Mencari Orang yang Berminat untuk Memulakan Bisnes Telefon Bimbit Terpakai (Saya Akan Tunjukkan Cara Bagaimana)
Rkay - Tue 11/Jun/2019 9:50am
LEBIH 18.5 JUTA PENGGUNA TELEFON PINTAR DI MALAYSIA PADA TAHUN 2019

- Kajian oleh Statista
https://www.statista.com/statistics/494587/smartphone-users-in-malaysia/

Ramai bukan? Dan dijangka angka ini akan meningkat kepada 19.3 juta pada tahun 2020.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Nama saya Lokman. Saya adalah orang seperti anda yang tercari cari trend bisnes masa kini yang dapat memberikan income tambahan dalam ekonomi yang makin mencabar ini.

Lebih 18.5 juta pengguan telefon pintar di Malaysia sekarang. Selepas melihat peluang market sebesar ini, saya nak tanya anda.. Adakah anda nak berdiam diri sahaja?

Saya ada solusinya, iaitu perniagaan menjual telefon bimbit (smartphone) terpakai. Kenapa kenapa pilih untuk bisnes ni? Teruskan membaca..

- Perniagaan yang evergreen. Orang sentiasa nak cari telefon bimbit. Market sentiasa hidup.
- Barang yang mudah dibawa. Tidak makan ruang untuk simpan inventori.
- Zaman media sosial. Nampak tak orang sentiasa menjual gadget di media sosial? Ini kerana media sosial merupakan medium yang terbaik untuk bisnes ini!
- Anda boleh fikirkan lagi tak manfaat yang lain?

Tapi di mana nak cari stok telefon terpakai ini?

Saya merupakan orang yang bertanggungjawab untuk mengumpulkan peniaga kecil kecilan yang berminat untuk meniaga telefon terpakai. Secara teorinya, nak dapatkan stok dengan harga yang murah anda kena beli telefon secara pukal minimum sebanyak 30 unit. Kira kira, anda kena sediakan lebih kurang RM20k ke atas untuk mulakan perniagaan. Anda mampu keluarkan modal sebanyak ini? Jika mampu, sila hentikan bacaan di sini :)

Oleh sebab itulah, saya nak mencari orang yang berminat untuk jalankan bisnes ini dengan mengumpul dana sesama kita, dan beli secara pukal untuk dapatkan harga yang murah. Selepas itu, stok telefon bimbit itu akan di bahagikan mengikut berapa modal yang anda keluarkan. Jelas tak di sini?

Sebelum itu, saya nak jawab soalan yang anda mungkin akan tanya:

- Macam mana kalau stok tak jalan? Harga telefon akan turun lah kan? :- Kita jual iphone tuan2. Harga sangat sangat susah nak jatuh (pengguna iphone tahu benda ni)

- Kalau modal kita sikit, stok telefon kita pun sikit juga kan? :- Betul tu tuan. Kita mulakan secara kecil2 dahulu. Mengikut pengalaman saya, tipikal peniaga boleh jual 5 unit telefon dalam masa sebulan. Dapat jual 5 unit sebulan pun dah ok sangat.

- Margin jualan besar tak? Terus terang saya cakap, tak besar sangat. Dalam RM300-400 seunit sahaja.

Saya juga nak terangkan yang bisnes ini:

- Bukan dropship. Anda beli dan simpan stok telefon.
- Mesti keluarkan modal. Kena sediakan sekurang kurangnya RM5k (anggaran).
- Perlu ada skil marketing dan daya saing untuk berniaga jika nak berjaya.
- Kesimpulannya, saya bukan sediakan peluang cepat kaya. Tapi saya sediakan peluang untuk berjaya.

Kalau anda dah baca sampai habis dan betul betul faham, saya menjemput anda untuk ke ofis saya di Johor Bahru untuk penerangan lanjut. Tak perlu segan segan kalau nak baru mulakan berniaga. Sebab saya pun baru nak bertatih dalam bidang ni. Kalau ada bisnesman yang lagi otai nak join, sangat di alu alukan kerana pada masa yang sama kita boleh buat sharing ilmu.

Saya nak ingatkan yang tempat ini amatlah terhad. Saya amat prefer kawan kawan di Johor Bahru sebab senang kita nak berurus niaga nanti. Cepat2 booking tempat anda untuk perbincangan lanjut kita:

0137564840 - Muhamad Lokman

Scammer boleh main jauh jauh ya.. Kita jumpa nanti! Contact nombor yang tertera tu sekarang. (Saya prefer whatsapp)

Niche: Konsultan Perniagaan | Ingin Berniaga | Diskusi Bisnes | Bisnes Handphone
     
  1. Rkay - Tue 18/Jun/2019, 10:11pm
    Topic closed  
Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)
Nasi Kandar Popular di Bangi yang Anda Tak Pernah Dengar
Konsepnya simple, tapi populariti Nasi Kandar ni naik mendadak walaupun baru sahaja dibuka. Mari kita lihat apa yang membezakannya dari nasi Kandar klasik yang lain.
Nasi Goreng Konsep Baru yang bakal Meletup di Malaysia
Kita dah biasa dengan pelbagai nasi goreng sejak dari kecil lagi. Tetapi kini, sebuah rangkaian franchise dari Jepun cuba membawa konsep baru yang di adaptasikan dengan nasi goreng Malaysia. Produk ini amat popular di kalangan pekerja ofis. Mari lihat konsep baru nasi goreng 'Onigiri' versi Malaysia