Berhati-Hati Jika Anda Mencari Funder/Pelabur
Hazrul Nizam - Fri 25/Jan/2019 12:48pm [Last Comment]
Kepada warga majalah semua.

Berhati hati jika perniagaan anda memerlukan funder dan anda membuat iklan disini. Terdapat satu individu (setan) yg bergiat aktif menggunakan pelbagai identiti yg dicuri (nama dan syarikat) dan menawarkan dana/fund.

SYARATNYA:
Anda perlu BAYAR DEPOSIT kepada setan ini sebelum fund anda diluluskan.

Akibat:
Sebaik sahaja anda membayar deposit, setan ini akan hilang. (deposit atau apa sahaja nama yg diberikan utk wang pendahuluan - management fee, yuran proses, yuran guaman, mati setem, wang cagaran dll.)

Contoh Nama/Identiti yg dicuri dan digunakan oleh setan ini.

.. Pekota Maju
.. Muhammad Nur Time Brilliant
.. Manforcemarine Mariyani Azman
.. Haji Mazlan Resources
.. Mohd Yusoff Limbungan Maju M Sdn Bhd
.. Rahman Associate
.. Ku Mattz
.. Puan Zainab Y A Consolidated
.. Zafana (M) sdn bhd
.. Allied hygience
.. dan mungkin berpuluh puluh lagi

(kesemua nama syarikat dan nama indvidu diatas adalah nama identiti mangsa yg dicuri oleh setan ini)

Modus operandi:
==============

1) Mencuri IC dan Nama Syarikat mangsa (mangsa pertama)

2) Mencari sesiapa yg memerlukan funder (mangsa kedua), dan menawarkan fund kononnya beliau dari syarikat mangsa pertama, dan mengaku kononnya beliau adalah identiti mangsa pertama.

3) Memaklumkan mangsa kedua (yg memerlukan Funder) kononnya beliau dah meluluskan fund, tetapi memerlukan deposit.

Sebaik sahaja mangsa (kedua) memasukkan deposit wang kepada setan ni, beliau akan hilang. Mangsa (kedua) akan membuat laporan polis dan akibatnya identiti mangsa pertama dan syarikat beliau akan menjadi siasatan polis.

Setan ni akan ulang lagi perbuatan jahat menggunakan pelbagai nama identiti baru yg dicuri dan nama syarikat baru.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal | Mencari Pelabur
     
  1. Hazrul Nizam - Fri 25/Jan/2019, 12:53pm
    Bagaimana nak kenal setan ini?

    SENANG SAHAJA
    ==============

    1) Jika ada individu yg mengaku sebagai sipolan sipolan dari syarikat tertentu yg kononnya telah meluluskan dana pinjaman kepada anda. (kedua dua identiti - nama dan syarikat tersebut adalah identiti mangsa yg dicuri, bukan nama sebenar setan ini)

    2) Kemudian Setan ini akan meminta deposit. Anda perlu membayar deposit sebelum fund/dana anda diluluskan.

    3) Jika anda enggan membayar deposit, setan ini akan pergi ke topik anda (menggunakan nick forum akaun yg baru daftar) dan membuat komen MENUDUH anda pula yg menipu dan tidak boleh dipercayai dan MENUDUH perniagaan anda banyak tipu helah.

    4) Jika anda membayar deposit tersebut, setan ini akan tergelak besar dan menghilangkan diri. Beliau akan mencari mangsa seterusnya.  
  2. Rozana Binti Haji Ismail - Fri 25/Jan/2019, 1:09pm
    Ini semua permainan Hazrul Nizam. Konon nya laaa. Semua ini d create dan d cipta oleh Hazrul Nizam.

    Takde seorang pun mangsa penipuan dr list di atas yang tampil beri penjelasan atau bukti d tipu.

    Pandai betul Hazrul Nizam buat gempak.Klu betul ada mangsa yg kena tipu, mesti dah meletop dan bukti2 penipuan.

    SCAMMER GROUP HAZRUL NIZAM  
  3. Hazrul Nizam - Fri 25/Jan/2019, 3:10pm
    Rozana, jika anda jujur untuk menawarkan dana/fund:

    1) Nyatakan Nama syarikat anda
    2) Nyatakan nombor SSM anda
    3) Nyatakan lokasi pejabat anda (takkan dana jota jota RM berniaga bawah pokok ceri kot..)

    salah satu cara nak tangkap setan ni senang je, bila dicabar dgn ketiga tiga perkara diatas, beliau akan terus menggelepar macam cacing kepanasan.  
  4. En Man 8 - Sat 26/Jan/2019, 8:22am
    Salam. Mohon semua berhati2 tidak kira dengan sesiapa saja anda deal, terutama dengan mereka yg baru dikenali.
    Sy sendiri pernah ditipu oleh seseorg melalui majalah.com ini. Beribu duit pelaburan sy dlarikan. Projek djanjikan hanya rekaan. Nama penipu tersebut Mohd Fairos bin Abd Aziz, ic no 870924-05-5589, beralamat ic di No 1 Kampung Gemetir, 71500 Tanjong Ipoh, Negeri Sembilan.
    Mohon semua berhati2 dengan mangkok hayun ni.  
  5. Hazrul Nizam - Sat 26/Jan/2019, 8:45am
    Salam juga kepada En Man, adakah benar individu tersebut bernama ''Mohd Fairos bin Abd Aziz'' dengan IC number diatas?

    Saya risau kalau geng setan diatas yg mencuri IC Mohd Fairos dan menyalah-gunakankan identiti beliau. Mohon tuan check wang yg tuan laburkan dimasukkan kedalam akaun siapa.Adakah pemilik akaun kepunyaan Mohd Fairos.  
  6. Forum Moderator - Sun 27/Jan/2019, 6:22pm
    Salam Tuan/Puan semua,

    Jika anda pernah mengalami situasi yg di siasat oleh encik Hazrul diatas, maklumkan kepada kami utk kami membuat senarai rujukan.

    email:
    mdckoop@gmail.com

    Terima Kasih.
    Moderator Forum Majalah.com  
  7. Wahmarketings Com - Mon 28/Jan/2019, 8:55am
    Boleh pikir logik.kalau fund betul dah lulus. apa beza kita bayar deposit tu dengn dia bawak lari terus fund tu?  
  8. Rozana Binti Haji Ismail - Mon 28/Jan/2019, 10:15am
    HATI HATI SEMUA YG ADA DENGAN - GROUP SCAMMER HAZRUL NIZAM. PROFESIONAL ORANG INI. ADA MODUS OPERASI YG DIA NAK BUAT DLM MAJALAH NI.

    DIA CREATE DAN CIPTA , PASTU GEMPAR GEMBUR KAN. 100% SUPAYA SEMUA PEMBACA PERCAYA.


    TIADA BUKTI YG DI IKLAN DAN LIST BERKENAAN ADA ORANG KENA TIPU.

    MESTI ADA UDANG DI SEBALIK BATU.  
  9. Rozana Binti Haji Ismail - Mon 28/Jan/2019, 10:23am
    FITNAH NI DOSA BESAR , TUHAN TAK AMPUN MELAINKAN MINTA MAAF PD ORG TERSEBUT.

    MJAWAB LA MATI NANTI.  
  10. Haji Mazlan Resources - Mon 28/Jan/2019, 11:56am
    Assalam..

    Merujuk kepada topik di atas - haji mazlan resources -

    Sila berhubung dengan pihak saya 0193425118 bersama bukti penipuan atau proof . Jgn pandai menuduh tanpa usul periksa. Ini SCAMMER HAZRUL NIZAM.

    Mangsa penipuan dan bersama bukti - pihak saya bagi masa 48 jam , sebelum tindakan selanjutnya terhadap admin majalah  
  11. Forum Moderator - Mon 28/Jan/2019, 12:32pm
    Tuan Haji Mazlan, Maklumkan kami

    1) Nama Syarikat tuan
    2) Jawatan tuan didalam syarikat tersebut
    3) Nombor SSM Syarikat tuan
    4) Lokasi syarikat tuan.

    Kami akan membeli satu salinan syarikat tuan dari SSM dan kami akan membuat siasatan kesahihan dakwaan tuan.

    Kami juga akan melihat jika syarikat tuan mendapat kebenaran dari Bank Negara dan/atau KPKT untuk menjalankan urusan pinjaman wang.

    Jika nama tuan ada didalam senarai pemegang saham syarikat yg tuan berikan dan jika syarikat tuan tidak ada kebenaran untuk menjalankan aktiviti pinjaman wang, kami akan membuat laporan polis tentang kesemua iklan pinjaman perniagaan yg tuan telah buat.

    (pastikan nama tuan sebagai pemegang saham wajib ada perkataan 'Mazlan', jangan ambil IC orang lain yg tuan tidak kenali dan submit kepada kami. Kami akan membuat semakan terperinci didalam butiran SSM tuan)

    Jika tuan gagal mengemukakan 4 perkara diatas, kesemua data-data peribadi tuan di forum ini akan diserah kan kepada Jabatan Siasatan Jenayah Komersial, IPD Putrajaya.  
  12. Hazrul Nizam - Mon 28/Jan/2019, 1:22pm
    kalau admin majalah nak tahu,mazlan dan rozana diatas adalah setan yg sama.kakakakakaakakaka!!!

    Setan ini juga dikenali sbg MZB Partners
    (lihat pada komment nombor 3 & 4 ,di link dibawah ini)
    https://www.majalah.com/?profile.mzb-partners.G0J6XD6JH4

    No phone yg digunakan setan ini adalah sama:
    0193425118

    wahai setan, aku akan cari lagi berapa banyak nick di majalah guna nombor yg sama engko bagi diatas.

    ko dah lama bermaharajalela disini setan.  
  13. Hazrul Nizam - Mon 28/Jan/2019, 1:42pm
    setan ini sangat licik.mangsa menjadi amat terkeliru dengan taktik putarbelit beliau.

    .. jika beliau mengaku sbg ali bin abu, dari syarikat abc (contoh sahajah)- kebiasaannya dalam iklan menawarkun fund atau 'sokongan aliran tunai'

    sebaik sahaja dapat maklumat mangsa yg memerlukan fund:-

    .. beliau akan hubungi mangsa menggunakan no phone lain dan mengaku jadi orang lain dari syarikat lain, ahmad bin abdul dari syarikat xyz (contoh sahajah)dan memaklumkan kononnya dana dah diluluskan dan mangsa perlu bayar deposit.

    jadi mangsa akan terkeliru siapa yg sebenarnya setan ini.

    .. kes terbaru,setan ini menggunakan nama dan IC yg dicuri, ''Rozana Binti Haji Ismail'' utk mendapatkan senarai mangsa (yg ingin mencari pelabur)dan kemudian menghubungi mangsa menggunakan henfon lain dan mengaku sebagai ''Ir Shuib'' dari Kuantan, menawarkan dana dan memaksa mangsa membayar deposit.

    mangsa menjadi amat terkeliru.  
  14. Hazrul Nizam - Mon 28/Jan/2019, 1:52pm
    Mohon admin blok nick mzb partners dn masukkan kesemua iklan setan laknat ini di dalam tuntutan dan tribunal.

    saya akan bongkar lagi kegiatan setan ini.

    juga mohon admin semak semula senarai nick nick setan ini yg saya dah submit dulu.banyak lagi yg masih belum di blok dan belum masuk nik tuntutan tribunal.

    juga blok nick rozana ismail.setan guna nick ini utk membuat fitnah di topik topik mangsa yg enggan membayar deposit.(setan menuduh mangsa pulak sebagai penipu)  
  15. Hazrul Nizam - Mon 28/Jan/2019, 2:36pm
    3 lagi nick setan ni aku berjaya hidu

    No phone setan: 0193425118

    1) setan ini menjadi ''Muhammad Norafiza''
    https://www.majalah.com/?profile.muhammad-norafiza.FXBP0ZVVC7

    2) ''Yayasan Pembangunan Ummah'' - setan ini mengaku CEO yayasan ini.
    https://www.majalah.com/?profile.yayasan-pembangunan-ummah.G5X9DTM6F6

    tak pernah seumur hidup aku dengar CEO jadi ketua yayasan. Setan ni ingat kita semmua bodoh. ketua yayasan biasa dipanggil Pembina atau Pelopor atau pun hanya 'ketua' sahaja.

    3) Setan ini juga pernah menggunakan nick 'barakah zaini' dengan email barakahzaini@yahoo.com  
  16. Hazrul Nizam - Mon 28/Jan/2019, 2:53pm
    Saya percaya ini juga setan yg sama:

    Menggunakan nick:
    Hj Ahmad Hjh Faridah Son

    https://www.majalah.com/?classified.pinjaman-perniagaan-dana-persendirian-bumiputera-islamic.FXX5LQR3XM

    Kenapa saya syak, ada 2 sebab

    1) Beliau dimaki hamun oleh mangsa dalam iklan diatas kerana meminta mangsa membayar deposit utk pinjaman.

    2) email yg digunakan adalah:
    haji_ahmadresources@yahoo.com

    persamaan yg sangat rapat diantara:
    a) Haji Mazlan Resources (setan yg buat comment nombor 10 di atas)
    b) Haji Ahmad Resources  
  17. Hazrul Nizam - Mon 28/Jan/2019, 3:00pm
    setan ini (haji_ahmadresources@yahoo.com) juga menggunakan nick:

    - Haji Ahmad Anak Anak
    - Hajah Faridah Haji Ahmad
    - Hjh Norazizah
    - Puan Rohani Haji Supian

    gila babi betul setan ni!! dah lama sangat dia buat kerja menipu.dah kena maki hamun dgn ramai mangsa. tapi senang sahaja,dia akan tukar nama baru dan buat dajal lagi.  
  18. Hazrul Nizam - Mon 28/Jan/2019, 3:06pm
    Berdasarkan patten dan kaitan,ini juga setan yg sama:

    Redzuan 115
    https://www.majalah.com/?profile.redzuan-115.FWYCS51X5R  
  19. Hazrul Nizam - Mon 28/Jan/2019, 3:36pm
    Lagi nick setan berjaya dikesan:

    1) Engku Farhana Resources - (patten macam Haji Mazlan Resources)
    https://www.majalah.com/?profile.engku-farhana-resources.G41HK3VLG4

    2) Engku Farhana My E Commerze -
    .. setan yg sama dgn Engku Farhana Resources
    .. setan yg sama dgn Haji Mazlan Resources
    https://www.majalah.com/?profile.engku-farhana-my-e-commerze.G40L3FT01L

    3) Setan menggunakan nama M Rizaudeen
    https://www.majalah.com/?profile.m-rizaudeen.G6TV7ZR6N0

    4) Teras Berkat Rezeki En Muhd - penggunaan nama En Muhd berulang ulang
    (dah di de1ete majalah tapi cache di search engine & web spider masih ada)
    https://www.majalah.com/?profile.terasberkatrezeki-en-muhd.G4S3D1P5H5  
  20. Hazrul Nizam - Mon 28/Jan/2019, 4:03pm
    akhir sebelum berehat utk hari ini, setan yg sama dikesan:

    https://www.majalah.com/?profile.ir-engineering.FTPZ8YXJ7Y
    .. nama nick: IR Engineering
    .. nama syarikat: Aquatred Services Sdn Bhd - mesti nama SSM yg dicuri setan ini.
    .. email pulak: ''Yard International Funding'' - yard.internationalfunding@gmail.com

    dalam discussion dgn mangsa, setan menggunakan nama ''Hisyam'' asal dari Kuantan. At least dah 3 kali aku kesan setan ni guna modal 'asal dari kuantan'. Mungkin setan ni pernah duduk disana senang nak kelentong selok belok jalan di kuantan.

    klik profile IR Engineering diatas,setan kena makin hamun dengan pelawat majalahcom sbb menipu dan meminta deposit 15% sebelum 'fund' diluluskan.

    Memang engko setan laknat yg dah lama kerje menipu.
    IBLIS!!  
  21. Hazrul Nizam - Tue 29/Jan/2019, 8:07pm
    saya dapat 2 nombor baru utk pemantauan: Jika tuan/puan ada dapat call dari 2 individu dibawah, minta maklumkan apa yg mereka mintak dari tuan/puan di bahagian comment dibawah.

    Daniel: 018 231 7074
    Ir.Shuib: 018 978 0905
    (kemungkinan besar bukan nama sebenar)  
  22. Mohd Zaid Bin Kadir - Wed 30/Jan/2019, 12:03am
    Alamak..baru bercadang nak cari pelabur besarkan perniagaan tapi ada pulak kes macam ini. saya fikir lebih baik pihak admin buat saringan ketat terhadap syarikat pinjaman wang berlesen yang ada di MC ni..banyak yang berselindung atas lesen yg sah tapi cara pemberian wang pinjaman tidak sah . Terimakasih.  
  23. Hazrul Nizam - Wed 30/Jan/2019, 1:21pm
    Tuan Mohd Zaid, tujuan saya membuat topik ini bukan utk melemahkan semangat sesiapa utk mencari pelabur.tetapi lebih kepada peringatan supaya mereka berhati hati.

    teruskan niat tuan, hanya perlu lebih berhati hati bila dapat call dari (setan spt diatas) yg cuba membuat wang mudah dengan menipu peniaga yg jujur.

    maklumat risikan terbaru.
    setan ini adalah setan yg sama dalam kes addley sham bin yahya. cuma saya masih belum pasti adakah nama addley sham nama sebenar atau nama mangsa IC yg dicuri.

    Kes Addley Sham Yahya
    http://www.majalah.com/?classified.adlley-sham-yahya.G2N5D10SBS  
  24. Mohd Zaid Bin Kadir - Wed 30/Jan/2019, 4:32pm
    Terimakasih tuan hazrul..Semoga usaha tuan di berkati ALLAH dan dapat membantu pihak2 yg teraniaya yg selalunya tidak arif dalam dunia ONline..terimakasih tuan  
  25. Kontraktorpenipu - Wed 30/Jan/2019, 9:14pm
    Bagus..

    Buang yg mana tak betul tu.
    Takut tgk iklan business dan investor yg tak masuk akal.

    Penipu ni byk yg pakai nama dan acc orang lain.

    Play maker ni yg kita semua tak tahu.

    Penipu takan dedah indentitinya...

    Yang kena nya orang lain.  
  26. Rizal Bin Ishak - Wed 30/Jan/2019, 10:38pm
    Salam en hazrul nizam..
    Sy salah sorang mangsa dan lapuran polis jugak telah sy buat..teruskan niat tuan bongkar hingga tertangkap setan sekor ni.. Moga Allah pmudahkan urusan tuan.. Aamin  
  27. Flavourist Clouds - Thu 31/Jan/2019, 4:16pm
    Tuan Hazrul Nizam, syabas dan tahniah. Teruskan usaha anda, saya kagum dengan kaedah penyiasatan anda. Semoga sukses dan mendapat pertolongan Allah.  
  28. Nur Hidayatullah - Thu 31/Jan/2019, 7:25pm
    Salam...baru2 ni sy ada whtsapp dgn ir shuib... Beliau meminta 10% duit pendahuluan sebagai jaminan fund yg ingin dilaburkan kpd sy  
  29. Forum Moderator - Mon 11/Feb/2019, 11:20am
    Untuk Makluman semua,

    Mana-mana funder yang telah kami cabar utk memberikan 4 perkara dibawah dan gagal akan dibekukan akaun mereka serta merta. (mereka tidak berani, berdolak dalik dan memberikan salinan palsu yg dicuri dari individu lain atau salinan palsu yang di ubahsuai).

    4 perkara yang kami cabar:

    a) Berikan Nama Syarikat
    b) Berikan Nombor SSM
    c) Berikan Lokasi Pejabat
    d) Berikan nama (founder atau shareholder syarikat)

    Yang Benar
    Forum Moderator.

    p/s - tujuan kami adalah utk membersihkan forum ini dari funder penipu. Mereka akan memaklumkan kononnya pinjaman/fund anda telah diluluskan, tetapi kemudian meminta deposit. Setelah anda bayar, mereka akan menghilangkan diri.

    Jika anda enggan bayar, mereka akan membuat fitnah di topik anda dengan menuduh anda seorang penipu, (mereka akan menggunakan nick forum yg lain - mereka mendaftar banyak akaun di forum ini).

    Kami mengucapkan terima kasih kepada saudara Hazrul Nizam kerana berjaya membongkar kegiatan ini yg telah berlarutan beberapa tahun.  
  30. Azlan Shah 18 - Mon 11/Feb/2019, 12:11pm
    Terima kasih Tuan Hazrul Nizam...

    Saya juga pernah dihubungi beberapa penama di atas namun semua saya tolak memandangkan mereka meminta deposit/ sekuriti/ dan mcm2 lagi sebelum fund diberikan.

    Saya bekas timbalan pendakwaraya, justeru saya dapat selidik dulu sebelum proses dijalankan, Saya memiliki ramai klien2 yang menjalankan perniagaan secara telus dan berskala besar memerlukan funder. Oleh demikian saya bertindak sebagai konsultan & menyediakan perjanjian. Jika ada funder yg betul2 telus boleh hubungi saya di 01110251917 ( Azlan)

    Mohon admin mengambil langkah tegas ke atas penipu2 ni yang merosakkan anak bangsa sendiri.

    Sekali lagi syabas dan terima kasih tuan hazrul nizam.  
  31. Hazrul Nizam - Mon 11/Feb/2019, 12:32pm
    Terima Kasih tuan azlan shah dan tuan/puan moderator forum krn menyokong usaha saya.

    --: sambungan risikan :--

    satu lagi kes lama setan ini yg perlu kita baca semula. setan menggunakan nama Koperasi Usahawan Berhad

    Koperasi Usahawan Berhad
    https://www.majalah.com/?profile.koperasi-usahawan-berhad.G24RS4VKQS

    koperasi ini tidak ujud.
    Sila check di laman SKM (Suruhanjaya Koperasi Malaysia)
    https://www.skm.gov.my/index.php/my/carian-koperasi

    Perbuatan jahat setan ini telah dilaporkan olih ahli forum:
    https://www.majalah.com/?classified.penipu-scammer-koperasi-usahawan-berhad.G2SJRVSN50  
  32. Alimamak - Fri 15/Feb/2019, 2:57pm
    good job bro..saya dah lama berehat hehehehe...teruskan usaha anda  
  33. Sue 105 - Mon 25/Feb/2019, 11:43pm
    alamak... x de like button lak.
    Semoga Allah permudahkan urusan saudara demi menyelamatkan para peniaga. Aminn..  
Page 1   (Total 33 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Nasi Beriani Gam dari Baghdad ke Putrajaya
Nasi Biryani Gam adalah diantara makanan yang paling sedap di Malaysia. Cara masakannya rumit dan resepinya adalah hasil kepakaran turun temurun. Kami cuba mencari dari mana asal perkataan Biryani Gam. Dari Putrajaya, ke Batu Pahat, ke Melaka, ke India, ke zaman Mughal India dan semakin jauh sehingga seribu tahun dahulu... di Baghdad.
Kehebatan Nasi Lemak Kuah Kuning
Apa yang menyebabkan nasi lemak sedap? Adakah nasinya, sambalnya, kuahnya atau komponen lain nasi lemak? Kami melawat Kak Ina, seorang peniaga nasi lemak yang amat terkenal di Taman Maju Jaya, KL. Mari ikuti perjalanan kami :-)
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)