Bengkel Membina Website Wordpress
Iklan Website @ Klinik Grafik - Sat 10/Oct/2015 12:12pm
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kelas mempelajari asas pembinaan website mengunakan platform wordpress yang profesional.

Yuran : Rm250 seorang
Untuk dapatkan domain dan hosting sila hubungi kami.

Skop pembelajaran yang sangat detail dari asas pembinaan sehingga anda dapat publish web anda di internet.

Skop pembelajaran
- pengenalan kepada wordpress
- pengenalan kepada cpanel
- cara - cara install wordpress yang betul
- konfigurasi website wordpress
- pengenalan tool dalam wordpress
- pengenalan kepada ''plugin'' penting.
- rahsia pereka website profesional akan diberitahu dalam kelas
- pengenalan asas html dan css untuk custom wordpress.
- kami akan membimbing anda sampai anda mahir.

Siapa yang perlu hadir?
Terbuka kepada semua peringkat.
Peniaga yang ingin membina laman web sendiri
Pelajar yang ingin belajar membuat website
Peniaga yang sudah mempunyai website atau blogspot tapi tidak tahu untuk maintain.
Kos akan jauh berbeza dari anda mengupah seorang pereka website.

Kami hanya membuka 20 quota sahaja.
Jika quota telah penuh kami akan hubungi anda untuk waktu kelas diadakan. Lokas di kajang.

Kami menjangkan kelas di adakan dalam 17 atau 18 hb oktober 2015.
Untuk pendaftaran sila email kepada
Nama:
No telefon:
Email:

jururekaweb@gmail.com

Niche: Web Design Malaysia | Kursus Dan Seminar
 
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..