10 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Cendol Genius yang Anda Tidak Pernah Jumpa!
Kami mencuba cendol yang amat istimewa dan lain dari yang lain. Sesiapa yang tak minat cendol pun pasti akan makan sampai habis licin. Mari ikuti kami menyusuri Sungai Melaka yang cantik sambil menimba ilmu dari Gerai Cendol Kg Hulu ini.
Dua Asam Pedas Melaka yang Patut Anda Cuba
Kali ini saya ingin kongsikan 2 restoran asam pedas yg popular di melaka. Kedua-duanya mempunyai cara perniagaan yg berbeza. Yang pertama lebih fokus kepada asam pedas sahaja manakala yg kedua fokus kepada pelbagai masakan ala kampung. Kedua-duanya sama sedap dan sama menyelerakan.
Cara Berniaga Mee Goreng yang Paling Lumayan
Bagaimana nak berniaga di gerai makan sebenarnya. Adakah perlu kita membuat berpuluh-puluh menu. Atau cukup dengan hanya satu menu sahaja, tapi dibuat dengan begitu sedap? Kami ke Hameed Pata Mee Sotong di area Padang Kota Lama di Georgetown Penang. Ikuti episod menarik ini :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)