Kami Boleh Tunaikan Setiap 'Hajat' Anda Dengan Izin Allah
En Shafiq @ Perubatan Kebatinan Nusantara
Updated: Mon 11/Feb/2013 10:05pm [Last Comment]
Assalamualaikum dan salam hormat..

PENGUMUMAN PENTING DARI PIHAK PERUBATAN KEBATINAN NUSANTARA.

Alhamdulillah, dengan izin ALLAH,

Kami tidak lagi membuka pusat perubatan di subang, ini berikutan kerana Tiada masa untuk berada di pusat rawatan, lagipun rawatan dan pemulihan yg terbaik hanya boleh kami lakukan di rumah/premis anda sahaja..

Baru2 ini,kami telah mengiklankan tentang perkhidmatan kami tentang kes2 penipuan yang boleh kami bantu untuk sesiapa jua.. ada juga yang sekadar menguji, atas pagar, dan yang menggunakan perkhidmatan kami.. kepada yang menguji,kami benar2 minta maaf ke atas apa yang berlaku terhadap diri anda ketika ini.. anda memulakannya,jadi anda harus faham akibatnya..jadi sy benar2 memohon maaf dari pihak perubatan kebatinan nusantara kepada anda..ingatlah bahawa ALLAH Maha melihat dan Maha mengetahui..kami Cuma insan biasa yang menjadi perantara sahaja..apa yang terjadi pada diri anda, anggaplah ianya adalah balasan atas perbuatan anda terhadap kami.. kepada yang ?atas pagar?, tidak mengapa kerana mungkin belum jodoh anda lagi untuk bertemu kami..namun jika suatu hari masanya telah tiba..kami mengalu2kan anda untuk bersama kami dalam menyelesaikan masalah anda dengan izin ALLAH.. dan kepada yang telah menggunakan perkhidmatan kami..janganlah kembali ke takuk lama..manfaatkan peluang ke-2 anda ketika ini..gunakanlah sebaik2nya..janganlah berterima kasih dengan kami,tetapi semuanya dari ALLAH. Kami,Cuma org tengah sahaja..

Seperti yang anda sedia maklum.. kami hanyalah manusia biasa.. kami tiada apa2 pangkat,gelaran ataupun darjat..kami Cuma orang biasa sahaja.. penampilan kami juga biasa..tidak ada yg istimewa..pada kami,tiada apa pun yang benar tentang zahir..yang di lihat ALLAH ialah dalaman kita..itu lah yang di nilai sebenarnya..jadi dengan itu,kami lebih memilih untuk bersahaja..

Apa yang perubatan kebatinan nusantara boleh membantu anda?

Semua jenis penyakit dan masalah yang ada di dalam setiap ketegori baik penyakit zahir,mahupun batin.. (kecuali menghidupkan yang mati)..

Kenapa menyeluruh perkhidmatan yang boleh kami berikan?

Jawapannya mudah sahaja..
1)kami tidak bersahabat,berdamping,gunakan khadam dan lain2 bantuan dari makhluk alam lain.. jika anda perhatikan pada zaman dahulu,setiap bomoh atau pawang yang pernah wujud,semuanya hebat2 belaka..ada bomoh tulang, bomoh cinta, bomoh duit dan lain2..namun kerana penggunaan ?sahabat? lah menyebabkan kepakaran mereka terhad..kerana lain sahabat,lain fungsinya..bayangkan saja jika seseorang itu ingin mengubat pelbagai penyakit,jadi pelbagai sahabatlah harus bersamanya..jika setiap dari sahabatnya tidak dipenuhi pantangnya..maka padahlah yang mengundangnya.. sebab itu setiap bomoh atau pawang zaman dahulu memang berkesan tekniknya..namun bomoh pada zaman ini?saya rasa anda ada jawapannya...namun ianya tetap syirik kerana sebab2 tertentu..jadi soal syirik ini terlalu luas terjemahannya..namun cukuplah anda mengetahui yang ianya adalah antara dosa2 besar..

2)kami bukan sahaja pengamal ayat2 al quran,apa yang kami lakukan ialah kami tekankan dari segi terjemahannya setiap ayat tetentu, melalui CARA dan RAHSIA kami..pernah saya lihat suatu ketika dulu,ianya kes yang sangat berat melibatkan jin kafir yang merasuk badan seorang hamba ALLAH.. kesilapan yang di lakukan oleh sesiapa yang berada di situ ialah,hanya dengan mengelilingi mangsa,dan di bacakan yasin, al fatihah dan lain2 surah supaya jin tersebut panas lalu keluar dari tubuh mangsanya dan segala usaha menjadi sia2..tahukah anda bahawa bangsa jin sebenarnya lebih hebat bacaannya dari kita manusia?mereka lebih memahami setiap harkat bacaan,makraj huruf dan lain2 bilamana melibatkan soal bacaan ayat2 suci..jadi hebat manapun kita dapat menghafaz al quran dan hadith,namun jika kita tidak menghayati terjemahannya,ianya adalah sia2 ketika berdepan dengan makhluk yang lebih awal di cipta sebelum nabi adam..bukanlah niat saya untuk merendahkan sesiapa jua yg terlibat sebagai pengamal perubatan islam..namun ianya adalah reality yang perlu anda fahami..sy tidak berhak pun megeluarkan kenyataan berikut..tetapi ia perlu bagi mendidik masyarakat kita supaya lebih memahami apa sebenarnya maksud tersirat di dalam yang tersurat..

3)kami bukan sahaja mengubat..tetapi kami juga mencegah supaya masalah2 yang di hadapi tidak berulang lagi dengan izin ALLAH dan menggunakan khidmat kami, kami tidak berselindung apa2 pun dari anda..malah telah kami jelaskan dari awal2 lagi..jika anda setuju,teruskan dengan kami..jika tidak,terpulang kepada anda..anda yang membuat pilihan..

4)tiada pantang
Maaf..dalam perubatan kami langsung tiada pantang..jika ada pun penyakit seperti sakit jantung,darah tinggi yg mana melibatkan makanan2 berlemak,berminyak dan lain2..selain daripada itu,tiada..selepas berubat,ikutlah apa saja yang anda ingin lakukan asalkan bukan perkara yang di larang di dalam islam.
.
Sedikit penerangan tentang penyakit dan masalah yang biasa kami terima dan Berjaya pulihkan dengan izin ALLAH..

1)saka..

Saka sebenarnya adalah jin..wujudnya ia adalah untuk memenuhi hajat pemilik asal untuk menjaga seluruh keturunannya sehingga ke hari kiamat..ianya di simpan di dalam pelbagai jenis barang mengikut kegemaran pemilik asalnya..seperti keris,congkak,cermin,bungkusan kain kuning,buyung,tembikar dan lain2 lagi..kadang kala ia di letakkan di dalam almari..di sangkut di alang rumah dan lain2..sebenarnya pewaris saka tersebut tidak terhad kepada lelaki atau perempuan..ia juga tidak mengira bilangan adik beradik atau bilangan keturunan..ia akan pergi kepada sesiapa yang di kehendaki oleh saka tersebut..namun lain padang,lain belalang..itu lah pepatah yang boleh di gambarkan tentang saka..bukan hanya masyarakat melayu mengalami masalah ini,namun masyarakat dan agama lain juga mengalami masalah ini..namun rata2 kita jarang dengar kerana mereka memenuhi hajat dan permintaan saka atau jin tersebut..seperti dalam masyarakat cina yang memuja tokong..dan masyarakat hindu yang memuja di kuil..dan kita masyarakat melayu,kerap kita mendengar cerita tentang saka adalah kerana,kita beragama islam..dan hanya ALLAH yang kita sembah..tiada selainnya.. pesanan sy ialah,setiap barang lama,amalan2 dan ilmu yang meragukan di tinggalkan oleh nenek moyang anda untuk di warisi..berhati2 lah kerana ia bakal menyusahkan anda suatu masa nanti..jangan berbangga dengan cincin,keris,kacip dan lain2 benda yang anda warisi dan memiliki ketika ini..kerana ia merupakan bebanan buat anda apabila tiba masanya nanti..

2)sihir

Sihir merupakan suatu ilmu..ilmu yang menggunakan khidmat jin atau syaitan..dengan jampi serapah yang di gunakan untuk memohon atau menyeru bantuan jin dan syaitan..lalu niat untuk membalas dendam,iri hati,hasad dengki dan lain2,maka si mangsa akan terima derita akibat perbuatan pengamal ilmu sihir,dan ianya di laksanakan oleh syaitan atau jin yang di perintahkan..santau tuju2,santau angin,santau makanan,busung,pukau,dan lain2 lagi adalah olahan daripada ilmu sihir..Cuma nama yg terbit berbeza adalah kerana setiap tempat dan kawasan mempunyai panggilan tersendiri terhadap kejadian yang menimpa mangsa..hampir kebanyakan mangsa penipuan yang Berjaya kami bantu dengan izin ALLAH adalah mangsa sihir sebenarnya..Cuma mereka tidak sedar akan perkara tersebut..kerana itulah kadang kala mangsa penipuan ini terlalu mudah mempercayai kata2 seseorang..kerugian yang di alami bukan kecil, malah ada yang mencecah jutaan ringgit..itu la penangan sihir sebenarnya..

3)pelaris.

Pelaris sebenarnya ialah suatu ?teknik promosi secara batin?.. ibarat pengiklanan di t.v..anda lihat saja iklan seperti mcdonald dan kfc,apa yang anda rasa ketika melihat iklan tersebut..pasti anda terasa lapar bukan?kenapa keadaan sedemikian berlaku..puncanya adalah dari warna yang di gabungkan..seperti merah dan kuning..ia boleh menimbulkan rasa lapar..setiap warna,mempunyai aura yang berbeza..itu lah yang sebenarnya maksud pelaris..?aura?..namun apabila pelaris di salah ertikan..sihir dan bantuan jin terlibat di dalamnya,itu lah yang menyebabkan ianya jatuh hokum syirik..dan ianya adalah salah sama sekali..dalam mencipta pelaris yang sesuai,ianya perlu di lakukan mengikut syariat yg di tetapkan..supaya tidak bercanggah dengan apa yang di benarkan di dalam agama islam..sebab kebatinan ini maksudnya sangat2 luas..bukan seperti anda baca buku,belajar memahami dan lain2..kerana ilmu ALLAH itu sangat2 luas..

4)pembedahan secara batin.

Saya pasti ramai yang pernah mendengar tentang perkara ini..pembedah secara batin adalah sama sepertimana pembedahan secara zahir yg di lakukan oleh hospital..yang membezakannya ialah keadaan..samada zahir atau batin..apabila di sebut zahir..ianya sesuatu yang boleh di lihat dan di rasai..dan bercakap tentang batin..ia tidak boleh di lihat tetapi di rasai..itulah perbezaan asas antara kedua2 teknik pembedahan..namun sejak beberapa tahun yang lepas,beberapa pusat rawatan pembedahan batin palsu ini muncul..dan menipu ramai org..dengan silap mata pembedahannya..dan banyak lagi..ia telah mencalarkan imej perubatan kebatinan..dalam bidang kami,kami juga merujuk buku tentang system saraf di dalam badan manusia..seperti jantung,paru2 ,dan organ2 lain..lalu kami scan supaya kami kenal pasti kedudukan yg tepat sebelum memulakan pembedahan secara batin..penyakit seperti batu karang,sakit jantung,barah dan lain2 lagi,boleh di lakukan secara batin jika kena pada cara dan pesakitnya..dengan keizinan dari ALLAH,tiada apa yang mustahil di dunia ini..jangan sempitkan pemikiran anda dengan sains semata2..satu contoh yang paling senang ialah wujudnya telaga zam-zam..kajilah sedalam manapun dengan sains..anda tidak akan mendapat jawapannya..kerana kuasa ALLAH,tiada siapa yang tahu..

5)lesbian,gay,pondan(bapuk),pengkid,penagih dadah.

Ini adalah penyakit naluri.. bukan sebab keturunan..tetapi di sebabkan persekitaran yang di lalui oleh pesakit..ia terjadi di sebabkan pelbagai factor dan pengaruh yang di alami oleh mangsa..yg menyebabkan mereka terjerumus ke kancah tersebut..kami ada jalan keluar untuk jenis pesakit ini..

6)membuang susuk

sebenarnya susuk juga adalah merupakan suatu ilmu yang digunakan untuk kepentingan diri sendiri sahaja..dan memerlukan khidmat atau bantuan jin..
terdapat banyak kisah menarik tentang setiap jenis susuk yang dipakai.. susuk tidak hanya di pakai pada muka, malah hampir keseluruhan anggota badan boleh di letakkan susuk..tujuanya mudah saja..ia adalah untuk mengaktifkan bahagian2 tertentu di dalam anggota badan supaya pemiliknya berpuas hati dengan kemajuan diri,dengan penggunaan pelbagai jenis susuk yang tertentu...namun apabila anda melanggar pantang,bahaya besar menanti anda..

7)untuk politik sahaja

politik? hanya suatu perkataan..tetapi memberikan makna yang sangat luas apabila bercerita tentangnya..
hanya yang terlibat di dalamnya akan memahaminya..politik sangat2 memainkan peranan sebelum,semasa dan akan datang untuk sesebuah keluarga,kejiranan,masyarakat sehinggalah dunia pada hari ini..jika berbicara soal politik,tidak akan ada kesudahannya..untuk pilihanraya yang bakal tiba, sy membuka peluang sepenuhnya kepada ahli2 parti dari setiap kawasan dan daerah didalam malaysia ini untuk menggunakan perkhidmatan kami..kami boleh membantu anda mempersiapkan diri untuk sebelum,semasa dan selepas pilihanraya berlangsung.. jika anda benar2 ingin membantu rakyat di kawasan anda,kami juga boleh membantu persiapkan diri anda demi kepentingan rakyat di kawasan anda..jika dahulu kami hanya memberi peluang kepada "pucuk pimpinan tertinggi" sahaja..tp kali ini kami akan membuka sepenuhnya peluang kepada setiap wakil rakyat yang bakal bertanding nanti..tidak perlu bazirkan masa dan modal anda mencari 'pihak dari luar'...yang mana kesudahannya menjadi sia2 sahaja..dan anda pun tahu perkara tersebut..jangan risau kerana pada PRU 13 ini,kami akan membantu kepada sesiapa jua ahli politik yang berhajat demi rakyat di kawasan anda yang di kasihi..tidak seperti dahulu,hanya kepada 'yang tertentu sahaja'..jalan keluar akan kami tunjukkan nanti..

8)perubatan jarak jauh..

yang membezakannya ialah jarak,itu sahaja..tidak ada beza dengan perubatan jarak dekat..cara dan kaedah di gunakan juga sama tidak ada bezanya..namun perkara yang sangat menjadi penentunya ialah diri anda sendiri..adakah anda yakin? Dan ianya hanya untuk kes2 tertentu sahaja..

9)Pagar..

pagar adalah suatu peralatan yang di gunakan untuk menandakan kawasan,pemilikan,tujuan keselamatan dan lain2 lagi..pagar yang biasa di gunakan di rumah di perbuat daripada kayu,besi,tembaga dan lain2 lagi mengikut citarasa pemiliknya..dan teknologi pada hari ini telah menyebabkan kawalan keselamatan meningkat dengan beberapa ciri keselamatan baru tercipta pada setiap pagar di kawasan atau tempat2 tertentu..ada yg meletakkan pagar berduri,menggunakan voltan elektrik dan lain2..dan di sesetengah kawasan dan tempat,di letakkan pula pengawal keselamatan,penggera keselamatan dan kemera litar tertutup(c.c.t.v)..namun setiap apa yang di ciptakan oleh manusia pasti ada kelemahannya..setiap hari ada saja kes2 seperti pecah masuk rumah,rompakan,dan lain2 lagi perkara negatif yang di laporkan oleh media masa dan juga di dada akhbar..kenapa perkara tersebut terjadi?ianya terjadi kerana 'pagar' hanya secara zahir..dan setiap yang zahir itu boleh di lihat kelemahannya..

contohnya seorang pencuri yang ingin memasuki sesebuah kawasan perumahan, dia mesti melihat xxxxx xxxx c.c.t.v,xxxxxx pengawal keselamatan dan lain2 lagi..namun semua itu tidak berguna sekiranya pencuri atau perompak itu mengamalkan sihir,pakai susuk,tangkal dan lain2 apabila menggunakan bantuan dari jin..dan atas perkara itulah mereka berjaya mencapai matlamat mereka..persoalan saya,adakah peralatan moden yang di gunakan untuk tujuan keselamatan pada hari ini benar2 selamat?

jadi untuk mengimbangi perkara 'zahir',mesti di sertakan dengan perkara 'batin' sekali..bagaimana caranya?adakah dengan menggantung ayat2 al quran,tulisan khat,itu cukup untuk mengelakkan berlakunya kejadian yang tidak di ingini?itu semua hanyalah perhiasan semata2..mungkin juga penjenayah yang beragama islam takut apabila melihat ayat2 al quran di gantung..tetapi bagi pencuri beragama lain?kami ada cara yang sesuai bagi mengimbangi pagar zahir dan batin untuk kediaman,kawasan,tapak perniagaan,tempat penyimpanan dan lain2 lagi yang di di panggil 'aset pegun'.

10)scan dan checking

scan atau dalam bahasa melayunya di panggil mengimbas dan checking atau dalam bahasa melayunya di panggil memeriksa..semua jenis perubatan di dalam dunia menggunakannya..contoh perubatan zahir seperti hospital dan klinik menggunakan stateskop untuk memeriksa dengupan jantung,termometer untuk suhu badan,x-ray untuk melihat struktur tulang dalam badan..dan lain2 lagi..manakala dalam bidang perubatan tradisional atau kebatinan menggunakan ilmu yg di cungkil dari ayat2 al quran..setiap pusat perubatan,masing2 mempunyai cara tersendiri untuk melakukan scan dan checking..dan ia boleh di lakukan dari jarak dekat dan jarak jauh..dan scan adalah periksa,bukannya tilik..

11) lemah tenaga batin dan syahwat..

Masalah ini paling di takuti oleh ramai kaum lelaki yg telah berumahtangga, dan tidak kurang juga kepada bakal2 pengantin..dan bukan lelaki sahaja, malah perempuan juga mengalaminya..untuk masalah ini, kami ada cara untuk pulihkannya melalui kaedah kami iaitu secara batin, dan sedikit penggunaan sains persekitaran untuk diri anda.

12) Sawan
Sawan.. suatu penyakit yang menyerang mangsa secara mendadak.. ia juga berkaitan dengan penyakit keturunan..dan juga secara semula jadi berlaku.. terdapat banyak jenis sawan,antaranya ialah sawan khinzir,sawan tarik dan lain2 jenis yang biasa anda dengar..sebenarnya, setiap penyakit misteri seperti sawan ini ada kisah dan sejarah tersendiri..Cuma dewasa ini kita terlalu menjadikan sains sebagai rujukan utama..dan kerana itulah setiap pesakit yang di rawat menggunaan kaedah sains seperti di hospital tertentu,terpaksa mengorbanan sedikit ?air tulang belakang? untuk di jadikan antibodi sebagai ubat, sedangkan masih terdapat cara yang lebih selamat dengan menggunakan kaedah rawatan islam.. hanya mendengar tentang sawan,adalah berbeza sama skali berbanding mengalami penyakit tersebut..mangsa sawan dan keluarga mangsa terpaksa menempuhi saat2 yang sukar ketika sawan menyerang..kami ada jalan keluar untuk penyakit tersebut..

13)bersihkan harta
Jangan salah anggap tentang perkataan ?bersihkan harta?.. bukan seperti menggelapkan wang dan lain2.. bersihkan harta ini bermaksud, sebarang harta2 atau peninggalan lama untuk di warisi kepada anda,dari keturunan anda terdahulu seperti rantai,cincin,keris,pedang,parang dan lain2 yang di khuatiri mempunyai khadam atau jin..tujuannya mudah,kenapa perlu buang barang2 yang mempunyai sejarah tersendiri dalam keluarga anda,sedangkan barang2 tersebut mungkin mempunyai nilai2 sentimental untuk di ceritakan kepada anak cucu anda suatu masa nanti.. kami boleh bantu anda untuk membuang khadam2 yang terdapat di dalam harta warisan anda.. supaya apabila tiba masanya nanti, anda tidak perlu risau tentang ?saka?..

14)Masalah zuriat..

Masalah zuriat adalah antara perkara yg di takuti oleh setiap pasangan yg telah berumahtangga.. Ia terjadi di sebabkan beberapa faktor, antaranya ialah kemandulan, keturunan dan lain2, serta kesan jangka panjang akibat ubat pencegahan kehamilan yg di amalkan sejak dari awal2 lg..itu antara sebab2 dari sudut saintifik..manakala dari sudut Islam pula, mungkin belum ada rezeki anda untuk mendapatkan zuriat..ataupun kesilapan awal anda menolak zuriat yg telah di tentukan dengan 'merancang keluarga' melalui beberapa perkara, seperti pengambilan pil perancang,'sarung perlindungan' , lepas luar dan lain2 lg..siapa lah kita untuk menolak rezeki yg bakal di berikan oleh ALLAH kepada kita selepas memasuki Alam rumahtangga..jadi dengan perancangan yg di lakukan, maka sejak dari awal2 lg anda sebenarnya telah menolak rezeki yg bakal di berikan oleh ALLAH kepada anda, jadi jangan sesekali menyalahkan si isteri atau si suami menjadi punca tidak mempunyai zuriat, tetapi lihatlah ke dalam diri masing2, perbuatan anda dahulu lah yg menyebabkan kerunsingan yg terpaksa tanggung pada hari ini..insyaAllah, kami ada jalan keluar untuk anda..

15)Pemulihan tapak dan kawasan.

Ini adalah perkara yg sering di lupakan oleh hampir kebanyakan orang yg berpindah ke rumah baru, pembinaan banggunan baru, penempatan di kawasan baru dan lain2..dalam x sedar, anda telah 'berkongsi' tempat dengan makhluk lain..sebab itu boleh wujudnya pelbagai ganguan yg menakutkan..kepada yg pernah mengalami, hanya mereka sahaja yg tahu tentang kejadian yg di alami..dan kepada yg tidak pernah mengalaminya, jangan menidakkan perkara tersebut.. Kadang2 kawasan tersebut mungkin merupakan laluan 'mereka' atau tempat tinggal yg telah di diami oleh 'mereka' sejak berkurun lamanya, sebelum manusia mengambil alih kawasan tersebut.. Dan bukan kita manusia saja yg hidup di atas muka bumi ini, malahan terdapat lagi kehidupan yg x dapat di lihat dengan mata kasar berkongsi kawasan dengan kita..ia mungkin fakta yg x dapat di buktikan dengan bukti saintifik, tetapi ia tetap ada di sekeliling kita tanpa di sedari..untuk masalah ini, kami ada jalan keluar untuk anda..

16)Layu di kunci

Layu di kunci? Ia cumalah suatu permainan sihir yang di kenakan kepada pasangan yg telah berumahtangga.. ia terjadi di sebabkan hasad dengki atau sifat cemburu ?orang ketiga?.. yang mempunyai kepentingan dan agenda tersendiri.. ini antara salah satu faktor yang menyebabkan intitiusi rumah tangga retak tanpa di sedari,atau ?hubungan intim? menjadi tidak mesra.. apabila perkara seperti ini berlaku, maka penghujungnya.. anak2 lah yg menjadi mangsa..nampak ringan bila sentuh soal2 seperti ini,tetapi kepada yg pernah atau sedang mengalaminya,hanya mereka sahaja yg tahu akan sengsaranya bila berhadapan akan masalah seperti ini...kami boleh tolong anda dengan izin ALLAH..

17)Kemurungan

Kemurungan adalah antara penyakit psikologi yg sangat bahaya.. ia boleh terjadi kepada sesiapa sahaja yg mengalami tekanan dari kerja, rumah tangga, perhubungan dan lain2.. kemurungan juga boleh membawa kepada perbuatan seperti bunuh diri, amuk,pendiam dan lain2..jika di ambil kira mengikut sudut saintifik, ia terjadi di sebabkan oleh rasa kecewa, malu, dan lain2 perkara yg mendorong terjadinya kemurungan.. menyentuh soal islamik, selain berpunca dari diri sendiri, iblis laknat juga turut terlibat bersama..

18)Santau..

Santau, perkara yg biasa di dengar melalui kaca TV, dada2 akhbar, malahan ada yg pernah terjadi mungkin pada diri sendiri, ahli keluarga, rakan2, dan lain2 lg..tidak dapat di nafikan bahawa keperitan dan sengsara akibat santau ini..namun, terdapat beberapa persoalan yg perlu anda teliti kebenaranya..dgn menggunakan akal yg logik dan pemikiran yg waras, apa agaknya yg akan terjadi pada diri kita sekiranya di dalam badan terdapat paku, jarum, serpihan kaca dan lain2 barangan logam dlm diri kita.. Agak2nya berapa lama kita boleh hidup sekiranya benar2 terdapat barang2 tersebut di dalam tubuh badan kita?bolehkah anda berfikir sejenak dgn akal yg waras?..soal kesakitan dan keperitan yg di alami, itu adalah kisah lain..


19)Histeria/rasuk

Tajuk ini terbahagi kepada 2 bahagian..

1)emosi..
Emosi? Apabila zaman semakin maju, persekitaran semasa membuatkan pemikiran manusia semakin kreatif.. Juga di akibatkan oleh pengaruh2 luar dan dlm oleh media2..tidak perlu Sy kupaskan soal emosi ini, ia telah menjadi suatu trend yg baru sejak akhir2 ini..tujuannya mudah, untuk menyampaikan mesej yg sangat tersirat maksudnya, mungkin dari Anak2 kepada Ibu Bapa, dari isteri kepada suami, pelajar kepada guru, dan lain2..bawa kepada kami,kami akan tunjukkan realitinya kepada anda..

2)ganguan sebenar..
Inilah perkara yg sering terjadi dlm masyarakat kita..kebiasaannya ia berpunca dari tapak kawasan yg di diami atau bekerja..seperti perumahan, pejabat, persekolahan, dan lain2 lg..sekiranya ada Anak2 yg meluahkan rasa takut kepada Ibu Bapa tentang kawasan rumah atau sekolah, maka jgnlah pandang ringan perkara tersebut..sb di muka bumi ini,kita mungkin berkongsi tempat tinggal yg sama dgn makhluk yg tidak dapat di lihat..

20)Masalah Perniagaan

Masalah Perniagaan

Masalah perniagaan.. Suatu perkara yg menjadi lumrah dalam dunia perniagaan.. Bermula dari sekecil2 perniagaan, sehinggalah sebesar2 sesuatu perniagaan itu, susah pasti terdapatnya masalah yg terbit di dalamnya.. Dan itulah cabaran yg perlu di hadapi oleh setiap individu ataupun kumpulan yg ingin memasuki dunia perniagaan..

Dan di dalam dunia perniagaan, seseorang itu perlu berani dan bijak dalam menghadapi setiap risiko serta cabaran yg bakal di hadapi suatu saat nanti.. Terutamanya hal2 yg berkaitan dgn pengurusan perniagaan..

Di dalam dunia perniagaan masyarakat di nusantara ini, ianya agak unik kerana banyak "PHD" terhasil akibat persaingan di dalam sesuatu perniagaan yg di jalankan.. Hasilnya, yg kuat terus teguh, dan yg lemah gulung tikar.. Sampai bila persaingan tidak sihat akan berlarutan? Tepuk dada Tanya iman..

Untuk masalah2 perniagaan seperti premis "tertutup", ganguan halus di dalam premis, dan lain2 lagi, InsyaAllah kami ada jalan keluar dari segi khidmat nasihat dan pemulihan premis..

Ramai yg tersalah anggap tentang jalan keluar bagi masalah perniagaan ini.. Ramai yg beranggapan dgn mengambil pelaris, masalah yg di hadapi boleh selesai dengan begitu sahaja.. Sebenarnya anda Silap sama sekali jika beranggapan pelaris merupakan jalan keluarnya..

Kadang2 pelaris yg di ambil bukan mengurangkan masalah, malah berlaku sebaliknya.. Itulah hakikatnya.. Lebih menyakitkan ialah sekiranya sesuatu pelaris itu bukan di isi dengan ayat2 suci Al quran, bertambah2 masalah nanti..

Kebiasaan untuk kes2 masalah perniagaan ini, adalah perlu untuk proses pemulihan sepenuhnya, kerana Setiap masalah tidak kira kecil atau besar, harus di tangani dari asas..

Apa yg pihak kami cuba lakukan ialah, kami cuba merubah mentaliti dan persepsi anda dari bergelumang dgn perkara salah tanpa anda sedari, kepada realiti kebenaran yg tersedia..
Terpulang kepada diri anda... Pilihan di tangan anda..

21)fobia

Fobia merupakan masalah yg di alami oleh segenap lapisan masyarakat, tidak mengira umur,jantina,bangsa dan agama.. Fobia merupakan suatu ketakutan emosi terhadap sesuatu peristiwa,perkara atau kejadian yg pernah di alami oleh mangsa suatu masa dahulu.. Dari sudut sains, terdapat nama2 saintifik yang di berikan terhadap jenis2 fobia.... Jalan keluar untuk masalah fobia ini ada.. Cuma ia bergantung pada keyakinan dan kekuatan diri pesakit ketika berhadapan dengan kaedah yg bakal kami gunakan.. Kami akan melatih anda, sehingga anda hanya takut pada ALLAH sahaja.. Kesabaran,kegigihan dan keazaman amat perlu anda wujudkan dari dalam diri sekiranya anda benar2 ingin hilangkan "fobia" menggunakan kaedah kami.. Jika anda telah bersedia untuk hilangkan fobia yg ada di dalam diri anda, maka jangan ragu2 untuk menghubungi kami..

22)Jantung..

Masalah jantung ialah antara masalah kesihatan yg sangat serius.. Jika dahulu, ianya hanya lah penyakit "pertengahan usia".. Namun di zaman milenium ini, masalah jantung telah merebak di setiap peringkat usia.. Dan seperti yg anda tahu, jantung merupakan organ yg paling penting di dalam tubuh badan, kerana ia mengawal setiap pergerakan darah yg menuju ke setiap organ2 yg terdapat di dalam tubuh badan kita.. Jika terhenti jantung berdegup, maka secara automatik sistem tubuh badan kita akan terhenti serta merta.. Dengan kata lain, mungkin ajal kita telah sampai... Untuk pesakit2 yg mengalami masalah jantung, pihak kami ada jalan keluarnya.. Jantung anda akan di bersihkan, mana2 saluran darah yg tersumbat akan di lancarkan, dan dengan izin ALLAH, Tiada yg mustahil..

Dan lain2 lagi kes yang biasa kami terima dan selesaikan dengan izin ALLAH.

Cara kami..

1)kami melakukan setiap rawatan,pemulihan dan pencegahan di tempat anda.

2)sebelum kami memulakan proses,kami akan ?scan? keseluruhan diri pesakit terlebih dahulu.

3)kami akan terangkan apa yang kami lakukan ke atas pesakit selepas proses selesai..

3)setiap urusan kami akan di akhiri oleh akad.

4)kami juga akan memberikan anda tips yang berguna untuk diri anda sebagai panduan dan nasihat..

5)kerana setiap yang zahir itu perlu di seimbangkan dengan batin,dan begitu juga sebaliknya..

Kesimpulannya..batin merupakan perkara ghaib..dan percaya kepada perkara ghaib merupakan rukun iman yg harus kita pegang sebagai umat islam..jika kita tidak percayakan perkara ghaib,maka tidaklah lengkap iman kita..jangan berfikir terlalu dalam tentang perbezaan di antara zahir dan batin..khuatir anda pula akan terpesong nanti.. apa yang kami kongsikan ialah pengalaman kami sepanjang kami berada di dalam bidang kebatinan..sy percaya bahawa ada di antara pelawat forum tidak percaya dengan teknik perubatan kami..itu terpulang kepada anda..ingatlah bahawa tiada apa yang mustahil di dalam dunia ini melainkan dengan izin dari ALLAH.. jangan terlalu berfikiran moden sangat..dan jangan terlalu berfikiran jumut pula..cuba seimbangkan pemikiran anda..jangan hanya percaya dengan apa yang di lihat oleh mata kasar sahaja.. tetapi percaya juga apa yang tidak dapat di lihat oleh mata kasar..tiada dahulu,tiada sekarang..mengkaji mesti berguru..jangan sendiri..bertanya jika ragu,,jangan bodoh sombong.. jangan menghukum orang lain,kita tiada hak melakukannya..kerana apa yang berada di sekeliling kita hanya pinjaman sahaja..tidak ada selebihnya melainkan dari ALLAH sahaja..

jika nawaitu anda benar2 untuk memulihkan keadaan dan yakin bahawa kami perantara dari ALLAH,maka jangan ragu2 untuk menghubungi kami..

untuk sebarang pertanyaan dan temujanji.. sila hubungi kami di;

Encik Shafiq(P.K.N)
tel/sms : 0122508430
email : perubatankebatinannusantara1@gmail.com

Encik Zainudin(P.K.N)
tel/sms : 0125979178

Encik Rosli(P.K.N).
Telefon/sms: 0174489633 / 0195409219
( hanya untuk kawasan utara(perak, Penang, Kedah dan perlis sahaja)..

Sy sarankan anda menghubungi kami secara terus,melalui call/sms pada no yang telah sy sediakan.. berbanding meletakkan alamat email di ruangan iklan sy..ia bertujuan bagi mengelakkan email anda di salahgunakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab..

Sekiranya anda masih ragu2 untuk berurusan dengan pihak kami, sy harap anda dapatlah melakukan solat istikarah terlebih dahulu, supaya di berikan petunjuk oleh ALLAH,adakah pihak kami sesuai ataupun tidak dalam menjadi perantara untuk penyelesaian terhadap sebarang masalah/sakit yg di alami oleh anda..

Apa yg ingin kami lakukan ialah cuba bersama2 membantu anda untuk BERIKHTIAR bagi menyelesaikan masalah/sakit yg di hadapi oleh anda dengan izin ALLAH..

Siapa tahu, mungkin saja kami adalah jalan terakhir anda dalam berikhitar untuk menyelesaikan masalah/sakit yg di alami oleh anda selama ini dengan izin ALLAH..

Berikhtiar/berusaha tanpa ada doa dan tawakal kepada ALLAH, ia adalah sesuatu yg sia2.. hidup hanya berdoa dan bertawakal kepada ALLAH,tanpa sebarang ikhtiar/usaha juga sia2, maka dengan BERUSAHA, BERDOA, dan BERTAWAKAL Sepenuhnya kepada ALLAH.. itulah kuncinya..

Sekian, wasalam...

Niche: Butik Kesihatan | Bisnes Tradisional
 
1. Amir 55 - Fri 3/Feb/2012, 4:10pm
salam . tuan ada laman web ker ?  
2. En Shafiq - Fri 3/Feb/2012, 4:16pm
wasalam..kami xde laman web...buat masa ni,majalah.com je yg kami iklan kan tentang perubatan kami..untuk ape2 je pertanyaan..kalo segan2 nk call sy, email pun x pe..tq  
3. Mat Awis - Fri 3/Feb/2012, 6:00pm
kalau wat laman web lagi bgus...senang orang nk refer...saya bole tlong watkan...hrga murah aje.

hubungi saya :
http://www.web-ikutbajet.blogspot.com/  
4. En Shafiq - Fri 3/Feb/2012, 8:42pm
mat awis : terima kasih atas tawaran tu..jika tiada aral melintang,mungkin lepas PRU 13 sy akan hubungi encik.. tq.  
5. En Shafiq - Fri 3/Feb/2012, 9:00pm
teknik perubatan yang kami jalankan tidak terhad kepada umat islam sahaja..tetapi perubatan kami adalah menyeluruh..termasuklah agama kristian, budha ,hindu , atheist , dan lain2..  
6. Sahrizal - Fri 3/Feb/2012, 10:00pm
Salam Tuan Shafiq yg di hormati, saya ada membekalkan minyak kelapa dara untuk perubatan. Saya sedia membekalkan minyak kelapa dara sebagai makanan tambahan dlm bidang perubatan tuan. Harap saya dapat bekerjasama dengan Tuan. Email saya ye. sahrizal.mn@gmail.com terima kasih..assalamualaikum.  
7. Zultanabe - Fri 3/Feb/2012, 11:35pm
salam ....cas perubatan macam mana  
8. En Shafiq - Sat 4/Feb/2012, 2:58am
wasalam.. saudara zultanabe.. sy dah emailkan..tq.  
9. Projekp - Sat 4/Feb/2012, 3:27am
salam...en syafiq,bole tanya sikit?
tiada dahulu,tiada sekarang..mengkaji mesti berguru..jangan sendiri..

siapa nama guru en syafiq?

kat mana lokasi premis en?  
10. En Shafiq - Sat 4/Feb/2012, 3:42am
wasalam..
mr projekp : jawapan kepada soalan anda ialah;

1)guru saya encik haji jefri..seorang rakyat biasa.

2)kami tiada premis..di mana anda perlukan kami.. di situ kami akan ada untuk anda dengan izin ALLAH..  
11. En Shafiq - Sat 4/Feb/2012, 4:57am
wasalam saudara sahrizal..

jangan memanggil saya dengan gelaran "tuan"..sy tidak layak untuk gelaran tersebut.. hanya panggil en shafiq pun dah cukup..

tentang produk saudara tu..kalau nk bekerjasama dengan saya,tiada masalah..saya juga senang berurusan dengan sesiapa pun.. sila hantarkan maklumat lanjut tentang produk saudara ke email saya. jika ada keperluan,sy akan menghubungi saudara..sekian wasalam.  
12. Joe 76 - Sat 4/Feb/2012, 9:16am
email kan cas perubatan zuha2222@hotmail.com  
13. Tasvialiayana - Sat 4/Feb/2012, 9:26am
salam....saudara bleh scan dr jauh x..  
14. Jaanns Shahr - Sat 4/Feb/2012, 1:03pm
Detail caj perubatan, kawasan liputan sampai mana  
15. Zafran 3 - Sat 4/Feb/2012, 2:56pm
as salam...boleh email kan sya jga caj perubatan dan berapa tempoh satu sesi perubatan tu ke zul_mm83@yahoo.com  
16. En Shafiq - Sun 5/Feb/2012, 2:02am
wasalam..

joe 76,jaanns shahr,zafran 3,tasvialiayana : saya dah hantar maklumat yg di perlukan.. tq  
17. Ozil Faiz - Sun 5/Feb/2012, 1:20pm
Berita baik buat mereka yg mengalami masalah kesihatan.Produk tempatan yg terbukti berkesan.Shine-pluz-Perisa Ribena baik utk memperbaiki masalah mata,Rec-pluz-memperkuatkan tulang utk mereka yg mengalami masalah sendi,Miracle coffee-menguatkan tenaga dalaman & diabetis...berminat utk mencuba,bole hubungi saya sekarang-0162577473  
18. Kn - Sun 5/Feb/2012, 3:46pm
Salam En.Shafiq,
Jika ada hamba Allah yg ingin belajar salah satu cabang ilmu ini, sudikah En.Shafiq terima sbg anak murid. Wassalam.  
19. Chef Shahrir - Sun 5/Feb/2012, 5:04pm
Asalamualaikum Tuan.. boleh emailkan detail caj perubatan ?
makmum72@yahoo.com  
20. Fieda 6 - Sun 5/Feb/2012, 6:00pm
Mahukah anda jika saya dedahkan teknik menjana RM50 di internet dalam masa 24 jam??

Percuma, tanpa modal & produk. Sesiapa boleh melakukannya termasuklah Anda..

http://tinyurl.com/76uvs3f

tak rugi mencuba...InsyaAllah  
21. Sala - Sun 5/Feb/2012, 11:36pm
salam en. shafiq,boleh emailkan saya caj perubatan ke adindakekanda@yahoo.com  
22. En Shafiq - Mon 6/Feb/2012, 1:38am
wasalam

Kn : call sy..

chef shahir, sala : sy dah emailkan..tq  
23. Projekp - Mon 6/Feb/2012, 7:41am
adakah en syafiq gunakan nur dlm perubatan?  
24. Nurain 22 - Mon 6/Feb/2012, 2:02pm
salam En. Shafiq, leh x email cas2 perubatan. tksih.  
25. En Shafiq - Mon 6/Feb/2012, 2:15pm
projekp : ya

nurain 22 : wasalam,sy dah hantar mesej td..tq  
26. David Jalley - Wed 8/Feb/2012, 10:27am
en shafiq... minta email saya caj perubatan dan serba sedikit penerangan ringkas. Saya ada beberapa permasalahan dalam kehidupan ini... terima kasih email saya : jeffryjalleh@gmail.com  
27. Azizi 8 - Thu 9/Feb/2012, 9:41am
Saya juga...email detail kpada sy...
Azizi_faizul@yahoo.com  
28. En Shafiq - Thu 16/Feb/2012, 1:20pm
david jalley,azizi 8 : sy dah emailkan..tq  
29. Hakimi - Thu 16/Feb/2012, 4:17pm
email sy:akustart3@gmail.com  
30. Genglproblog - Thu 16/Feb/2012, 4:35pm
assalam en.shafiq,aku cadangkan u kembangkan perkhidmatan u menggunakan blog.ianya lebih mudah.....aku ada tawarkan perkhidmatan membuat blog dan sangat sesuai untuk perniagaan,harga cuma RM15 sahaja.u boleh tengok blog contoh ini
http://hp-list2u.blogspot.com/
dan jika berminat sila layari www.Lproblog.blogspot.com
untuk tempahan dan maklumat lanjut.warga majalah semua dialu2kan untuk membuat tempahan.  
31. Ana 61 - Thu 16/Feb/2012, 4:45pm
saya mendoakan kejayaan cik syafiq.kepakaran cik syafiq adalah suatu anugerah.gunakalah sebaik yg mungkin anugerah yg diberi oleh-NYA.jgn salah gunakan.kelak akan binasa diri :-)  
32. Iera 26 - Thu 16/Feb/2012, 4:45pm
Salam en. shafiq,

Boleh emailkan saya caj perubatan, bagaimana nak berubat dengan encik n etc. Saya rasa ramai yg perlukan bantuan encik ni. TQ  
33. Dalynna - Thu 16/Feb/2012, 5:03pm
blh emailkan caj perubatan kpd saya
snowwhite4102000@yahoo.com  
34. Samsudin 2 - Thu 16/Feb/2012, 5:23pm
minta emel info lanjut....ownbizz@hotmail.com  
35. Nan83 - Thu 16/Feb/2012, 5:33pm
En Shafiq....tau tak tentang ilmu gerak rasa...?...ada tak kaitan dengan ilmu en shafiq amalkn skrg nie.?  
36. Natasha123 2 - Thu 16/Feb/2012, 5:48pm
Boleh emailkan saya caj perubatan, bagaimana nak berubat dengan encik n etc.

natashanani11@hotmail.com  
37. Azny - Thu 16/Feb/2012, 7:29pm
Salam e.syafiq boleh emailkan saya caj perubatan serta di kawasan mana u berada.azny_m07@yahoo.com  
38. Nnonie - Thu 16/Feb/2012, 7:49pm
tolong saya encik syafiq.. saya mcm dah bosan dgn hidup saya ni... mcm kosong aje.. email saya di nnonieputeri@gmail.com atau sms 011-11554157  
39. Joolyss - Thu 16/Feb/2012, 8:35pm
kalu sy nak dapat anak . Ade rawatan ke. Emelkan ke joolyss@gmail.com  
40. Ajai Swm - Thu 16/Feb/2012, 8:37pm
asalamualikum.... en.syafiq. saya mempunyai seorang pak saudara yang mengidap penyakit yg bagi saya ganjil. selalu nya bila tiba sahaja waktu magrib sakitnya akan tiba seolah2 macam dicucuk duri yg bisa.sudah puas juga berubat dimana2.. bolehkah en. datang ke area seremban dan kita berurusan..dan tlg email butiran lanjut mengenai kos dan apa2 yg berkenaan ke email saya. ujang157@.yahoo.com wasallam...  
41. M Faiz - Thu 16/Feb/2012, 9:26pm
En Shafiq,

boleh email maklumat berkaitan cara rawatan en shafiq ini kepada saya..
saya ada beberapa masalah yg dah lama.. nak minta pandangan dan bantuan sekiranya boleh. terima kasih.  
42. Ramlan - Thu 16/Feb/2012, 9:51pm
aslmkm en shafiq saya minat nak belajar,boleh ke?

binsudin68@yahoo.com.my  
43. Zul 238 - Thu 16/Feb/2012, 10:46pm
assalam
tumpang iklan ye tuan

saya ada rantai tangan dan leher emas jenis 916 untuk dijual.
masing-masing beratnya 5.67g dan 24.48g dan saya menawarkan harga rm166/g.
hubungi saya.
zul 0176037019
zulati2@yahoo.com.my  
44. Marcus 3 - Thu 16/Feb/2012, 11:07pm
tumpang iklan, siapa mau jadi topup agen secara percuma boleh sms 014-3029263. Digi-1.7%, maxis-2.7%, Celcom-3.7%. Tawaran terhad dan masa terhad. kena cepat bertindak. Boleh daftar downline juga.  
45. Zairol - Thu 16/Feb/2012, 11:16pm
Tolong e-mailkan butiran lanjut serta kos perubatan.
zash99@yahoo.com  
46. Mohd Fadzli - Fri 17/Feb/2012, 12:20am
Saya juga ingin mengetahui butiran lanjut..Mungkin boleh membantu saya
mohdfadzli1984@yahoo.com  
47. Rusimin - Fri 17/Feb/2012, 3:58am
blh emailkan caj perubatan kpd saya
rusimins@yahoo.com  
48. Minyak Wangi Wangian - Fri 17/Feb/2012, 8:22am
Kepada warga johor yg ingin menuntut ilmu hadis riwayat imam assyafie dan alquran, sila datang ke kulilah pondok
1. Isnin lepas maghrib di surau Al-Hidayah Jln Jati Bandar Putra Kulaijaya. Lepas isyak kelas pondok (pondok sedang dibina sebelah surau).
2. Rabu lepas maghrib di surau Ibnu Sinar Jln Merak Bandar Putra Kulaijaya. Lepas isyak kelas pondok.
Sabtu ahad insyaallah kelas pondok al-quran.  
49. Mia 42 - Fri 17/Feb/2012, 8:54am
Salam...En.Syafiq blh x email detail segala kos perubatan kt sy..tq
humaira_kj83@yahoo.com  
50. Zain - Fri 17/Feb/2012, 9:32am
Asslm. Mohon htr info ke rozainazahar03@gmail.com. Tk  

Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 499 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.