Income di Musim PKP
She86 - Sat 25/Apr/2020 7:48am [Last Comment]
Salam.

Bisnes apa yang sesuai di musim pkp/selepas pkp..

Niche: Diskusi Bisnes | Covid 19
     
  1. Mrtakuya - Sat 25/Apr/2020, 9:44am
    skg ni yg sesuai jual face mask 3ply..sy ada jual dengan harga borong sekiranya ambil banyak..harga sangat2 berpuas hati... sila hubungi sy cepat 014-8708442 tq.  
  2. Amin Othman - Sat 25/Apr/2020, 10:00am
    Nak jadi ejen penjual madu asli kelulut dan tualang?.
    1 negeri 1 ejen SAHAJA!.
    Keuntungan Rm15-Rm20 setiap botol terjual.
    Permintaan yg tinggi,tarikh luput yg lama.Risiko kerugian sangat rendah..

    Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi saya 018-9404320  
  3. Falah - Sat 25/Apr/2020, 2:51pm
    Salam, saya ada jual hand sanitizer 100ml 75% ahcohol based
    nk lelong RM8.50 per bottle. boleh C.O.D ikut kawasan & qty order.
    nk order byk pun boleh..

    boleh wassap untuk details, tq

    0135136133 - FALAH  
  4. Jamali - Mon 27/Apr/2020, 12:23pm
    rakan saya beli serunding 10 kg.
    1 kg dlm rm 60 ke rm 80 kalau harga runcit
    tapi dia cari yg hrga borong murah utk repack dan jual semula.

    dia pack 250 gram dlm bekas plastik dan jual rm20 setiap satu
    lepas tu iklan online merata2
    tak sampai seminggu habis.
    dia iklan kawasan sekitar shj sebab hantar naik motor tempat tak ada sekatan polis.

    lepas tu nak order semula..
    stok dah habis
    kena tunggu lama.  
  5. Linkman - Mon 27/Apr/2020, 5:30pm
    jual kuih frozen..

    saya order kuih dan taufufah masa ramadan.. tokeh hantar sendiri ke rumah.. tapi kena lah byr extra sikit utk kos hantar. ada yg caj rm3.. ada yg caj rm9 kalau jauh.. ada yg mintak seikhlas hati... yg tu susah sikit... saya bagi rm5 je hehe..

    tapi ada yg hantar lepas buka puasa sbb byk sangat order huhu.. lepas tu saya malas nak order kuih basah... sebab tukang hantar tu memang terkejar-kejar tak sempat..

    skrg saya order karipap frozen dan kuih kacang frozen sahaja. boleh order banyak2 sekali byr kurier sahajah...

    lepas tu goreng sendiri.. jimat skiit thehe..  
  6. Erin Girlz - Mon 27/Apr/2020, 5:37pm
    cuba sediakan pakej lengkap makanan. nasi, beberapa lauk, kuih, bubur lambuk. murtabak, nasi kerabu, laksa dan air teh ais kaw. kesemuanya dalam satu pakej rm80. tak boleh ambik sikit sikit. banyak tu mcm buffet di rumah, boleh makan 10 orang. ini adalah pakej yg restoran rebung offer (restoran Sheikh Muzaffar angkasawan). i tried order but already full. Lusa baru free slot. becos i saw angkasawan dlm IG naik motor kapcai hantar sendiri ke rumah 😍😋. very humble.  
  7. Forum Moderator - Thu 30/Apr/2020, 7:00pm
    Cuba check 3 niche ini Tuan :-)

    1) Pakej Perniagaan
    https://www.majalah.com/?classifieds.pakej-perniagaan

    2) onsultan Perniagaan
    https://www.majalah.com/?classifieds.konsultan-perniagaan

    3) Ingin Berniaga
    https://www.majalah.com/?classifieds.ingin-berniaga  
  8. Armoney Fx - Tue 5/May/2020, 9:01am
    Jual lot iklan bazar ramadhan/hari Raya online, santai2 2-3k komisen senang2 jer..wasap: 016-389 3138  
  9. Claire 11 - Tue 5/May/2020, 7:26pm
    Jadi Agen siaran TV 2,800 channel sekarang untuk semua negara @ Dapatkan pendapatan setiap bulan untuk Subscription Fee yg dibayar oleh semua customer. Pendaftaran RM 50 setiap talian (you dapat RM 42), setiap bayaran bulanan (You dapat RM 20) untuk setiap talian. Ini cuma pendapatan minima sahaja. Belum kira bonus lain lagi.

    Kami memerlukan Agen yang nak buat dari rumah sahaja.. tak perlu keluar rumah. Call : 019-4902355 untuk keterangan lanjut.

    Call saya : 019-4902355 untuk keterangan lanjut.  
  10. Empire Meeracle 10k - Fri 8/May/2020, 6:47am
    hai..saya sangat mengalukan surirumah/student yg nak sangat berniaga /program DS /AGENT

    MEERACLE MALAYSIA-meeracle ni produk skincare yg dah sgt terkenal dan mudah je nak juai-saya akan guide cara sales semua smpai anda pandai dan mahir..jom la kite usaha kuat2 ya..duit poket 500 ke 4 k sebulan itu tk mustahil rmai dah dpt..

    011-16930576-bila lg nak mula klau bukan sekarang!jom!  
  11. Ismail 292 - Tue 12/May/2020, 8:46pm
    Nak niaga apa lepas PKP?
    Jom ceburi perniagaan peruncitan barangan keperluan harian..!
    📌Modal minimum
    📌Keuntungan sehingga 15%
    📌Konsep niaga yang menarik
    📌014-9323105 untuk keterangan lanjut  
  12. Pok Nik - Sat 16/May/2020, 2:37pm
    cuba try bisnes jual lemang online.
    hantar ke rumah
    siap pekej dgn rendang ayam/daging sekali  
  13. Seafares - Sun 17/May/2020, 12:25am
    -Sambilan atau sepenuh masa
    -Kerja dari rumah hanya menonton tv
    -Modal yg sangat rendah
    -Jana income rm50-200 sehari
    -Bisnes yg tengah viral sekarang..
    -Berminat wsap 016-3893138 untuk info dan pertanyaan.  
  14. Hafidz Arif 3 - Mon 25/May/2020, 11:30pm
    Daftar SIMKAD RAKYAT 1MALAYSIA 2019 hanya RM10 ‼️😱

    Data 89GB dan Call UNLIMITED ke semua RANGKAIAN

    Siapa nak KLIK
    http://www.wasap.my/60133088630/BerminatPakejUnlimited  
  15. Alleya 2 - Wed 27/May/2020, 7:47am
    salam RAYA
    wasap Ckdor 0176047514
    instagram
    @jamu_mutyara_officialstokis
    testimoni bukan rekaan  
  16. Richard Chong - Wed 27/May/2020, 2:05pm
    Konsep Bisnes kami menawarkan kamu jadi pemilik gedung beli belah antarabangsa yg menawarkan produk keperluan harian sekeluarga seperti Aeon atau Tesco.
    Yang beza nya ialah setiap belian dari gedung konsep kami ialah melalui atas talian.
    Web laman sepenuh utk urusan semua di siapkan 100% otomatik termasuk stok2,sistem bayaran atas talian dan lain2.
    Modal & Risiko 100% 0 selain Masa utk menguruskan niaga kami.
    Utk keterangan selanjut,sila hubungi kami di http://www.wasap.my/60167716871/Majalah  
  17. Alleya 2 - Fri 29/May/2020, 1:38pm
    salam RAYA
    JOM Join Team Ckdor
    wasap 0176047514
    instagram
    @
    jamu_mutyara_officialstokis
    Testimoni bukan rekaan
    pek percubaan rm68
    Tunggu APA LAGI
    elakan kelesuan
    elakan keletihan
    Optimumkan kecergasan
    tingkatkan daya ketahanan dalaman dan luaran
    JOM join team Ckdor 0176047514  
Page 1   (Total 17 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Fort Supai Melaka & Restoran Ikan Bakar Terapung (Kuala Linggi)
Kami ke Kota Bukit Supai (Fort Supai) di Kuala Sungai Linggi, sempadan Melaka dan N9. Kota ini dibina pada 1757 oleh Belanda bersama Pihak Bugis. Juga terdapat sebuah Restoran Ikan Bakar Terapung dan boleh terus mendaki ke Fort Supai melalui jejantas atas laut.
Asam Pedas di Tepi Jeti Nelayan Sungai Siring Melaka
Melaka ada banyak jeti nelayan. Lokasi yang popular adalah Muara Sg Duyung, Alai, Umbai, Serkam dan banyak lagi. Saya ke jeti nelayan Pantai Siring Melaka dekat Umbai untuk menikmati Asam Pedas ikan segar yang baru ditangkap.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)