Mencari Kereta Sambung Bayar
Mohd 492 - Fri 21/Dec/2012 2:59pm [Last Comment]
salam.. saya mencari kereta sambung bayar secara terus dari pemilik asal kenderaan.. deposit dalam tgn saya ada dalam rm4k.. so, sy mencari kenderaan sambung bayar seperti viva, myvi, gen 2, saga blm/ flx, persona atau lain2. sekiranya anda punyai kenderaan utk dilepaskn secara sambung bayar sila hubungi saya 0133783091. terima kasih,

Niche: Kereta Terpakai
 
1. Adiq Muzani - Sun 25/Nov/2012, 1:29pm
toyota camry nak??
taun 1996.elok..kalau berminat.. email saya.
utk tengo gambar pon boleh..
cash rm20 ribu..
adiqm@yahoo.com  
2. Shamsuri Bin Hamim - Mon 26/Nov/2012, 2:42am
Salam .sy ada kelisa auto th 02 blnn 488 deposit 5000.BERMINAT CALL CCIKGU SAM 0193997808  
3. Lina 149 - Sat 1/Dec/2012, 1:13pm
saya ada kereta iswara aeroback tahun 2000. tapi nak kena repair sikit2 la..bayaran bulan RM332 tinggal setahun je lagi nak langsai kat bank. tapi nak kena cat jugak tu..kalau minat saya mintak deposit RM1500 je. Saya cari org yg betul2 boleh pecaya.  
4. Zar6123 - Sat 1/Dec/2012, 2:27pm
Lina 149..lokasi kat mana..sy agak berminat blh tak e-mail gambar kreta kat sy zar6123@gmail.com  
5. Big Bos - Sun 2/Dec/2012, 3:57pm
lina149 boleh email kat sy x ?world_stage18@hotmail.com  
6. Adib 45 - Sun 2/Dec/2012, 5:53pm
saya ada kereta hyundai accent 1.5 full spect nak bg sape2 smbung bayar..bulan2 rm381 je..deposit 7k nego..minat ley call014-2296369  
7. Suhaimi 149 - Sun 2/Dec/2012, 11:39pm
sdri Lina149: email sy juga. ..mie6555@gmail.com atau call hp : 0107780865  
8. Shazrul Razlan 2 - Tue 4/Dec/2012, 2:39am
ada sebijik proton saga fl manual tahun 2010 .. monthly 480.. downpayment 5.5k.. berminat boleh call 0173395293  
9. Azli Bin Ibrahim - Mon 10/Dec/2012, 9:11pm
Persona 2011 utk disambung bayar. Maklumat lanjut hubungi 010-8889396  
10. Nini Mat Yusof - Mon 17/Dec/2012, 12:43am
boleh hello 0133233035  
11. Hamba Allah 32 - Mon 17/Dec/2012, 12:43pm
askm tuan

lebih baik beli di kedai yg xmemerlukan dokumen pakai credit x melalui bank sy sekdr menolong,byk org dh tertipu didlm m.com ... ni num nya

chan- 0162450013 seri kembngan

mark-0122976646 kajang

semua ialah kedai lg baik  
12. Tehzuraidah - Tue 18/Dec/2012, 1:05am
016 6045048 / 017 3468192 zu  
13. Tertipu 2 - Wed 19/Dec/2012, 11:05am
Hati2 dgn agen sbg bayar ariffin bin abu no fon 018-3975998 n 010-3382434,penipu besar dalam urusan jual beli keta sbg bayar,jaga2 dgn si barua ni,ckp manis dapat duit dpt keta,mimpi ngeri akan bermula...  
14. Pelangiindah2012 - Wed 19/Dec/2012, 11:46pm
Hati2 dlm majalah.com ni ada broker kereta smbung byr a.k.a org tengah yg mnjalankan bisnes kreta smbung byr,hati2 dgn helah mereka,beli dgn hrga murah lps tu jual dkt new buyer dgn hrga tggi,mreka ni hnya mngambil untung dn ksempatan ke atas org yg ditimpa masalah,bknnya mreka menolong malah turut mnyusahkan kelak trmasuk new buyer,so fikir2kanlah...sekadar menasihat agar org lain tidak ditipu..Peace!  
15. Xfive - Thu 20/Dec/2012, 7:57am
saya pun mencari kereta deposit 3k..kalo ada email xfivexfive88@yahoo.com.my  
16. Mykanzzs - Thu 20/Dec/2012, 6:56pm
saya jual kereta sambung bayar siap tukar nama sekali. lebih selamat dan terjamin kpd semua pihak 100% legal.

ada banyak stok kereta proton & perodua. lain2 model terpilih pun ada.

layari laman web www.adcarrier.net atau www.blacklistbelikereta.com  
17. Alif2169 - Fri 21/Dec/2012, 3:32pm
waja at bln 380 dp 55oo da gen 2 mt bln 480 dp 5ooo berminat cal 0172873068  
18. Mohd Shukor 2 - Fri 21/Dec/2012, 3:42pm
persona ok?  
19. Ahmad 137 - Fri 21/Dec/2012, 4:03pm
waja cash 8k  
20. Pakdin 14 - Fri 21/Dec/2012, 4:28pm
Kia Sportage 2000.Bayar RM8k sambung bayar RM500/mth lagi 3 tahun.condition tip top.  
21. Ct 8 - Fri 21/Dec/2012, 5:12pm
iswara rm3000. sambung bayar lg 2 thn rm183 sebulan. call umar 0132787400  
22. Mamat 75 - Fri 21/Dec/2012, 5:14pm
boleh layari www.azhar-auto.com  
23. Azrul 71 - Fri 21/Dec/2012, 5:49pm
iswara 2002,, untuk dijual,,
rm6000.00... rodtex & insuran hidup..
tiada hutang pada bank... boleh tukar milik terus..
km tak sampai 100 ribu km.. berminat cal 0123442274.... ADI..  
24. Ummahsynergy - Sat 22/Dec/2012, 5:20am
Mencari kereta sambung bayar? lawati: http://sambungbayar.net/  
25. Ummahsynergy - Sat 22/Dec/2012, 5:26am
Kelisa untuk sambung bayar, Tahun 2005. Tinggal tak sampai setahun lagi. RM380 sebulan. Bayar RM10,000 full settlement. Sila hubungi : 017-2130501 - Azrin  
26. Arifin Yasir - Sat 22/Dec/2012, 10:57am
Salam,saper-saper penah ambik kete sambung bayar dengan Jaya Motors Sdn.Bhd
Address: No 21, Jalan Rosmerah 2/2, Taman Johor Jaya, 80100, Johor Bahru
sila share..kenapa murah dari yang lain?  
27. Nita 33 - Sat 22/Dec/2012, 6:05pm
itu macam tipu jek kalau murah , dah g check , tapi itu bukan kedai kereta.  
28. Pyzul - Sat 22/Dec/2012, 8:56pm
kancil 660 silver manual nak jual rm6900. lokasi gombak. sms 0133012696  
29. Amylee - Sat 22/Dec/2012, 10:44pm
iswara 2001.. insurans & road tax idup until ogos 2013.. boleh tukar milik.. kereta untuk di jual segera.. rm5k...tel direct owner..
017-6463761 en.ramlee..  
30. Anis Rin - Sun 23/Dec/2012, 12:11am
ada sesiapa yg nak sambung bayar kereta satria neo,gen-2 atau persona shj boleh hubungi sy 0135855090. kalau boleh 0-3000 downpayment. dan bulan2 600 kebawah. tq  
31. Pelangiindah2012 - Sun 23/Dec/2012, 12:30am
Arifin Yasir & Nita 33-Yup btl iklan tu xbtl n org tu menipu je,dia hanya mahukan duit deposit,kreta bkn ada pun,leh tgk post2 sy dlm majalah.com..mmg sy dan org lain tgh cri lelaki berbangsa hindu ni....

AWASSS!!!!,Penipu deposit kereta sambung bayar ni masih aktif sehingga skrg,modus operandi,meletakkan alamat yg bkn alamat sbnrnya,sllu menukar no hp dan jenis iklan,gambar kereta yg sbnrnya xwujud dan bkn utk disambung byr.Akan meminta deposit awl,slps itu mmberikan mcm2 helah,contohnya owner asl bagi kereta lambat dan sebagainya,slps mndapat deposit trus mematikan hp,akan menyuruh mangsa bank in ke dlm akaunnya dan pnipu ni akan mematikan hp,merupakn BURUAN PIHAK POLIS!!!

Detail maklumat mengenai penipu ni:
http://lipot81.blogspot.com/2011_08_01_archive.html
http://forum.lowyat.net/topic/2069642/all


These are the details of the conman G. APPALANAIDU
Kad Pengenalan: 510119105361 / 8065850
Nama Penuh : APPALANAIDU A/L GRUMOORTHY

JGN bank in duit di atas akaun Maybank si penipu ni!!!
MBB account : 101011258553
Account name: G. APPALANAIDU

...SEKADAR BERKONGSI...  
32. Arifin Yasir - Sun 23/Dec/2012, 2:13am
terima kasih pelangiindah2012,muga kita tak tertipu..amin
saya tengah cari kete sambung bayar,biar sama-sama jujur  
33. Azman 343 - Sun 23/Dec/2012, 6:20pm
abis tu nk buat mcm mana lg...mcm sy skrg tk bkerja, kete tk bleh byr sbb tk keje...nk kena buat sambung byr jgk la...dh tkde jln lain...ada sape bleh tolong saya?...  
34. Firdaus 363 - Sun 23/Dec/2012, 8:48pm
myvi 1.0 bln rm411, balance 6thn++,
deposit rm3k sahaja.  
35. Kamarul 16 - Mon 24/Dec/2012, 2:03am
salam firdaus 363. Blh kita berjumpa? sy amat berminat dgn tawaran anda. Ni no hp sy 0126105140.  
36. Fadz 3 - Mon 24/Dec/2012, 2:39pm
Nak cari persona loan kedai/sambung bayar - monthly serendah RM350 dan xlebih RM400. ambil trade in tak?  
37. Rsfc - Mon 24/Dec/2012, 5:13pm
FIAT BRAVA (A) UTK DI JUAL RM1000 0173377996  
38. Sharifah 93 - Mon 24/Dec/2012, 5:23pm
kancil auto 5500 utk di jual
ol 019 3408757  
39. Sharifah 93 - Tue 25/Dec/2012, 10:15am
kancil 5k auto
col 0193408757  
40. Rahman 69 - Tue 25/Dec/2012, 10:29am
TUMPANG IKLAN
-NISAN FAILLADY
-ENGINE SUPERA TURBO TWIN CAM
-TAHUN 1991
-COLOUR KUNING
-PRICE 40K(OFFER PRICE)

DIRECT OWNER NAK JUAL..CALL SYA 017-3164557 KLANG  
41. Hairul75 2 - Tue 25/Dec/2012, 12:00pm
ASALAM...
KPD SEMUA WARGA MAJALAH...JGN LAH SENANG TERPEDAYA DENGAN TAWARAN HARGA KETA YG MURAH...MESTI ADA MUSLIHAT DI SEBALIK TAWARAN ITU...JGN LAH SENANG MASUK KAN DUIT DI DALAM AC ORG YG TIDAK DI KENALI..PENIPU BANYAK DI DALAM MAJALAH.COM NI...KELING MEMANG RAMAI YG PENIPU..KEJA MALAS...INGAT LA SEBELUM TERKENA...  
42. Azahhar - Tue 25/Dec/2012, 2:40pm
terima kasih warga majalah.com kerana banyak memberi nasihat saya pun hampir2 terkena.. sebelum terbayar duit saya terpaksa tido dalam lokap hampir sehari di atas tidak puas hati orang yang cakap berbelet2.. alhamdullillah dia tak dapat duit saya tapi telah dapat tumbuk serang saya dan dari sahabat saya..  
43. Sam 114 - Tue 25/Dec/2012, 6:48pm
nak cari sesiapa yg nak sambung bayar viva 1.0sx (m) thn2008. rm418 x 56bulan/4tahun6bulan. DP rm5k.

sy real owner, kete ade kat usj16  
44. Zam73 2 - Tue 25/Dec/2012, 11:51pm
saya memerlukan kereta untuk sambung bayar segera..myvi,viva,auto..deposit di tangan ada 4k.dok putrajaya,keja goverment.jika ada bole hubungi saya 0132655060  
45. Amierzakry 2 - Wed 26/Dec/2012, 6:05pm
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُ
Saya ingin mencari myvi,persoan @ neo untuk disambng byr @ refinance balik..de kat kuantan skrng..contact sy kita jmpa n bncng..0137425376.tqvm.  
46. Merpati Kuning - Wed 26/Dec/2012, 8:29pm
ader saper nak beli perdana v6 executive..engine turbo eclipse 2.0 dah endorse jpj... Cat baru...serius buyer...cash rm 26k siap on the road...WHKxxxx...sy owner....boleh kol sy... 0122127475..  
47. Fiq3090 - Wed 26/Dec/2012, 9:57pm
Kepada yang nak cari kereta sambung bayar bajet 3k-5k....dan kereta cash pelbagai jenis....
BERMINAT BOLEH CAll & SMS 0173487026 (FIRDAUS)  
48. Elween - Thu 27/Dec/2012, 3:29pm
VAN TOYOTA LITEACE URGENT NAK JUAL MURAH TAHUN 90 RM 2800. CALL 016-6060013 SEGERA  
49. Kaa - Fri 28/Dec/2012, 2:51pm
Salam. Tumpang iklan. Nk let go viva elite auto 2010 sambung bayar. Perlukan yang betul-betul jujur sahaja. Deposit rm5000, bulanan 512. Tak perlu bank deposit. Datang jumpa dan tengok kereta dulu. Call / sms 0173725759  
50. Ina 95 - Fri 28/Dec/2012, 3:15pm
URGENT....Mencari kereta sambung bayar, dp 2000-3000. Klu boleh kereta Malaysia. Bayaran bulanan bawah RM500.00.
Pliss contact 012-7003412. Area kl or putrajaya  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 88 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..